واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مهر ۱۳۹۴ (۹:۵۴ق.ظ)
نشست علمي «عدالت اقتصادي در نهجالبلاغه» در اندونزي برگزار شد موج-نشست علمي «عدالت اقتصادي در نهجالبلاغه» توسط دانشکده اقتصاد دانشگاه پنتياناک اندونزي و با حمايت رايزني فرهنگي ايران در اين كشور، برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، صبح روز چهارشنبه پانزدهم مهر، حجتالله ابراهيميان، رايزن فرهنگي ايران در اندونزي در نشست علمي «عدالت اقتصادي در نهجالبلاغه» که توسط دانشکده اقتصاد دانشگاه پنتياناک اندونزي برگزار شد، شرکت كرد و به ارايه ديدگاههاي اقتصادي امير مؤمنان (ع) در نهجالبلاغه پرداخت.
در اين نشست علمي دوي سوريا اتماجا، فارغالتحصيل از دانشگاههاي آمريکا و استاد رسمي دانشکده اقتصاد دانشگاه پنتياناک نيز سخنراني كرد.
در ابتداي اين نشست، احسان اقبال تميمي، معاون دانشگاه به ايراد سخن پرداخت و گفت: عدالت اقتصادي بحث جذابي است و تخصيص نهجالبلاغه در اين موضوع جذابيت بيشتر را مي کند. کمتر کسي در خصوص نهجالبلاغه آشنايي دارد، در حالي که اين کتاب عبارت است از مجموعهاي از سخنرانيها، رسايل و کلمات قصار منتخب علي بن ابي طالب (ع) که شخصيت بالايي ميان صحابه و نزديکي ويژه به پيامبر (ص) داشت. علي (ع) به فرمايش پيامبر (ص) «باب مدينه العلم» است که هر کس ميخواهد علم از پيامبر (ص) را بياموزد، بايد نخست از باب آن عبور کند.
سپس معاون دانشگاه به طور رسمي اين نشست علمي را آغاز كرد و بعد از آن دوي سوريا اتماجا، استاد اقتصاد اسلامي دانشگاه پنتياناک در سخناني اظهار كرد: عدالت در طبيعت هم براي انسانها، نباتات و حيوانات و جمادات جاري است که ارتباط يکي با ديگري و زندگي شان را تشکيل ميدهد. به عبارت کوتاهتر، زندگي عدالت است.
وي در ادامه به بيان معني عدالت پرداخت و اظهار كرد: عدالت به دو معني برميگردد: برابري که مورد نظر کمونيستها در اقتصاد است و اعطاي حق طبق ظرفيت خودشان. به صورت کلي عدالت امري پيچيده است که قرآن توجه خاصي به آن دارد و واژه عدالت سومين واژه بعد از خدا و علم آمده است.
اتماجا افزود: در خصوص اقتصاد، ما غربزدهايم و حتي از واژه رايج غرب که ECONOMY است، استفاده ميکنيم؛ در حالي که اصطلاحاتي مانند اقتصاد و مال با نزديکي معني آن به هم ديگر ارايه شده است.
وي در پايان سخنان خود كه با تشريح واژهةاي تخصصي اقتصاد همراه بود، گفت: ايران به ويژه شهر کوچک قم، معدود منطقهاي در جهان است که از سنت علمي اسلامي قوي برخوردار است و علوم اسلامي در آن به صورت نسل به نسل منتقل ميشود.
در ادامه حجتالله ابراهيميان، رايزن فرهنگي كشورمان به ايراد سخن پرداخت. وي ابتدا دقايقي را به معرفي نهجالبلاغه اختصاص داد؛ سپس اظهار كرد: امروز با الهام از واژه زيباي عدالت با کنکاش در جملات نوراني نهجالبلاغه حضرت علي (ع)، ما به دنبال اصول اقتصادي هستيم که راهگشاي ما در ارايه نظريه عدالت اقتصادي باشد.
رايزن فرهنگي كشورمان سپس کلمات بزرگان اهل تسنن در وصف نهج البلاغه را بيان کرد و در ادامه گفت: اين کتاب در ابعاد مختلف با مطالب بيبديل، چراغ راه رهپويان حقيقت است؛ اما از نگاه اقتصادي، مفاهيم اساسي مسئوليت انسان نسبت به سرزمين و حيوانات، ارج نهادن به کار، آباد كردن سرزمينها، ذخيرهسازي ثروت عمومي، حفظ بيتالمال، فقرزدايي و وظايف دولت در عرصه اقتصادي را ميتوان در نهجالبلاغه مشاهده كرد.
ابراهيميان در ادامه به مهمترين اصول اقتصادي مد نظر اميرمؤمنان (ع) براي تحقق عدالت اقتصادي اشاره و در اين باره بيان كرد: رعايت عدالت در تمامي امور، فقرزدايي در جامعه، سياستهاي مالي (ماليات)، مقابله با مفاسد اجتماعي، وظايف اقتصادي دولت و رعايت قناعت و سادهزيستي در زندگي فردي و اجتماعي، اصول ششگانه در اين خصوص هستند.
تبيين هر يک از اين اصول و ارائه راه کار مد نظر امير مؤمنان (ع) براي تحقق اين اصول بخش پاياني صحبتهاي رايزن فرهنگي ايران بوده است.
جايگاه اقليتهاي ديني و مذهبي ايران تشريح شد
حجتالله ابراهيميان، رايزن فرهنگي ايران در اندونزي در حاشيه نشست علمي عدالت اقتصادي در نهجالبلاغه در استان کاليمانتان غربي اندونزي، با روزنامه «پونتياناک پست» اين كشور مصاحبه کرد.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، عمده سؤالات خبرنگار «پونتياناک پست» در اين مصاحبه درباره وضعيت اهل تسنن و اقليتها در ايران و نيز درباره موضوع نشست علمي بوده است.
در بخشي از مطالب رايزن فرهنگي كه در اين روزنامه متشر شده، آمده است: در ايران اسلامي با اينکه اکثريت مسلمانان را جامعه شيعي تشکيل ميدهد، اما بيش از 15 هزار مسجد براي اهل تسنن وجود دارد. با الهام از تعاليم اصيل اسلامي و اصول 12، 13 و 14 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، ما در کشورمان مسألهاي به نام مسلمان و غيرمسلمان و نيز شيعه و سني نداريم و همه اديان و همه پيروان اديان و نيز مذاهب اسلامي در کنار هم برادرانه زندگي ميکنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]