تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه خداوند براى خانواده اى خير بخواهد آنان را در دين دانا مى كند، كوچك ترها بزرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826577777




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سایه سیاست از هندوانه تا خندوانه!


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: سایه سیاست از هندوانه تا خندوانه!

سایه سیاست از هندوانه تا خندوانه!


اگر تلویزیون ایران فرصت می داد مردم دیدگاه سیاسی خود را در قالب دیگری بیان کنند ناگزیر نبودند از فرصت های نظر سنجی برنامه های ورزشی و طنزبهره برداری کنند

سایه سیاست از هندوانه تا خندوانه!
عصر ایران: پس از چند روز بحث و گفت و گو درباره استند آپ کمدی یا « ایستخند» برنامه « خندوانه» برسر رقابت میان امین حیایی ( بازیگر سینما) و امیر مهدی ژوله (‌نویسنده و روزنامه‌نگار) دومی پیشی گرفت و به عنوان خنداننده برتر گروه دوم به مرحله بعد راه یافته است.

امین حیایی 2 میلیون و 240 هزار و 634 رای کسب کرد و امیر مهدی ژوله 2 میلیون و 240 هزار و 846 رای. هر چند این رقابت درباره موضوع یک برنامه غیر جدی تلویزیون از غیر جدی ترین شبکه تلویزیونی داخلی درگرفت اما چند نکته را می توان درباره آن یادآور شد:

1- اگر تلویزیون ایران فرصت می داد مردم دیدگاه سیاسی خود را در قالب دیگری بیان کنند ناگزیر نبودند از فرصت های نظر سنجی برنامه های ورزشی و طنز بهره برداری کنند. وقتی برنامه های سیاسی در انحصار کسانی باشد که یک طرفه به قاضی می روند و مجالی برای دیگران قایل نمی شوند علایق سیاسی گریزی جز رویکردی که یک بار در برنامه 90 خود را نشان داد و این مرتبه به بهانه خندوانه دیدیم ، باقی نمی ماند.

2- بهتر این است که در قضاوت ها جانب‌داری ها و فضاسازی‌های سیاسی دخالت داده نشود اما به مصداق « من له الغنم فله الغرم» کسی که از موضوعی منتفع می‌شود (غنیمتی می برد) باید آماده پرداخت هزینه (غرامت) آن هم باشد. آقای امین حیایی با بازی در یک فیلم خاص وارد بازی دیگری شد که طبعا او را از کاراکتر قبلی متفاوت نشان داد و قطعا بدون آن فیلم به نوع دیگری قضاوت می‌شد.

3- صادق هدایت می‌گوید:  در این مملکت تو هم با سیاست کار نداشته باشی سیاست با تو کار دارد. در این مورد اما هر دو «خنداننده» خیلی هم از سیاست دور نبوده اند. امیر مهدی ژوله در روزنامه ها طنز سیاسی می‌نوشته و امین حیایی برای سیاسی‌ترین کارگردانان ایران بازی کرده است. پس این تنزه‌طلبی و تظاهر به این که سر از سیاست در نمی‌آورند ممکن است به عنوان توجیه برای امکان کار در تلویزیونی که یک سلیقه خاص سیاسی آن را اداره می‌کند قابل قبول باشد اما در عالم واقع پذیرفتنی نیست.

4- مجموع آرای دو خنداننده سر به 4 میلیون و نیم می زند و این برای یک برنامه تلویزیونی عدد بسیار قابل اتکایی است. رامبد جوان نشان داده برای جذب بیننده تنها دکورهای جذاب و صرف هزینه  و شبکه های پر‌بیننده شرط لازم نیست. مهم، ایده است.

کما این که او یک ایده را از ذهن به عین آورده و در شبکه‌ای تازه تاسیس و در ساعاتی که شبکه های ماهواره ای در حال پخش سریال و برنامه های متنوع هستند به اجرا گذاشته است. چنانچه تلویزیون برنامه‌های خلاقانه بسازد و پخش کند مردم تماشا می‌کنند و برای نجات صدا و سیما از بحران ریزش مخاطب، برنامه سازان و مجریانی چون رامبد جوان می‌توانند یاری کنند.

هر شبکه تلویزیونی برای خود مزیتی تعریف کرده است. شبکه های داخلی طبعا نمی‌توانند برنامه های رقص و سریال‌هایی با مضمون عشق های مثلثی پخش کنند و مزیت نسبی را باید در فوتبال و برنامه هایی چون 90 یا برنامه‌های شادی‌آفرین مانند خندوانه جست و جو کنند.

5- پیشتر در گروهی دیگر و در رقابت علیرضا خمسه و جواد رضویان مردم به دومی رای دادند و در این انتخاب جواد رضویان دو و نیم برابر خمسه رای آورد!

در برخی تحلیل ها یک میلیون رای به جواد رضویان به احتمال بازگشت پوپولیسم تفسیر شد زیرا خمسه هم سوابق بیشتری دارد هم تحصیلات مرتبط و هم آدم اهل کتابی است و در مقابل رضویان در فیلم های مشهور به شانه تخم مرغی و دم دستی کم بازی نکرده است!

زیرا خمسه با 63 سال سن از جان مایه گذاشت. سوار بر یک الاغ وارد صحنه شد و گوشه ای از هنر پانتومیم خود را بروز داد و 33 سال پس از بازی در « مرگ یزد گرد» بهرام بیضایی آن خاطره را تازه کرد. با این حال با فاصله بسیار رضویان انتخاب شد و برخی این اتفاق را به منزله افول ذوق و هنر‌شناسی ایرانی و قدرناشناسی دانستند حال آن که علیرضا خمسه در دهه 60 نیز نزد برخی کمدین محبوبی به حساب نمی آمد و بیشتر در نقش هایی مانند «هشیار و بیدار» قابل قبول بود.

به تازگی هم آقای خمسه در هیات مجری یک مسابقه و با چهره ای جدی در قاب تلویزیون دیده می‌شود و نسل جدید طبعا این تصویر را از او بیشتر در ذهن دارد تا خندانندگی را. رای به ژوله نشان داد رای به رضویان علامت پوپولیسم نبوده و اتفاقا مردم جایی که معنی سیاسی مترتب باشد رفتار متناسب نشان می‌دهند و در رقابت خمسه – رضویان چنین احساسی نداشته‌اند و به همین خاطر با طیب خاطر و با فاصله بسیار رضویان را بر چند دهه تجربه خمسه ترجیح دادند. در رقابت ژوله و حیایی اما بخش قابل توجهی از آرا را می توان به این خاطر دانست که بازی و اجرای ژوله را واقعا بیشتر پسندیدند یا می‌دانند در اصل ایده «ایستخند» دخالت داشته است.

6- فاصله اندک آرای امیر مهدی ژوله و امین حیایی ( تنها 213 رای) به شایعاتی دامن زده که در اصالت آرای دومی تشکیک می کند. فارغ از قضاوت در این باره همین موضوع تایید کننده گفتاری از دکتر محسن رنانی است که چندی پیش در همایشی گفته بود اعتماد مردم به برخی ساختارها سلب شده است. تلویزیون در کنار بالیدن به آمار پیامک فرستندگان و شرکت کنندگان به این تشکیک و کاهش اعتماد نیز باید توجه داشته باشد چرا که شایعه آن هم - ولو به هیچ سندی مستند نباشد- پسندیده نیست.

آری ، سایه سیاست سنگین است چون سیاست محدود به عرصه‌های سیاسی نیست و در اقتصاد و ورزش و هنر و فرهنگ هم ترجمه می شوند. فعالان بورس گوش به زنگ رفع تحریم‌هایند و دوستداران قرمز و آبی می‌دانند با تغییر دولت ها هیات مدیره باشگاه‌های مورد علاقه آنان نیز سیمای دیگری به خود می‌گیرد و سینماگران از تصمیمات سیاسی تاثیر می‌پذیرند و فرهنگ هم دیوار کوتاهی که هر‌گاه از سیاست خشم گرفته می‌شود سراغ آن می آیند.

این گونه است که خندوانه هم سیاسی می‌شود. سی سال پیش در ماجرایی هندوانه هم سیاسی شده بود، خندوانه که جای خود دارد!

*نکات بالا البته به این معنی نیست که انگیزه همه رای دهندگان سیاسی بوده اما واقعیت این است که کسانی که چه بسا بیننده ایستخند یا استند آپ کمدی هم نبوده باشند با انگیزه هایی فراتر از رای گیری هایی قبلی به صحنه آمدند و نتیجه را آن گونه که گفته شد رقم زدند.



سه شنبه, 31 شهریور 1394 ساعت 15:30





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن