تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به صداى قارى‏اى كه بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت مى‏كند گوش دهد، براى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815608061




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تدوين سند جهاني مقابله با گرد و غبار با محوريت ايران


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۷ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۵۳ق.ظ)
تدوين سند جهاني مقابله با گرد و غبار با محوريت ايران موج-معصومه ابتکار در جلسه کارگروه گرد و غبار و احياي تالاب جازموريان استان کرمان اظهار کرد: اميدواريم مباحث مطرح شده در بحث نجات تالاب جازموريان را با هدف چاره يابي و اقدام اجرايي مبتني بر اطلاعات علمي و برنامه بتوانيم دنبال کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج،معاون رئيس جمهورگفت: متاسفانه در سال‌هاي گذشته نه تنها موضوع مشکلات اين منطقه مطرح نبوده بلکه در مواردي نيز انکار صورت مي‌گرفت که همين عوامل سبب شد که اکنون با شرايطي مواجه هستيم که اين منطقه به کانون گرد و غبار تبديل شده و مشکلات زيادي براي مردم منطقه و استان به وجود آورده و امروز جازموريان سهم قابل توجهي در توليد گرد و غبار کشور دارد.
معصومه ابتکاردر جلسه کارگروه گرد و غبار و احياي تالاب جازموريان استان کرمان اظهار کرد: اميدواريم مباحث مطرح شده در بحث نجات تالاب جازموريان را با هدف چاره يابي و اقدام اجرايي مبتني بر اطلاعات علمي و برنامه بتوانيم دنبال کنيم.
وي افزود: جازموريان موضوعي است که در سطح ملي براي دولت اهميت بسياري دارد و مقام معظم رهبري به طور خاص و ويژه به بحث گرد و غبار و استان کرمان توجه دارند و اين امر خط مشي کار ما را به خوبي روشن مي‌کند.
ابتکار تصريح کرد: با سياست‌هاي مورد تاکيد رئيس جمهور در احياي تالاب‌ها و مواجه علمي و برنامه‌هاي مربوط به گرد و غبار، اراده جمعي براي تغيير روند گذشته و اجراي برنامه‌ها مبتني بر نگاه زيست محيطي شکل گرفته و خوشبختانه امروز حضور بخش‌هاي مختلف اجرايي کشور را در کنار هم داريم.
معاون رئيس جمهور با بيان اين که شايد مشکل‌ترين بخش اين گونه برنامه‌ها، هماهنگي بين بخشي و شکل گيري اراده ملي براي مسائل منطقه اي و ملي است که خوشبختانه اين اراده شکل گرفته و دولت مصمم است تصريح کرد: اختيارات و عملکرد دستگاه‌هاي اجرايي در بحث احياي تالاب‌ها، تعيين حقابه زيست محيطي، بازنگري سياست مديريت مراتع و...موضوعاتي است که امروز در دستور کار دولت قرار گرفته است و به صورت راهبردي از سطح دولت تا شوراي عالي آب و حفاظت محيط زيست و شوراهاي بين بخشي اين موضوعات دنبال مي‌شوند.
وي با بيان اينکه بايد واقعيت‌هاي کشور و شرايط خاص اقليمي را براساس همه شواهد دنبال کنيم تصريح کرد: بسياري از اتفاقات کنوني به دليل تغييرات اقليم در منطقه است و معتقديم که برنامه‌ها ما در بخش‌هاي کشاورزي، صنعت و...نيز بايد در انطباق با اين تغييرات اصلاح و بازنگري شود.
ابتکار با بيان اين که مشکلات امروز جازموريان به علت سال‌ها بي توجهي و حتي انکار مشکلات اين منطقه بوده است اظهار کرد: متاسفانه در سال‌هاي گذشته نه تنها موضوع مشکلات اين منطقه مطرح نبوده بلکه در موارد نيز انکار صورت مي‌گرفت که همين عوامل سبب شد که اکنون با شرايطي مواجه هستيم که اين منطقه به کانون گرد و غبار تبديل شده و مشکلات زيادي براي مردم منطقه و استان به وجود آورده است و جازموريان سهم قابل توجهي در کشور براي توليد گرد و غبار پيدا کرده است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست بيان کرد: بايد کار مبتني بر مطالعات بين بخشي و بين استاني شبيه مدل کاري که براي پارک ملي درياچه اروميه داشتيم، انجام شود و پيشنهاد اين است که از طريق دولت اين کار پيگيري شود و پيشنهادات اوليه را در آن سطح دنبال خواهيم کرد.
معاون رييس با بيان اينکه بايد ساز و کار بين بخشي و بين استاني و با مشارکت همه ذينفعان و مراکز تحقيقات و دانشگاهي استاني، ملي و بين المللي براي احياي تالاب جازموريان صورت گيرد، گفت: احياي يک تالاب به ويژه در شرايط کنوني که مي‌خواهيم الگوي کشاورزي و دامداري بهبود يافته و معيشت مردم تأمين شود، از اهميت و توجه ويژه اي برخوردار است.
وي با بيان اين که مي‌دانيم که چاه‌هاي غيرمجاز يکي از دلايل وقوع مشکلات منطقه جازموريان است تصريح کرد: درصورت ادامه اين روند، لطمه جدي به معيشت مردم منطقه وارد مي‌شود و و بايد براي بسته شدن اين چاه‌ها اقدامي جدي و سريع صورت گيرد.
ابتکار با بيان اينکه سياست دولت در راستاي منافع مردم است تصريح کرد: معتقديم تغييرات بايد با همکاري بين بخشي و جلب مشارکت مردم و سازمان‌هاي مردم نهاد انجام شود.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست بايد يک برنامه زمان بندي، اعتبارات، اعتبارات ملي، شکل مديريت کار و... براي احياي تالاب جازموريان صورت گيرد ادامه داد:معتقدم بايد يک مدير ملي براي اين بحث تعيين و کارها طبق برنامه ريزي انجام شود و بايد الگوي درياچه اروميه و هامون، درباره جازموريان نيز اجرايي و دنبال شود تا بتوان اعتبارات کافي براي اين امر در نظر و از تجربيات خوب در اين حوزه استفاده شود.
معاون رييس جمهوري با تاکيد بر اين که بايد در معرفي تالاب جازموريان، شناخت و ايجاد حساسيت در استان کرمان بيشتر تلاش شود تصريح کرد: مطمئن باشيد که اين آگاهي يک گام رو به جلو خواهد بود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به گرد و غبارهاي ايجاد شده در منطقه نيز گفت: يک زاويه بحث گرد و غبار علاوه بر سلامت، بحث لطمه‌هايي است که به حوزه‌هاي اقتصاد، صنعت، کشاورزي و منابع طبيعي وارد مي‌شود که اين موضوع نشان مي‌دهد بايد در برخورد با اين پديده يک نگاه پديده جامع داشته باشيم.
ابتکار تصريح کرد: يکي از اقدامات جدي دولت يازدهم که مورد حمايت مجلس نيز واقع شده است، بحث گرد و غبار و مبارزه با اين پديده است است. خوشبختانه در حال حاضر در سطح برخي استان‌ها از جمله خوزستان و به صورت مقدماتي در استان کرمان؛ تهيه سند عملياتي مقابله با گرد و غبار در حال تدوين است که اين گام اوليه براي مبارزه با پديده هست.
وي ادامه داد: زماني که طرحي داشته باشيم مي‌توانيم با برنامه منسجم و همکاري ملي کار را جلو ببريم و تهيه سند مقابله با گرد و غبار استان کرمان گام مهمي در راستاي مبارزه با اين پديده است و از استاندار کرمان مي‌خواهيم در شوراي برنامه ريزي استان اين طرح را تصويب کنند تا بتوانيم با همکاري همه بخش‌هاي اجرايي برنامه را در سطح استان دنبال کنيم
معاون رييس جمهور با تاکيد بر اين که در سطح ملي پيگير اعتبارات و حمايت‌هاي لازم براي مبارزه با پديده گردو غبار هستيم تصريح کرد: اين يک گام رو به جلو است که استان کرمان سند مقابله با گرد و غبار را آماده کرده و بايد هرچه سريع تر آن را نهايي کند.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست افزود: براي بحث گرد و غبار به دليل اهميت بين المللي موضوع و اثرات منطقه اي، از آنجايي که منطقه غرب آسيا و خاورميانه با ناامني و ناپايداري‌هاي زيادي مواجه است و دولت‌ها نمي‌توانند خيلي در مناسبات منطقه اي مشارکت کنند؛ درخواست داده‌ايم که در اجلاس آتي وزراي جهاني محيط زيست، موضوع سند جهاني براي مقابله با گرد و غبار با محوريت ايران تدوين شود که اين موضوع نيز مورد موافقت قرار گرفته است.
ابتکار افزود: قطعنامه‌اي پيشنهاد داده‌ايم که خاص منطقه غرب آسياست و تاکيد بر اين که به دليل تغييرات آب و هوايي و ناامني در کشورهاي عراق، شوريه و...آسيب بسيار زيادي از اين مساله ديده‌ايم؛ ضرورت دارد جامعه جهاني نسبت به اين بحث با مسووليت و رويکرد کمک به حل اين مشکلات ورود کند و هر دو موضوع در دستور کار اجلاس بين المللي قرار گرفته است.
وي در پايان خاطر نشان کرد: اميدواريم با احياي تالاب جازموريان و مديريت صحيح منابع زيرزميني در استان، شرايط گرد و غبار بهبود پيدا کرده و مردم از جاذبه‌هاي طبيعي فوق العاده استان کرمان که از سرمايه‌هاي گردشگري کشور است، به خوبي استفاده کنند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن