تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن همواره خانواده خود را از دانش و ادب شايسته بهره مند مى سازد تا همه آنان را وارد ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805608157




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم عدم کاربرد زبان ارعاب و تهدید در سیاست داخلی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: لزوم عدم کاربرد زبان ارعاب و تهدید در سیاست داخلی
در قرن بیست و یکم واقعأ شگفت انگیز است که برخی بخواهند از این ادبیات در سطح داخل که سلسله مراتبی بوده و قانون حاکم است، که حتی در سطح بین الملل(که حوزه آنارشیک است) نیز کمتر کاربرد دارد و اگر هم کاربرد داشته باشد بین آنهایی است که نسبت به همدیگر تصورات دشمنی دارند، استفاده کنند.
آفتاب :

سیاست داخلی با سیاست بین الملل متفاوت است. این تفاوت هم در سطح تحلیل و کنشگران و هم در سطح نوع نگاه به قدرت است. به دلیل این تفاوتهای ماهوی است که نظریه پردازان واقع گرای روابط بین الملل به تفکیک سیاست داخلی و بین الملل اعتقاد دارند. اگر چه موضوع هر دو هم داخل و هم بین الملل مبارزه برای قدرت است ولی با توجه به این که در داخل جامعه مدنی حاکم است و در بین الملل تا اندازه زیادی آنارشیک است نگاه به منفعت و قدرت از بن و ریشه در هر دو سطح تفاوت پیدا می کند.


سوال این است که تهدید و ارعاب در سیاست داخلی به منزله چیست و در سیاست بین الملل چه جایگاهی دارد. در سیاست بین الملل کشورهای رقیب و بویژه دشمن ممکن است برای رسیدن به اهداف و مطامع خود به ابزارهای متعدد از گفتگو و مصالحه گرفته تا بلوف و تهدید و ارعاب متوسل گردند. چرا که منطق حاکم بر سطح بین الملل همه نوع ابزارها را می طلبد. ولی در سیاست داخل به علت سلسله مراتب بودن و بویژه حاکمیت جامعه مدنی و به تبع آن حاکمیت قانون، بازیگران همچون افراد و جناحها و احزاب و گروهها در چارچوب قانون و قواعد حاکم برآن برای دستیابی به قدرت مبارزه می نمایند. بی تردید این ویژگی جوامع غیر مدنی است و یا جوامعی که در آن ها مدنیت کمتر مستقر شده و در وضعیت پیشامدنی و بسر می برند و یا جوامعی که بیشتر منطبق بر ویژگی های عشیره ای هستند عمدتأ یا با خلأ قانون مواجه بوده و یا فرهنگ قانون سالاری برآنها حاکم نیست از ابزار خشونت و تهدید و ارعاب برای دستیابی به مطامع خود بهره می گیرند.


 در سده های گذشته در بسیاری از مناطق از جمله در اروپا در قرون وسطی، با توسل به یک مرجع تعیین کننده اندیشه و مرجع حاکم قدرت همچون کلیسای کاتولیک، مخالفان و منتقدان را یا به زندان انداخته و یا به گیوتین می سپردند ولی از آن زمان چند صد سالی گذشته و با تغییر حاکمیت ها از حاکمیت کلیسا و پادشاهی به سمت و سوی حاکمیت ملی، تضارب آرائ و اختلافات فکری و تضاد منافع در چارچوب قانون به رسمیت شناخته شده و اصولأ با استقرار و تثبیت مردم سالاری چه به شکل دینی و چه در شکل غیر دینی اش، تسامح و تساهل به رسمیت شناخته است.


 در چنین فضایی همه بازیگران چه بازیگران رسمی و چه بازیگران غیر رسمی تابع قانون بوده و با مصالحه و بده و بستان و تضارب آرائ و تعامل فکری در بازی قدرت بطور مشروع درگیر هستند. لذا در قرن بیست و یکم واقعأ شگفت انگیز است که برخی بخواهند از این ادبیات در سطح داخل که سلسله مراتبی بوده و قانون حاکم است، که حتی در سطح بین الملل(که حوزه آنارشیک است) نیز کمتر کاربرد دارد و اگر هم کاربرد داشته باشد بین آنهایی است که نسبت به همدیگر تصورات دشمنی دارند، استفاده کنند.


حتی کشوری که  38 سال است سر ستیز و دشمنی با ما دارد در نهایت وقتی دید زبان ارعاب و تهدید دیگر کاربرد ندارد در نهایت مجبور شد زبان منطق و تعامل را حداقل در موضوع هسته‌ای در پیش بگیرد و این خود از طرفی نشان داد که حتی در سطح بین الملل نیز تعامل در اغلب مواقع بهتر از تقابل و ستیز جواب می دهد. بنابراین بهتر است که در سطح داخل ادبیات تهدید و ارعاب بین دوستان و دلسوزان منافع ملی، بکار نرود که اگر چنین چیزی نهادینه شود در سطح عمومی نتیجه اش ممکن است اتفاقات ناخوشایند باشد که در شأن یک نظام ملی و اسلامی و جامعه مدنی نیست.






تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن