تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816193650




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا کامنت‌های ایرانی ها پر از خشم شده؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چرا کامنت‌های ایرانی ها پر از خشم شده؟




یک جامعه شناس معتقد است: باید شیوه های مجازات را در جامعه تغییر دهیم چون با شیوه های فعلی نه تنها آمار خشونت کاهش پیدا نمی کند بلکه روحیه مردم خشن تر می شود.





خبرآنلاین: یک جامعه شناس معتقد است: باید شیوه های مجازات را در جامعه تغییر دهیم چون با شیوه های فعلی نه تنها آمار خشونت کاهش پیدا نمی کند بلکه روحیه مردم خشن تر می شود.

این روزها اخباری که منتشر می شود نشان از افزایش خشونت و عصبانی بودن مردم دارد و به نظر می رسد تحمل مردم پایین آمده و برای کوچکترین مورد درگیری ایجاد می شود. آمار قوه قضاییه هم نشان می دهد که بهارِ امسال، ١٠ جرم اول یعنی ضرب و جرح عمدی، توهین به اشخاص عادی، سرقت مستوجب تعزیر، ایراد صدمه بدنی غیرعمدی، تخریب عمدی، تهدید، کلاهبرداری، تصرف عدوانی، خیانت در امانت و مزاحمت تلفنی رشد 15 درصدی داشته است.

همچنین دو سه روز پیش معاون اجتماعی و پیشگیری قوه قضاییه دراین باره گفت: »آرامش مردم پایین رفته و آنها در مقابل کمترین مشکل واکنش و رفتار خشونت‌آمیز نشان می‌دهند. درگیری و استفاده از ابزارهای خاص مثل چاقو و سلاح گرم در رفتار مردم غیرقابل انکار است، متاسفانه امروز شاهد استفاده از سلاح گرم در منازعات هستیم به طوری که مردم در اولین لحظه از وقوع یک منازعه از سلاح گرم استفاده می‌کنند.»

جامعه شناسان معتقدند یک راه برای کاهش خشونت و درگیری در بین مردم این است که مجازات‌ها باید بعد بازدارندگی و رعب و وحشت داشته باشند و مجازات‌ها هرچند کم ارزش، باید اجرا شوند و از صدور مجازات‌های طولانی و جرایم سنگین انجام نشدنی پرهیز شود.

از سوی دیگر واکنش مردم نسبت به اخباری مانند کشف جنازه سربریده پسربچه 10 ساله مقابل خانه‌شان در خیابان وحدت اسلامی، جوانی ۲۰ساله در سی‌سخت با چاقو به جان زن‌برادرش افتاد و او را کشت، قتل پسر معتاد با شلیک یک گلوله توسط پدرش در سیمون بولیوار ، بازداشت دزد ۲۰ساله‌ای که در شیراز، شبانه، بدون لباس، وارد خانه‌های مردم می‌شد و به زنان تجاوز می‌کرد هم جای نگرانی دارد چون اغلب کاربران پیشنهاد انتقام به شیوه داعش، اعدام با شکنجه، زجر کش کردن و ... را داده بودند.

اما چرا نظرات مخاطبان اینقدر رنگ خشونت دارد و چرا مردم به دنبال انتقام هستند؟ در این باره نظر سیدحسن حسینی، جامعه شناس و عضو هیات علمی دانشگاه تهران را جویا شدیم و همچنین چندی پیش از این میزگردی در خبرآنلاین برگزار کردیم که می توانید اینجا بخوانید.

حسینی استاد دانشگاه و جامعه شناس گفت: متاسفانه با وجود اعدام خلافکاران، قاچاقچیان و قاتلان در طول این سالها نتوانستیم میزان خشونت را در جامعه کاهش دهیم و با وجود مجازات های خشن،‌ با رشد آسیبهای اجتماعی در جامعه مواجه هستیم.

او گفت: در سالهای گذشته قاچاقچیان بیشماری اعدام شدند. با این‌حال تعداد معتادان و قاچاقچیان کم نشد و این نشان می دهد که با نشان دادن خشونت نمی توانیم آسیبها را کم کنیم و باید فکر دیگری برای آن کرد.

حسینی گفت: خشونت از فحاشی تا قتل را شامل می شود و متاسفانه تمام سطوح آن در جامعه ما وجود دارد و برای همین طبق آمار پزشکی قانونی آمار آن بالا است.

او با مقایسه سلاح های سرد و گرم استفاده شده در نزاع ها گفت: در بسیاری از کشورهایی که قتل و خشونت وجود دارد از اسلحه گرم استفاده می شود. اما در کشور ما از سلاح سرد و چاقو بیشتر استفاده می شود. هرچند آدم کشی از هر نوع خشونت است اما استفاده از سلاح سرد وحشیانه تر است.

این جامعه شناس بیان کرد: در سالهای گذشته شاهد بودیم که مردم برای تماشای اعدام صف می ایستادند که این در خشن بودن افراد تاثیر می گذارد.

حسینی گفت: آسیبهای اجتماعی زنجیروار هستند و باید بررسی شود که چرا یک نفر کیف قاپی یا قتل می کند و مردم باید خودشان را جای سارق یا کسی که مرتکب جرم و قتل شده بگذارند تا بهتر بتوانند موضوع را درک کنند هرچند که قتل و سرقت در هیچ شرایطی درست نیست.

او ادامه داد: وقتی مردم ما برای فردی که سر پسر بچه ای را برید تجویز به کشتن با شکنجه یا از نوع داعش می کنند نشان دهنده افزایش روحیه خونخواهی در میان مردم است که این اصلا نشانه خوبی نیست.

حسینی گفت: البته این قاتل هم فردی عادی نبود و احتمالا شیشه مصرف می کرده و وقتی این افراد بدون هیچ کنترل اجتماعی در جامعه رها باشند احتمال این خشونتها هم وجود دارد.

او ادامه داد: کشور ما مملو از پیام های خشونت است که بی شک بر رفتار مردم تاثیر منفی دارد، برای همین مرم در یک دعوای کوچک هم ذهنیت انتقام و پیروزی دارند.

حسینی یکی دیگر از دلایل افزایش خشونت در جامعه را عدم عبور از تفکر روستایی دانست و گفت: همه ما شهرنشین و آپارتمان نشین شدیم اما اینها تنها مظاهر تکنولوژی هستند و هنوز تفکر خونخواهی که در میان عشایر وجود داشت در ذهن ما وجود دارد.

او برای رفع خشونت زدایی در جامعه پیشنهاد داد اساتید دانشگاهی و کسانی که در حوزه فرهنگی هستند باید خشونت زدایی کنند و این کار ابتدا باید کلامی باشد.

این جامعه شناس تاکید کرد: بهتر است به جای اعدام از شیوه های دیگر برای کم شدن خشونت استفاده شود و این کار نیاز به فرهنگ سازی دارد.






تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن