محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854910993
گیبادولین: نامه آیتالله خامنهای برای ما، یادآور نامه امام به گورباچف بود
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
نویسنده و مترجم جوان روسی؛
گیبادولین: نامه آیتالله خامنهای برای ما، یادآور نامه امام به گورباچف بود
او نامه آیتالله خامنهای را خوانده و آن را برای جوانان روس یادآور نامه امام به گورباچف میداند و معتقد است «روسیه در آینده نزدیک به حقیقت حرفهای امام خمینی میرسد.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز, اسماعیل گیبادولین نویسنده و مترجم جوان روسی و فارغالتحصیل مقطع دکتری رشته تاریخ از دانشگاه فدرال کازان است. او اصالتاً اهل شهر کازان جمهوری تاتارستان، یکی از سرزمینهای جزو فدراسیون روسیه است. این شهر حدود 1000 کیلومتر از مسکو فاصله دارد و در منطقه ولگا در شمال قزاقستان و شرق مسکو واقع شده است. او پیش از این چندین کتاب از فارسی به روسی ترجمه کرده است و کتب زیادی از اندیشمندان ایرانی و مسلمان که به زبانهای انگلیسی، عربی، ترکی و ... برگردان شده است را هم به روسی ترجمه کرده است.
«شهید مطهری و نقش او در شکلگیری ایدئولوژی انقلاب اسلامی ایران» موضوع رساله دکتری او بود که چندی پیش از آن دفاع کرد و اکنون رساله او به عنوان یک کتاب توسط انتشارات بنیاد مطالعات فرهنگ اسلامی چاپ شده و برای اولین بار در نمایشگاه 2015 کتاب مسکو رونمایی شد. او با لهجه شیرنی در آغاز گفتوگو میگوید: «معنای نام خانوادگی من در زبان فارسی شما، عباداللهی یا عبداللهی است و اینجا به من عبادولین هم میگویند. نام پدربزرگم هم عبدالله بود.»
با زور شمشیر مسلمان نشدیم؛ با محبت و دوستی اسلام آوردیم
متولد سال 1986 میلادی است. درباره زندگی شخصی و مسیر جدیدی که برای خود انتخاب کرده، میگوید: «من از ابتدا مسلمان و مسلمان زاده بودم. چون منطقه تاتارستان از ابتدا مسلمان نشین بوده است. اجداد و نیاکان قوم تاتار در قرن دوم و سوم هجری مسلمان شدند. آنها به واسطه رفت و آمد تجار عرب و ایرانی که از منطقه خوارزم به این منطقه میآمدند، مسلمان شدند. اینها با جنگ یا زور یا شمشیر و حضور ارتش اسلامی در این منطقه مسلمان نشدند، بلکه با محبت و دوستی و تبلیغ صلح آمیز تجار مسلمان، به دین مبین اسلام گرویدند.»
به او میگویم در ایران، رشته تاریخ دستهبندیهای متعدد دارد، مثل تاریخ معاصر و تاریخ اسلام و ... و آیا شما هم در اینجا همین تاریخ اسلام را خواندید؟ چهره در هم میکشد و با ابراز یک ناراحتی که در صورتش به خوبی نمایان میشود، میگوید: «متأسفانه تاریخ اسلام در دانشکده تاریخ دانشگاه ما تدریس نمیشد. تاریخ کشورهای اسلامی را به صورت مختصر آن هم تحت عنوان «تاریخ شرق» یا «تاریخ کشورهای شرقی» تدریس میکردند و در آن کمتر توجهی به ایران و جهان اسلام میشد. هر چه دارم از مطالعه آزاد و شخصی خودم است.»
