پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851280498
حادثه منا در حج سال 94، از علائم ظهور است؟
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
در پی فاجعه سرزمین منا
حادثه منا در حج سال 94، از علائم ظهور است؟ امام صادق (ع): مردم باهم حج می كنند (مناسك حج را به جاى می آورند) و وقوف در عرفاتشان را هم با همديگر و بدون امام انجام می دهند. هنگامى كه در منا هستند فتنه سختى برمی خيزد و همه قبايل بر هم می شورند.
گروه آیین و اندیشه فرهنگ نیوز- مصطفی امیری: طبق روایات اسلامی، در سال ظهور امام مهدی(عج)، پس از قیام سفیانی، و شنیده شدن صیحه آسمانی در ماه رمضان، در ایام حج و ماه ذی الحجۀ، در منطقه مِنی، میان حجّاج کشتار و قتل خونین، روی می دهد؛ لکن حوادث فاجعه بار حج امسال، جزو حوادث و نشانه های ظهور نیست. زیرا هنوز ندای آسمانی که همه جهانیان می شنوند، رخ نداده است. در ضمن برخی از روایت، خبر از ورود لشکر سفیانی اعزامی به حجاز (عربستان) را می دهند که بعد از تزلزل در حاکیمت بنی فلان در حجاز، و به قصد دسترسی به امام عصر، و با حمایت غربی ها، وارد مکه و مدینه شده و بعد از قتل و کشتار شیعیان در مدینه، به سمت مکه حرکت کرده که به معجزه الهی، دچار خسف (فرو رفتن) زمین در منطقه بیداء، در بین مکه و مدینه، خواهند شد. بنابراین، هنوز خبری از لشکر اعزامی سفیانی به عربستان و ورود نظامی دشمن اصلی امام عصر، به مکه و مدینه، نیست و هنوز این وقایع، رخ نداده است.
ترتیب و حوادث ماه ذی الحجه سال ظهور
ذی الحجه سال ظهور، ماه خون و فتنه در عربستان
بسيارى از روايات از ماه ذيحجه به عنوان ماه خون و خونريزى ياد كردهاند. ابى بصير ضمن حديثى طولانى نقل میكند كه از امام صادق عليه السّلام پرسيدم: و ذيحجه چطور ماهى است؟ فرمودند:
ذاك شهر الدم. [1]
آن ماه خون (خونريزى) است.
حضرت رسول، صلّى اللّه عليه و آله، هم در اينباره فرمودهاند:
و يسلب الحاج و تسفك الدماء فی ذی الحجة. [2]
آشوبهاى منا در ذی الحجه سال ظهور
احاديث شريف ما از آشوبى كه در ميان حاجيان طى مراسم حج رخ خواهد داد، خبر میدهند كه در واقع دنباله اختلافات اهالى حجاز بر سر پادشاهى آن ديار است.
امام صادق عليه السّلام فرمودند:
يحج الناس معا، و يعرفون- أی يقفون بعرفات- معا على غير إمام، فبينا هم نزول بمنى يأخذهم مثل الكلب، فتثور القبائل فيما بينها حتى تسيل- جمرة- العقبة بالدماء، فيفزعون، و يلوذون بالكعبة. [3]
مردم باهم حج میكنند (مناسك حج را به جاى میآورند) و وقوف در عرفاتشان را هم با همديگر و بدون امام انجام میدهند. هنگامى كه در منا هستند فتنه سختى برمیخيزد و همه قبايل بر هم میشورند.
«جمره عقبه» از خون رنگين میشود. مردم وحشتزده گشته و به كعبه پناهنده میشوند.
از اين حديث می توان فهميد كه مردم در آن زمان چندان روابط صميمانهاى باهم ندارند كه بلافاصله پس از انجام مناسك حج و يا حتى پيش از اتمام آنها، طى انجام رمى جمرات در منا كه بخشى از مناسك حج است، دستهدسته شده و شورشها شكل میگيرد. حاجيان غارت شده و اموالشان به تاراج رفته و خودشان هم كشته میشوند و پردههاى نواميس مردم دريده مىشود.
سهل بن حوشب از رسول مكرم صلّى اللّه عليه و آله، نقل كرده است كه:
سيكون فی رمضان صوت، و فی شوال معمعة، و فی ذی القعدة تحارب القبائل، و علامته نهب الحج و تكون ملحمة بمنى و يكثر فيها القتل و تسيل فيها الدماء حتى تسيل دماؤهم على الجمرة. [4]
در ماه رمضان (ندای آسمانی) صدايى خواهد بود و در ماه شوال درگيرى و در ذيقعده قبايل باهم به جنگ می پردازند و نشانه آن تاراج [در] حج است. جنگى در منا به پا میشود و كشتار زيادى طى آن رخ میدهد و خون چنان جارى میشود كه به جزيره (يا جمره) میرسد.
که در ادامه، درباره این روایت، نکاتی مطرح خواهد شد.
عبد اللّه بن سنان هم از امام صادق عليه السّلام روايت كرده است:
يشمل الناس موت و قتل حتی يلجأ الناس عند ذلك إلى الحرم فينادی مناد صادق من شدة القتال، فيم القتل و القتال؟ صاحبكم فلان. [5]
مردم چنان دچار مرگ و كشتار میشوند كه به حرم پناه میبرند. پس [از آن] منادى راستگويى ندا درمیدهد كه براى چه جنگ و كشتار به پا كردهايد؟ سرور شما فلانى (امام عصر) است.
آیا حادثه منا در حج سال 94، نشانه ظهور است؟
آنچه که پس از حادثه تاسف بار و کشته شدن صدها نفر از حجاج مسلمان در صحرای منا، در شبکه های اجتماعی پخش میشود که حاکی از آنست که پیامبر(ص) نوید این حادثه را داده بودند و از علائم ظهور میباشد، آیا صحت دارد.؟
در ادامه، به بررسی این موضوع، پرداخته خواهد شد.
متن روایت و حدیث منقول از پیامبر، به این شرح است:
"خبر پیامبر(ص) از کشته شدن صدها نفر از حجاج در مسیر رمی جمرات در منا در آستانه ظهور"
قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم، حول علائم قیام القائم من أهل البیت علیهم السلام: ... وعلامته نهب الْحَاج وَتَکون ملحمة بمنی یکثر فِیهَا الْقَتْل وتسیل فِیهَا الدِّمَاء حَتَّی تسیل دِمَاؤُهُمْ علی الْجَمْرَة. [6]
.. و نشانه آن، گریختن حاجیان است و فاجعه ای که در منا رخ خواهد داد که تعداد زیادی از حجاج در آن کشته خواهند شد و خون های شان، بر مسیر جمرات روان خواهد گشت.
درباره این روایت و بررسی فقه الحدیث آن، نکاتی قابل طرح است:
1. از بررسی سندی روایت که بگذریم، از جهت متن روایت تحریف صورت گرفته است و روایت کامل نقل نشده است!
2. متن اصلی روایت، چنین است: قال رسول الله صلى الله علیه و آله: سیکون فی رمضان صوت، و فی شوال معمعه، و فی ذی القعده تحارب القبائل، و علامته نهب الحج و تکون ملحمه بمنى و یکثر فیها القتل و تسیل فیها الدماء حتى تسیل دماؤهم على الجمره. [7]
بانگی (ندای آسمانی) در ماه رمضان شنیده می شود، آتش جنگی در ماه شوال بر افروخته می گردد، قبیله ها در ماه ذی الحجه به جنگ بر می خیزند و نشانه آن این است که حجاج را غارت می کنند و فاجعه بزرگی در منا روی می دهد و افراد بیشماری کشته می شوند و خون ها روان می شود و بر جمرات می ریزد.
3. مراد از بانگی در رمضان، همان صیحه آسمانی است که جزو علایم حتمی ظهور است. این نشانه قبل از واقعه منی رخ میدهد در حالی که ماه رمضان گذشته بوده و همه جهانیان، باید بشنوند. اين مطلب در احاديث اهلبيت عليه السلام با تعبيرهای شنيدن اهل مشرق و مغرب، شنيدن تمام اهل زمين، شنيدن تمامی جانداران، عام بودن ندای آسمانی، مطرح شده است. ويژگی ديگر ندا برای مخاطبان، شنيدن هر قوم و گروه به زبان خودشان است؛ سه حديث که از جهت سند، معتبر هستند با عبارتهای: «يسمعه کل قوم بألسنتهم»؛ «حتی يسمعه کل قوم بلسانهم»؛ «عام يسمع کل قوم بلسانهم» به بيان اين مطلب میپردازند.[8] و زمان آن در احاديث، ماه مبارک رمضان معرفی شده است. اين احاديث با عبارتهای «صيحة في شهر رمضان»، «يکون الصوت فی شهر رمضان»، «شهرالله تعالی و فيه ينادی باسم صاحبکم و اسم ابيه » و… آمده است. [9] بنابراین، ندای آسمانی، به دلیل معجزه آسا بودن و قابلیت تکرار ناپذیری، که در تاریخ بشریت، فقط یک بار، رخ خواهد داد، مهمترین و اصلی ترین نشانه حتمی ظهور است که قابلیت مشابه سازی، ندارد. و بقیه حوادث و نشانه ها، باید با این معبار سنجیده شوند.
4. تعبیر به کشتار بی شمار شده است "تکثر فیها القتلی" در حالی که کشته شدن حدود 1500 نفر را در مقایسه تعداد میلیونی حجاج از کشورهای مختلف، را نمی توان کشتار گسترده ای دانست.
5. جوی خون جاری می شود و بر جمرات ریخته می شود، در حالی که در حادثه مکه چنین چیزی مشاهده نشده است.
6. در ضمن برخی از روایت، خبر از ورود لشکر سفیانی اعزامی به حجاز (عربستان) را می دهند که بعد از تزلزل در حاکیمت بنی فلان در حجاز، و به قصد دسترسی به امام عصر، و با حمایت غربی ها، وارد مکه و مدینه شده و بعد زا قتل و کشتار شیعیان در مدینه، به سمت مکه حرکت کرده که به معجزه الهی، دچار خسف (فرو رفتن) زمین در منطقه بیداء، در بین مکه و مدینه، خواهند شد. امام علی علیه السلام در نامه ایی که به معاویه می نویسد، حمله لشکر سفیانی به مدینه را چنین توصیف می کند:
... َ فَيَبْعَثُ جَيْشاً إِلَى الْمَدِينَةِ فَيَدْخُلُونَهَا فَيُسْرِفُونَ فِيهَا فِی الْقَتْلِ وَ الْفَوَاحِشِ ... . [10]
... سفیانی لشکری را به مدینه می فرستد و در این شهر بسیار قتل و کشتار و اعمال منافی عفت و اقدامات ناشایست انجام می دهند ... .
بنابراین، هنوز خبری از لشکر اعزامی سفیانی به عربستان و ورود نظامی دشمن اصلی امام عصر، به مکه و مدینه، نیست و هنوز این وقایع، رخ نداده است.
7. بنابر آنچه ذکر شد، حادثه منا در ماه ذی الحجه، در موسم حج، زمانی رخ می دهد که بعد از ندای آسمانی، آوازه حضرت مهدی و منجی مسلمانان، در جهان طنین انداز شده است و جهانیان در جستجوی این امر، برآمده اند. از اینرو، لشکر سفیانی بعد از تسلط بر تمام مناطق شام و سرمست از این غرور، همزمان در عین اعزام لشکری به عراق و حمله به مراکز مقدسه شیعیان، به قصد دسترسی و قتل آخرین ذخیره الهی، به مدینه، نیز لشکر نظامی، اعزام می کند.
امام باقر عليه السلام در روایت معتبری فرمودهاند:... وَ يَبْعَثُ السُّفْيَانِيُّ جَيْشاً إِلَى الْكُوفَة... وَ يَبْعَثُ السُّفْيَانِی بَعْثاً إِلَى الْمَدِينَة ... . [11]... و سفیانی سپاهی را به کوفه گسیل میدارد ... و سفیانی سپاهی را به مدینه میفرستد ... .در حالیکه اگر حادثه منا، جزو نشانه های ظهور، بود باید تمام این حوادث و نشانه ها حتمی، قبل از این حادثه، باید اتفاق می افتاد. در حالیکه چنین نیست. در حادثه منا، هیچکدام از این حوادث و نشانه های مهم، قبل از حادثه منا، اتفاق نیافتاده است.بنابراین، هنوز خبری از لشکر اعزامی سفیانی به عربستان و ورود نظامی دشمن اصلی امام عصر، به مکه و مدینه، نیست و هنوز این وقایع، رخ نداده است.8. نکته بسیار مهم این است که: مجموعه حوادث و نشانه های حتمی ظهور، باید در کنار هم، بررسی شوند و بررسی جداگانه و منفصل آنها و تطبیق، خسارت زیانباری است که با ایجاد هیجان و احساس کاذب در منتظران ظهور امام عصر، ممکن است تبعات ناگوراری، به دنبال خود داشته باشد. بنابراین باید به دستور ائمه معصومین، همواره ظهور را نزدیک دانست و در عین حال، از عجله در امر ظهور و درخواست زودتر از موعد قبل از وقوع نشانه های حتمی ظهور، پرهیز کرد. چنانچه، در احادیث منقول از اهل بیت، تاکید شده است:
... هَلَكَ الْمُسْتَعْجِلُونَ وَ نَجَا الْمُسَلِّمُونَ. [12]
... تعجیل کنندگان درامر ظهور، هلاک میشوند و تسلیم شوندگان (و آنان که در انتظار وقوع نشانه های حتمی ظهور، می باشند)، نجات می یایند.
بنابراین، آنچه که پس از حادثه تاسف بار و کشته شدن صدها نفر از حجاج مسلمان در صحرای منا، در شبکه های اجتماعی پخش شد که حاکی از آنست که پیامبر (ص) نوید این حادثه را داده بودند و از علائم ظهور میباشد، صحت ندارد. زیرا هنوز ندای آسمانی به عنوان اصلی ترین نشانه حتمی ظهور که باید بقیه علامت های حتمی و غیرحتمی با این نشانه، سنجیده شوند، هنوز اتفاق نیفتاده است.
البته وقوع این گونه حوادث تلخ و تاسف بار در سرزمین حجاز و در ایّام فریضۀ حج، سبب بی آبرویی خاندان پادشاهی آل سعود و بروز اختلاف میان آنان و سقوطشان در آینده ای نزدیک می شود.
.................................................................
پی نوشت:
[1] بحار الانوار، ج 52، ص 272؛ بشارة الاسلام، ص 142
[2] منتخب الاثر، ص 451؛ يوم الخلاص، ص 280
[3] الممهدون للمهدى، عليه السّلام، ص 60؛ يوم الخلاص، ص 570
[4] منتخب الاثر، ص 451
[5] الغيبة نعمانى، ص 178
[6] الملاحم و الفتن، ص33
[7] عقد الدرر، ص 142
[8] طوسی، الغیبۀ ص435؛ صدوق، کمال الدین، ج2، ص556؛ نعمانی، الغیبۀ، ص282
[9] نعمانی، الغیبۀ، ص262 و 266؛ طوسی، الغیبۀ، ص452
[10] مجلسی، بحار الانوار، ج 33، ص 157
[11] الغیبۀ نعمانی، ص 198
[12] نعمانی، الغیبۀ، ص 280
94/7/5 - 12:09 - 2015-9-27 12:09:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
آیا حادثه منا از علائم ظهور است؟
آیا حادثه منا از علائم ظهور است اخیرا تصویری حدیثی در شبکه های اجتماعی منتشر شده که در آن پیامبر صلی الله علیه و آله به حادثه برای حجاج در منا اشاره کرده است به گزارش فرهنگ نیوز اخیرا تصویری از کتاب الفبای مهدویت در شبکه های اجتماعی منتشر شده که در آن در حدیثی از پیامبر صلآیا حادثه منا از علائم ظهور امام زمان (عج) است؟
خبرگزاری شبستان خبرگزاری شبستان پس از فاجعه دردناک منا مطالبی در شبکه های اجتماعی و پایگاه های اینترنتی منتشر شده است که این حادثه را از علائم و نشانه های ظهور امام زمان عج معرفی کرده اند به گزارش خبرگزاری شبستان از قم در روز عید قربان سال جاری فاجعه دردناکی در منا اتفاق افآیا حادثه منا از علائم ظهور بود؟
پارسینه پاسخ شبهه ی خبر پیامبر ص از کشته شدن صدها نفر از حجاج در مسیر رمی جمرات در منا در آستانه ظهور قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم حول علائم قیام القائم من أهل البیت علیهم السلام 《 وعلامته نهب الْحَاج وَتَکون ملحمه بمنى یکثر فِیهَا الْقَتْل وتسیل فِیهَا الدِآیا حادثه «منا» از علائم ظهور بود؟
پارسینه پاسخ شبهه ی " خبر پیامبر ص از کشته شدن صدها نفر از حجاج در مسیر رمی جمرات در منا در آستانه ظهور " قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم حول علائم قیام القائم من أهل البیت علیهم السلام 《 وعلامته نهب الْحَاج وَتَکون ملحمة بمنى یکثر فِیهَا الْقَتْل وتسیل فآیا حادثه منا از علائم ظهور بود! ؟
پاسخ شبهه ی خبر پیامبر ص از کشته شدن صدها نفر از حجاج در مسیر رمی جمرات در منا در آستانه ظهور علائم ظهور پاسخ شبهه ی " خبر پیامبر ص از کشته شدن صدها نفر از حجاج در مسیر رمی جمرات در منا در آستانه ظهور " قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم حول علائم قیام القاسامی 5 زائر مفقود شده خراسان شمالی در حادثه منا اعلام شد
اسامی 5 زائر مفقود شده خراسان شمالی در حادثه منا اعلام شد بجنورد- ایرنا- اسامی 5 زائر خراسان شمالی مفقود شده در حادثه منا بعد از تلاش و بررسی ها اعلام شد به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج بعد از گذشت بیش از 30 ساعت از وقوع فاجعه صحرای منا و کشته و مصدوم شدن جمع زیادی از زاجدیدترین فهرست 159 مجروح ایرانی در حادثه منا
تراز مرکز پزشکی حج و زیارت جدیرترین فهرست مجروحان ایرانی در حادثه منا را منتشر کرد به گزارش تراز مرکز پزشکی حج زیارت جمعیت هلال احمر فهرست اسامی مجروحان ایرانی حادثه منا را تا ساعت 22 شب گذشته 159 نفر اعلام کرده که به این شرح است ردیف نام نام خانوادگی کاروانگاهشمار حوادث خونبار در مکه مکرمه؛ مرگبارترین سال حادثه منا |اخبار ایران و جهان
گاهشمار حوادث خونبار در مکه مکرمه مرگبارترین سال حادثه منا مکه مکرمه صحنه حوادث متعددی بوده است که در اثر آن بسیاری از حجاج خانه خدا جان خود را از دست دادهاند خونبارترین این حادثه به دوم ژوئیه ۱۹۹۰ سال برگردد که درپی ازدحام جمعیت در یک زیرگذر در منا و قطع سیستم تهویه ۱۴۲۶ نفر دکشته شدن 125 زائر ايراني در حادثه منا
۲ مهر ۱۳۹۴ ۲۱ ۱۶ب ظ کشته شدن 125 زائر ايراني در حادثه منا موج - تعداد کشته هاي ايراني حادثه منا به 125 نفر رسيد به گزارش خبرگزاري موج سازمان حج و زيارت ايران اعلام کرده که شمار کشتهشدهها از 1200 نفر گذشت و بيش از 2000 نفر زخمي شدهاند اين در حالي است که سازمان دفاع شهري عرآیت الله یزدی خواستار موضع گیری مناسب سران کشورهای اسلامی در خصوص حادثه مکه شد
آیت الله یزدی خواستار موضع گیری مناسب سران کشورهای اسلامی در خصوص حادثه مکه شد قم - ایرنا - رییس مجلس خبرگان رهبری در پی حادثه ناگوار منی با صدور پیامی ضمن تسلیت و محکوم کردن مسئولان سعودی در این حادثه تلخ خواستار موضع گیری مناسب از سوی سران کشورهای اسلامی و سازمان کنفرانس اسلام-