تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835789416
اولین جشنواره بینالمللی نشان فرهنگی شهریار |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اولین جشنواره بینالمللی نشان فرهنگی شهریار
نخستین جشنواره بینالمللی نشان فرهنگی شهریار ، توسط موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آذربایجان شناسی دانشگاه تبریز 24 شهریور در تالار لعل دانشکده برق و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار شد.
کد خبر: ۵۳۲۲۴۴
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۵ - 16 September 2015
نخستین جشنواره بینالمللی نشان فرهنگی شهریار ، توسط موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آذربایجان شناسی دانشگاه تبریز 24 شهریور در تالار لعل دانشکده برق و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار شد.
به گزارش تابناک تبریز، دکتر محمدرضا پورمحمدی، در این آیین ضمن خیرمقدم به حضار گفت: در شهر تبریز میزبان شما هستیم؛ شهر اولین ها و شهر علم و هنر و فرهنگ؛ شهری که تاریخ نویسان، این شهر را به آبادانی و وفور نعمت، اعتدال آب و هوا، بازارهای بزرگ، بناهای بلند، تاریخ پر طمطراق، با مردمانی فهیم و دانشمند و سلحشور و تنوع غذایی و آب گوارا و ... ستوده اند.
رییس دانشگاه تبریز با اشاره به تاریخ تبریز افزود: قدمت این شهر به بلندای تاریخ است و یکی از نخستین نوشته ها درباره تبریز در کتیبه پادشاه آشور سارگن دوم آمده و همچنین اکتشافات انجام شده در طی سالهای ۱۳۸۰ هجری قمری در سایت موزه عصر آهن در حوالی مرکز شهر، نشان از وجود تمدنی در محل کنونی شهر تبریز در هزاره اول و دوم قبل از میلاد دارد.این شهر در طول تاریخ چندین بار به عنوان پایتخت حکمرانانی نظیر صفویان، آق قویونلوها، ،قراقویونلوها، ایلخانیان و ... انتخاب شده است و بر همین اساس هم نخستین چاپخانه سربی، نخستین کتابخانه، نخستین تحصیلات ابتدایی به شیوه نوین، اولین مدرسه آموزش کودکان استثنائی، پول کاغذی، اتاق تجارت، شهربانی، شهرداری، سینما و آتش نشانی در این شهر ایجاد شده است.
رییس دانشگاه تبریز اضافه کرد: از نظر شعر، ادب، هنر، خطاطی، تاریخ، سیاست، فقه، تفسیر و فلسفه، مشاهیر زیادی از تبریز برخاستهاند که از آن جمله می توان از قطران و خطیب تبریزی تا بهزاد و میرعماد، محسن هشترودی ، پروین اعتصامی و سید محمدحسین شهریار نام برد. همچنانکه ستارخان و باقرخان و شهید باکری ها به عنوان نماد وطن پرستی و ظلم ستیزی بر تارک ایران اسلامی می درخشند.
وی در ادامه همچنین دانشگاه تبریز را یکی از معتبرترین و مهم ترین دانشگاه های ایران و جهان خواند و متذکر شد: دانشگاه تبریز از لحاظ تاریخ تاسیس به عنوان دومین دانشگاه کشور و از لحاظ عملکرد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جزو دانشگاه های کم نظیر است.
دکتر پور محمدی در سخنان پایانی خود با اشاره به موفقیت استراتژیک قفقاز گفت: در جهان کمتر جایی را می توان نام برد که به اندازه قفقاز از تنوع فرهنگی و قومي و زباني برخوردار باشد و سبب اين تنوع، بيش از هر چيز به موقع ممتاز جغرافيايي اين ديار كوهستاني با فرهنگی غنی بر می گردد که زیستگاه تمدن های قدیمی و مامن و پناهگاه مردمانی با باورها و فرهنگ های مختلف شده است که آذری، گرجی، ترک، تات، تاتار، آوار، چچنی، اینگوش از آن جمله اند.
