واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: بازدید سرزده وزیر از یک کارگاه ساختمانی/خاطره ای که ربیعی از حادثه کارگری اش در نجاری گفت اقتصاد > بازارکار - تابناک نوشت:وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت سرزده از یکی از کارگاه های ساختمانی در غربی ترین نقطه تهران به منظور بررسی وضعیت ایمنی کارگاه بازدید کرد.
زمینی بسیار بزرگ که توسط حصارهای آبی کارگاهی پوشیده است محل کارگاه ساختمانی بود. این کارگاه در غربی ترین نقطه پایتخت قرار داشت و صدای سنگین ژنراتورها بر محیط حاکم بود.
ساختمان سازی همیشه با مواردی همچون تخریب ساختمان قدیمی، گودبرداری، آهن ریزی و... همراه است و در طول اجرای تمامی طرح ها استفاده از ماشین آلات مربوطه توام با آلودگی صوتی و زیست محیطی بسیار بالا نیز همراه است.
این کارگاه که محل بازدید دکتر ربیعی بود اسکلت ساختمانی مسکونی 30 طبقه در حال ساخت در کیلومتر 18بزرگراه تهران- کرج بود.
دکتر ربیعی با پوشیدن لباس مخصوص کارگاه و کلاه ایمنی به همراه تیم خود وارد میشود. وی برای بازدید سرزده و ضربتی از کارگاه آمده بود تا از نزدیک از ایمنی آن مطمئن شود.
بازرسان کار همراه دکتر ربیعی تخریب و گودبرداری، پرتگاه های ساختمانی با اولویت پیشگیری از سقوط از ارتفاع، آسانسورهای کارگاهی، بالابر، تاورکرین، داربست ها، تجهیزات برقی و رعایت حریم با اولویت پیشگیری از برق گرفتگی، ابلاغ استقرار مسئول ایمنی در صورت مشمول بودن کارگاه و سایر موارد به اقتضای بازرسی را اولویت موارد در بازرسی کارگاه های ساختمانی می دانند .
همواره سقوط کارگر ساختمانی از ارتفاع، برخورد مصالح ساختمانی با سر و کمر و در نهایت فلج شدن آنان، سقوط کارگر ساختمانی به عمق چاه، سقوط از سقف، سقوط از جرثقیل روی ساختمان و سقوط به چاهک آسانسور، از جمله آسیب هایی است که منجر به فوت کارگران ساختمانی می شود.
تأکید دکتر ربیعی بر ایمن شدن پرتگاه های ساختمانی با اولویت پیشگیری از سقوط
دکتر ربیعی از راه پله های نیمه کاره ساختمان به همراه تیم بازرسی بالا میرود. اسکلت اصلی پلکان تنها به اندازه یک کف پا جا داشت و تیم بازرسی با دقت بالا رفتند و ساختمان را بازدید کردند. آجرهای کرم ، ستون های بلوطی رنگ و سقف یونولیتی که قرار است بعدا درآن بتون کارگذاشته است فضایی است که در این طبقه نیمه کاره به چشم میخورد.
وزیرکار با دقت به دو میلگردی که نقش حفاظ در پیشگیری از سقوط از ارتفاع را برای کارگران بازی می کند نگاه کرد و گفت : با دیدن این حفاظ نامطمئن به یاد دوران دبیرستانم افتادم ، دورانی که در کارگاهی نجاری می کردم و یک بار وقتی داشتم درمحیطی مانند اینجا کار می کردم نزدیک بود سقوط کنم و تنها تکیه گاهم تخته ای بود . شانس آوردم که زنده ماندم . اما از آن به بعد آن اتفاق برایم کابوسی شد که وقتی وزیر شدم به خودم قول دادم در محیط های کاری حواسم به ایمنی کارگران باشد .
وی با تأکید بر اینکه افزایش ایمنی محیط های خدماتی و تولیدی از مهم ترین برنامه های وزارت کاراست افزود:یکی از مهم ترین برنامه های وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی افزایش ایمنی درمحیط های خدماتی و به ویژه تولیدی است .
ربیعی افزود : از سال گذشته مسئولیت بررسی علل ساختاری و فردی حوادث شغلی به سازمان های مطالعاتی سپرده شد و براساس آن چه مطالعات نشان می دهد که برای رفع آن ها با هماهنگی دستگاه های مربوطه برنامه ریزی های انجام شد . آموزش مهارت نیروی انسانی از طریق سازمان فنی و حرفه ای و همکاری با سازمان نظام مهندسی ، وزارت راه و شهرسازی ،وزارت صنعت و معدن ، شهرداری ها و... از جمله این اقدامات به شمار می رود .
وزیرتعاون،کارورفاه اجتماعی در قسمتی از بازدید از این کارگاه در حالی که با دقت نگاه به کارگری می کند که در حال جوشکاری است برایش دست تکان می دهد و "خسته نباشید" می گوید و در ادامه صحبت های خود میگوید:جهت مراعات ایمنی درمحل کار تدابیر فراوانی اندیشیده شده است که هم افزایی بین دستگاه های مختلف و امضای تفاهم نامه با آن ها از جمله آن هاست . خوشبختانه در سال 93 نسبت به سال 92 با کاهش حوادث ناشی از کار روبرو بودیم ودرکارگاه های زیر 25 نفر نیروها را آموزش داده و سیستم های نظارتی را ارتقاء می دهیم .
وی با بیان اینکه جان انسان ها برای ما مهم تر از هر موضوع دیگری است گفت:حفظ جان انسان ها برای ما از ابعاد حرفه ای و شغلی بسیار مهم تر است و اخلاقی تر این است که کارفرمایان را نسبت به مراعات ایمنی کارگران حساس تر کنیم تا حتی یک کارگر هم در محیط کاری خود آسیب نبیند .
دکتر ربیعی خطاب به بازرسان همراه با تیم خود به ایمن شدن پرتگاه های ساختمانی با اولویت پیشگیری از سقوط از ارتفاع تأکید کرد.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد که بازرسان در بازدید از کارگاه های ساختمانی مواردی همچون پرتگاه های ساختمانی با اولویت پیشگیری از سقوط از ارتفاع، آسانسورهای کارگاهی، بالابر، تاورکرین، داربست ها، تجهیزات برقی و رعایت حریم با اولویت پیشگیری از برق گرفتگی را مد نظر قرار دهند.
گرچه کارفرمایان سعی دارند تا محیط کاری مطابق با اصول و استانداردهای بهداشتی و حفاظتی بوجود آورند و میزان حوادث را به حداقل ممکن کاهش دهند، اما کارگران نیز در کاهش می توانند نقش موثری داشته باشند، بنابراین برای پیشگیری از وقوع حوادث، کارگران نیز باید اصولی نظیر داشتن لباس کار مناسب ،آگاه بودن از خطرات کار، طرق پیشگیری و حفاظت از آنها ،استفاده از کمربندهای ایمنی درارتفاع ، استفاده از دستکشهای مخصوص، کلاه و کفشهای حفاظتی در جاهایی که خطر برقگرفتگی وجود داردو....را رعایت کنند.
1717
کلید واژه ها: علی ربیعی -
سه شنبه 24 شهریور 1394 - 23:05:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 312]