تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820489116




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جای خالی روح شاعرانگی در دایره لغات گسترده شاعران


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جای خالی روح شاعرانگی در دایره لغات گسترده شاعران
امروزه دایره لغات شاعران گسترده شده است اما روح شاعرانگی در کلمات آن‌ها وجود ندارد.


عبدالجبار کاکایی، شاعر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به نبود وضعیت راضی‌کننده در شعر امروز اظهار کرد: شعر امروز هنوز فرآورده‌های قطعی خود را به جامعه عرضه نکرده است در دهه 60 دفتر شعرهایی منتشر شد که در تاریخ ادبیات ایران ماندگار شدند اما این مسئله در شعر امروز ایران رخ نداده است.


وی افزود: در دوره کنونی، شعر بیشتر تجربه‌های متفاوت شعری دیده می‌شود که هنوز شکل کلی پیدا نکرده است و اشتغال به لفظ و کلام در شعر امروز بیش از محتوا وجود دارد. شاعران بیش از آنکه درگیر چه گفتن باشند به چگونگی گفتن می‌پردازند.


این شاعر ادامه داد: هم اکنون مخاطب شعر در جامعه کاهش پیدا کرده است و مردم هنوز به تجربه‌های جدید شعری زیاد عادت نکرده‌اند.


کاکایی در خصوص کلمات عامیانه‌ای که در شعر امروز به کار می‌رود و نبود کلمات شاعرانه در شعر بیان کرد: نبود کلمات شاعرانه در شعر تنها به زمان حال حاضر محدود نمی‌شود بلکه این مسئله در ادبیات پیش وپس از مشروطه به نوعی توسط روزنامه‌ها تغییر کرد.


ورود هر کلمه‌ای به شعر ایرادی ندارد به شرط آنکه روح شاعرانگی در آن دمیده شود به عنوان مثال فروغ فرخزاد در شعر خود هر کلمه‌ای را به کار می‌برد و روح شاعرانگی را در کلمات خود می‌دهد.


وی تصریح کرد: امروزه دایره لغات شاعران روزبه روز گسترده‌تر می‌شود و از کلمات بیشتری در سعر خود بهره می‌برند اما روح شاعرانگی در کلمات آن‌ها دمیده نمی‌شود.


این شاعر با اشاره به بی‌توجهی ناشران به میزان توانایی شاعر اظهار داشت: امروزه بازار نشر اقتصادی شده است و بسیاری از زمینه‌های چاپ کتاب شعر فراهم نیست. امروزه کسانی که توانایی مالی دارند. به چاپ کتاب اقدام می‌کنند و چاپ کتاب به نوعی به یک رزومه شخصی تبدیل شده است.




انتهای پیام/



اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

پای هنجارشکنی‌های احساسی به شعر شاعران جوان باز شد
مشکلات نقدینگی دامن‌گیر صنعت چاپ شد
قرآن نامه؛ تنها ترجمه منظوم تأیید شده کتاب آسمانی
اجرای طرح رتبه‌‌بندی ناشران برون سپاری شود
هفته‌ای مملو از دیدار برای ادبیات رقم خورد





۲۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن