واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
چرا کامنتهای مردم پر از خشم شده است؟/ یک آسیب شناس: مردم خشونت را با خشونت پاسخ میدهند جامعه > آسیبها - یک آسیب شناس معتقد است: در ایران مردم به دنبال انتقام هستند و بخشش دیگر در میان آنها جایی ندارد. به دنبال این هستند تا به بدترین شیوه از هم انتقام بگیرند.
زهرا تالانی: متاسفانه در سالهای اخیر کوچکترین ناکامی و مشکل، خود را به شکل پرخاشگری و تندی در خانوادهها بین همسران و فرزندان نشان میدهد و این موضوع به خشونتهای خیابانی و قتل کشیده میشود . در ابتدای امسال هم قوه قضاییه اعلام کرد که منازعات جزو 10 جرم اول در کشور است.
در عین حال واکنش مردم نسبت به اخباری مانند کشف جنازه سربریده پسربچه 10 ساله مقابل خانهشان در خیابان وحدت اسلامی، جوانی ۲۰ساله در سیسخت با چاقو به جان زنبرادرش افتاد و او را کشت، قتل پسر معتاد با شلیک یک گلوله توسط پدرش در سیمون بولیوار ، بازداشت دزد ۲۰سالهای که در شیراز، شبانه، بدون لباس، وارد خانههای مردم میشد و به زنان تجاوز میکرد هم جای تامل دارد که نشان از افزایش خشونت و روحیه خشن در میان مردم دارد.
اغلب آنها از انتقام به شویه داعش، اعدام با شکنجه، زجر کش کردن و ... نوشته بودند. اما چرا نظرات مخاطبان اینقدر خشونت بار و تند شده است؟ چرا مردم خشونت را بازتولید می کنند؟ دراین باره پیش از این میزگردی در خبرآنلاین برگزار کردیم که می توانید اینجا بخوانید.
اما نظرات مخاطبان که زیر چند خبر قتل و تجاوز منتشر شده است را با یک آسیب شناس درمیان گذاشتیم. احمد بخارایی مدیر کارگروه آســیبها و مسایل اجتماعی انجمن دراین باره به خبرآنلاین می گوید: متاسفانه ما همه در اين جامعه پرخاشگر هستيم. اين خشونت، آن روی سکه افسردگی يعني افراط و تفريط است. ما دچار يک انزوا هستيم که ممکن است به افسردگی و اعتیاد بینجامد يا ممکن است به خشونتهای فردی چون منفعت فردی در جامعه که مقدم بر منفعت جمعی است. او ادامه می دهد: متاسفانه سازمانها و نهادهای مسئول مانند آموزش و پرورش و صدا و سيما، مخاطبانشان را به انديشه ورزی، تعقل و جمعینگری تشويق نمیکنند و تلاش میکنند فقط راه حلهای خودشان را ارائه دهند. يعنی با جامعه بيگانه اند و در فضای ذهنی خودشان به سر می برند. پس در سطح ميانه هم مهرطلبی، تشويق نمیشود و جمعدوستی هم آموزش داده نمی شود. بخارایی معتقد است: در جامعه ما دفع افراد، مقدم بر جذب است. بنابراين همه جا دعوا و نزاع شکل میگیرد. او می گوید: از سوی ديگر، بسياري آموخته اند که براي زنده ماندن و رشد در جامعه، به دروغ، اظهار همنوايی کنند و خودشان را متعهد نشان دهند. پس، تظاهر شکل می گيرد و ساختاری می شود. بخارایی ادامه می دهد: در يک جامعه آسيب پذير، در سطوح خرد و ميانه و کلان، همه پديده ها به هم مرتبطند از اعتياد يک فرد تا نزاع و خشونت فردی و جمعی تا فساد اداری و ...! او می گوید: مردم به دنبال انتقام هستند و بخشش دیگر در میان آنها جایی ندارد برای همین به دنبال این هستند تا به بدترین شیوه از هم انتقام بگیرند. بنابراین تمام رويدادها مانند حلقه های به هم پيوسته در يک زنجيره اند. در اين ميان، با خشونت، پاسخ خشونت داده می شود و اين پديده زشت؛ بازتوليد مي شود. این استاد دانشگاه به نقش اعتیاد بر قتلها تاکید دارد و می گوید: مواد مخدر صنعتی باعث ایجاد توهم ویا خشونت ناشی از توهم می شود. این خشونت ناشی از توهم، یک روز به صورت قتل سپهر ظاهر می شود و حتما" روز دیگر به جلوههای دیگر خشونت جلوه پیدا خواهد کرد. 47232
کلید واژه ها: آسیب اجتماعی - قتل - خشونت -
پنجشنبه 26 شهریور 1394 - 12:09:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]