تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835651178




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

منطق تقویت بنیه دفاعی کشور


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
منطق تقویت بنیه دفاعی کشور
منطق تقویت بنیه دفاعی کشور دیدگاه برگزیده از سوی نظام جمهوری اسلامی، دیدگاه مبتنی بر تأمین امنیت ملی با تقویت قدرت دفاعی کشور است.


به گزارش فرهنگ نیوز ، آیا ضرورت دارد که جمهوری اسلامی تقویت بنیه دفاعی کشور را در اولویت اول قرار دهد؟ اگر چنین ضرورتی وجود دارد، منطق آن چیست؟
 
امنیت ملی در تمامی کشورها در صدر منافع ملی وجود دارد و برای این صدرنشینی اساساً هیچ نیاز به استدلال نیست. همگان می‌فهمند و می‌دانند که اگر در یک کشور امنیت نباشد، همه چیز فلج خواهد شد. در کشور بی‌ثبات، ناآرام و فاقد امنیت، از کسب و کار، تولید، رونق اقتصادی، پیشرفت، رفاه و آرامش خبری نخواهد بود. بنابراین برقراری امنیت داخلی و امنیت ملی از اولویت‌های اولیه و ضروری در هر کشوری به حساب می‌آید.
 
اکنون سؤال این است که راه تأمین چنین امنیتی چیست؟ آیا تنها راه تقویت بنیه دفاعی و نظامی کشور است، یا راه دیگری برای رسیدن به این هدف وجود دارد؟ اساساً برای تأمین امنیت ملی در بین صاحب‌نظران دو دیدگاه کلی وجود دارد: 1ـ تأمین امنیت ملی از طریق بازدارندگی نظامی.
 
2ـ تأمین امنیت ملی از طریق بازدارندگی سیاسی. در نظریه اول، تأکید بر بالا بردن قدرت نظامی و دفاعی کشور، با هدف بازداشتن هر نوع عامل تهدیدی از دست زدن به تجاوز و آغاز جنگ است.
 
این نظریه بر این منطق استوار است که وقتی کشوری مانند جمهوری اسلامی دشمنان سرسختی چون امریکا و یا رژیم صهیونیستی دارد، باید آنچنان قدرتمند باشد که این دشمنان جرئت حمله پیدا نکنند. براساس این نظریه، دشمنان وقتی به جمهوری اسلامی حمله خواهند کرد که ایران را ضعیف و ناتوان در دفاع از خودش ارزیابی کنند. در نظریه دوم، تأکید بر تأمین امنیت ملی، از طریق راهکارهای سیاسی، ورود به ائتلاف‌ها یا دفع خطر با دادن امتیاز به عامل تهدید است. براساس این نظریه، کشوری که مورد تهدید است، می‌تواند با راضی کردن عامل تهدید از طریق دادن امتیازها و تأمین خواسته‌های او،  از وقوع جنگ جلوگیری نماید، به عنوان مثال براساس این نظریه، جمهوری اسلامی در برابر تهدیدات امریکا، می‌تواند با مذاکره و انجام توافق با امریکا یا هر نوع عامل تهدید دیگری، امنیتش را تأمین کند  و نیاز به تقویت قدرت نظامی ندارد.
 
جمهوری اسلامی باید براساس کدام یک از این دو نظریه، امنیت ملی را براساس منافع ملی تأمین نماید؟ در ایران هر دو دیدگاه مورد توجه است. دیدگاه برگزیده از سوی نظام جمهوری اسلامی، دیدگاه مبتنی بر تأمین امنیت ملی با تقویت قدرت دفاعی کشور است. به عبارت دیگر، مسئولان عالی‌رتبه کشور بر این نکته تأکید دارند که منافع ملی و از جمله امنیت ملی ایران، تنها در پرتو برخوردار بودن از قدرت دفاعی در سطح بازدارندگی نظامی تأمین خواهد شد. بر همین اساس، همواره بر روی تقویت بنیه دفاعی، بالا بردن سطح دانش و فناوری‌های دفاعی و نظامی، حفظ روحیه ایثار، فداکاری، شهادت‌طلبی، حفظ وحدت و یکپارچگی داخلی تأکید می‌شود.
 
اما در داخل کشور برخی از احزاب و گروه‌های سیاسی و از جمله تفکر غالب در جریان مدعی اصلاحات طی سالیان گذشته روی نظریه بازدارندگی سیاسی تأکید داشته و معتقدند با انجام اصلاحات و از طریق تنش‌زدایی و مذاکره با هدف رسیدن به توافق در تمامی موارد اختلافی با عوامل تهدید، می‌توان امنیت ملی را تأمین کرد.
 
آیا چنین دیدگاهی در واقع می‌تواند منافع ملی و از جمله امنیت ملی ما را تأمین نماید؟ آیا جمهوری اسلامی می‌تواند به سمت قبول چنین دیدگاهی برود؟ پذیرش و عمل بر مبنای این نظریه، چه عواقب و پیامدهایی را دارد؟ با اندک تأمل، می‌توان فهمید که براساس این نظریه، هیچ یک از اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی را نمی‌توان تحقق بخشید و در صورت عمل براساس این نظریه، استقلال، عزت ملی و در نهایت امنیت ملی مخدوش می‌شود. پیامد پذیرش چنین نظریه‌ای، پایمال شدن هویت مستقل دینی و ملی ایرانیان است؛ هویتی که با انقلاب اسلامی شکل گرفت.
 
ملت ایران براساس چنین هویتی، آرمان‌ها و اهداف خودش را با الهام از مبانی قرآنی و آموزه‌های دینی تعریف کرد. براساس چنین هویتی، شعار اصلی جمهوری اسلامی در عرصه روابط بین‌الملل، «لاتظلمون و لا تظلمون» است. براساس چنین هویتی، شعار ملت ایران، «کونوللظالم خصما و للمظلوم عونا» می‌باشد.  اگر به دقت بنگریم، شعارهای اصلی اینچنینی ملت ایران با ماهیت نظام بین‌الملل که براساس سلطه‌گری و سلطه‌پذیری شکل گرفته در تعارض است. در چنین نظامی، کشورهای ضعیف و ناتوان، چاره‌ای جز تن دادن به سلطه قدرت‌های زورگو ندارند. بنابراین، توصیه به پذیرش نظریه بازدارندگی سیاسی در دنیای امروز از سوی جمهوری اسلامی، یعنی تن دادن به سلطه امریکا و دیگر قدرت‌های زورگوی جهان و این حالت، در نقطه مقابل تمامی آرمان‌ها و اهداف ملت ایران قرار دارد.  کسانی که چنین توصیه می‌کنند، یا با الفبای سیاسی ناآشنا هستند یا هیچ اعتقادی به آرمان‌ها و اهداف والای ملت ایران ندارند و برای رسیدن به نوعی رفاه دنیایی، سازش و تسلیم بیگانگان شدن را امری ناپسند نمی‌دانند.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهد، عمدتاً طرفداران نظریه بازدارندگی سیاسی در ایران دنیاگران، عافیت‌طلبان و کسانی هستند که رفاه دنیایی خود را بر هر چیز و از جمله بر استقلال، عزت ملی و حفظ هویت دینی ترجیح می‌دهند اما ملت ایران با انقلاب اسلامی و طی 37 سال گذشته ‌نشان داد که روی استقلال، عزت ملی، هویت دینی و دیگر آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی، ایستادگی دارد.
 
بدیهی است که حفظ این ارزش‌ها و تحقق تمامی آرمان‌های ملت ایران، فقط و فقط با تقویت بنیه دفاعی و نظامی کشور حاصل می‌شود. باید ملت ایران قوی و قدرتمند و با اقتدار باشد. باید ملت ایران آنچنان قدرتمند باشد که هیچ متجاوزی به حقوق ملت ایران، جرئت دست‌زدن به تجاوز را پیدا نکند. بر همین اساس و بر مبنای همین منطق است که مقام معظم رهبری، همواره بر تقویت بنیه دفاعی و تقویت نیروهای مسلح تأکید دارند.


منبع: روزنامه جوان


94/7/16 - 07:53 - 2015-10-8 07:53:33





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن