واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دومین حراج ملی آثار هنری چگونه برگزار شد
حراج ملی از ناکامان تا خوش فروشهای آثار هنری / ابهامات بر سر ۶ اثر فروخته نشده در حراج
۶ اثر در حراج ملی آثار هنری بفروش نرفت و امروز از سوی ستاد خبری حراج اعلام شد پس از مراسم این آثار نیز با قیمت پایه بفروش رفته اما جای سوال است فردی که میتوانسته آثار را در حراج خریداری کند چرا پس از مراسم اقدام کرده است.
به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس، مراسم دومین دوره حراج ملی آثار تهران در محل همایشهای بین المللی رایزن برگزار شد که نکات در خور توجهی داشت: اجرای متوسط حراج دومین حراج ملی آثار هنری در حالی برگزار شد که بر طبق سیاق گذشته چکش آن در دست یک بازیگر بود. آتیلا پسیانی آنچنان که باید نتوانست از عهده کار برآید و البته برخی از حاضران در مراسم حراج اجرای متوسط پسیانی را حاصل نبود کارهای ویژه و خریداران خاص میدانستند. اجرای امین ضیایی که در میانه حراج به پسیانی کمک کرد نیز چنگی به دل نمیزد و اطلاعات ضعیف او از آثار به حراج گذاشته شده روی تابلوی خوشنویسی علیرضا عباسی بیش از پیش نمایان شد و مجری مراسم در نسبت دادن موزه عباسی که متعلق به رضا عباسی مینیاتوریست مشهور ایرانی است بنام علیرضا عباسی، خوشنویس اشتباه فاحشی داشت.
ناکامان دومین دوره حراج شاید اگر سخت گیرانه نگاه کنیم، بتوان از ۷۶ اثر حاضر در حراج به جز چند اثر مابقی را ناکام بنامیم، چرا که اکثر آثار به قیمت پایه فروخته شدند و آنچنان که باید خریداران قیمتها را جابجا نکردند اما بدون شک نسخه های خطی حراج ناکامان قطعی بودند و از میان ۴ اثر این حوزه، نسخه خطی صحیفه سجادیه اثر محمد ابراهیم قمی، نسخه خطی قرآن کریم اثر محمدرحیم نیشابوری و نسخه خطی کتاب دعا اثر وقار شیرازی مشتری پیدا نکرد. ۳ اثر تذهیب فرید هنرور، مینیاتور سوخت چرم میرزا آقا امامی، تخشیب محمدرضا توابی و مینیاتور محمدخزایی از دیگر آثاری بودند که مشتری با قیمتهای پایه نیز پیدا نکرد. البته امروز( شنبه ۱۸ مهرماه) از سوی ستاد خبری حراج اعلام شد پس از مراسم این آثار نیز با همان قیمت پایه خریداری شده تا عنوان کنند همه آثار حراج بفروش رفته اما جای سوال است فردی که میتوانسته همین آثار را در حراج مثل خیلی از آثار دیگر با قیمت پایه خریداری کند پس از مراسم به خرید اقدام کرده است.
خوش فروشهای حراج اگرچه تابلوی خوشنویسی بسم الله اثر حسین نجفی به عنوان شروع کننده حراج ۲ میلیون تومان بالاتر از قیمت پایه فروخت اما این فروش را آغاز خوبی برای حراج نمیتوانیم بدانیم، روند سر حراج تا تابلوی خوشنویسی احمد فلسفی ادامه داشت که ۲۵میلیون تومان بالاتر از قیمت پایه فروخت، پس از آن اثر نقاشیخط استاد زندهرودی ۴۰ میلیون بالاتر از قیمت پایه فروخت تا یکی از آثاری باشد که خریداران زیادی برای آن پیشنهاد قیمت بدهند، خوشنویسی وصال شیرازی ۱۶ میلیون تومان بالاتر از قیمت فروخته شد اما آنچنان هیجانی در بین خریداران ایجاد نکرد، در ادامه نقاشی پشت شیشه متعلق به دوره قاجار از حراجهای داغ شب گذشته بود و در انتها ۲۵ میلیون تومان بیشتر از قیمت پایه فروخته شد. از میان آثار قلم زنی، اثر محمد حیدری هم ۳۵ میلیون تومان بالاتر از قیمت پایه فروخته شد، حراج با نقاشیخط محمود زنده رودی دوباره داغ شد، اثری که مشتریان زیادی داشت و ۳۰ میلیون تومان بالاتر از قیمت پایه و با رقم ۵۰ میلیون تومان فروخته شد. شاید یکی از آثاری که همه منتظر حراج آن بودند اثر مینیاتور محمود فرشچیان با قیمت پایه ۳۵۰ میلیون بود، برخی از کارشناسان معتقد بودند قیمت این اثر بیشتر از قیمت پایه است و پیش بینیها از بالاتر فروخته شدن این اثر حکایت داشت که در نهایت با قیمت ۵۵۰ میلیون تومان چکش خورد اما انتظار روانی حراج قیمتی بالاتر را پیش بینی میکرد، همین اتفاق در مورد نقاشی سقاخانهای صادق تبریزی نیز افتاد و با آنکه ۵۰ میلیون بالاتر از قیمت پایه حراج شد اما حاضران انتظار فروش بهتری برای این اثر زیبا داشتند، تابلویی که از خط رضا مافی در آن استفاده شده بود. افتتاحیه حراج هر چقدر سرد بود اما اثر سوخت چرم حسین خطایی ۱۲۰ میلیون تومان بالاتر از قیمت پایه فورخته شد تا اختتامیه آثار حراج شده با شکوه برگزار شود.
حاشیههای حراج تاخیر ۴۵ دقیقهای مراسمی با این برنامه ریزی و در این سطح با داشتن میهمانان خارجی نشان داد برگزارکنندگان مراسم هنوز راه درازی تا اجرای یک مراسم حرفهای دارند. بیشتر خریداران از ابتدا برای تماشا و حضور در حراج حضور پیدا کرده بودند و تعداد بیشماری از خریدارانی که حتی یکبار هم تابلوی خرید خود را بلند نکردند حکایت از این مسئله داشت. خریداران آثار عمدتا از گالری داران و فعالان این عرصه نبودند و بنظر میرسید نفس حضور در مراسم و خرید یک کار کوچک برای استفادههای تبلیغاتی بیشتر مد نظر بوده تا موارد اقتصادی حضور در حراج. در بخش «آن کال» یا ارتباط های زنده تلفنی هم تحرک و خرید قابل توجهی شکل نگرفت و مشخص نبود نمایندگانی که از طرف خریداران دور از محل مراسم در جلسه بودند در مورد چه چیزی دائم تلفنی گفتگو میکنند اما پیشنهاد خریدی نمیدهند. درج قیمتهای اشتباه در کنار آثار نمایش داده شده در مانیتور حراج نیز از حاشیههای دیگر دومین حراج ملی آثار در مهرماه ۹۴ بود. انتهای پیام/ج
94/07/18 - 18:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]