محبوبترینها
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
مراحل قانونی انحصار وراثت در یک نگاه: از کجا شروع کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1824947553
زيارت اباعبدالله حسين (ع) ثوابش از حج بيشتر است
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۵۷ب.ظ)
زيارت اباعبدالله حسين (ع) ثوابش از حج بيشتر است موج-در حديثي از امام صادق (ع) نقل شده است که «به خدا قسم اگر شما را از فضيلت زيارت او (امام حسين (ع) و قبرش خبر ميدادم بهکلي حج را ترک ميکرديد و احدي از شما حج نميگزارد.»
به گزارش خبرگزاري موج، حج يکي از بزرگترين فرايض عبادي است که پاداشهاي دنيوي و اخروي فراواني براي آن در آيات و روايات ذکر شده است. اما زيارت امام حسين (ع) در کلام معصومين (ع) برتر از حج ترسيم شده است.
شناخت حج و فضايل آن
حج يعني قصد بندگي. براي حج معاني مختلفي در لغت بيان شده؛ مانند: قصد [1]، فراواني قصد بهسوي کسي که بزرگ داشته ميشود [2]، زيارت و] به ديدار [آمدن [3]، يعني آهنگ توجه به بيتالله، يعني عزم زيارت صاحب کبريا و عظمت، يعني همتي دوباره و صدباره براي فرمانبري پروردگار. کسي که بار اين کوچ ميبندد، در حقيقت قصد دارد به يکي از مهمترين عبادات اقدام کند. مطابق فرمايش صاحب دين، اسلام بر پنج پايه بنا گرديده است و يکي از آنها حج گزاردن است.
امام باقر (ع): «اسلام بر 5 پايه بنا شده است؛ بر نماز و زکات و روزه و حج و ولايت و به هيچچيز ندا در داده نشده آنگونه که به ولايت تأکيد شده است.»[4] بهعبارتديگر، هيچيک از تکاليف بهاندازه ولايت امامان دوازدهگانه مهم نيست. يکيک اعمالي که در طول اين سياحت معنوي و الهي انجام ميدهيم، رمزها و رازها در پس خود دارند.
بسياري از اين اسرار از دسترس چشمان ادراک ما به دورند. بهاينترتيب، بيان ناطق وحي و ائمه هدي (ع) بايد پرده از آنها بردارد. يکايک آمدورفتها و مشقتها در پس خود همان روحي را دارند که در کالبد هر عبادت ديگري دميده گشته است. اين هويت، تذلل و خاکساري بر آستان آسماني پروردگار است. فرمانهاي الهي، در اين زمينه از طريق دين به بندگان ابلاغ ميشود. آنان، سر به زير افکنده، آنها را بر چشم ميگذارند. بيچونوچرا و با رغبت و شوق فرمانبري ميکنند. ميدانند خدايشان همان نعمتدهندهاي است که شکر او، در گوش سپردن به دستور اوست. ميدانند او همان محبوبي است که ابراز محبت به او، در طاعت اوست. معتقدند او همان مقصودي است که وصل او و قرب به او، در تعبد برابر اوست. افزون بر اين وقتي درمييابند که پروردگار از فيض و تفضل خود بهرهورشان ساخته، رغبتشان به بندگي برانگيخته ميشود. آنان مييابند که خداوند بر سر مائده عنايات خود دعوتشان کرده است. به همين خاطر سراپا اشتياق و سراسر شور ميشوند تا اين راه را پي گيرند. همين است که زيارت بيتالله و به جاي آوردن اعمال حج براي اهل حقيقت خاطرهاي بهيادماندني و توفيقي دوستداشتني است. دستان دعايشان در بهترين مواقع و مواضع استجابت دعا، اين ديدار و زيارت را ميطلبد.
در لسان دين الهي، بهعنوان يکي از آثار حج و عمره، رفع فقر و فراواني روزي ذکر شده است. حج از آن دست کارهايي است که هر چه انسان بيشتر رود، بيشتر به دست ميآورد.
پروردگار از روي لطف و مهرباني چه در دنيا و چه در آخرت، آغوش به روي حجگزاران ميگشايد. کريمانه و بزرگوارانه دربرشان ميگيرد. آنان را از بهترين هدايا بهرهور ميکند. در اين ميان، ميتوان احسان بيپايان الهي را در دو موضع دنيا و آخرت نگريست که به ذکر برخي از آنها ميپردازيم:
برخي آثار دنيوي حج و عمره:
رفع فقر و فراواني روزي
در لسان دين الهي، بهعنوان يکي از آثار حج و عمره، رفع فقر و فراواني روزي ذکر شده است. حج از آن دست کارهايي است که هر چه انسان بيشتر رود، بيشتر به دست ميآورد. افراد بسياري هستند که در پي رفتن به حج، فقرشان از بين رفته و مشکلات ماليشان کمرنگ و محو شده است. اين تجربه را روايات متعدد تائيد ميکنند.
امام صادق (ع) فرمودند: «حج و عمره] گزاردن [، فقر و گناهان را ميزدايند؛ همانگونه که ابزار دميدن] آهنگر [سرباره] مذاب [را ميبرد.»[5]
وقتي آهنگر به آهن مذاب ميدمد، سربارهها و ناخالصيهاي آن به سرعت به کنار ميروند. در نهايت مذابِ سَره و خالص بر جاي ميماند. در اين روايت حج و عمره را به ابزار اين دميدن همانند نمودهاند. فلاکت فقر و آلودگي گناهان را نيز به سربارههاي آهن مذاب تشبيه کردهاند. اين عبادت پر قدر، بينوايي دنياي فرد را به سرعت از ميان ميبرند. نکبت گناهان را هم از او ميزدايند و مايهٔ مغفرت الهي براي زائر ميشوند.
سلامت بدن، استغنا از ديگران و شايستگي ايمان
امام صادق (ع) از پدربزرگشان، حضرت سجاد (ع)، چنين نقل فرمودهاند:
«حج و عمره به جاي آوريد تا بدنهايتان سالم گردد و روزيهايتان گسترده و ايمانتان شايسته شود.»[6]
برخي از ثوابهاي اخروي
ثوابهاي بسيار زيادي براي زيارت خانه خدا در روايات ذکر شده است؛ که ذکر تمام و کمال آنها خارج از توان اين قلم است. پاداشهايي بيمنتها و ارزشمند که همگي نشان از عظمت اين عبادت است. در اينجا به ذکر چند مورد بسنده ميکنيم:
امام صادق (ع) در بيان برخي پاداشهاي اخروي حج ميفرمايند:
«وقتي بنده به دور اين خانه (کعبه) هفت دور طواف ميکند و دو رکعت نماز ميگزارد و ميان دو کوه صفا و مروه سعي ميکند، خداوند برايش شش هزار حسنه مينگارد و شش هزار گناه را از او ميريزد و شش هزار درجه بالايش ميبرد و شش هزار حاجت آنچناني دنياي او را برآورده ميکند؛ و براي آخرت او نيز به همانسان ذخيره ميسازد.»[7]
بندهاي دو دستش را بهسوي خداوند نميگشايد (و به درخواست دراز نميکند) مگر آنکه خداوند حيا ميکند آن را خالي بازگرداند؛ تا اينکه در آن (از فضل و رحمت خويش) آنچه ميخواهد قرار دهد
به جاي آوردن اعمال حج مقتضي آن است که ثوابهاي عظيمي (دنيوي و اخروي) را به ارمغان آورد. البته دريافت هر يک از اين ثوابها منوط به قبولي عمل در درگاه الهي است. لذا اگر کسي شرايط قبولي عمل را (که در آيات و روايات ترسيم شده) کسب نکرده باشد، بر طبق ضوابط اعلام شده از اين فيوضات بيبهره خواهد بود. شخص زائر نميداند که عملش پذيرفته شده يا نه؟ به دست آمدن آثار هر عبادتي، منوط به پذيرش آن از سوي خداست. اگر عمل کسي مردود باشد نميتواند خود را از خداي متعال متوقّع بداند.
نکته ديگر اينکه برآورده شدن حاجات به مؤلفههاي ديگري نيز وابسته است. بهطور مثال (بر طبق روايات) ممکن است برآورده شدن خواهش ما باعث قطع ارتباطمان با نزديکان (قطع رحم) باشد. ممکن است رفع حاجتمان مقدمه گناهي شود يا ما را در مسير حرامي افکند. اين امور ميتوانند باعث محروميت ما از خواستهمان شوند. ضمن اينکه ممکن است خداوند بهواسطه دعا و زيارتمان (و بهجاي برآوردن آن حاجت دنيوي) مشکل و گرفتاري گريبانگيري را از سر ما بگرداند و نيز ممکن است اين عبادت را براي آخرت ما ذخيره نمايد. بههرروي نميتوان از رحمت الهي مأيوس بود و خود را از هر جهت محروم ديد. دعا و تضرع در پيشگاه پروردگار، رحمت ذات قدوسي او را بهسويمان جلب ميکند. شايد گاهي استجابت دعايمان را آشکارا ننگريم؛ اما يقين داريم کسي که به مسألت (تقاضا) از خداوند رو آورد دستش خالي بازنميگردد.
امام باقر (ع): «بندهاي دو دستش را بهسوي خداوند نميگشايد (و به درخواست دراز نميکند) مگر آنکه خداوند حيا ميکند آن را خالي بازگرداند؛ تا اينکه در آن (از فضل و رحمت خويش) آنچه ميخواهد قرار دهد.»[8]
حياي خداوند از اينکه دست رد به سينه کسي بزند، به اين معناست که پروردگار متعال در مقام اعلام وعدهاي قطعي است؛ نه اينکه بمانند انسانها حالت شرم او را فراگيرد.
و فضل و رحمت خود را در قالب ما يشاء (آنچه بخواهد) عطا ميکند، نه آنچه بنده بخواهد. ممکن است بنده دعاگو زائر به آنچه ميطلبيده نرسد اما درعينحال خداوند او را دستخالي بازنگردانده باشد.
در روايت ديگري نبي گرامي اسلام (ص) آثاري اخروي مثل تطهير از گناهان را بيان فرمودند:
«... هنگاميکه به گرد خانه (کعبه) طواف ميکند، از گناهانش خارج (تطهير) ميشود و هنگاميکه ميان صفا و مروه سعي ميکند، از (ظلمت) گناهانش بيرون ميشود و وقتي در عرفات وقوف ميکند، از گناهانش پاک ميشود و زماني که در مشعر توقف مينمايد، از گناهانش خارج ميگردد و وقتي رميِ جمرهها را ميکند، از گناهانش بيرون ميرود ... چگونه تو ميرسي (و ادراک ميکني) آنچه را حاجي بدان رسيده است؟»[9]
برتري زيارت پيامبر (ص) و اهلبيت ايشان بر حج
با اين پاداشهاي پربرکت که براي حج و عمره برشمرديم، عظمت قدر اين عبادات تا حدي برايمان آشکار شد. ميگوييم تا حدي چراکه پيامبر اکرم (ص) در روايت قبل چنين فرمودند: چگونه تو ميرسي (و ادراک ميکني) آنچه را حاجي بدان رسيده است؟
ايشان اين جمله را پس از برشمردن ثوابها و فضايل حج فرمودهاند. گويي ايشان فرموده باشند که: تحفههاي الهي حجگزاران بسي فراتر از آن است که در ميدان ديد محدود بشر جاي گيرد. تنها خداي تعالي است که ميداند حاجي به چه جايگاه ارجمندي رسيده است.
اما ره به همينجا خاتمه نميپذيرد. ميتوان در زيارت مشاهد مشرفه معصومين به رتبهاي از ثواب دست يافت که ثواب حج با آن قابل مقايسه نباشد. آنقدر اين سروران نزد خداوند، عزت و محبوبيت دارند که خداوند در عوض زيارتشان به زائر مقبول، حجها و عمرهها ميبخشد؛ حج و عمرهاي که يکبار به جا آوردنش، ثوابي وراي ادراک بشر دارد. تو خود حديث مفصل از اين مجمل بخوان و درياب که منزلت اين سروران در چه اوجي است که ثواب زيارتشان چنين وزين است! بهطور مثال در زيارت اميرالمؤمنين (ع) هر قدم زائر بهسوي قبر آن بزرگوار برابر ثواب يک حج و يک عمره است. حضرت صادق (ع) در بيان اين درياي مواج ثواب ميفرمايند: هر که پياده به زيارت اميرمومنان (ع) رود خداوند براي هر قدم او حجي و عمرهاي مينگارد. [10]
بهراستي اگر زيارت انسان، مورد قبول پروردگار قرار گيرد، ديگر ثروتي از اين پربارتر ميتوان يافت؟
در مورد ديگر معصومين نيز چنين است که ما در اينجا براي حفظ اختصار از ذکر تکتک آنها خودداري ميکنيم. بهطور مثال اجر زيارت حضرت رسول (ص) را زيارت خداوند فوق عرش او معرفي کردهاند. [11]
برتري زيارت سيدالشهدا (ع) بر حج
در برخي ديگر از روايات که ثواب زيارت معصومين را بيان ميکنند، قصه از اين شمارشها فراتر ميرود. بهوضوح قلههاي مرتفعتر و افقهاي روشنتري به چشم ميآيد. در فضيلت زيارت امام حسين (ع)، آن را با دهها حج يا صد حج به همراه رسول خدا (ص) مقايسه فرمودهاند. [12]
بارش رحمت الهي در پي زيارت کربلا شگفتي دارد. واقعاً اگر کسي به حقيقت آن آگاهي مييافت، حج را بهکلي رها ميکرد و صرفاً به زيارت امام حسين (ع) اقدام مينمود.
امام صادق (ع) در حديث زيبايي چنين ميفرمايند:
«به خدا قسم اگر شما را از فضيلت زيارت او (امام حسين (ع)) و قبرش خبر ميدادم بهکلي حج را ترک ميکرديد و احدي از شما حج نميگزارد.»[13]
بارش رحمت الهي در پي زيارت کربلا شگفتي دارد. واقعاً اگر کسي به حقيقت آن آگاهي مييافت، حج را بهکلي رها ميکرد و صرفاً به زيارت امام حسين (ع) اقدام مينمود. البته بايد توجه داشت که زيارت امام حسين (ع) باعث نميشود که تکليف حج از دوش انسان برداشته شود. روايت شريف در مقام بيان آن است که فضيلت بيکران زيارت امام حسين (ع) را يادآور شود. بهعلاوه در پي آن است که برتري و شرافت آن نسبت به حج آشکار گردد. با اين بيان که: اگر ميدانستيد چه گنجهاي ماندني در اثر زيارت عزيز رسول خدا (ص) نصيبتان ميشود، ديگر ثوابهاي حج و عمره به چشمتان نميآمد. همهاش دلتان ميخواست که اين ثوابهاي افزونتر را برداشت کنيد. اينچنين احدي از شما راه حج نميگرفت. سر و دست براي زيارت امام حسين (ع) ميشکستيد و با هم براي دريافت عطاياي الهي آن مسابقه ميگذارديد. [14]
پي نوشت ها:
[1] لسان العرب. ج 2. ص 226.
[2] کتاب العين. ج 3. ص 9.
[3] لسان العرب. ج 2. ص 226.
[4] الکافي. کتاب الايمان و الکفر. باب دعائم الاسلام. ح 1.
[5] تهذيب الاحکام. ج 5. ص 21. ح 6.
[6] وسائل الشيعه. ج 11. ص 15. به نقل از ثواب الاعمال و عقاب الاعمال.
[7] وسائل الشيعه. ج 13. ص 305.
[8] من لا يحضره الفقيه. ج 1. ص 325.
[9] وسائل الشيعه. ج 11. ص 233.
[10] تهذيب الاحکام. ج 6. ص 20.
[11] کافي. ج 4. ص 585.
[12] کامل الزيارات. باب 66. ح 1-5.
[13] کامل الزيارات. باب 88. ح 2.
[14] براي اطلاع بيشتر رجوع کنيد به: کامل الزيارات. باب 27. ح 16؛ باب 56. ح 3.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
همزمان با فرا رسیدن ایام سوگواری اباعبدالله الحسین برنامه هیاتهای دانشجویی دانشگاهها برای دهه اول محرم اعلام
همزمان با فرا رسیدن ایام سوگواری اباعبدالله الحسینبرنامه هیاتهای دانشجویی دانشگاهها برای دهه اول محرم اعلام شدهمزمان با فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری اباعبدالله الحسین برنامه هیاتهای دانشجویی دانشگاهها برای دهه اول محرم اعلام شد به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارزیارتی که ثوابش از حج بیشتر است
در حدیثی از امام صادق ع نقل شده است که به خدا قسم اگر شما را از فضیلت زیارت او امام حسین ع و قبرش خبر می دادم به کلی حج را ترک می کردید و احدی از شما حج نمی گزارد به گزارش رهیاب حج یکی از بزرگ ترین فرایض عبادی است که پاداش های دنیوی و اخروی فراوانی برای آن در آیات و روایاتعزت خواهی اباعبدالله الحسین (ع)
امام خامنه ای درباره ی این عنصر مهم در مکتب عاشورا می فرمایند آن روز کسانی که در مبارزه ی معنوی بین فضایل و رذایل اخلاقی پیروز شدند و در صف آرایی میان جنود عقل و جنود جهل توانستند جنود عقل را بر جنود جهل غلبه دهند عده ی اندکی بیش نبودند اما پایداری و اصرار آن ها محمدجواد اخدرسهایی که از عزتخواهی اباعبداللهالحسین (ع) میتوان فراگرفت مؤلفههای عزتمداری در قیام حسینی
درسهایی که از عزتخواهی اباعبداللهالحسین ع میتوان فراگرفتمؤلفههای عزتمداری در قیام حسینیدر سراسر حوادث قیام حضرت سیدالشهدا میتوان عنصر عزت را برجسته دید که تبلور آن در منازعهی حق و باطل معنویت و اخلاق و مصائب این رویداد بزرگ است از میان مؤلفههای هویتبخش قیام حضرت اباحدیث روز/ سخن امام باقر(ع) درباره زیارت امام حسین(ع) از راه نزدیک یا دور
عرض کردم چگونه به همدیگر تسلیت بگوییم حضرت فرمود بگویید خداوند اجر ما را به سبب مصیبتى که از حسین به ما رسیده بزرگ گرداند مشرق - امام محمد باقر علیه السلام - در حدیث زیارت حسین علیه السلام در روز عاشورا از مسافت نزدیک یا دور- سپس براى حسین علیه السلام گریه و زارى کند و به کبرگزاری سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در مؤسسه زینبیه لردگان
کانون خبرنگاران نبأ مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین ع در مؤسسه قرآنی زینبیه لردگان در دهه اول محرم برگزار می شود به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری حسین حسنی کارشناس امور قرآنی اداره تبلاخبار ایران و جهان | - نخستین شب عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در تکیه شاهرود
نخستین شب عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین ع در تکیه شاهرود نخستین شب عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین ع شامگاه چهارشنبه در قدیمی ترین تکیه شاهرود برگزار شد محمد مهدی زاده ۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۲ ۳۳ برچسبها تکیه بازار شاهرود عزاداری ماه محرمبرگزاری دومین روز مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع)باحضور روحانی
با سخنرانی ابوترابی فرد صورت گرفت برگزاری دومین روز مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین ع باحضور روحانی شناسهٔ خبر 2945670 - سهشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۹ سیاست > دولت دومین روز مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام با حضور رییس جمهوری برگزار شد بهزيارت حسين(ع) از شلمچه آغاز ميشود
زيارت حسين ع از شلمچه آغاز ميشود نویسنده غلامحسين بهبودي تصوير رزمنده نوجواني كه داخل يك سنگر كوچك و خاكي زيارت عاشورا ميخواند بارها از رسانه ملي پخش شده است اين تصوير خلاصه همه آن چيزي است كه در جبهههاي هشت سال جنگ تحميلي گذشت حسينيها همانها كه از كودبرگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) در سپاه ناحیه ملایر
مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین ع در دهه اول محرم در سپاه ناحیه ملایر برگزار می شود به گزارش خبرگزاری بسیج از ملایر مراسم عزداری سرور و سالار شهیدان عبدالله الحسین ع و اصحاب با وفایش در دهه اول محرم در سپاه ناحیه ملایر برگزار می شود این مراسم به همت نمای-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها