تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ثروت فراوان، دشمن مؤمنان و پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829966245




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برگزاري نشست «زبان، رکن اساسي ملت» در خجند تاجيكستان


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۹ مهر ۱۳۹۴ (۹:۵۷ق.ظ)
برگزاري نشست «زبان، رکن اساسي ملت» در خجند تاجيكستان موج- نشست علمي و ادبي «زبان، رکن اساسي ملت»،با حضور و سخنراني مسعود احمدوند، وابسته فرهنگي ايران در خجند تاجيكستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، نشست علمي و ادبي «زبان، رکن اساسي ملت»، 13 مهر به مناسبت روز زبان دولتي در تاجيکستان با حضور و سخنراني مسعود احمدوند، وابسته فرهنگي ايران و جمعي از اساتيد و دانشجويان در دانشگاه دولتي خجند برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم، مدينه نبي‌جان اوه، رئيس کالج آموزگاري دانشگاه دولتي خجند ضمن تأکيد بر مقام و جايگاه بزرگي زبان، آن را يکي از بهترين هداياي الهي دانست که انسان را از ساير موجودات ديگر متفاوت ساخته و به عنوان مهم ترين ابزار ارتباط بين انسان‌ها عمل مي‌کند.
وي با اشاره بر عظمت زبان فارسي در طول تاريخ اظهار كرد: کارنامه‌هاي نياکان بزرگ ما در گذشته دور تاريخي تا امروز توسط زبان منعکس شده و به دست ما رسيده است. از اين رو پاسداري و گراميداشت زبان، احترام به گذشتگان و آثار بي‌نظير آنان محسوب مي‌شود.
مدينه نبي‌جان اوه افزود: تمام ثروت‌هاي مادي دنيا فناشونده است، اما ثروت زبان از قبيل آن ثروت‌هايي است که فنانپذيرنده و جاوداني است.
رييس کالج آموزگاري اظهار اميدواري کرد كه نسل امروز به ويژه جوانان براي پاکيزه نگاه داشتن اين مقدسات ملي تلاش خواهند کرد و بهر رشد و نمو آن سهم ارزنده خويش را خواهند گذاشت.
در ادامه، احمدوند، وابسته فرهنگي ايران در خجند با موضوع «زبان، افتخار ملت» به ايراد سخنراني پرداخت و گفت: هر شخصي در زندگي‌اش براي آنچه به دست آورده و برايش زحمت کشيده مانند دانش و معرفت و ثروت، افتخار مي‌کند. ملت تاجيک نيز به زبان خود که براي حفظ و پاسداري از آن با وجود سختي‌هاي بسيار تلاش کرده، افتخار مي‌کند و در تقويم مناسبت‌هاي خود يک روز را به اين عنوان نام گذاري کرده که خود گواه بر آن است که زبان يک جايگاه عمومي و بزرگ در جامعه دارد که همه به آن افتخار مي‌کنند.
وابسته فرهنگي ايران با اشاره بر مقام ارجمند زبان فارسي تأکيد کرد: اين زبان در رديف قديمي‌ترين زبان‌هاي دنياست که در بيش از سه‌هزار سال پيش مردم ما به آن گفت و گو مي‌کردند. اين است که در درازاي تاريخ با وجود لشکرکشي‌هاي زياد مهاجمان از قوم‌هاي مختلف اين زبان هميشه پايداري خودش ‌را در برابر آن دشمني‌ها حفظ کرده است. حتي تا هجوم انگليسي‌ها به کشور هند، زبان فارسي در هندوستان رواج گسترده داشته و اين نکته نشان‌دهنده آن است که زبان ما و شما نه تنها بر اثر حوادث ايام پايدار مانده، بلکه فراتر از مرزهاي فارسي‌نشين، زباني بوده است که شاعران و نويسندگان اقوام مختلف با آن حرف مي‌زدند و اثر مي‌آفريدند.
وي، ادامه داد: برخي از بزرگترين آثار ادبيات جهان از قبيل شاهنامه فردوسي به زبان فارسي نوشته شده‌اند که نه تنها در ميان فارسي‌زبانان بلکه شهرت جهاني دارند.
سپس، شمس‌الدين محمدي اف، استاد دانشگاه درباره نقش زبان و مقام آن در جامعه گفت: زبان همسفر دايمي و يگانه واسطه معاملات و مناسبت‌ها در جامعه بوده که قدمت آن به تاريخ جمعيت انساني مي‌رسد و براي همه گروه‌ها و طبقه‌هاي مختلف يکسان خدمت مي‌كند.
وي، افزود: زبان با خلق ارتباط بسيار نزديکي دارد و يکي بدون ديگري موجوديت نخواهد داشت. جامعه چشمه خشک‌نشونده‌اي است که زبان از آن سرچشمه مي‌گيرد. شاعران از رودکي تا شاعران معاصر همگي توسط زبان، افکار و انديشه خودشان را به ما رسانده‌اند.براي همين کشور تاجيکستان در رديف ديگر ارزش‌ها زبان را يکي از مقدسات ملي تاجيکان شناخته است.
گفتني است؛ در پايان اين نشست، دانشجويان با قرائت شعر در وصف زبان و اجراي نمايش طبع حاضران را باليده ساختند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن