محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846387823
رییس جمهور: دو ماه تا رفع تحریمها پیش رو است/ به لطف خدا سال آینده وضع بسیار بهتری خواهیم داشت
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رییس جمهور: دو ماه تا رفع تحریمها پیش رو است/ به لطف خدا سال آینده وضع بسیار بهتری خواهیم داشت
رییس جمهور گفت: یک الی دو ماه تا زمان برداشته شدن تحریمها و ایجاد شرایط جدید برای کشور پیش روی ما قرار دارد.
به گزارش نامه نیوز، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در گفتوگوی زنده تلویزیونی خود با مردم اظهار کرد: امسال مردم ما پیش از ماه محرم دلشان پر از غم و اندوه شد و به خاطر فاجعه منا که دست کم در قدمهای بعدی نشان از بی تدبیری حاکمان سعودی بود، متاسفانه هزاران تن از مردم مسلمان از سراسر دنیای اسلام جان باختند و از جمله حاجیان عزیز ما که تاکنون اجساد مطهر حدود 400 نفر از آنها به میهن بازگشته است.
وی با بیان اینکه امیدواریم باقی اجساد شناسایی شود و اگر مساله دیگری هست برای مردم روشن شود، افزود: باید از همه کسانی که برای تخفیف آلام مردم تلاش کردند، از بعثه مقام معظم رهبری گرفته تا سازمان حج و زیارت و وزارتخانهها و دست اندرکاران تشکر کنم. البته هنوز بخش دیگری از کار باقی مانده و به خصوص باید علل این حادثه دردناک برای جهان اسلام شناسایی شود و امیدواریم دیگر چنین حوادثی تکرار نشود.
رییس جمهور همچنین گفت: مردم خودشان را برای نشان دادن عشق به خاندان رسالت آماده می کنند و به محرم نزدیک می شویم که همان نزدیک شدن به فرهنگ عاشورا، عزت، آزادگی و ایستادگی در برابر ظلم و مسیر ناحق است.
از همه آنها که در تحقق برجام تلاش کردند، تشکر میکنم
رییس جمهور با اشاره به تصویب کلیات و جزییات طرح برجام در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از همه آنها که در تحقق برجام تلاش کردند از جمله همه ملت ایران که در طول این 12 سال به ویژه در دو سال اخیر و در طول دوران مذاکره با 6 قدرت همواره حمایت، تلاش و ایستادگی کردند و همچنین هدایتهای مقام معظم رهبری و مجلس شورای اسلامی که طرحی را که وظایفی را در اجرای این توافق برای دولت تعیین میکند امروز به تصویب رساندند تشکر میکنم.
وی با بیان اینکه آنچه که باقی مانده است اظهار نظر شورای محترم نگهبان است خاطرنشان کرد: پس از اعلام نظر شورای نگهبان اقداماتی که دولت باید در این مسیر انجام دهد آغاز میشود.
روحانی با بیان اینکه اقداماتی باید انجام گیرد که در حال انجام است، گفت: هفته آینده روز اجرایی شدن و آغاز 90 روزی است که در توافق ذکر شده است گرچه این امکان فراهم بود که ما زودتر اجرای توافق را آغاز کنیم اما تا ما و کشورهای دیگر آماده شویم و مسیر تشریفات قانونی طی شود عملا 90 روزی که پیش بینی شده تحقق مییابد.
دو ماه تا رفع تحریمها و ایجاد شرایط جدید در کشور پیش روی ماست
وی همچنین با بیان اینکه یک الی دو ماه تا زمان برداشته شدن تحریمها و ایجاد شرایط جدید برای کشور پیش روی ما قرار دارد، خاطرنشان کرد: هم ما و هم آنها شروع به اجرای توافق میکنیم و تا روزی که کل توافق اجرایی میشود در آن روز تحریمها برداشته خواهد شد.
رییس جمهور در ادامه گفتوگوی اقتصادی خود با مردم در پاسخ به این پرسش که در دو سال گذشته در اقتصاد کشور چه گذشته است؟ خاطرنشان کرد: در این توافق و در مذاکرات هستهای یکی از نکاتی که از آغاز همواره از اهمیت بالایی برخوردار بود مسایل اقتصادی بود چرا که حربهای که دشمن در اختیار گرفته بود در زمینه فشار به ملت و حربه اقتصادی و تحریم بود.
روحانی با تاکید بر اینکه تحریمهای بانکی نخستین تجربهای بود که قدرت های بزرگ در این زمینه انجام دادند گفت: تحریمهای تجاری، نفتی و تحریم های هوشمند در برخی کشورهای دیگر سابقه داشت اما تحریم بانکی از ایران شروع شد.
وی با اشاره به علل تمایل دشمنان کشورمان به تحریم اقتصادی اظهار کرد: سالهایی که سالهای وفور دلارهای نفتی در کشور بود روند کشور در مسیری بود که نفت را بفروشند و با دلارهای آن اقتصاد را اداره کنیم و واردات انجام دهیم. در این زمان وقتی آنها دیدند که ما از طرفی به فروش نفت متکی هستیم و از طرفی نیز تبادلات مالی حاصل از فروش نفت باید از طریق سیستمهای بانکی انجام گیرد فشار را در این عرصه وارد کردند.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه شرایط اقتصادی کشور به آنها این علامت را داد که می توانند از طریق سیستم بانکی فشار وارد کنند اظهار کرد: در آ ن زمان دیدیم که آنها فروش نفت را به مقدار زیادی کاهش دادند و مسیر بانکی را با اعمال تحریمها با مشکلات بسیاری مواجه کردند.
روحانی با اشاره به درآمدهای نفتی کشور در سال 90 با بیان اینکه در سال 90 حدود 119 میلیارد دلار درآمد نفتی کشور بود گفت: پس از اعمال تحریمهای مختلف ازجمله تحریمهای بانکی درآمد حاصل از فروش نفت به نزدیک 70 میلیارد دلار کاهش پیدا کرد.
وی در مورد کاهش قیمت نفت نیز گفت : در سال 90 و 91 قیمت نفت کاهش آن چنانی نداشته است و حتی در سال 92 و اوایل 93 نفت را بالای 100 دلار می فروختیم. اما آنها مقدار فروش را کاهش دادند و از سمت دیگر نیز استفاده از درآمدهای حاصل از نفت را با مشکلاتی مواجه کردند و مشاهده کردیم که کاهش درآمدهای نفتی چه مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرد.
روحانی تورم، رکود و کاهش رشد اقتصادی را از جمله مشکلات ایجاد شده حاصل از کاهش درآمدهای نفتی دانست و گفت: رشد اقتصادی کشور در سال 91 به رقم منهای 6.8 رسیده بود و در سال 92 نیز که دولت یازدهم در حال آغاز به کار بود نرخ تورم بالای 40 درصد بود.
اولین کار با حضور دولت جدید این بود که به دنیا پیام بدهیم برعکس سالهای قبل هستیم
رییس جمهور در ادامه گفتوگوی زنده تلویزیونی خود اظهار کرد: اولین کار با حضور دولت جدید این بود که به دنیا پیام بدهیم برعکس سالهای قبل هستیم و میتوانیم در شرایط تحریم اقتصاد را سامان، تورم را کاهش دهیم و از رکود خارج شویم و به جای تلاطم در بازار آرامش به وجود بیاوریم.
وی ادامه داد: توفیق دولت در سال های 92 و 93 این بود که در قدم اول تورم کاهش پیدا کرد. ما در سال 92 گفتیم تورم به 35 درصد خواهد رسید که تورم 34.7 درصد شد و در سال 93 گفتیم به 25 درصد میرسد که تا پایان سال به 15 درصد رسید. الان هم این روند ادامه دارد و این مسیر ثابت ما خواهد بود.
روحانی افزود: در شهریور تورم نقطه به نقطه ما کاهش قابل توجهی داشت و به 11.7 درصد رسید و احتمال دارد در ماه های آینده تورم نقطه به نقطه تا پایان سال تک رقمی شود. در کل هم تورم ما رو به کاهش خواهد بود و هم در زمینه رکود کاری کردیم که در سال 93 از رکود خارج شدیم. در سال 92 رشد ما منفی 1.9 بود اما از سال 93 آمارها نشان داد که رشد 3 درصدی را تجربه کردیم که این قدم مهمی بود که ما با کاهش تورم رشد اقتصادی، ثبات بازار تقریبا همه شاخصهای اقتصاد کلان را کنترل کردیم و جلو رفتیم.
سامان دادن به اقتصاد در شرایط تحریم، در مذاکرات به ما کمک زیادی کرد
وی با بیان اینکه در سال 93 با دو مساله مهم مواجه شدیم افزود: ما علامت مثبتی به دنیا در زمینه اقتصاد دادیم و همین علامت در مذاکرات باعث شد طرف مذاکره متوجه شود حربه تحریم کارگر نیست. خود آنها از سال 93 در اظهاراتشان اعلام کردند دیگر تحریم کارگر نیست و اقدامات دولت به خوبی این پیام را رساند و دیدند در شرایط تحریم ما داریم اقتصاد را سامان میدهیم که این در مذاکرات خیلی به ما کمک کرد.
رییس دولت تدبیر و امید همچنین بیان کرد: اتفاقا اگر الان هم ما در اقتصاد درست حرکت کنیم این تحریمها دیگر هیچ وقت بازنمیگردد. اگر آنها در آینده ببینند که ما در مسیر اقتصاد حرکت میکنیم و تحریمها اثری ندارد به دنبالش نخواهند رفت. پس برای اینکه برای همیشه تحریم را از کشورمان دور کنیم باید همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند اقتصاد مقاومتی را به درستی اجرا کرده و دشمن را مایوس کنیم تا کارمان بازدارنده باشد.
وی در ادامه یادآور شد: در تابستان 93 با دو مشکل مواجه شدیم. مشکل اول این بود که قیمت نفت پایین آمد البته این طبیعی نبود و به نظر ما حساب شده بود چون درست زمانی که در ژنو داشتیم به توافق نهایی میرسیدیم یک مرتبه با تحرکاتی در منطقه برنامه ریزی برای کاهش قیمت نفت آغاز شد تا هم روی مذاکرات اثر بگذارد و هم روی روسیه فشار بیاورند.
روحانی ادامه داد: به همین دلیل به جای آنکه در آذر 93 به توافق برسیم مذاکرات 7 ماه تمدید شد تا آنها بتوانند به ما فشار بیاورند و امتیاز بگیرند اما خوشبختانه این اتفاق نیفتاد و برعکس شد و ما توانستیم بهتر چانه زنی کنیم و این توافق برجام کنونی بهتر شده و امتیازات جدیدی گرفتهایم.
وی با اشاره به اینکه قیمت نفت در اقتصاد ایران خیلی تاثیرگذار است اظهار کرد: بهتر است مردم بدانند ما در چه شرایطی کشور را اداره کردیم. در زمان مذاکرات مصلحت نبود که آن را باز کنیم اما در برخی کشورها به خاطر کاهش قیمت نفت ارزش پول ملی به نصف رسید و حتی برخی کشورهای ثروتمند که در این کاهش قیمت دخیل بودند ناچار شدند از ذخایر گذشته خود استفاده کنند و دستورالعملهایی برای صرفه جویی صادر کنند اما ما در ایران توانستیم به همان نسبت روند کاهنده تورم را ادامه دهیم و آرامش را در بازار حفظ کنیم.
رییس دولت یازدهم در ادامه گفت: مشکل دیگری که به وجود آمد انتظار مردم با طولانی شدن توافق بود. مردم به درستی فکر می کردند که ما در آذر 93 به توافق می رسیم که توافق مقابل پس زد. این 7 ماه طولانی شدن تاثیرگذار است و وقتی مردم احساس می کنند آینده بهتری پیش رو است گاهی در خریدشان تاخیر می اندازند تا شرایط بهتر شود.
روحانی همچنین عنوان کرد: از طرفی تولیدکنندگان هم صبر می کنند چون فکر می کنند وقتی قرار است کار تولیدی انجام دهند ممکن است با بهتر شدن شرایط، نقل و انتقال ارز بهتر انجام شود و شرایط برای کسب منابع مالی تسهیل گردد که این صبر و انتظار در شرایط کشور تاثیر می گذارد. این طولانی شدن توافق تا یکی دو ماه دیگر ادامه دارد و با برداشته شدن تحریم ها کمی طول میکشد تا آثار آن مشخص شود.
روحانی با بیان اینکه پیش بینی ما از درآمدهای نفتی برای سال جاری 25 میلیارد دلار است خاطرنشان کرد : در سال 90 ، 190 میلیارد دلار درآمد نفتی کشور بود که امسال این میزان به 25 میلیارد دلار رسیده است که تقریبا کمترین درآمد نفتی از سال 84 به این طرف است.
وی گفت: در طول 10 سال گذشته این میزان، کمترین قیمت نفت است و ما در این شرایط با مشکلی بزرگ روبرو شدیم اظهار کرد: در عین حال دولت با برنامه ریزی که در این مدت داشت و همکاری و مشارکت بسیار ارزشمندی که مردم در همه صحنهها از خود نشان دادند و همچنین اعتمادی که میان دولت و مردم وجود داشت باعث شد که دولت بتواند مشکلات را کنار بگذارد.
رییس جمهور در پاسخ به پرسشی در مورد اظهارات مطرح شده درباره رکود با بیان اینکه رکود و رونق دارای یک چارچوب است، اظهار کرد: زمانی که در کشور دو سه ماه با رشد اقتصادی مواجه بودیم و همچنین سه ماهه بعدی آن با رشد منفی مواجه بودیم رکود اتفاق میافتد.
روحانی افزود: ممکن است در سه ماهه اول و سه ماهه دوم پیش بینی ما این گونه باشد که رشد اقتصادی کمتر از سال قبل است اما در شش ماه دوم میخواهیم وضع را تغییر دهیم تا در پایان سال رشدی مناسب داشته باشیم.
سال آینده به لطف خدا وضع بسیار بهتری خواهیم داشت
وی با تاکید بر اینکه در سال آینده به لطف خدا وضع بسیار بهتری خواهیم داشت اظهار کرد: در این سال به دلیل عدم وجود محدویت برای فروش نفت و همچنین برداشته شدن تحریم های پولی و بانکی و حضور کمپانی های خارجی شرایط بهتری خواهیم داشت.
روحانی با اشاره به تمایل کشورها و شرکتهای خارجی برای حضور در ایران گفت: همه آنها می دانند که اقتصاد ایران به دلیل امنیت، نیروی تحصیل کرده، انرژی و شرایط منطقهای از لحاظ دسترسی، شرایط ویژهای دارد و به همین دلیل همه به سمت کشورمان در حال حرکت هستند.
همه باید به خاطر شرایطی پیش رو، برای جهشی در تولید، رشد و شکوفایی اقتصادی آماده شویم
رییس جمهور خاطرنشان کرد: شرایط اقتصادی ما در آینده کاملا متفاوت خواهد بود و پیامی که من امشب به ملت ایران دارم این است که همه باید به خاطر شرایطی که در پیش روی ماست برای جهشی در تولید، رشد و شکوفایی اقتصادی آماده شویم.
وی با تاکید بر اینکه سیاستهای دولت سیاست انقباضی و رکودی نبوده است، اظهار کرد: اگر سیاستهای دولتی سیاستهای انقباضی و رکودی بود باید در سال 93 همزمان با کاهش تورم اقتصاد با رشد منفی مواجه باشد اما با توجه به اینکه در سال 92 رشد اقتصادی منهای 1.9 و در سال 93 مثبت 3 بوده است می توان گفت که سیاستهای دولت سیاستهای انقباضی و رکودی نبوده است.
روحانی انضباط پولی و مالی را مهم ترین دلیل کاهش تورم دانست و گفت: ما رشد پایه پولی که عاملی اصلی در تورم است را کاملا مهار و کنترل کردیم. همچنین امید، تحرک و حضور مردم در اقتصاد نیز عامل مهم دیگری است که کاهش تورم را نتیجه داد.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه دولت روند فعلی کاهنده تورم را ادامه خواهد داد در پاسخ به این پرسش که آیا نگران بازگشت تورم نیستید؟ اظهار کرد: رشد پایه پولی اقتصاد زیاد نبوده است. گرچه در نقدینگی رشد و شتابی وجود داشته است اما این شتاب با پایه پولی متفاوت است.
روحانی با تاکید بر لزوم کنترل رشد پایه پولی، افزود: رشد پایه پولی رشدی کنترل شده و محدود است و الان نیز در سیاست های جدید در این زمینه مراقبتهای لازم را انجام خواهیم داد.
رییس جمهور کشورمان در ادامه این گفتوگوی تلویزیونی با اشاره به بسته سیاستهای جدید اقتصادی دولت خاطرنشان کرد: سیاست هایی که دولت برای عبور از رکود در سال 92 و 93 و همچنین برای رشد اقتصادی و رونق دنبال کرده و میکند هنوز هم در دستور کار قرار دارد و آن روند ادامه خواهد داشت و سیاست های بسته جدید موجب کنار رفتن سیاستهای قبلی نخواهد شد.
روحانی با تاکید بر اینکه در حال حاضر در دوران گذار قرار داریم افزود: در حال حاضر توافق انجام شده و مراحل قانونی آن در حال نهایی شدن و اجرایی شدن است و در آینده تحریم برداشته میشود و آثار برداشته شدن این تحریمها را نیز در اقتصاد خواهیم دید.
وی تاکید کرد: الان به بستهای نیاز داریم که موجب تسریع در رونق اقتصاد شود. در همین راستا نیز سیاست های کوتاه مدتی تهیه کردیم که شامل بیش از 30 بند است و مسئولان اقتصادی کشور در هفته های آینده به طور کامل آن ها را توضیح خواهند داد.
رییس جمهور با اشاره به دلیل تصمیم دولت برای اتخاذ سیاست های جدید اقتصادی، گفت: در سه ماهه اول که گذشت احساس کردیم که نیازمند تحولی در رونق هستیم. در آن زمان من به تیم اقتصادی دستور دادم که مطالعه و بررسی کنند و بستهای جدید برای اقتصاد آماده کنند.
رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه در بورس مشکلاتی داریم که باید حل و فصل کنیم، افزود: البته همه بورس دست دولت نیست اما دولت میتواند کمک کند و کمک خواهد کرد. آینده بورس هم خوب خواهد بود؛ هرچند امسال فراز و نشیب داشت اما ما باید برای ماههای آینده شرایط بهتری را فراهم کنیم.
میخواهیم دست بانکها برای ارائه تسهیلات بازتر شود
وی ادامه داد: در این زمینه دو مشکل اساسی وجود داشت. اول اینکه تولیدکنندگان برای سرمایه در گردش به بانک مراجعه می کنند و بانکها گاهی منابع کافی ندارند و گاهی سود منابعی که میدهند بالا است. ما در این بسته اقتصادی میخواهیم اقدامی کنیم که دست بانکها برای ارائه تسهیلات بازتر شود و بانکهای منضبط هزینه کمتری دهند و بتوانند تسهیلات ارزان تر در اختیار متقاضی قرار دهند.
رییس جمهور افزود: در این بخش بانکها در زمینه پولی که از مردم دریافت می کنند باید یک ذخیره قانونی که الان حدود 13 درصد است در بانک مرکزی بگذارند. ما در این بسته اقتصادی به بانک مرکزی اجازه میدهیم تا درباره بانکهایی که خوب کار کردهاند و انضباط درستی دارند آنها را تشویق کرده و این ذخیره قانونی را تا 10 درصد کاهش دهند. این خیلی مهم است برای اینکه دست بانکها را برای منابع باز می گذارد.
وی با بیان اینکه تورم کاهش پیدا کرده اما سود بانکی پشت سر آن نیامده است یادآور شد: الان تورم حدود 15 درصد است اما سود تسهیلات خیلی بالاست که باید آن را کاهش دهیم. اگر هزینه بانکها کاهش پیدا کند میتوانند سود تسهیلات را کاهش دهند و این یک قدم برای تولیدکنندگان است. از طرفی دست بانک مرکزی باز شده تا این ذخیره قانونی را کاهش دهد اما شرطش این است که بانک مرکزی هفته به هفته شرایط تورمی کشور را رصد کند و مشروط به آن است که در طول یک ماه تورم از یک درصد کمتر باشد.
رییس دولت یازدهم در ادامه بیان کرد: این سیاست برای افزایش نیافتن پایه پولی است و موجب بالانرفتن تورم میشود و از طرفی ما میتوانیم با رکود مبارزه کنیم. از سوی دیگر برخی موسسات و صندوقهای مالی که انضباط لازم را ندارند بانک مرکزی میتواند این اهرم را داشته باشد که آنها را منضبط کند.
وی با اشاره به بازار بین بانکی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات بانکی از بانک دیگر تسهیلاتی میگیرد که نرخ سود آن در عمل تاکنون 29 درصد بود. ما بانک مرکزی را وارد عمل کردیم و از وقتی وارد عمل شده این نرخ سود به 26 درصد رسیده که این مساله در نهایت برای نرخ سود تسهیلات مهم است. ما می خواهیم از تولیدکنندگان حمایت کنیم.
روحانی همچنین اظهار کرد: از طرفی تولیدکنندهها با انبارهای پر مواجه شدند و ما میخواهیم در تقاضا رشد ایجاد کنیم. وقتی جنسی در انبار میماند تولیدی نمیتواند تولید کند و با توقف تولید مشکلات فراوانی ایجاد میشود. در اینجاست که ما باید تقاضا را تحریک کنیم تا مشکلات مردم برای خرید کم شود. از طرف دیگر در حال بالابردن تقاضای دولت هستیم و ظرف یکی دو هفته َآینده 7.5 هزار میلیارد تومان از طریق طرحهای عمرانی و طرحهای عمرانی زود بازده و یارانه در برخی بخشهای تولیدی تقاضای دولت بالا خواهد رفت.
وی افزود: راه خالی شدن انبارها صادرات غیرنفتی، خرید داخلی و افزایش تقاضای دولت است. با 20 درصد منابع جدید که داریم به وجود می آوریم میخواهیم آن را به همین مساله اختصاص دهیم تا بانکها بتوانند تسهیلات دهند و اقساط آن طولانی باشد و از طرفی تحریکی در زمینه تقاضا صورت گیرد تا تولید داخلی حرکت کند چون اقتصاد مقاومتی باید درونزا باشد.
روحانی در ادامه گفت: ما باید تسهیلات ارزانتر و بیشتر در اختیار بانک ها قرار دهیم و از طرفی مردم را برای تقاضا تحریک کنیم و دولت بیشتر به این مساله ورود پیدا کند همچینین صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم. این بسته اقتصادی هفته آینده اعلام میشود که در قسمت اول آن بانک مرکزی میتواند بلافاصله عمل کند البته چارچوبی برایش مقرر شده که منابع جدید کجاها مصرف شود. در زمینه تسهیلات به مردم برای تدوین آیین نامه ها ممکن است یکی دو هفته زمان ببرد و در زمینه آن 7.5 هزار میلیارد تومان میتواند در هفته آینده به خزانه تزریق شود.
رییس جمهور در پاسخ به سوالی راجع به مطالبات پیمانکاران خاطرنشان کرد: پیمانکاران سالهاست برای دولت کار کردهاند و نتوانستهاند پولشان را دریافت کنند. از آغاز این دولت بخشی از این بدهی را پرداخت کردهایم اما با طلب اصلی فاصله داریم. وقتی پیمانکار از دولت طلب دارد او برای اجرای پروژه پول را از بانک گرفته و این تبدیل به معوقه بانکی میشود و بانکها هم بخشی از پول را از بانک مرکزی گرفتهاند که این باعث ایجاد طلبکار در طلبکار میشود که معضلی ایجاد کرده است.
وی تاکید کرد: تلاش میکنیم این سیکل بدهیها بشکند. و این کار را با اوراق مشارکت انجام خواهیم داد. دولت بدهی را به پیمانکار میدهد و او میتواند اوراق به بانک بدهد و بانک اوراق را به بانک مرکزی میدهد و این اقدام دیگری است که بدهیهای زنجیرهای شکسته شود. اینها سرفصلهایی است که در این زمینه وجود دارد برای اینکه در رونق اقتصادی تحرکی به وجود بیاوریم.
وی با تاکید بر اینکه ما برای حل مسایل اقتصادی خود نیاز به برنامهای بلند مدت داریم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز همه وزارتخانههای اقتصادی، طرحهای خود را برای اولویتهای سرمایه گذاری آماده کردند.
روحانی با اشاره به مذاکرات میان وزراتخانهها با کمپانیهای خارجی و بخش خصوصی کشور تاکید کرد: امشب از همه بخش خصوصی تقاضا میکنم که خود را برای شرایط جدید آماده کنند چرا که در این شرایط جدید باید حماسهای جدید اقتصاد بیافرینیم.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: در شرایط آینده خطوط اعتباری برای سرمایه گذاری خارجی به وجود میآید و شرایط جدیدی به وجود میآید و کارآفرینان ما میتوانند دسترسی بهتری به منابع داخلی و خارجی داشته باشند.
روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به آزادسازی پولهای بلوکه شده متعلق به ایران با تاکید بر اینکه عمده این پولها متعلق به بانک مرکزی است، اظهار کرد: عمده این پولها پولهایی است که ریال آن در قبل خرج شده است اما بخشهایی از این پولها نیز متعلق به دولت است که به خزانه واریز میشود که طی تسهیلاتی ارائه خواهند شد.
رییس جمهور تاکید کرد: این بسته اقتصادی دولت برای شش ماهه دوم میتواند تحرک خوبی در اقتصاد در دوره گذار فعلی ایجاد کند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت از سیاستهای تک رقمی تورم دست کشیده است، گفت: آن سیاست به جای خود باقی است و ادامه پیدا می کند. در شرایط فعلی، ما بانک مرکزی را مکلف کردهایم تا وضعیت تورم را در کنار آزاد شدن منابع خارجی رصد کند.
روحانی با اشاره به تذکرهایی که در مورد شرایط پس از تحریم و آزادشدن پولهای بلوکه شده به دولت داده میشود، تاکید کرد که دولت این تذکرها را به جان میخرد و ادامه داد: همان طور که پیش از این نیز گفتهام امروز که تمام مدیران صنایع و کمپانیهای خارجی در حال مذاکره با ایران برای حضور در کشور در شرایط پساتحریم هستند این شرط را گذاشتهایم که علاوه بر وارد کردن سرمایه به کشور همکاری فناورانهای در بحث تکنولوژی داشته باشیم.
رییس جمهور در پاسخ به این پرسش که آیا حضور کمپانیهای خارجی در کشور تهدیدی برای شرکتهای دانش بنیان محسوب نمیشود؟ گفت: بازشدن دروازههای کشور به معنای تعطیلی شرکتهای دانش بنیان و واردکردن فناوری صرفا از دروازههای کشور نیست. همکاری با شرکتهای خارجی به جهت واردکردن فناوری به این دلیل است که به شرکتهای دانش بنیان رشد داده شود و این شرکت ها بتوانند در تحرکات علمی خود سرعت بیشتری را تجربه کنند.
وی تاکید کرد: در شرایط جدید حمایتهای دولت از شرکت های دانش بنیان حتما بیشتر میشود.
روحانی با اشاره به حساسیت دولت در چگونگی همکاری با شرکتهای خارجی، خاطرنشان کرد: یکی از شرایطی که ما برای حضور کارآفرینان خارجی در ایران تعیین کرده ایم این است که ما بخشهایی از بازارهایی داخلی را به این شرط به آنها میدهیم که با همکاری آنها بتوانیم بخشی از بازارهای منطقه و بازارهای بین المللی را به دست بیاوریم.
روحانی افزود: در شرایط جدید می توانیم بسیار امیدوار باشیم که شرایطی جدید در اقتصاد کشور ایجاد خواهد شد.
رییس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه رشد اقتصادی داخلی و جذب سرمایه برای کشور از جمله اهداف اصلی در مذاکرات هستهای بود خاطرنشان کرد: ایران جاذبه کافی برای رشد و رونق اقتصادی دارد در همین راستا باید همه ظرفیت های کشور را به فعلیت تبدیل کنیم تا بتوانیم تولید و اشتغال برای جوانان را فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: اگر کشور می خواهد در برابر قدرتهای بزرگ نفوذناپذیر باشد، راهش قدرت و اقتدار کشور است؛ باید شرایطی ایجاد کنیم که در آن امنیت کافی اقتصادی وجود داشته باشد.
روحانی همچنین اظهار کرد:در کنار باز شدن دروازهها نیازمند اصلاحات ساختاری اقتصادی در داخل هستیم و بانکها و بخشهای اقتصادی ما باید اصلاح شوند.
اگر میخواهیم سرمایه به داخل کشور بیاید باید به صورت جدیتری با فساد مبارزه کنیم
رییس جمهور خاطرنشان کرد: درشرایط فعلی چناچه میخواهیم سرمایه به داخل کشور بیاید باید به صورت جدیتری با فساد مبارزه کنیم.
وی با تاکید بر لزوم وجود هماهنگی میان قوای کشور در دوران پسابرجام خاطرنشان کرد: همان طور که ما توانستیم در توافق هستهای در برابر قدرتهای دنیا با حضور مردم و حمایت آنها و هدایت های مقام معظم رهبری و هماهنگی های میان قوای کشور و نیروهای مسلح و سایر نهادها ایستادگی کنیم در دوران پسابرجام نیز به این هماهنگی بیش از قبل نیازمند هستیم.
روحانی با اشاره به ابراز نگرانی های مطرح شده درباره نفوذ دشمن به کشور در شرایط پساتحریم افزود: مطمئنا با هماهنگی و قدرتی که پیدا میکنیم و همچنین با اقتصاد قوی و ایمان جوانان خود میتوانیم در برابر آن نفوذ سدی ایجاد کنیم.
وی همچنین با اشاره به شعار انتخاباتی خود مبنی بر «نجات اقتصاد ایران، تعامل سازنده با جهان و احیای اخلاق» است و تاکید بر اینکه همچنان به این شعار پایبند هستیم اظهار کرد: با اقتصاد و سیاست خارجی درست و اخلاق و فرهنگ می توانیم شرایطی به وجود بیاوریم که در همه زمینهها موفق باشیم.
رییس جمهور در پاسخ به این پرسش که آیا در مجموع بسته سیاستهای اقتصادی هدفگذاری برای ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری صورت گرفته است خاطرنشان کرد: دولت همواره بر تولیدی توجه دارد که کاهش نرخ بیکاری از جمله اهداف آن باشد.
رییس جمهور در ادامه گفتوگوی زنده تلویزیونی خود با مردم اظهار کرد: آمارها نشان میدهد در کشاورزی رشد اشتغال داشتیم. البته ما باید در صنایع هم اشتغال ایجاد کنیم و واحدهای پایین دستی نیز می توانند ایجاد اشتغال کنند.
وی افزود: در کشاورزی طرحی را برای تجهیز زمینها و آبیاری مدرن دنبال میکنیم که تحرک خوبی به وجود آورده است. ما در مساله آب، محیط زیست، حمل ونقل، اشتغال و رونق اقتصادی مشکلات فراوانی داریم که به عنوان اهداف مهم مدنظر است. در ابتدای سال هم گفتم که همه تلاش ما برای ایجاد رونق اقتصادی و صادرات غیرنفتی است.
رونق اقتصادی میتواند پایهای برای مبارزه با تروریسم باشد
روحانی همچنین یادآور شد: روابط اقتصادی ما با کشورهای همسایه خیلی بهتر شده و امیدواریم شاهد روابط صمیمی بیشتری با همسایهها باشیم. البته ممکن است الان یکی دو کشور مشکل داشته باشند اما پیام من به همسایهها این است که برای ثبات و امنیت منطقه با هم برای توسعه تلاش کنیم. باید در این منطقه برای رونق اقتصادی تلاش صورت گیرد چون رونق اقتصادی میتواند پایهای برای مبارزه با تروریسم باشد زیرا فرد برای گروههای تروریستی سربازسازی میکند.
وی در ادامه بیان کرد: ما همه سیاستهای رفاهی ، اجتماعی در زمینه سلامت، بیمه و امنیت قضایی را ادامه خواهیم داد. من شنیدم که بعضیها در این مساله تشکیک کرده بودند اما تاکید میکنم دولت به همه آن سیاستها پایبند است. روزهای خوبی را برای ملت ایران آرزو می کنم و همه باید با هم همکاری کنیم. مردم در انتخابات سال 92 فقط رای ندادند و رفتارشان هم حمایت از دولت بوده که باید این راه را ادامه دهیم.
رییس جمهور در پایان با آرزوی رفاه و خوشبختی برای ملت ایران اظهار کرد: از ملت بزرگ ایران سپاسگزارم و از رسانه ملی هم تشکر میکنم. برای رسانه ملی و همه رسانهها در اطلاع رسانی بهتر آرزوی موفقیت میکنم چرا که مشکلات کشور نیاز به توضیح و تشریح توسط رسانهها دارد تا حل شود.
منبع: ایسنا
۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
رییس جمهور: دو ماه تا رفع تحریمها و ایجاد شرایط جدید در کشور پیش روی ماست
سهشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱ ۵۰ رییس جمهور گفت یک الی دو ماه تا زمان برداشته شدن تحریمها و ایجاد شرایط جدید برای کشور پیش روی ما قرار دارد به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در گفتوگوی زنده تلویزیونی خود با مردم اظهار کرد امرییس جمهور: دو ماه تا برداشته شدن تحریمها و ایجاد شرایط جدید پیش روی ماست
سهشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱ ۵۰ رییس جمهور گفت یک الی دو ماه تا زمان برداشته شدن تحریمها و ایجاد شرایط جدید برای کشور پیش روی ما قرار دارد به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در گفتوگوی زنده تلویزیونی خود با مردم اظهار کرد امدو ماه تا رفع تحریم ها پیش رو است/ به لطف خدا سال آینده وضع بسیار بهتری خواهیم داشت
رییس جمهور گفت یک الی دو ماه تا زمان برداشته شدن تحریم ها و ایجاد شرایط جدید برای کشور پیش روی ما قرار دارد به گزارش تهران پرس حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در گفت وگوی زنده تلویزیونی خود با مردم اظهار کرد امسال مردم ما پیش از ماه محرم دلشان پر از غم و اندوه شد و به خاطر فروحانی در گفتگوی زنده تلویزیونی: دو ماه تا رفع تحریمها / به لطف خدا سال آینده وضع بسیار بهتری خواهیم داشت
روحانی در گفتگوی زنده تلویزیونی دو ماه تا رفع تحریمها به لطف خدا سال آینده وضع بسیار بهتری خواهیم داشت حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در گفتوگوی زنده تلویزیونی خود با مردم گفت سالهایی که سالهای وفور دلارهای نفتی در کشور بود روند کشور در مسیری بود که نفت را بفروشند و با ددو ماه تا رفع تحریمها/سال آینده وضع بهتری خواهیم داشت/قدردانی از مجلس
دو ماه تا رفع تحریمها سال آینده وضع بهتری خواهیم داشت قدردانی از مجلس حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در گفتوگوی زنده تلویزیونی خود با مردم اظهار کرد امسال مردم ما پیش از ماه محرم دلشان پر از غم و اندوه شد و به خاطر فاجعه منا که دست کم در قدمهای بعدی نشان از بی تدبیری حاکمانروحانی:دو ماه تا رفع تحریمها و ایجاد شرایط جدید در کشور پیش روی ماست/هفته آینده هفته اجرایی شدن برجام است /اظ
روحانی دو ماه تا رفع تحریمها و ایجاد شرایط جدید در کشور پیش روی ماست هفته آینده هفته اجرایی شدن برجام است اظهارنظر وزرا درباره اقتصاد برای من تازگی نداشت رییس جمهور گفت یک الی دو ماه تا زمان برداشته شدن تحریمها و ایجاد شرایط جدید برای کشور پیش روی ما قرار دارد روز نو رییسهفته آینده زمان آغاز اجراییشدن برجام است/تا دو ماه آینده تحریمها برداشته میشود
روحانی در گفتوگوی زنده تلویزیونی هفته آینده زمان آغاز اجراییشدن برجام است تا دو ماه آینده تحریمها برداشته میشود رئیسجمهور با بیان اینکه هفته آینده پایان 90 روز و آغاز اجرایی شدن برجام است گفت در این زمان نیز دو طرف باید اقدامات خود را آغاز کنند که تا نهایی شدن این تعهداتوطن امروز: حماقتآمیز است اگر تصور کنیم شکست دولت در رفع تحریمها تاثیری بر آینده نظام ندارد
وطن امروز حماقتآمیز است اگر تصور کنیم شکست دولت در رفع تحریمها تاثیری بر آینده نظام ندارد سیاست > مجلس - وطن امروز نوشت قطعا تصمیمسازی مجلس درباره سرانجام برجام و نحوه اجرای آن و ورود به مرحله پسابرجام سخت و پراهمیت است از طرفی جامعه در حوزه مسائل اقتصادی گرفاستکبار تا 10 سال آینده جایی نخواهد داشت تا ناظر از بین رفتن انقلاب باشد / رئیس جمهور آمریکا حاضر است با دربان
استکبار تا 10 سال آینده جایی نخواهد داشت تا ناظر از بین رفتن انقلاب باشد رئیس جمهور آمریکا حاضر است با دربان وزارت خارجه ایران دست دهد رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت دشمن احساس میکند که با پیر شدن نسل فعلی ارزشهای انقلاب ضعیف خواهد شد و رهبری فرمودند که باید کاری کنید که جریاهفته آینده زمان آغاز اجراییشدن برجام است/تا دو ماه آینده تحریمها برداشته میشود/اظهارنظر وزرا برای من تازگی
هفته آینده زمان آغاز اجراییشدن برجام است تا دو ماه آینده تحریمها برداشته میشود اظهارنظر وزرا برای من تازگی نداشتبخش خبری الف 21 مهر 94تاریخ انتشار سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۳ ۰۲ رئیسجمهور با بیان اینکه هفته آینده پایان ۹۰ روز و آغاز اجرایی شدن برجام است گفت در این ز-
سیاسی
پربازدیدترینها