واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مهر ۱۳۹۴ (۹:۵۷ق.ظ)
برگزاري نشست «زبان، رکن اساسي ملت» در خجند تاجيكستان موج- نشست علمي و ادبي «زبان، رکن اساسي ملت»،با حضور و سخنراني مسعود احمدوند، وابسته فرهنگي ايران در خجند تاجيكستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، نشست علمي و ادبي «زبان، رکن اساسي ملت»، 13 مهر به مناسبت روز زبان دولتي در تاجيکستان با حضور و سخنراني مسعود احمدوند، وابسته فرهنگي ايران و جمعي از اساتيد و دانشجويان در دانشگاه دولتي خجند برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم، مدينه نبيجان اوه، رئيس کالج آموزگاري دانشگاه دولتي خجند ضمن تأکيد بر مقام و جايگاه بزرگي زبان، آن را يکي از بهترين هداياي الهي دانست که انسان را از ساير موجودات ديگر متفاوت ساخته و به عنوان مهم ترين ابزار ارتباط بين انسانها عمل ميکند.
وي با اشاره بر عظمت زبان فارسي در طول تاريخ اظهار كرد: کارنامههاي نياکان بزرگ ما در گذشته دور تاريخي تا امروز توسط زبان منعکس شده و به دست ما رسيده است. از اين رو پاسداري و گراميداشت زبان، احترام به گذشتگان و آثار بينظير آنان محسوب ميشود.
مدينه نبيجان اوه افزود: تمام ثروتهاي مادي دنيا فناشونده است، اما ثروت زبان از قبيل آن ثروتهايي است که فنانپذيرنده و جاوداني است.
رييس کالج آموزگاري اظهار اميدواري کرد كه نسل امروز به ويژه جوانان براي پاکيزه نگاه داشتن اين مقدسات ملي تلاش خواهند کرد و بهر رشد و نمو آن سهم ارزنده خويش را خواهند گذاشت.
در ادامه، احمدوند، وابسته فرهنگي ايران در خجند با موضوع «زبان، افتخار ملت» به ايراد سخنراني پرداخت و گفت: هر شخصي در زندگياش براي آنچه به دست آورده و برايش زحمت کشيده مانند دانش و معرفت و ثروت، افتخار ميکند. ملت تاجيک نيز به زبان خود که براي حفظ و پاسداري از آن با وجود سختيهاي بسيار تلاش کرده، افتخار ميکند و در تقويم مناسبتهاي خود يک روز را به اين عنوان نام گذاري کرده که خود گواه بر آن است که زبان يک جايگاه عمومي و بزرگ در جامعه دارد که همه به آن افتخار ميکنند.
وابسته فرهنگي ايران با اشاره بر مقام ارجمند زبان فارسي تأکيد کرد: اين زبان در رديف قديميترين زبانهاي دنياست که در بيش از سههزار سال پيش مردم ما به آن گفت و گو ميکردند. اين است که در درازاي تاريخ با وجود لشکرکشيهاي زياد مهاجمان از قومهاي مختلف اين زبان هميشه پايداري خودش را در برابر آن دشمنيها حفظ کرده است. حتي تا هجوم انگليسيها به کشور هند، زبان فارسي در هندوستان رواج گسترده داشته و اين نکته نشاندهنده آن است که زبان ما و شما نه تنها بر اثر حوادث ايام پايدار مانده، بلکه فراتر از مرزهاي فارسينشين، زباني بوده است که شاعران و نويسندگان اقوام مختلف با آن حرف ميزدند و اثر ميآفريدند.
وي، ادامه داد: برخي از بزرگترين آثار ادبيات جهان از قبيل شاهنامه فردوسي به زبان فارسي نوشته شدهاند که نه تنها در ميان فارسيزبانان بلکه شهرت جهاني دارند.
سپس، شمسالدين محمدي اف، استاد دانشگاه درباره نقش زبان و مقام آن در جامعه گفت: زبان همسفر دايمي و يگانه واسطه معاملات و مناسبتها در جامعه بوده که قدمت آن به تاريخ جمعيت انساني ميرسد و براي همه گروهها و طبقههاي مختلف يکسان خدمت ميكند.
وي، افزود: زبان با خلق ارتباط بسيار نزديکي دارد و يکي بدون ديگري موجوديت نخواهد داشت. جامعه چشمه خشکنشوندهاي است که زبان از آن سرچشمه ميگيرد. شاعران از رودکي تا شاعران معاصر همگي توسط زبان، افکار و انديشه خودشان را به ما رساندهاند.براي همين کشور تاجيکستان در رديف ديگر ارزشها زبان را يکي از مقدسات ملي تاجيکان شناخته است.
گفتني است؛ در پايان اين نشست، دانشجويان با قرائت شعر در وصف زبان و اجراي نمايش طبع حاضران را باليده ساختند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]