چه شد که به ایران علاقمند شدی و درباره اندیشمندان مسلمان ایران کار پژوهشی را آغاز کردی؟
گیبادولین: «دانشجوی سال اول که بودم، موضوع پایان نامهام «تاریخ امپراتوری اردوی زرین» و «تاریخ دولت تاتار» بود و بعد از آن چون به دو زبان ترکی که شبیه زبان مادری ما بود و عربی که در مدرسه اسلامی آموختم، تسلط داشتم، به ایران و زبان فارسی هم علاقمند شدم. در آن زمان کسی را سراغ نداشتم که بتواند به فارسی با من سخن بگوید. این زبان نه ریشه ترکی دارد، نه شبیه عربی است و در عین حال بسیار زبان غنی و مهمی است. زبانی تمدن سازی در جهان اسلام به شمار میرود. کتاب آموزش زبان فارسی، فرهنگ زبان فارسی و این دست کتابها را پیدا کردم و خودم شروه به خواندن کردم. در مدت 6 ماه فارسی را تا حد قابل توجهی یاد گرفتم اما هنوز خیل مسلط نبودم. چندی بعد کتابی در کتابخانهمان پیدا کردم که متعلق به شهید مطهری بود با عنوان «پیروان انقلاب اسلامی». کتاب بسیار مهمی به نظرم آمد. موضوع این کتاب خیلی برای من جالب بود و چون در روسیه حتی یک کتاب که هیچ حتی یک مقاله هم درباره ایشان نداشتیم، تصمیم گرفتم ایشان را حداقل در حد شناساندن به محافل علمی روسیه معرفی کنم.»
بالأخره چه زمانی با فارسیزبانها ارتباط گرفتی؟
گیبادولین: «سال مترجم سرکنسولگری ایران در شهر کازان بودم. در کازان با دانشجویان ایرانی عضو انجمن اسلامی این شهر ارتباط خوبی داشتم. من اصلاً تصور نمیکردم که بتوانم در دفتر سرکنسولگری ایران استخدام شوم، چون اصلاً زبان فارسی من زیاد خوب نبود. به خصوص برای مکالمه و گفتوگو. اما بعد از مدتی آقای باغبان کندوری که سرکنسول وقت بودند، شخصاً از بنده دعوت کردند که با آنها همکاری کنم. ابتدا به صورت قراردادی پیش ایشان استخدام شدم و بعد به صورت تمام وقت با آنها مرتبط شدم.»
به شدت علاقمندم که آثار امام خمینی(ره) را به روسی ترجمه کنم
اسماعیل در میان اندیشمندان ایران، غیر از شهید مطهری، آثار افراد دیگری را هم خوانده است و میگوید: «کتابهای زیادی خواندم و هر چه به دستم آمد، خواندم. بدون مبالغه عرض میکنم که صدها کتاب به زبان فارسی از اندیشمندان مختلف ایران خواندم. کتابهای امام خمینی(ره)، کتابهای آیتالله خامنهای و دیگران را خواندم. 22عنوان کتابهای اندیشمندان ایرانی که پیش از این به زبانهای فارسی، انگلیسی، ترکی و حتی اردو ترجمه شده بود را در طول 5 تا 6 سال به روسی ترجمه کردم و تقریباً 10 عنوان رساله علمی و پایان نامههای دکتری در زمینههای مختلف را هم به زبان روسی ترجمه کردم. اما متأسفانه تا به حال از امام کتابی ترجمه نکردم و به شدت علاقمندم که این کار را انجام دهم. کتاب «ولایت فقیه و حکومت اسلامی» ایشان را خواندم. نامههای امام خصوصاً نامههایی که محتوای عرفانی دارد را هم خواندم. بعضی از این نامهها را در دورهای ترجمه کردم و در فصلنامه منبر که در دانشگاه اسلامی روسیه چاپ میشد و در آن زمان بنده مسئول بخش چاپ و نشر این نشریه بودم، منتشر کردیم.»
نامه امام خمینی به گورباچف را هم خواندی؟ نظرت درباره آنچه که امام در این نامه نوشتند و گورباچف را به اسلام شناسی دعوت کرده بود، چیست؟ پاسخ گورباچف به امام که توسط شواردنادزه به ایرن آورده شد و جواب امام که گفتند من میخواستم دنیای جدیدی در برابر ایشان باز کنم اما ایشان متوجه نشدند را هم شنیدی؟ شرح آن جلسه را میدانی؟
گیبادولین:« بله خواندم و ماجرایش را هم میدانم. یک ماجرایی درباره اثرگذاری این نامه یادم آمد. سید جعفر لطفالدین در حال حاضر یکی از ائمه مساجد کازان است که پدر او هم امام جماعت مسجد بود. پدر او در ابتدا در همان دوران حکومت شوروی سابق، یک افسر نظامی بود و زیاد فرد متدینی نبود. او در آن زمان در اروپای شرقی مشغول خدمت نظامی بوده است. همان سالی که امام این نامه را به گورباچف نوشتند، ایشان این نامه را در یک روزنامه آلمانی خوانده بود و خیلی از آن تأثیر گرفته بود. او بعد از خواندن این نامه تصمیم گرفت که از ارتش و خدمت نظامی بیرون بیاید و به تحصیل حوزوی و اسلامی گرویده بود. او در همین مسیر قرار گرفت و امروز امام جماعت یک مسجد است. این یک مثال است برای اینکه بگویم این نامه امام چقدر بر مسلمانان روسیه تأثیر گذاشت. یک فرد غیر متدین را متدین کرد تا آنجایی که امروز امام جماعت مسجد مسلمانان است. حتی پسر خود او هم امام جماعت مسجد شد. این نامه شاید با گارد یا حتی بیتوجهی بخشی از نخبگان سیاسی روسیه آن زمان مواجه شد اما روی مردم اثر خوبی داشت. البته بیتوجهی این مسئولان هم سبب شد که دولت شوروی فروپاشی کند و نظام دیگری به قدرت برسد.»
حکومت اسلامی ایران پشتیبان امت اسلامی در جهان است
امام درباره گذار جامعه روسیه به غرب در آن نامه بعد از پایان دوران کمونیسم هشدار داده بودند و ایشان را به مطالعه درباره اسلام، ملاصدرا، شیخ اشراق و … توصیه کرده بودند و حتی گفته بودند که ما آمادگی داریم که شما افرادی را بفرستید که به اینجا بیایند و آموزش ببینند و اسلام راستین را به شما معرفی کنند. این توصیه را در حالی بیان میکنند که خود امام حکومتی مبتنی بر اسلام ایجاد کردند. گفتی درباره مدل سیاسی حکومت ایران و نظام ولایت فقیه، کتاب امام را خواندی و مطالعه داشتی.
گیبادولین:« این دقیقاً همان موضوعی است که مدت زیادی روی آن کار کردم. حتی در کتابی که درباره شهید مطهری نوشتم هم به این موضوع پرداختم. بنظرم این نظام بر خیلی از نظامهای سیاسی دنیا برتری دارد اما نمیتوانم زیاد درباره کارنامه آن اظهار نظر مثبت یا منفی کنم. به هر حال این مدل حکومتداری نزدیک به 36 سال است که در ایران ایجاد شده و در کنار نقاط ضعفی که دیده میشود اما حرکت آن به شدت رو به جلو است و اثبات کرده که به معنای واقعی کلمه یک حکومت اسلامی میتواند باشد کما اینکه از خیلی کشورها جلوتر است. در بحث نظری از مصالح دین اسلام و امت اسلامی پشتیبانی میکند و در مقام عمل و اجرا هم تا جایی که بتواند با این مبانی نظری خود را تطبیق داده است و برداشت من این است که این روند روز به روز در حال بهتر شدن است. حکومت اسلامی ایران پاسبان امت اسلامی در جهان است.»
امام خمینی(ره) در افقی بسیار بالاتر از یک متفکر قرار داشت
«نظر شخصیام درباره امام خمینی(ره) این است که او در افقی بسیار بالاتر از یک متفکر قرار داشت. او یک شخصیتی آسمانی و از اولیای خدا بود. و تنها میتوانم او را معجزه بنامم. امام خمینی(ره) همچون خورشید است که نمیتوان مستقیم به او نظر دوخت که این کار جز تحیّر چیزی عاید انسان نمیکند. خورشید را تنها میتوان با بررسی منظومهای که گرداگرد او میگردد، شناخت. برای من پی بردن به کنه شخصیت امام خمینی(ره) بسیار دشوار است. به نظر من مهمترین بعد شخصیت امام خمینی(ره)، بعد عرفانی او بود که او را از سطح یک متفکر بسیار بالاتر میبرد. برای کسی که میخواهد حقیقت امام را بشناسد، جز با طی مراحل عرفانی راهی برای شناخت آن حقیقت نیست.»
«الآن من فکر میکنم چشمم توانایی نظر دوختن به آن خورشید را ندارد، و هنگاهی که کلمات امام را میخوانم، حس میکنم غریق بحر بیکرانی هستم و تمرکز فکریام را از دست میدهم و حیرتزده میشوم. برای شناخت برخی از ابعاد فکری امام، نظیر تفکر سیاسی وی، لازم است مجموع آراء شاگردان مکتبش نظیر شهید مطهری و شهید بهشتی و سایر شاگردانش که در انقلاب اسلامی نقش کلیدی داشتند را بررسی کرد. به نظر من شناخت منظومه شاگردان امام که در حول خورشید وجود او گرد آمده بودند، میتواند بینشی روشن درباره افکار امام به ما بدهد و من این مسیر را دارم طی میکنم.»
اسماعیل : ما تقریباً هم سن و سال هستیم. نسل ما و شما بیشتر از اینکه امام خمینی(ره) را بشناسد، با آیتالله خامنهای آشنا است و ایشان را میشناسد و گفتههای ایشان را در دوران معاصر خود دنبال کرده است. حتی از دوستان شنیدم که شما هم رصدتان درباره ایشان بیشتر بوده است. مباحث ایشان را دنبال میکنی؟ نظرت درباره اظهارنظرهای ایشان درباره مسائل ایران و جهان چیست؟
نامه آیتالله خامنهای برای ما، یادآور نامه امام به گورباچف بود
مردمک چشمهایش در میان عنبیه روشن و مایل به سبزش بزرگ شده و برقی در میان چشمهایش دیده میشود، سرش را بالا میآورد، خندهای گوشه لبهایش میافتد و میگوید:«درباره آیتالله خامنهای بگویم که وقتی ایران بودم، توانستم 3 بار در محضر ایشان حاضر شوم. البته امکان صحبت خصوصی و مستقیم با ایشان نداشتم. یک بار آن در مراسم سالروز رحلت امام خمینی(ره) بوده است. یک بار در همایش بیداری اسلامی ایشان را دیدم و یک بار هم در یک جمع دیگر. من با بخش زیادی از دیدگاههای ایشان آشنایی دارم. یکی از آنها همین پیام یا نامهشان به جوانان غرب بود. مدتی پیش این پیام را خودم ترجمه کردم. این پیام در ظاهر واکنشی به اهانتهایی بود که در مجله شارلی ابدو به پیامبر اسلام شده بود اما خیلی فراتر از این بود، محدود به آن اتفاق نبود. حرفهای دیگری در نقد تفکرات تند و فضاسازی رسانهها میزد. نامه ایشان خیلی شبیه نامه امام به گورباچف بود. دعوت به مطالعه کرده بود و از جوانان خواسته بود که خارج فضای ایجاد شده توسط رسانههای غربی درباره اسلام مطالعه کنند. او گفته بود که جوانان به دور از تعصبات و ذهنیتهای ساخته شده، بروند و درباره حقیقت مطالعه کنند.»
اسماعیل خیلی از جوانها در دوران کنونی درگیر روابط دوجانبه، فضاهای خاص و مشغلههای روز مره هستند. من در این چند روز که در شهر چرخیدم شباهتهای این مدلی زیاد دیدم. بنظرت این نامه چقدر اثرگذار خواهد بود؟ چه تعداد از این جوانها به سراغ این مسائل میروند؟ این نامه تا حدی بایکوت هم شده و برخی از اینکه جوانان به سراغ این مسائل بروند ناراحت میشوند و احساس میکنند که بنیان برنامههایشان متزلزل شود و لذا نمیخواهد که جاون مطالبهگر و آرمانگرا شود. از نظر آنها، نامه آیتالله خامنهای به جوانان برای اهدافی که پی میگیرند دردسرساز خواهد شد. بیداری ملتها اهداف رسانهای، تبلیغاتی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی کشورهای غربی و آنهایی که تمایل به سلطه دارند، را هدف گرفته است. من فکر میکنم در خواب نگه داشتن ملتها راهبرد همیشگی آنها بوده و شیوه امام و رهبر فعلی ایران برهم زدن همین خوابآلودگی و رخوت ایجاد شده میان ملتها و خصوصاً جوانهاست.
روسیه در آینده نزدیک به حقیقت حرفهای امام خواهد رسید
گیبادولین:« بگذار نظرم را با اشاره به همان نامه امام به میخائیل گورباچف بگویم. تقریباً 28 سال از آن زمان گذشته است. دیدیم که دولت شوروی و سران روسیه به مسائلی که امام خمینی(ره) یادآورد شدند، توجه نداشتند. چون آمادگی فکری، آمادگی روحی و روانی برای پذیرش این پیام و فهم این بیان در میان آنها وجود نداشت، در آن زمان به نتیجهای با دامنه محدود رسیدیم. فضای آن زمان روسیه به گونهای بود که «بیخدایی» به نوعی ایدئولوژی رسمی اعلام شده بود و به همین دلیل نمیتوانستند حرفهای امام را درک کنند. تقریباً 27 الی 28 سال گذشته و سالهای قبل برای ما سالهای عجیبی بود. بنظرم سالهای غریبگی یا گمراهی بود. ما به این طرف و آن طرف میرفتیم و جامعه ما مدتی به سمت شرق و چین میرفت و مدتی به سمت غرب میرفت. امروز هم بخش زیادی از جامعه ما از مسیر قبلی برگشته و به دنبال راه و مسیر جدید است. هر کدام به سمتی مایل شدهاند. اما اعتقادم این است که حرکتهای جدیدی شکل گرفته است که وزن آن و مقصد آن به سمت حقیقت و اسلام است. این فضای آزاداندیشی که در این نامه به آن اشاره شده در این مسیر خیلی اثرگذار خواهد بود. فکر میکنم، احتمالاً کشور روسیه بعد از 5 تا 10 سال نه اصلاً حداکثر تا 15 سال آینده، انشاءالله به حقیقت حرفهای امام خواهد رسید. انشاءالله این حرکت در کشور ما به نتیجه خواهد رسید.»
اگر بر روی شهید مطهری کار کرده باشی حتماً علی شریعتی را هم میشناسی. نقل به مضمون بگویم، آیتالله خامنهای درباره ایشان و شهید مطهری تعبیری دارند که اگر ادبیاتی از شریعتی را با بتون آرمهای از اندیشه شهید مطهری تلفیق کنند، دقیقاً همان چیزی است که نسل امروز جامعه ما به آن نیاز دارد. در اینجا هم درباره جوانان همینطور است؟ شما درباره اندیشه شهید مطهری کار کردید. ایشان همان قدر که در برابر لیبرالیسم روشنگری میکند در برابر مارکسیستها هم به انتقاد برمیخیزد. او نظامهای مادی یا ماتریالیستی را به انتقاد میکشد و در برابر آنها حرف از نظامی دینی و الهی میزند. تا چه میزان با ایشان آشنایی داری؟ درباره تفکرات ایشان چه میدانی؟ علاقمندم برآوردت از نظرات ایشان را بدانم.
گیبادولین:« مطهری نمونهای از یک متفکر و اندیشمند اسلامگرا بود که هم سنت دینی را خوب فهم کرد و هم مرد زمان خود بود. او زمان معاصر را خوب میشناخت و به پرسشهای مطروح در جامعه خود آگاه بود و پاسخهای خوبی به آنها داد. اکنون زمانه قدری تغییر کرده است و در شرایط دیگری قرار داریم که باید به دنبال پاسخهای دیگری هم باشیم. نیاز داریم که شهید مطهریهای جوان تربیت کنیم که همان خصلتها و ویژگیهای شخصیتی او را داشته باشند و این مسیر را ادامه دهند. این یک پروسه است که باید از طریق مراجع علمی ایرانی دنبال شود.»
باید برای جهان اسلام، مطهریهای جوان تربیت کنیم
«برای اینکه این پروسه به خروجی و سرانجام مطلوبی برسد باید نه تنها از سرمایه فکری شهید مطهری و امثال ایشان و دیگر دانشمندان بزرگ اسلام بهره برد، بلکه باید حقیقت دین را هم در زندگی خود تجربه کنیم. این فقط با دنبال کردن سیره رهبران واقعی دین اسلام مانند امام خمینی(ره) و آیتالله خامنهای به نتیجه خواهد رسید. ایشان افرادی هستند که در زندگی خود حقیقت دین را تجربه و اجرا میکنند و به دیگران هم میآموزند. دین اسلام مرکز یا هستهای دارد که ما باید تلاش کنیم که به این مرکز نزدیک شویم. آنهایی که فقط از طریق تفکر، اندیشه و مباحث انتزاعی به دنبال دستیابی به حقیقت دین و شناخت اسلام هستند، به نتیجه نمیرسند. به نظر من دین باید در زندگی ساری و جاری باشد و زنده باشد. به قول شهید مطهری باید آفتابی باشد که هرگز غروب نمیکند. این آفتاب باید از درون انسان بدرخشد.»
درباره آشناییات با شهید مطهری بیشتر بگو.
گیبادولین: «همانطور که گفتم اساساً علاقه من به زبان فارسی از آشنایی من با کتاب شهید مطهری شروع شد. زمانی که دانشجوی سال دوم بودم، در جستجوی موضوعی برای پژوهش بودم. روزی در کتابخانه دانشگاه به کتابی از شهید استاد مطهری برخوردم با موضوع انقلاب اسلامی شامل مجموعه ای از سخنرانیهای وی که بعد از شهادتش جمع آوری شده بود . با آن که آن موقع تسلط کامل به زیان فارسی نداشتم و بدون استاد مشغول یادگیری زبان فارسی بودم، به تدریج همپای یادگیری زبان فارسی این کتاب را نیز مطالعه کردم و این آغاز آشنایی من با افکار شهید مطهری بود. بعداً از طریق اینترنت بقیه آثار و یادداشتهای شهید مطهری را پیدا و مطالعه کردم بویژه مطالبی که مرتبط با تز پایان نامهام بود در موضوع انقلاب اسلامی ایران بود. و تقریبا دو سه سال درباره این موضوع پژوهش کردم. در سال 2010 با حمایت نمایندگی جامعة المصطفی در روسیه برای یک فرصت مطالعاتی به قم رفتم و در طول این مدت به جمع آوری منابع و مطالعات کتابخانه ای در این موضوع پرداختم.»
از چه زمانی همکاری با بنیاد مطالعات فرهنگ اسلامی مسکو را آغاز کردی؟
گیبادولین:« آغاز همکاری من با بنیاد مطالعات اسلامی در سال 2013 یا 2014 بود و تا کنون سه عنوان کتاب داستان راستان شهید مطهری (Рассказы о праведниках)، بررسی مسائل تربیتی جوانان در روایات (Педагогические порблемы молодежи в свете исламских преданий) و جنبش امام حسین و قیام کربلا (Движение Имама Хусайна и восстание Кербелы) به صورت ترجمه و یک عنوان به صورت تالیف به نام «شهید مطهری و نقش وی در شکلگیری انقلاب اسلامی» (Муртаза Мутаххари и Исламская революция в Иране) توسط بنیاد از من چاپ شده است.»
این کتاب جدید که به تازگی رونمایی شد، چه مباحثی داشت؟ این فعالیت را بنا داری باز هم ادامه دهی؟
گیبادولین:« کتاب من، شامل دو بخش است: یکی زندگینامه سیاسی و فکری شهید مطهری است که تقریبا 200 صفحه است و بخش دوم تحلیل افکار سیاسی شهید مطهری با تاکید بر نظریه تکامل اجتماعی انسان و برخی از اندیشههای وی مربوط به عرفان سیاسی و حماسه حسینی است. شهید مطهری از اولین معماران فکری و بنیانگذاران گفتمان انقلاب اسلامی ایران بود که توانست مبانی انقلاب را بر اساس اسلام تئوریزه و حتی آسیبها و تهدیدهای انقلاب را تحلیل کند.»
«متاسفانه برخی گرفتاریهای شغلی، برای مدتی این مطالعات را متوقف کرده است ولی خیلی دوست دارم این تحقیقات را ادامه بدهم و حتی به بررسی افکار دیگر تئوریسینهای انقلاب اسلامی که در پیروزی نهضت انقلابی مردم ایران نقش کلیدی داشتند، مثل شهید بهشتی، شهید باهنر و شهید مفتح بپردازم. پس از بررسی دیدگاههای جداگانه هر کدام، دوست دارم کتاب جامعی شامل دیدگاههای تئوریسینهای انقلاب اسلامی ایران بنویسم.»
جریانات تندرویی که میان شیعیان و اهل سنت وجود دارند، تا حدی در این منطقه هم مشغول فعالیت هستند، هرچند که حرکت آنان مورد تأیید دیگر فرق اسلامی نیست. در رسانهها دیدید که آنها در منطقه درگیریهای مذهبی به راه میاندازند که باعث شده اختلافات میان امت اسلامی جلوه داده شود و تاحدی فراگیر هم شود. برخی معتقدند که آنها با نگاه متعصبانه خود به دنبال تفرقه اندازی هستند. گروههایی مانند داعش که با تفسیر عجیب از قرآن، زن و بچه ملتها را میکشند. یا جریاناتی که به مقدسات دیگر مذاهب اهانت مستقیم میکنند، از این دست برشمرده میشوند. دشمنانی هم داریم که از این تفرقه در رسانهها و سیاستهایشان سوء استفاده میکنند. نظر شما درباره نوع مواجهه جامعه اسلامی با این رفتارها چیست؟
گیبادولین:« این مسائل هست و جریان دارد. اما همه باید در راه وحدت اسلامی و راه اتحاد مسلمانان سعی و کوشش کنیم. مسأله تقریب مذاهب باید اولویت جامعه مسلمانان باشد. یکی از اهداف فعالیت خود من، این بوده که برای هر چه گستردهتر شدن وحدت اسلامی تلاش کنم. این مسأله در شرایط کنونی جهان اسلام باید به صورت جدی و با ظرافت پی گرفته شود. متأسفانه همانطور که گفتید برخی جریانات هستند که رفتار آنان در مذاهب گوناگون لطمات زیادی به وحدت مسلمانان زده و باعث شده که دشمن بتواند با تکیه بر کارهای ایشان تصویر عجیبی از اسلام به دنیا ارائه دهد. این روند باید اصلاح شود.»/تسنیم
۳۱/۰۶/۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
گیبادولین: نامه آیت الله خامنه ای برای ما، یادآور نامه امام به گورباچف بود
گیبادولین مستبصر روس می گوید حکومت اسلامی ایران پشتیبان امت اسلامی در جهان است او نامه آیت الله خامنه ای را خوانده و آن را برای جوانان روس یادآور نامه امام به گورباچف می داند و معتقد است روسیه در آینده نزدیک به حقیقت حرف های امام خمینی می رسد به گزارش مرآت نیوز به نقل از خبرنامه آیت الله خامنه ای برای ما، یادآور نامه امام به گورباچف بود
شهیدخبر شهیدنیوز گیبادولین مستبصر روس می گوید حکومت اسلامی ایران پشتیبان امت اسلامی در جهان است او نامه آیت الله خامنه ای را خوانده و آن را برای جوانان روس یادآور نامه امام به گورباچف می داند و معتقد است روسیه در آینده نزدیک به حقیقت حرف های امام خمینی می رسد اسماعیل گیبادپس از یک دوره طولانی بیماری زندگینامه آیتالله خزعلی؛ از حضور مستمر در نهضت امام تا روشنگری در نهضت آیتالله خ
پس از یک دوره طولانی بیماریزندگینامه آیتالله خزعلی از حضور مستمر در نهضت امام تا روشنگری در نهضت آیتالله خامنهایآیتالله خزعلی یار صدیق امام و رهبری و عضو مجلس خبرگان رهبری دارفانی را وداع گفت به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس آیتالله ابوالقاسم خزعلی عضو مجلس خبر«باران» ویژه برنامه شبکه قرآن برای شهادت امام محمد تقی(ع)
باران ویژه برنامه شبکه قرآن برای شهادت امام محمد تقی ع ویژه برنامه باران در شب شهادت جوادالائمه ع به روی آنتن شبکه قرآن سیما میرود به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی شبکه قرآن سیما ویژه برنامه باران امشب به مناسبامام جمعه یزد: تربیت دینی محور برنامه های تعلیم و تربیت باشد
امام جمعه یزد تربیت دینی محور برنامه های تعلیم و تربیت باشد یزد - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد بر تربیت دینی دانش آموزان تاکید کرد و گفت تربیت دینی باید محور برنامه های تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش باشد آیت الله محمد رضا ناصری روز شنبه در دیدار وزیر آموزپخش تکرار گفتگوی برنامه شناسنامه با آیتالله خزعلی
پخش تکرار گفتگوی برنامه شناسنامه با آیتالله خزعلیتاریخ انتشار جمعه ۲۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۰۱ گفتگوی برنامه «شناسنامه» با مرحوم آیت الله خزعلی همزمان با سالروز ارتحال این فقیه فقید جمعه ۲۷ شهریورماه دوباره پخش می شود به گزارش مهر محمد صراف تهیه کننده برنامه «استاندار بوشهر: اصل برگزاری برنامه های دهه امامت و ولایت ترویج فرهنگ و سیره علوی باشد
استاندار بوشهر اصل برگزاری برنامه های دهه امامت و ولایت ترویج فرهنگ و سیره علوی باشد بوشهر - ایرنا - استاندار بوشهر گفت هدف از برگزاری آیین های امامت و ولایت تنها برگزاری مراسم و تشریفات نیست بلکه اصل آن باید ترویج فرهنگ و سیره علوی باشد به گزارش ایرنا مصطفی سالاری روز شنبه د98 برنامه برای بزرگداشت دهه امامت و ولایت در عالیشهر تدوین شد
98 برنامه برای بزرگداشت دهه امامت و ولایت در عالیشهر تدوین شد بوشهر - ایرنا - دبیر بنیاد بین المللی غدیر شهر جدید عالیشهر بوشهر گفت 98 عنوان برنامه متنوع برای بزرگداشت دهه امامت و ولایت در این شهر تدوین شده است علی عمرانی روز شنبه در حاشیه نشست اعضای بنیاد غدیر شهر جدید عالیشهرپخش تکرار گفتگوی شناسنامه با آیتالله خزعلی |اخبار ایران و جهان
پخش تکرار گفتگوی شناسنامه با آیتالله خزعلی گفتگوی برنامه شناسنامه با مرحوم آیت الله خزعلی همزمان با سالروز ارتحال این فقیه فقید جمعه ۲۷ شهریورماه دوباره پخش می شود کد خبر ۵۳۲۵۷۱ تاریخ انتشار ۲۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۰ - 18 September 2015 گفتگوی برنامه شناسنامه با مرحوم آیت ابازپخش گفتوگوی برنامه شناسنامه با آیتالله خزعلی
جمعه ۲۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۰ برنامه شناسنامه شبکه سه گفتوگوی قدیمیاش با مرحوم آیتالله خزعلی را بار دیگر به روی آنتن میبرد به گزارش سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا محمد صراف تهیهکننده شبکه سه و برنامه شناسنامه گفت سال 1393 برنامه شناسنامه گفتوگویی با مرحوم آیتالله خزعل-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها