واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
چرا در فضای مجازی به دنبال دوست میگردیم؟
شناسهٔ خبر: 2947346 - چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۹
مجله مهر > دیگر رسانه ها
وقتی پای حرف ها و دردل های دختران و پسران جوان می نشینیم از روزهایی می گویند که در بیم و امید رابطه های بی سرانجام در فیسبوک و لاین و اینستاگرام و دیگر شبکه های اجتماعی هستند. باشگاه خبرنگاران نوشت: صحبت امروز و دیروز نیست، سالهاست که تعداد زیادی از دختران و پسران برای ازدواج، منتظر تصمیم خانواده ها و روش های سنتی نمی مانند و پیش از اینکه حتی سن شناسنامه ای و عقلی شان برای این کارمناسب باشد، در کوچه و خیابان و اینترنت و فیس بوک و دیگر شبکه های اجتماعی به دنبال کسی می گردند که به اصطلاح دوستشان باشد و در این میان برای اینکه توجیحی هم برای رابطه شان داشته باشند، پای قصد ازدواج داشتن را به میان می آورند! همان سناریوهای تکراری!
متین نصری در پاسخ به اینکه چرا دوستی های قبل از ازدواج منوط به مخ زدن در شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی شده گفت: افرادی که در شبکه های اجتماعی تحت تاثیر دیگران قرار می گیرند به راحتی بنیان خانواده را بر هم می زنند، این افراد هم از نظر ضریب هوشی یعنی همان iq پایین اند و هم بهره هوشی پایینی دارند.
وی در ادامه اظهار داشت: امروزه خانوده ها به علت خلاء عاطفی چه زن و چه مرد به شبکه های اجتماعی رو می آورند. در این خانواده ها معمولا افراد دسته جمعی دور هم جمع می شوند اما عملا مخاطبشان تلویزیون است این افراد فقط به صورت موازی کنار هم اند چرا که فقط دور هم اند و زوجین هیچ کدام از مشکلات یکدیگر خبر ندارند اینکه نیازهایشان چیست و یا خلاء های عاطفی شان کجاست.
این روانشناس ادامه داد: این افراد چه خانم و چه آقا فرقی نمی کند وقتی در زندگی خانوادگی شان دچار خلاء عاطفی و کم توجهی و کمبود محبت می شوند به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی رو می آورند چرا که فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی برایشان فرصت خوبی جهت ابراز وجود و طلب محبت کردن و حتی طلب توجه کردن است.بسیاری از افراد در این شبکه های اجتماعی هستند که از این فرصت ها به نفع خودشان به خوبی استفاده می کنند و فرد را رفته رفته وارد دنیای خودشان می کنند. این افراد چون در محیط خانواده هیچ توجه و محبتی نمی بینند ممکن است دچار اعتیاد اینترنتی و یا همان عادت بشوند.
نصری ادامه داد پ: وقتی افراد دچار عادت می شوند مدام پیام های طرف مقابل و یا افرادی که در فالورهایشان و اکانتشان دارند و به مزاقش خوش می آید را چک می کنند و دلبسته آن طرف می شوند به حدی که فضای مجازی به خاطر پر شدن خلاء های عاطفی شان به فضای حقیقی تبدیل می شود.
این روانشناس در پاسخ به اینکه طریقه برقراری ارتباط عاطفی در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی مثل لاین و تلگرام و اینستاگرام و دیگر شبکه های اجتماعی به چه صورت است گفت: کسانی که به اصطلاح جوان های امروزی در شبکه های اجتماعی مخ می زنند شخصیت های تلقین پذیری دارند؛ یعنی خودشان با خواندن و یا فرستادن پیام هایی همانند شما با علامت سوال و آیا این عکس خودتونه؟ چقدر زیبا و جذاب هستید، آیا تمایل دارید تو گروه های تلگرامی جذاب ما عضو بشوید پس شماره تان را برای من ارسال کنید و...برای طرف مقابل ارسال می کنند که بگویند من تنها هستم. اگر طرف مقابل به در خواست آشنایی و دوستی آنها پاسخ مثبت داد یعنی او هم تنهاست و دچار خلا عاطفی و کمبود محبت در زندگی خود شده است و بدین صورت ارتباط عاطفی بین دو نفر ایجاد می شود.
نصری در ادامه گفت: وقتی فردی در شبکه های اجتماعی مثل لاین و اینستاگرام و تلگرام و دیگر شبکه های اجتماعی ارتباط برقرار می کند دو حالت دارد: یا تنهاست و یا مهم نیست طرف مقابلش چه کسی باشد پس ارتباط برقرار می کند و به اصطلاح مخ می زند برای اینکه فقط خلاء عاطفی اش پر شود، اینجاست که طرف مقابل هم فضا را برای آدم هایی با هویت های جعلی باز می کند که وارد فضای روحی و روانی و در اصل حریم شخصی اش شوند.
این روانشناس در پایان اظهار داشت: باید قبل از ورود هر تکنولوژی به جامعه؛ آن تکنولوژی فرهنگسازی بشود و استفاده صحیح از آن را به افراد آموزش داد. اما انگار شبکه های اجتماعی قبل از فرهنگ ما وارد جامعه شده اند و به همین خاطر شاهد آسیب هایی چون طلاق و خیانت و حیا زدایی بین زوجین و.. هستیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]