واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۴۲ق.ظ)
بکارگيري تکنولوژيهاي نوين در مستند نگاري معماري موج - کارگاه تخصصي تکنولوژيهاي نوين در مستندنگاري معماري دستکند؛ شهر زيرزميني نوشآباد به همت پژوهشکده بناها و بافتهاي فرهنگي- تاريخي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج،مهناز اشرفي رييس پژوهشکده بناها و بافتهاي فرهنگي –تاريخي با بيان اين مطلب تصريح کرد که اين کارگاه به منظور شناخت هرچه بيشتر معماري دست کند، در تاريخ 11-13 مهر 94 برگزار ميشود.
او افزود: نتايج اين کارگاه در دومين همايش بين المللي معماري دستکاند که در تاريخ 14-15 مهرماه برگزار ميشود اعلام خواهد شد.
به گفته اشرفي، اين کارگاه با حمايت و مشارکت فرمانداري و شهرداري و ميراث فرهنگي آران وبيدگل و پايگاه شهر زيرزميني اويي نوش آياد برگزار ميشود.
او خاطر نشان ساخت که روشهاي نوين مستندنگاري آثار تاريخي - فرهنگي، امکان دريافت برخي اطلاعات اثر معماري را بدون حضور فيزيکي در فضاهاي داخلي آن، ميسر ميسازد.
اشرفي با بيان اينکه بسياري از آثار معماري دست کند در زير سطح زمين قرار گرفته که در اثر مرور زمان دچار فرسايش شده و گاهي بلا استفاده مانده و ترک شدهاند تصريح کرد: از اين رو دسترسي به آنها ناممکن بوده و براي شناخت اين گونه آثار ناگزير به استفاده از تکنولوژيهاي نوين (نظير ژئورادار) در مستندنگاري هستيم.
او با بيان اينکه از سوي ديگر تهيه نقشههاي دقيق معماري که تمام جزئيات فضاهاي کنده را معرفي کند، جز با استفاده از ابزار دقيق (نظير اسکن ليزر) امکان پذير نيست اظهار داشت: شرکت کنندگان در اين کارگاه علاوه بر يادگيري نحوه استفاده از ابزارهاي مستندنگاري نوين، با روشهاي تهيه نقشه آثار معماري دست کند نيز آشنا خواهند شد.
رييس پژوهشکده بناها و بافتهاي فرهنگي –تاريخ d خاطر نشان ساخت که مدرس اين کارگاه پروفسور «گريمالدي» از کشور ايتاليا خواهد بود.
او بااشاره به محدوديت تعداد شرکت کنندگان در اين کارگاه تخصصي، از علاقهمندان دعوت کرد هرچه سريعتر نسبت به ثبت نام و پرداخت هزينه آن از قسمت کارگاههاي آموزشي اقدام کنند.
گفتني است، پژوهشکده ابنيه و بافتهاي فرهنگي –تاريخي دومين همايش بينالمللي معماري دستکند را در مهرماه 1394 برگزار ميکند.
معماري دست کند از جمله گونههاي معماري است که در دو دهه اخير توجه مجامع حرفه اي و علمي جهاني را به خود جلب کرده است؛ اين نوع معماري در سالهاي اخير به عنوان هنر خلاقانه بشر در به آشتي رسيدن با طبيعت مطرح شده و در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است.
برگزاري اولين همايش در سال 1391 و استقبال بي نظير پژوهشگران و متخصصين حوزههاي مرتبط (حضور بيش از هزار و300 نفر شرکت کننده در سه روز همايش) ضرورت برگزاري چنين همايشي را به اثبات رسانيد. اکنون پس از گذشت دو سال و آماده سازي مجموعه مقالات همايش و با توجه به استقبال و تقاضاي شايان توجه افراد، مبني بر برگزاري دومين همايش، تصميم به برگزاري همايش دوم به صورت بين المللي توسط پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري اتخاذ شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]