تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):تقوای خدا پیشه کنید و دینتان را با ورع و تقوا حفظ کنید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816843361




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كك و مك تحفه رنگی آفتاب!


واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:



درمان كك و مك
كك و مك به دلیل قرار گرفتن در معرض آفتاب و از سن چهار یا پنج سالگی به وجود می‌آید.‎   پوستی مثل آینه برای همه یك رویاست؛ رویایی شفاف و بدون تیرگی و كك و مك. اگر به آلبوم‌های قدیمی توجه كنید، بعضی‌ها از همان كودكی پوست صاف و روشنی داشته‌اند، بعضی‌ها هم لك‌‌های ریز كرم و قهوه‌ای با نمكی ‌مهمان پوست‌شان بوده است. اگر عكس خانوادگی باشدكه احتمالا افراد دیگری هم هستند كه كك و مك دارند. این می‌تواند نشانه‌ای از ارثی بودن كك و مك باشد.

داشتن پوست روشن و صاف نعمت خوبی است اما نمی‌توان به هر متدی كه افراد بی‌اطلاع تجویز می‌كنند، اعتماد كرد. اگر خود را به دست شایعات مربوط به درمان كك و مك بسپارید، احتمالا سر درگم خواهید شد و سلامت پوست‌تان را هم به خطر خواهید انداخت. برای روشن شدن ذهن شما درباره كك و مك و بررسی صحت و سقم شایعات سراغ دكتر سید حسن اعتمادزاده، متخصص پوست و مو رفته‌ایم.

لک های رنگی کودکی
كك و مك به لك‌های دایره‌ای شكل پوست گفته می‌شود كه معمولا روی بینی، گونه‌ها، پشت دست‌ها، شانه‌ها و. . . دیده می‌شود. كك و مك به دلیل قرار گرفتن در معرض آفتاب و از سن چهار یا پنج سالگی به وجود می‌آید. این لكه‌ها ممكن است به رنگ قهوه‌ای تیره یا روشن، قرمز، زرد یا سیاه باشد. قرار گرفتن در معرض آفتاب باعث جمع شدن رنگدانه‌ها در یك نقطه از پوست و ایجاد كك و مك می‌شود. در اغلب موارد كك و مك عارضه حادی را به وجود نمی‌آورد اما بیشترخانم‌ها به دنبال درمان این مشكل هستند.

تغذیه بی تقصیر است
ایجاد، پیشگیری یا درمان كك و مك ارتباط چندانی با تغذیه ندارد. بعضی‌ها معتقدندخوردن مواد چرب یا شیرین باعث ایجاد كك و مك می‌شود. البته ممكن است خوردن افراطی مواد غذایی چرب یا شیرین باعث عارضه‌های دیگر پوستی شود اما ربطی به كك و مك ندارد.

 موردی دیگر از شایعات نادرست درباره كك ومك این است كه بین مردم گفته می‌شود خوردن سبزی تره باعث كك و مك می‌شود كه این موضوع اعتبار علمی ندارد یا برخی دیگر بر این باورند كه با خوردن دسته‌ای از موادغذایی مثل سبزیجات می‌توان از بروز كك و مك پیشگیری كرد. این باورها اشتباه است.

کدام گروه مستعدترند؟
كك و مك ریشه ارثی دارد و در افرادی با پوست سرخ و سفید بیشتر دیده می‌شود اما افرادی با پوست‌های تیره‌تر هم ممكن است كك و مك داشته باشند. ریشه ارثی در ایجاد كك و مك بسیار مهم است؛ ممكن است دونفر به‌طور یكسان در معرض آفتاب باشند اما یكی از آنها كه زمینه ارثی دارد، دچار كك و مك شود.

 ممكن است فردی كه زمینه ارثی كك و مك ندارد، به این عارضه دچار نشود و عارضه‌های دیگر حاصل از آفتاب را تجربه كند. لك‌های كك و مك با افزایش سن و قرار گرفتن در معرض آفتاب گسترش پیدا می‌كند. این لك‌‌ها در تمام عمر همراه فرد خواهد بود؛ به این معنی كه حتی در صورت درمان هم ممكن است دوباره شاهد بازگشت لك‌ها باشید. هرچه بیشتر در معرض آفتاب قرار‌گیرید، لك‌‌ها پررنگ‌تر شده و سطح وسیع‌تری را در بر خواهد گرفت.

بهترین روش برای پیشگیری
اگرچه بروز كك و مك ارثی است اما با روش‌هایی می‌توان از بروز آن پیشگیری یا پیشرفت آن را كنترل كرد. مهم‌ترین روش پیشگیری از كك و مك مراقبت از پوست در برابر نور خورشید است. از آنجا كه سن بروز كك و مك معمولا سنین كودكی است، بنابراین با پیشگیری در این سنین می‌توان از ابتلا به آن جلوگیری كرد.

بهترین سن برای پیشگیری از كك و مك چهار تا پنج سالگی است. پدر و مادر باید به وسیله لباس مناسب، بلوزهای آستین بلند، كلاه، دستكش، استفاده از كرم ضد آفتاب و. . . پوست كودك را دربرابر آفتاب حفاظت كنند. به علاوه می‌توانید مراقبت از پوست در برابر آفتاب را از كودكی به فرزندان خود بیاموزید. بزرگسالان نیز حتما باید از پوست خود دربرابر آفتاب مراقبت كنند. استفاده از كرم ضد آفتاب مناسب یكی از اصلی‌ترین راه‌های پیشگیری از كك ومك است.

بارداری رنگ‌تان نمی‌كند!
برخلاف باوری كه در برخی افراد وجود دارد، كك و مك با حاملگی به وجود نمی‌آید و لك‌های بارداری را نباید با كك و مك اشتباه گرفت. البته باید گفت لك‌های كك و مك ممكن است در روزهای نزدیك به قاعدگی در خانم‌هایی كه كك و مك دارند بزرگ‌تر یا پررنگ‌تر شود اما اینكه قاعدگی یا بارداری باعث ایجاد كك و مك شود، درست نیست.

نور لامپ تاثیر چندانی بر پوست ندارد
برخی افراد بر این باورند كه نور لامپ هم می‌تواند باعث ایجاد كك و مك شود. باید گفت مقالات علمی معتبر نكته‌ای را در این خصوص تایید نكرده‌اند. لامپ‌های هالوژن رشته‌ای به علت قدرت زیاد ممكن است روی پوست تاثیر بگذارند اما دیگر لامپ‌ها قدرت زیادی برای آسیب به پوست یا ایجاد كك و مك ندارند.  به هرحال ممكن است این بحث‌ها ادامه داشته باشد و باید منتظر تحقیقات بیشتر در این زمینه بود. تاكنون تحقیقی وجود نداشته كه ایجاد كك و مك به وسیله نور لامپ را نشان بدهد.

از این گوش بگیر، از آن گوش در كن!
شایعاتی درباره درمان كك و مك وجود دارد كه اغلب اعتبار علمی ندارد و استاندارد نیست. درمان‌هایی مثل استفاده از پوست بادنجان، خیار، هویج، پیاز، هندوانه، شیر و... هیچ‌كدام برای درمان كك و مك علمی نیست و حتی می‌تواند خطرناك باشد. نمی‌توان انتظار داشت كه اگر كسی این موارد را امتحان كرد و موقتا كك و مك‌ها كمرنگ شد، برای همه افراد دیگر هم همین نتیجه حاصل شود.

به صرف اینكه درمانی با استفاده از میوه‌ها یا مواد غذایی باشد نمی‌توان به آن اعتماد كرد. استفاده از این درمان‌ها ضمن اینكه وقت زیادی از فرد می‌گیرد، فقط ممكن است روی تعدادی موقتا باعث كمرنگ شدن كك و مك شود. مسلما این روش‌ها نمی‌تواند جایگزین روش‌های درمان تخصصی باشد.

كك و مك درمان دائمی ندارد
اینكه گفته می‌شود درمان قطعی و دائمی برای كك و مك وجود ندارد كاملا درست است. اگرچه می‌توان با استفاده از روش‌های مختلف، كك و مك را درمان كرد اما این به آن معنی نیست كه برای همیشه از شرش خلاص شده‌اید. مراقبت از پوست در برابر آفتاب مهم‌ترین راه هم برای پیشگیری و هم برای درمان كك و مك است. بنابراین هرقدر هم كه این مشكل را درمان كنید، باز هم اگر در برابر آفتاب مراقبت مناسبی از پوست خود نداشته باشید، لك‌ها پس از مدتی به پوست‌تان باز خواهند گشت؛ حتی اگر لیزر  برای درمان انجام داده‌اید. بنابراین لازم است حتی پس از درمان هم پوست خود را از آفتاب بپوشانید.

اول معاینه بعد از درمان
روش‌های درمانی را باید با نظر پزشك متخصص و پس از معاینه به كار گرفت. چند روش برای درمان كك و مك وجود دارد كه میزان اثربخشی این روش‌ها به مراقبت‌های پس از درمان بستگی دارد. به علاوه میزان گستردگی یا تیرگی لك‌ها نیز می‌تواند در انتخاب روش درمان مهم باشد. اگر لك‌ها روشن‌تر باشد و گستردگی كمتری داشته باشد، از روش‌های ساده‌تر مثل لایه‌برداری كمك می‌گیرند و برعكس اگر لك‌ها تیره‌تر و گسترده‌تر باشد، از روش‌های موثر‌تر و عمقی‌تر مثل لیزر استفاده می‌شود.

لایه‌برداری؛درست یا غلط!
می توان از كرم‌های روشن‌كننده‌ یا بی‌رنگ‌كننده‌ها برای درمان كك و مك‌های كمرنگ استفاده كرد كه باعث‌ محو شدن لك‌ها می‌شود. البته این روشن‌كننده‌ها در موارد شدیدتر (یعنی زمانی كه لك‌ها پررنگ است و سطح زیادی از پوست را درگیر كرده است) تاثیر جدی ندارد و باید از روش‌های دیگر درمان استفاده كرد. پیلینگ یا لایه‌برداری نیز از جمله راه‌های درمان است كه با روش‌های مختلف مثل كرم‌های لایه‌بردار یا دارو انجام می‌شود. در لایه‌برداری، لایه سطحی پوست برداشته می‌شود و كك و مك‌ها كمرنگ یا محو می‌شود.

بهترین روش درمان!
لیزر،درمانی موثرتر و آسان‌تر از سایر روش‌هاست. استفاده از لیزر حتما باید طبق نظر پزشك و توسط متخصص انجام شود تا بهترین نتیجه به دست آید.

 در لیزردرمانی، با استفاده از امواج دستگاه لك‌ها را از بین می‌برند. در این روش ممكن است پوست تا حدی نازك و حساس شود؛ بنابراین پس از انجام لیزر حتما باید روزی دوبار از كرم ضدآفتاب استفاده شود. كك و مك در حقیقت پاسخی به آفتاب است و اثر پوششی ایجاد می‌كند. وقتی كك و مك را از بین می‌برید، پوست تا حدی نسبت به آفتاب حساس شده و به مراقبت بیشتری نیاز دارد. درحقیقت مراقبت پس از درمان، جزء مراحل درمان است و باید جدی گرفته شود. برخی از افراد شكایت دارند كه حتی پس از لیزر هم كك و مك دارند، این موضوع به این خاطر است كه پس از درمان از پوست خود مراقبت‌های لازم را نكرده‌اند. منبع:مجله سیب سبز  






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن