تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عبادت هفتاد جزء است و بالاترین و بزرگترین جزء آن کسب حلال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849988881




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جای خالی یک دیوار


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۵:۱۰




1442061463908_5.jpg

برلین شهری است زخم‌خورده. اگرچه سال‌ها از این زخم کهنه و عمیق می‌گذرد، اما در جای جای این شهر می‌توان آثار جنگ سرد را دید و سردی آن را حس کرد. هنوز می‌توان صدای پوتین‌های سربازان ارتش سرخ شوروی در برلین شرقی و ارتش متفقین را در غرب برلین شنید. می‌توان به خنده‌ها و فریادهای شادی هزاران ژرمن به هنگام تخریب دیوار بلند برلین گوش فرا داد که می‌خواستند عزیزان خود را در آغوش بکشند؛ اینجا «چارلی چک پوینت» است.

برلین در گذر تاریخ

به گزارش خبرنگار ایسنا، اینجا یکی از ایست‌های بازرسی‌ میان برلین شرقی و غربی است که هنوز پس از گذشت سال‌ها، اتاقک بازرسی و کیسه‌های تلنبار شده روی هم در دو طرف اتاقک خودنمایی می‌کنند و دو نفر با لباس سربازان آمریکایی، همچنان به صورت سمبلیک با در دست داشتن پرچم آمریکا، در مقابل این اتاقک ایستاده‌اند. هنوز تابلویی در کنار ایست بازرسی دیده می‌شود که روی آن به زبان‌های انگلیسی، آلمانی، فرانسوی و حتی روس نوشته شده است که «شما بخش آمریکایی را ترک می‌کنید». در طول این خیابان نوشته‌هایی بر دیوارها و روی زمین را می‌توان دید که همه را برای کمک به حفظ تاریخ چارلی چک پوینت دعوت می‌کند. اکنون چارلی چک پوینت به یکی از نقاط گردشگری پرطرفدار در برلین تبدیل شده و در طول خیابان، موزه‌ها و نمایشگاه‌های عکس درباره وقایع تاریخی دوران جنگ سرد و فرو ریختن دیوار برلین خودنمایی می‌کنند.

برلین در گذر تاریخ

اینجا هم بازار کاسبی گرم است. می‌توانید با پرداخت 2 یورو همانند سایر گردشگران خارجی در کنار سربازان آمریکایی در این مکان تاریخی عکس بگیرید و حضور خود را ماندگار کنید. همچنین نمادها و سمبل‌های مختلف آْلمان و حتی تکه‌های کوچک دیوار برلین را می‌توانید به عنوان یادگاری بخرید.

تکه‌هایی از دیوار برلین به قیمت 10 یورو

اما داستان «نام» این ایست و بازرسی هم جالب است. از آنجا که در یک طرف این مکان سربازان آمریکایی حضور داشتند و نام «چارلی» یکی از نام‌های معمول و رایج در میان سربازان آمریکایی بود، به همین دلیل نام آن را چارلی گذاشتند و برخی نیز معتقدند چون سومین ایست و بازرسی بود، با حرف C آغاز می‌شد. وقتی جنگ جهانی دوم تمام شد و متفقین توانستند آلمان را به زانو درآورند، شوروی از مرزهای شرقی وارد این کشور شدند و غرب از مرز غربی و در نهایت برلین را هم به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم کردند. گویی دو کودک بازی می‌کنند و در پایان بازی خوراکی‌های خود را تقسیم می‌کنند؛ یکی مال من، یکی مال تو، نصفش مال من، نصفش مال تو و اینگونه آلمان و سپس برلین به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شد.

برلین در گذر تاریخ

در آن دوران، مرز «فریدریش اشتراسه» در برلین منحصرا مختص عبور توریست‌های خارجی، دیپلمات‌ها و پرسنل نظامی قوای متفقین بود و اتباع آلمان غربی و ساکنین برلین غربی حق عبور از آن را نداشتند، به همین خاطر در بین خارجیان این مرز معروف‌تر از گذرگاه‌های دیگر شده بود. دیوار برلین بعد از نیمه‌شب یکشنبه ۱۳ اوت ۱۹۶۱، هنگامی که مردم برلین خواب بودند وسط خیابان‌هایی که مناطق تحت اشغال شوروی و متفقین غربی را به هم متصل می‌کردند، شروع به ساختن شد. ناگهان در طول شب سربازان آلمان شرقی سیم‌خاردار و تور سیمی کشیدند و رفت‌وآمد بین برلین شرقی و غربی ممنوع شد. قبل از آن ساکنان برلین شرقی می‌توانستند به راحتی در بخش‌های مختلف برلین غربی تردد، کار و خرید کنند و شب به خانه‌های خود در بخش شرقی برلین برگردند. البته ساخت دیوار تا سال 1975 ادامه یافت.

برلین در گذر تاریخ

در بین سال‌های 1961 تا سال 1989، بیش از 5 هزار نفر توانستند از دیوار برلین با استفاده از وسایلی مانند زیر دریایی‌های کوچک، بالن‌های دست‌ساز و صنعتی و همچینین گلایدر فرار کنند. گزارش و عکس از: خبرنگار ایسنا ساناز عباس علی‌زاده انتهای پیام
کد خبرنگار:







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن