واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مبارزه با قاچاق کالا، همچنان در حد حرف !
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت: تا زمانی که هزینه واردات از مبادی قانونی، از هزینه های قاچاق، گران تر باشد قاچاق کالا به کشور ادامه خواهد داشت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، 16 میلیارد دلار ورود کالای قاچاق به کشور، جدیدترین آماری است که قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد. اینکه این میزان کالای قاچاق چگونه وارد کشور می شود و آیا امکان مقابله با واردات کنندگان این کالاها وجود دارد یا نه موضوعی است که حمیدرضا طباطبائی نائینی نماینده مجلس و عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مجتبی خسروتاج قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون توسعه بازرگانی داخلی در برنامه پیشخوان خبر بررسی کردند. حمیدرضا طباطبائی با اشاره به اعضای ستاد مبارزه با قاچاق کالا گفت: به موجب قانون، ستاد مبارزه با قاچاق کالا ستادی فراقوه ای است به این معنا که وزرا در آن عضویت دارند و سایر ارگان ها همچون نیروی انتظامی نیز به طور مسقیم در آن حضور دارند بنابراین ستاد مبارزه با با قاچاق کالا و ارز فرا قوه ای است و از آنجایی که ستادی ملی است بنابراین اختیارات زیادی هم دارد.
نماینده مجلس و عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با قاچاق کالا در ادامه به سهم کالاهای قاچاق در اقتصاد کشور اشاره کرد و اظهار داشت : بر اساس آمار 16 میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور وارد شده است که این به معنی سهم یک سومی قاچاق کالا در کشور است. طباطبائی نائینی افزود: اگرچه قانون مبارزه با قاچاق و ارز تا به حال چندین بار مورد بازنگری قرار گرفته است ولی به نظر می رسد تا زمانی که برای کالاها کد شناسه ای تعریف نشود همچنان شاهد قاچاق کالا در کشور خواهیم بود زیرا کالاهای فاقد کد شناسه به راحتی قابل انتقال هستند و مشخص نمی شود که کالایی که در یک فروشگاه قرار دارد آیا از مبادی قانونی وارد شده یا قاچاق است؟ طباطبایی ادامه داد: اگر کالاها به کد شناسه مجهز باشند و نیز سامانه یکپارچه ای برای شناسایی کالا در کشور تعریف شود می توان تا حد زیادی جلوی ورود اجناس قاچاق به کشور را گرفت. این نماینده مجلس در ادامه این پرسش را مطرح کرد که مجازات ورود کالای قاچاق در قانون مشخص است و با فرد خاصی برخورد سنگینی می شود اما چرا همچنان وجود دارد؟ و پاسخ داد : زیرا برخود قاطعی با قاچاقچیان نمی شود این سهل انگاری متوجه دستگاه های اجرایی است زیرا به نظر می رسد مبارزه با قاچاق کالا در کشور ما امری صوری است و اراده ای برای جمع آوری کالاهای قاچاق در کشور ما وجود ندارد. طباطبایی تصریح کرد: توجه به تولید، نکته کلیدی است زیرا در برخورد با قاچاقچیان باید نگاه سیستمی باشد و کل زنجیره شناسایی و برخورد شود زیرا قاچاق کالا آن هم به این وسعت، کار یک مسافر نیست و یک زنجیره وسیعی از دلالان را شامل می شود. دیگر مهمان برنامه مجتبی خسروتاج درباره نحوه شناسایی قاچاق کالا در کشور گفت: بر طبق برآوردهای سال 92 مشخص شد که بسیاری از کالاهایی که در کشور وجود دارند بیشتر از حد مجاز است و این آمار با فاکتورهای موجود سازگاری نداشت بنابراین ما کشف کردیم که این کالاهای مازاد از مبادی غیرقانونی یا همان قاچاق وارد کشور شده است. قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: مهمترین مشکل ما این است که تکیه ما به تولید داخلی نیست. تنها راهی که واحدهای تولید می توانند خود را در مقابل هجمه کالاهای وارداتی حفظ کنند گمرک است حال اگر گمرک نتواند ورود کالاهای خارجی به کشور را محدود کند تولید داخل با مشکل جدی روبرو می شود. خسروتاج افزود: نکته مهم این است که قاچاقچیان به دنبال سود بیشتر هستند و تا زمانی که واردات کالا از طریق قاچاق سودآورتر از مبادی قانونی باشد طبیعی است که قاچاق در کشور ما روزبه روز رونق بیشتری می گیرد و اگر کنترل نشود روز به روز بیشتر هم می شود. معاون توسعه بازرگانی داخلی در ادامه گفت: کالاها در کشور ما دو دسته اند، نخست کالاهایی که تولید نمی شوند و اجازه واردات رسمی ندارند مانند انواع میوه های وارداتی و نیز سیگارها و دوم کالاهایی که در داخل تولید می شوند و اجازه واردات نیز دارند مانند وسایل خانگی. کالاهایی مثل وسایل خانگی را می توان از طریق کد شناسه علامت دار کرد که در این صورت به راحتی قابل بررسی و پیگیری هستند، در حال حاضر باید جلوی ورود انواه کالای قاچاق به کشور را گرفت و بعد نسبت به شناسنامه دار کردن کالاها از طریق کد شناسه اقدام کرد.
قائم مقام وزیر صنعت ادامه داد: اگر بتوانیم هزینه قاچاق را بالاتر از واردات و صادرات رسمی کنیم می توانیم جلوی قاچاق کالات به کشور را بگیریم از طرف دیگر زشتی قاچاق در کشور ما از بین رفته است، می باستی مجازات سنگین تری را برای قاچاقچیان در نظر بگیریم و این افراد را به جامعه معرفی کنیم تا در آینده کسی جرات نکند به سمت قاچاق برود زیرا می داند مجازات سنگینی در انتظارش است. خسروتاج در پایان اظهار داشت: ریشه های قاچاق اقتصادی است نه سیاسی و امنیتی و این مشکل از ماست زیرا افراد کالای مورد نظرشان را در کشور جستجو می کنند اما به دست نمی آورد و آن را در کشورهای دیگر پیدا می کنند ، در نتیجه با مسافرت و از طریق چمدان کالاهای مورد نظر را به کشور وارد می کنند که همان مصداق قاچاق چمدانی است.
یک شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]