وی با بیان اینکه این جشنواره با حمایت وزارتین محترم علوم، تحقیقات و فناوری و امور خارجه کشور جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، ابراز امیدواری کرد: نشان فرهنگی شهریار در تقویت مطالبات ادبی، فرهنگی منطقه قفقاز موثر واقع شود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور آذربایجان نیز برگزاری چنین جشنواره و کنگره هایی در سطح منطقه، ملی و بین المللی را گامی موثر برای معرفی شعر و ادب فارسی و به ویژه آثار شهریار بیان کرد و گفت: این امر موجب توسعه و افزایش ارتباطات بین ملت و کشورها و به خصوص شناخت اساتید و دانشمندان کشورهای منطقه از ظرفیت های همدیگر خواهد شد.
محسن پاکآئین، با تاکید بر اینکه سفارت ایران در باکو آمادگی هر گونه همکاری برای برگزاری این نوع برنامه ها را دارد، یادآور شد: با توجه به اراده سیاسی مقامات عالی ایران و آذربایجان برای توسعه مناسبات فرهنگی و نظر به علاقه مردم دو کشور نسبت به استاد، باید به صورت مستمر مراسم گرامیداشت یاد و خاطره این شاعر در شهرهای مختلف ایران و آذربایجان برگزار شود.
وی در ادامه با بیان اینکه منظومه «حیدر بابایه سلام» استاد شهریار در کشورهای منطقه و به ویژه در جمهوری آذربایجان محبوبیت زیادی دارد، اضافه کرد: تبحر شهریار در سرودن شعر فارسی و به خصوص ترکی موجب شده است، آثار وی علاوه بر ایران در کشورهای دیگر جهان از جمله کشورهای منطقه چون آذربایجان، افغانستان و تاجیکستان و دیگر کشورهای حوزه آسیای مرکزی و قفقاز محبوبیتی بیش از شعرای دیگر ایران داشته باشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور آذربایجان در ادامه از اساتید، نخبگان جامعه و به خصوص دوستداران شعر و ادب ایران زمین خواست تا همگان برای معرفی آثاراستاد شهریار در سطح ملی و بین المللی بیش از اینها تلاش کنند و در این راستا پیشنهاد کرد تا همه ساله یکی از استان های کشور با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نهادهای مربوطه، مسئول برگزاری این چنین نشست هایی باشند.
به گفته وی، استاد شهریار یکی از بزرگترین شاعران معاصر است که هر چه از آثار و شخصیت وی بگوییم، کم گفتیم، بطوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) که خود از شعرشناسان اصیل و مسلط به زبان آذربایجانی هستند، معتقدند که «حيدر بابايه سلام» همه خصوصيات شعرى مثبت شهريار را داراست و ويژگى ديگرى هم در «حيدر بابايه سلام» هست و آن اين است كه در اين شعر كه تصويرى از سابقه ذهنى خود شاعر است، مطالب بسيار حكمتآميز وجود دارد. با اين حساب، مىتوان شهريار را يك حكيم به حساب آورد.
دبیر جشنواره بین المللی نشان فرهنگی شهریار نیز در این مراسم گفت: در طول تاریخ بشر، هر ملتی که دارای متفکران و اندیشمندان تمدن ساز بوده، ماندگار شده و توانسته است در فرهنگ دیگران نیز تاثیر گزار شود و اگر این تفکر و اندیشه با خمیر مایه مستحکمی مانند دین اسلام عجین شده باشد، ملت از محدوده لفظی و مفهومی خود خارج شده و به امت تبدیل می شود.
دکتر احمد فرشبافیان افزود: آذربایجان به عنوان نقطه ثقل ایران اسلامی همسایگان مهمی در حوزه قفقاز و آناتولی همچون آذربایجان، جمهوری خودمختار نخجوان، گرجستان و ترکیه دارد که با جمعیت بزرگ مسلمان اعم از شیعه و سنّی در طول تاریخ توانسته و در آینده نیز می تواند با لحاظ مفهوم امت اسلامی و با بهره گیری از فرهنگ و تمدن مشترک و مجرب در جریان سازی فرهنگی و علمی بر دیگر کشورهای منطقه و جهان موثر باشند و حصول آن همفکری و هم اندیشی صمیمی و علمی اندیشمندان این کشور ها را می طلبد و جشنواره حاضر، خود نمونه ای از این حرکت می تواند باشد.
رئیس موسسه مطالعات و تحقیقات آذربایجانشناسی دانشگاه تبریز در خصوص روند برگزاری جشنواره خاطر نشان کرد: موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آذربایجان شناسی دانشگاه تبریز در اردیبهشت ماه سال 1393 با اهداف مبارکی شروع به فعالیت نمود و پس از ابلاغ فراخوان، 84 اثر از شخصیت های علمی داخلی و خارجی به دبیرخانه واصل شد که پس از بررسی و داوری، 5 نفر به عنوان پدیدآورندگان فاخر در حوزه تاریخ و تمدن و فرهنگ و ادبیات آذربایجان حائز شرایط دریافت نشان فرهنگی و 3 نفر نیز حائز شرایط برای تشویق و دریافت تندیس و لوح شناخته شدند.
اضافه می نماید؛ شعر خوانی توسط اساتید دانشگاه های جمهوری آذربایجان، ارائه مقاله توسط دکتر محمد مهدی پور از اساتید ادبیات و زبان فارسی دانشگاه تبریز، پخش نماهنگ، اهدا فرش یادبود دست بافت توسط بافنده تبریزی به رییس دانشگاه تبریز و اهداء نشان فرهنگی شهریار از دیگر برنامه های اجرا شده در این مراسم بود.
لازم به توضیح است؛ درخاتمه جشنواره دکتر رسول اسماعیل زاده، محقق و پژوهشگر فعال فرهنگ و ادبیات آذربایجان، پروفسور واسیم محمدعلی اف، استاد دانشگاه دولتی باکو، پروفسور عیسی حبیب بگلو، رییس انیستیتو ادبیات آکادمی علوم آذربایجان، پروفسور علی گوزل یوز، استاد دانشگاه استانبول و پروفسور نعمت ایلدیریم، استاد دانشگاه ارزروم ترکیه نشان فرهنگی استاد شهریار را دریافت کردند و از مهدی نعلبندی، محقق و پژوهشگر، دکتر ابوالفضل قلی زاده، استاد دانشگاه دولتی نخجوان و محمود ترابی، محقق و پژوهشگر با اهدای لوح سپاس مورد تجلیل قرار گرفتند.
یادآور می شود: این جشنواره با حضور سفرا و رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای آذربایجان، ترکیه و گرجستان ، رایزنان فرهنگی جمهوری آذربایجان و ترکیه در تبریز و 30 مهمان خارجی از کشورهای حوزه قفقاز و آناتولی و شرکت بیش از 200 نفر از اساتید و دانشگاهیان استان برگزار شد.
اضافه می نماید: اولین جشنواره بینالمللی نشان فرهنگی شهریار با هدف گسترش همکاری های دانشگاهی در زمینه های مختلف علمی و فرهنگی برای تثبیت توازن قدرت منطقه ای در سطح بین الملل و تقویت ارتباطات علمی و فرهنگی، گسترش تعامل دانشگاه ها و ملت های منطقه با فرهنگ و تاریخ و میراث مشابه در راستای تقویت امنیت و صلح و ثبات منطقه ای و جهانی و راهکارهای عملیاتی نمودن آنها، همچنین آشنایی نسل جدید از فرهنگ کشور های دارای پیشینه مشترک به منظور استمرار توسعه و بسط روابط میان جوانان و دانشجویان دانشگاه ها و کشورهای منطقه، توسط موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آذربایجان شناسی و با همکاری مدیریت همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه تبریز و مشارکت سازمان صدا و سیمای استان، استانداری آذربایجان شرقی، سازمان فرهنگ و ارتباطات کشور، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی استان و موسسه فرهنگی آران برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]
صفحات پیشنهادی
جشنواره بینالمللی «نشان فرهنگی استاد شهریار» برپا شد
سهشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۶ اولین جشنواره بینالمللی نشان فرهنگی استاد شهریار در دانشگاه تبریز برگزار شد به گزارش خبرنگار ایسنا - منطقه آذربایجان شرقی نخستین جشنواره بین المللی نشان فرهنگی شهریار با حضور سفیران و رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه در تبریزنخستین جشنواره بینالمللی نشان فرهنگی شهریار در دانشگاه تبریز برگزار شد
نخستین جشنواره بینالمللی نشان فرهنگی شهریار در دانشگاه تبریز برگزار شدنخستین جشنواره بینالمللی نشان فرهنگی شهریار توسط موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آذربایجانشناسی دانشگاه تبریز ظهر امروز در تالار دانشکده برق و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از تبریدر شبکه چهار سیما فسادهای مالی بود |اخبار ایران و جهان
در شبکه چهار سیما فسادهای مالی بود نوشته اید تغییر با خرسندی گروهی از همکاران شبکه مواجه شده است درست نوشته اید چون بنده با پرونده های آلوده به فساد مقابله کرده ام و همین دیروز یکی از مدیرانی که مبلغی به ناحق به نام یکی از اقوامش دریافت کرده بود را باید به حساب شبکه باز می گرداچگونه از عقاید احمقانه بپرهیزيم؟؟ |اخبار ایران و جهان
چگونه از عقاید احمقانه بپرهیزيم کد خبر ۵۳۰۸۰۱ تاریخ انتشار ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۵ - 11 September 2015 برای پرهیز از انواع عقاید احمقانه ای که نوع بشر مستعد آن است نیازی به نبوغ فوق بشری نیست چند قاعده ساده شما را اگر نه از همه خطاها دست کم از خطاهای ابلهانه باز میدامعبد آناهیتا بازسازی می شود |اخبار ایران و جهان
معبد آناهیتا بازسازی می شود فرماندار شهرستان کنگاور بابیان اینکه بخشی از معبد آناهیتا بر اثر زلزله در دهه 30 تخریب شد گفت امسال بازسازی معبد آناهیتا شروع می شود کد خبر ۵۳۲۰۲۶ تاریخ انتشار ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱ ۵۸ - 15 September 2015 فرماندار شهرستان کنگاور بابیان اینکه بخشی ازسابقه «کش لقمه» به بهانه «حرام لقمه» |اخبار ایران و جهان
سابقه کش لقمه به بهانه حرام لقمه کد خبر ۵۳۱۹۱۳ تاریخ انتشار ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۷ - 15 September 2015 ما به پیتزا نگفتیم درازلقمه یا کشلقمه نمی دانم کدام حراملقمهای این را گفته است به گزارش عصر ایران این سخن دکتر غلامعلی حداد عادل در برنامه خندوانه دوشنبهاظهارات حجتالله ایوبی دربارهی اسکار |اخبار ایران و جهان
اظهارات حجتالله ایوبی دربارهی اسکار حجتالله ایوبی دربارهی اجرایی شدن طرح سلام سینما و آخرین وضعیت معرفی نماینده ایران برای معرفی به اسکار نکاتی را مطرح کرد کد خبر ۵۳۰۱۷۷ تاریخ انتشار ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۲ - 08 September 2015 حجتالله ایوبی دربارهی اجرایی شدن طرح سلامبررسی سخنان رهبر انقلاب درباره جایگاه «سینما» |اخبار ایران و جهان
بررسی سخنان رهبر انقلاب درباره جایگاه سینما کد خبر ۵۳۰۹۹۸ تاریخ انتشار ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۹ - 12 September 2015 پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای به مناسبت فرارسیدن روز ملی سینما به بررسی نقش و جایگاه سینما و مفهومشناسی آن در منظومهی فکری رهبآشپزی هنرمندان و ورزشکاران در تلویزیون |اخبار ایران و جهان
آشپزی هنرمندان و ورزشکاران در تلویزیون فصل سوم برنامه دستپختهای خودمانی همزمان با پخش از شبکه دو مراحل تولید را به کارگردانی و تهیهکنندگی فریدالدین نیکجو در شهرک سینمایی غزالی سپری میکند کد خبر ۵۳۰۹۷۴ تاریخ انتشار ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۵ - 12 September 2015 فصل سوم برنامه دسبزرگان بازیگری در روز ملی سینما چه گفتند؟ |اخبار ایران و جهان
بزرگان بازیگری در روز ملی سینما چه گفتند عزتالله انتظامی محمدعلی کشاورز جمشید مشایخی داود رشیدی و علی نصیریان پنج بازیگر پیشکسوت سینمای ایران در روز ملی سینما مقابل دوربین نیستند اما همچنان سرشار از عشق و امید به کارشان هستند کد خبر ۵۳۱۰۹۵ تاریخ انتشار ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها