تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814728874




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شبکه‌های مجازی بساط مثنوی‌خوانی را برچیدند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: شبکه‌های مجازی بساط مثنوی‌خوانی را برچیدند
گسترش شبکه‌های مجازی از جمله دلایلی است که در خانواده‌ها کمتر به مثنوی‌خوانی توجه می‌شود.


رضا اسماعیلی شاعر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به وجود سنت مثنوی‌خوانی در گذشته اظهار کرد: سنت مثنوی‌خوانی به طور معمول در خانواده‌ها به عنوان یک سرمایه بزرگ ادبی وجود داشت و پدر یا بزرگتر خانواده ابیاتی از مثنوی را قرائت می‌کرد. گاهی تفسیر ابیات مثنوی نیز توسط وی با توجه به میزان تسلط و سوادش انجام می‌شد اما این مسئله در سال‌های اخیر به دلایل مختلفی انجام نمی‌شود.


وی افزود: گسترش شبکه‌های مجازی از جمله دلایلی است که در خانواده‌ها کمتر به مثنوی‌خوانی توجه می‌شود. نسل امروز با گنجینه‌های ادب فارسی بیگانه شده‌اند و مردم کمتر به کتاب‌های آن‌ها مراجعه می‌کنند. این مسئله درباره شاعرانی چون مولانا و حافظ نیز صدق می‌کند و شکاف بین مردم و گنجینه‌های ادب فارسی به خوبی احساس می‌شود.


این شاعر با اشاره به مثنوی معنوی به عنوان یکی از گنجینه‌های ادب فارسی بیان کرد: در واقع ترجمه‌هایی از آیات قرآن و احادیث دینی در مثنوی وجود دارد و تفسیر ساده آیات قرآنی را می‌توان در قالب داستان‌های این کتاب مشاهده کرد. این مسئله به بیان فرهنگ اسلامی نیز کمک می‌کند.


اسماعیلی ادامه داد: مثنوی‌خوانی در خانواده‌هایی که هنوز پایبند به اصالت فرهنگی هستند، دیده می‌شود و این خانواده‌ها به مثنوی معنوی مراجعه می‌کنند. شاید دلیل آنکه نسل امروز مانند گذشته اقبال و توجهی به مطالعه مثنوی معنوی ندارد، به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باز گردد. این مسئله که مردم به این شبکه‌ها بیشتر مراجعه می‌کنند و شیوه مطالعه در جوامع امروز تغییر به سمت مطالعه در فضای مجازی است، در کاهش مثنوی‌خوانی میان مردم تاثیر می‌گذارد. البته متولیان فرهنگی کشور باید تمهیداتی را بیندیشند تا مردم مانند گذشته به دیوان حافظ مراجعه کنند.


وی تصریح کرد: در صورتی که با مطالعه مولوی، فردوسی و حافظ بیگانه باشیم، در واقع به فرهنگ خودمان پشت کرده‌ایم. توجه به مطالعه آثار بزرگان یک ضرورت حیاتی است آن هم در شرایطی که کشورهای دیگر می‌خواهند فرهنگ ما را تغییر دهند ما در مقابل با بصیرت و آگاهی تلاش کنیم به سرمایه فرهنگی خود چنگ بزنیم.








انتهای پیام/





اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

شمس مولانا هرگز غروب نمی‌کند
حسین علیزاده: نیازی به مدال شوالیه ندارم
شهریار؛ از شاعری زندانی تا حافظ ثانی
معادل فارسی کلمات «ساپل منتال ایریگیشن»، «بلاید» و «آپندکتمی» چیست؟
معادل فارسی کلمات «های درات راپیسم»، «های درافیلی» و «دیتچینگ» چیست؟
معادل فارسی کلمات «فیلتر»، «موکت» و «هارمونیک» چیست؟
«عید فطر» درآینه شعر فارسی / بگذشت مه روزه، عید آمد و عید آمد
بيت‌هايی در قافيه‌های ليالی قدر / سلام بر شب زيبای قدر تا سحرش
قرائت پیام ظریف و نخست‌وزیر پاکستان در همایش اقبال لاهوری/ عادل: انجمن ایرانی دوستداران اقبال تأسیس شود





۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن