واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۲۹ق.ظ)
اعتبارات ميراثفرهنگي پاسخگوي نيازهاي اين حوزه نيست موج-اسدالله درويش اميري گفت: در خصوص اعتبارات ميراث فرهنگي براي احيا، مرمت و بازسازي آثار تاريخي با کمبود شديد مواجه هستيم به طوري که پاسخگوي نيازهاي اين حوزه نيست.
به گزارش خبرگزاي موج، اسدالله درويش اميري، معاون امور مجلس، حقوقي و امور استانهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري کشور به همراه ميرگلوبيات نماينده مردم ساوه و زرنديه در مجلس شوراي اسلامي، حسيني مديرکل ميراث فرهنگي استان مرکزي، بهاروند فرماندار ساوه و کردي فرماندار زرنديه از آثار تاريخي ساوه از جمله مسجد جامع، مسجد سرخ، موزه چارسوق بازديد کرد و از نزديک در جريان مسائل و مشکلات آثار تاريخي شهر هزار ساله ساوه قرار گرفت.
درويش اميري در حاشيه بازديد از آثار تاريخي ساوه گفت: در خصوص اعتبارات ميراث فرهنگي براي احيا، مرمت و بازسازي آثار تاريخي با کمبود شديد مواجه هستيم به طوري که پاسخگوي نيازهاي اين حوزه نيست.
وي با بيان اينکه در گذشته براي صيانت و نگهداري از آثار تاريخي کوتاهيهايي صورت گرفته است، اظهار کرد: اين آثار هماکنون در اختيار ما قرار گرفته است و بايد با مشارکت همگاني از آنها صيانت کنيم.
به گفته وي رفع کمبود اعتبارات مرمت و بازسازي ميراث فرهنگي مشارکت مردمي را ميطلبد تا مطابق برنامه ششم که مردممحور تعريف شده است، آثار تاريخي و ميراث ارزشمند کشورمان را به کمک مردم صيانت کنيم.
معاون امور مجلس، حقوقي و امور استانهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري کشور در خصوص اعتبارات ماده 180 که در اختيارات نمايندگان است نيز گفت: سرجمع اين اعتبارات نيز بسيار ناچيز است و عددي نيست که بتوان بر روي آن حساب باز کرد.
به گفته وي به دليل نبود اعتبارات لازم گنبد سلطانيه که به عنوان شاهکار معماري ايراني است و بزرگترين گنبد خشتي ايران و جزو سه گنبد خشتي جهان بوده و داراي شناسنامه معتبر است، مدت 30 سال است که زير داربست پنهان شده و اعتباري براي مرمت آن و رهايي اين اثر ارزشمند تاريخي از داربست وجود ندارد.
وي در پاسخ به اين سؤال که آيا مجلس نميتواند براي صيانت از آثار تاريخي اعتبارات اختصاصي منظور کند، افزود: آنچه دولت در قالب لايحه به مجلس ارائه ميکند توسط قوه مقننه تصويب ميشود و بودجه مازادي نميتوان اختصاص داد.
به گفته وي آثار تاريخي گنجينه ملت ما، سرمايه فرهنگي کشور و سندي براي هويتبخشي به تاريخ ملت ايران است و مشارکت مردمي ميتواند در حفظ صحيح اين آثار مؤثر واقع شود.
درويش اميري هدف از سفر به ساوه را بازديد از آثار تاريخي اين شهرستان به دعوت نماينده مردم ساوه و زرنديه دانست و افزود: در بازديدي که از مسجد جامع به عمل آمد مشخص شد که خشک کردن و سبکسازي پشتبام آن ضروري است و اعتبار پيش بينيشده براي آن حدود 10 ميليارد ريال است که بخشي از طريق اعتبارات استاني و مابقي نيز از طريق اعتبارات سازمان ميراث فرهنگي تأمين خواهد شد.
وي همچنين با اشاره به بازديد اخير معاون ميراث فرهنگي کشور از آثار باستاني و تاريخي ساوه گفت: دغدغه مجموعه ميراث فرهنگي صيانت و حراست از اين بناهاي تاريخي مخصوصاً مسجد جامع ساوه به عنوان يک اثر فاخر و ارزشمند تاريخي و فرهنگي اين منطقه است و بازديدهاي مقامات اين سازمان از اين آثار نشانگر اهميتي است که براي آنها قائل هستيم.
قطعاً با همفکري و همانديشي اقدامات سازندهاي براي حفظ اين آثار انجام خواهيم داد.
معاون امور مجلس، حقوقي و امور استانهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري کشور دربخش ديگري از سخنانش گفت: تنها 44 اداره ميراث فرهنگي در شهرستانهاي کل کشور فعاليت دارند. از مجموع 486 شهرستان کل کشور علاوه بر 44 اداره مستقر، 300 نمايندگي ميراث فرهنگي نيز فعاليت دارد و در مابقي شهرها حضور نداريم. "اسدالله درويش اميري" بيان کرد: ميراث فرهنگي برخلاف اداراتي نظير جهاد کشاورزي که در دورترين نقاط تقسيمات کشوري حضور دارند، اداره يا نمايندگي نداشته و اين در حالي است که ما در بسياري از نقاط کشورمان شاهد وجود آثار تاريخي و اماکن گردشگري و رونق صنايع دستي هستيم.
به گفته وي بعد از ادغام ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يک دوره بهمريختگي نظام اداري را شاهد بوديم و اقدام لازم براي چينش ساختار در گذشته انجام نشد.
معاون امور مجلس، حقوقي و امور استانهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري کشور در ادامه با بيان اقداماتي که در دولت يازدهم براي ساماندهي ساختار اداري اين سازمان انجام شده است، گفت: ما اين ساختار را در سازمان خودمان تعريف کرديم و رايزنيهايي با سازمان مديريت داشتيم و توافقاتي هم صورت گرفته است.
به گفته وي نتيجه اين توافقات استقرار اداره ميراث فرهنگي جديد در 80 شهرستان و 84 نمايندگي در کل کشور و تأمين نيروي انساني براي ادارات به استعداد پنج نفر است، براي نمايندگيها نيز دو نفر مقرر شده است.
وي تصريح کرد: در حال حاضر ظرفيتهاي موجود داخل سازمان اعم از نيروي انساني، مکانهاي اداري و ظرفيتهاي سختافزاري و نرمافزاري را جمعبندي ميکنيم تا با تجهيز آنها ارتقا از نمايندگي به اداره را انجام دهيم.
درويش اميري درخصوص استقرار ادارات در شهرهاي استان مرکزي نيز گفت: استقرار اداره ميراث فرهنگي در شهرستان تفرش از جمله توافقات انجام شده است و براي شهرستان زرنديه نيز که از اين استعداد و ظرفيت برخوردار است، در نخستين جلسه موضوع مطرح خواهد شد و اقدام خواهيم کرد.
وي تصريح کرد: استقرار ادارات بر مبناي امتيازاتي است که نتيجه بررسي شاخصهايي نظير ميزان جمعيت ساکن در منطقه، تعداد آثار تاريخي موجود و اماکن گردشگري است و قطعاً با رسيدن به اين شاخصها ادارات ميراث فرهنگي در آن نقاط مستقر ميشوند.
وي با بيان اينکه در مورد ساختار مجموعه ميراث فرهنگي در گذشته اجحاف شده است، افزود: بايد همزمان با ادغام مجموعههاي وابسته به اين سازمان بر مبناي تقسيمات کشوري، استقرار ادارات عملياتي ميشد.
درويش اميري با اشاره به وجود آثار فاخر تاريخي در شهرستان ساوه نيز گفت: مسجد جامع ساوه گنجينه هنر معماري هنرمندان اين مرز و بوم است و براي صيانت از آن تلاش خواهيم کرد.
مرمت آثار تاريخي بايد با نظر کارشناسي سازمان ميراث فرهنگي انجام شود
شهلا ميرگلوبيات نماينده مردم ساوه و زرنديه در مجلس شوراي اسلامي در حاشيه بازديد معاون پارلماني ميراث فرهنگي از آثار تاريخي و ميراث فرهنگي ساوه - افزود: هرگونه مرمت و بازسازي آثار تاريخي بايد با نظر کارشناسي و مديريت علمي ميراث فرهنگي کشور صورت گيرد.
وي اظهار کرد: برونرفت از وضعيت تخريب آثار تاريخي بايد از طريق پيمانکاراني انجام شود که گريد مرمت داشته و مورد تأييد کارشناسان ميراث فرهنگي باشند. نبايد با اقدامات خودسرانه برخي اين آثار به تسريع در نابودي آثار ارزشمند تاريخي دامن بزنيم.
نماينده مردم ساوه و زرنديه در خانه ملت با اشاره به برخورداري ساوه از بيش از 400 اثر ثبت شده تاريخي گفت: شهرستان ساوه عليرغم برخورداري از اين حجم اثر تاريخي متاسفانه سهم ناچيزي از اعتبارات مربوط به مرمت و بازسازي بناهاي تاريخي را دريافت ميکند.
وي با تاکيد بر لزوم مشارکت همه دستگاههاي اجرايي و مردم به منظور صيانت از آثار تاريخي تصريح کرد: نبايد از اعتبارات مجموعه ميراث فرهنگي توقع معجزه داشته باشيم بلکه با همين اعتبارات اندک که محدوديت نيز دارد نگهداري از اين آثار را در قالب يک کار تيمي انجام دهيم.
ميرگلوبيات با تاکيد بر تشکيل کميته صيانت از آثار فرهنگي در شهرستان گفت: تشکيل اين کميته و اختصاص اعتبارات ملي و حمايت مديران استاني ميتواند علاوه بر تقويت حس نگهداري و حفظ اين آثار، اين مناطق را به يکي از نقاط مطلوب در حوزه گردشگري تبديل کند.
وي بيان کرد: قطعاً حفظ آثار تاريخي ميزان حضور گردشگران را در شهرستان تقويت کرده و با معرفي درست اين آثار صنعت گردشگري رونق گرفته و به نفع اقتصاد اين منطقه است.
به گفته وي بناهاي تاريخي ساوه نظير مسجد هزار ساله جامع اين شهر هويت تاريخي و تمدن کهن اين منطقه است و وظيفه همه ما امانتداري از اين ميراث ارزشمند و تحويل آن به آيندگان است.
ميرگلوبيات با بيان اين که از جمله ارکان اقتصاد بدون نفت، صنعت گردشگري است، خاطرنشان کرد: بايد از ظرفيت آثار تاريخي و باستاني به عنوان هويت ديني و ارزشي يک کشور استفاده کرده و صنعت گردشگري را رونق بخشيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]