تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804807333




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فراز و فرود شرکت کمباین سازی اراک


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


فراز و فرود شرکت کمباین سازی اراک استان‌ها > مرکزی - فرسودگی کمباین ها سالانه72هزار میلیارد ریال به بخش گندم خسارت می زند بودجه نوسازی ماشین آلات کمباین صرف پرداخت یارانه نقدی به مردم شد


زهره ترکمانی_شرکت کمباین سازی ایران در15 آذرماه 1348 در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی شهرستان تهران تحت شماره 13569 به نام شرکت جانساز(سهامی خاص) به ثبت رسیده و طی سال‌های 1349و 1361 به ترتیب به شرکت ایران جاندیر (سهامی خاص) و سپس به شرکت کمباین سازی ایران (سهامی خاص) تغییر نام یافت و نهایتا به موجب مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مورخه 25 اسفندماه 1370 نوع شرکت ازسهامی خاص به سهامی عام تبدیل گردید.
آغاز خصوصی سازی و واگذاری سهام شرکت به آستان قدس رضوی
به گزارش خبرآنلاین نمایندگان ویژه احمدی نژاد با واگذاری مالکیت سهام دولتی شرکت کمباین سازی ایران به تعداد 18میلیون و 360هزار سهم معادل 51درصد از طریق سازمان خصوصی سازی به آستان قدس رضوی موافقت کردند . به نقل از روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارايی، این شرکت با‌قيمت واگذاری بر اساس قيمت پايه هر سهم 5 هزار و 150 ريال از طريق بورس تهران در سال 84 و ابلاغ دستور اجرای اصل 44 در دولت احمدی نژاد مورد معامله قرار مي‌گيرد. همچنين 60 درصد قيمت واگذری بابت رد ديون دولت به آستان قدس رضوی و 40 درصد قيمت واگذاری طبق توافق سازمان خصوصی‌سازی و آستان قدس رضوی به صورت نقدی پس از انجام معامله پرداخت می شود. براساس اين گزارش، با پيشنهاد سازمان گسترش و نوسازی صنايع ايران، بدهی‌های آن سازمان و يا شركتهای تابعه و وابسته به آن به دولت معادل مبلغ واگذار شده از محل رد ديون دولت قابل تسويه است و خزانه‌داری كل كشور و دستگاههای ذی ربط و آستان قدس رضوی موظف‌اند طبق دستورالعمل حسابداری كل كشور معادل مبالغ قيمت‌گذاری سهام واگذار شده از محل رد ديون دولت را در حسابهای مربوط منعكس كنند.
مختصر تاریخچه ای از شرکت کمباین سازی ایران
این شرکت که تولید کننده ماشین آلات کشاورزی است در سال ۱۳۴۸ با همکاری شرکت جان دیر و تحت نام شرکت جانساز (سهامی خاص) به ثبت رسید. اما بهره برداری آن با تولید و فروش تراکتور در سال 52 آغاز گردید. در سال 54 همزمان با تولید تراکتور خط تولید کمباین‌های مدل 630 و 950 جان دیر به صورت cbu راه‌اندازی شد. با پیروزی انقلاب اسلامی ، شرکت یاد شده در سال 61 به تملک وزارت صنایع و معادن درآمد و دولتی شد و تحت عنوان کمباین سازی ایران شروع به فعالیت کرد. البته در همین ایام خط تولید تراکتور از این شرکت جدا و به تبریز انتقال یافت و به نام شرکت تراکتور سازی تبریز شروع به تولید کرد. کمباین سازی ایران هم در سال 64 و با برقراری ارتباط فنی با شرکت جان دیر آلمان ساخت کمباین مدل 955 را داخلی کرد و نهایتا در سال 84 نیز با اجرای قانون خصوصی سازی سهام این شرکت به بخش خصوصی واگذار شد که آستان قدس رضوی طی دو مرحله با خرید 72 درصد سهام به عنوان بزرگترین سهامدار این شرکت محسوب می‌شود.
اهم توفیقات شرکت که در گزارش عملکرد سه ساله، و سال 1392 هیئت مدیره شرکت در روزنامه فردا به نقل از سعید توسلی مدیر عامل و نائب رئیس هیئت مدیره شرکت در جلسه طرح گردید ، شامل خروج شرکت از زیان‌دهی در سال 1393(پس از 7 سال) و تحقق 55 درصدی بودجه 1000 میلیارد ریالی فروش سال 1393 شرکت در شش ماهه اول سال 1393( با رشد 350 درصدی نسبت به سال 1392) و انعقاد قرارداد 625 دستگاه فروش کمباین برای سال زراعی 1393-1394 با وزارت جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی به اطلاع سهامداران رسید.( روزنامه فردا تیرماه 93)
تامین 90 درصدی نیاز کشور به ماشین‌آلات کشاورزی توسط شرکت کمباین سازی ایران
در سال 93مدیرعامل شرکت کمباین سازی ایران وابسته به آستان قدس رضوی از تامین 90 درصدی نیاز کشور به ماشین‌آلات برداشت غلات و علوفه توسط این شرکت خبر داد.سعید توسلی با بیان این‌که حجم بالایی از قطعات مورد نیاز، در ساخت ماشین‌آلات کشاورزی، در داخل کشور تولید می‌شود، گفت: با تولید 90 درصدی کمباین در داخل کشور، تلاش کرده‌ایم تا از خروج ارز از کشور جلوگیری کنیم.
توسلی عنوان کرد: در کشور حدود 13 هزار کمباین ویژه برداشت غلات وجود دارد که از این تعداد حدود 11هزار دستگاه کمباین، متعلق به این شرکت بوده و هم‌اکنون بیش از 50 نماینده فعال در داخل و همچنین در کشورهایی همچون عراق، ارمنستان، تاجیکستان، گرجستان نمایندگی فعال دارد.
وی کمباین مدل 1055، کمباین مدل 1165، کمباین سمپو مدل 3065، بیلر مدل T349، بیلر مدل T359 کلش کش انگشتی، کابین لوکس با شیشه خم، سیستم آبیاری سنتر پیوت، کمباین برنج و تراکتور را از محصولات تولیدی این شرکت معرفی کرد.
مدیرعامل شرکت کمباین‌سازی ایران، واردات و تأمین کمباین سنگین و تراکتور سنگین، تأمین و طراحی سیستم آبیاری بارانی، سیستم ضدتگرگ(ابرهایی که حاوی تگرگ هستند را شناسایی و با وارد کردن راکدهایی آن‌ها را تبدیل به باران می‌کند)، راه‌اندازی واحد مکانیزاسیون برنج برای نخستین‌بار، طراحی و تولید بیلر 351 و ساماندهی خدمات فروش و پس از فروش را از مهم‌ترین اقدامات اساسی انجام شده طی سال گذشته و برنامه آتی شرکت کمباین سازی ایران دانست.
وی گفت: شرکت کمباین‌سازی، یکی از واحدهای تولیدی زیر مجموعه موسسه سازمان اقتصادی رضوی بوده و به عنوان بزرگترین تأمین‌کننده ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی در منطقه می‌باشد که مأموریت خود را کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی با هزینه کمتر و صرفه اقتصادی بیشتر قرار داده است.
فرسودگی کمباین ها سالانه72هزار میلیارد ریال به بخش گندم خسارت می زند
بودجه نوسازی ماشین آلات کمباین صرف پرداخت یارانه نقدی به مردم شد
در حالی که در گزارش مدیرعامل شرکت برنامه های آتی شرکت می آید ، اما به گزارش ایرنا، "غلامرضا جمالی" ازفرسودگی 10هزار دستگاه فرسوده از 13 هزار دستگاه کمباین موجود در کشور که گندم را از سطح مزارع جمع می کنند، خبرداد و گفت : سالانه حدود 14 میلیون تن گندم از سطح مزارع کشور برداشت می شود و هر دستگاه فرسوده کمباین 35 درصد گندم خود را بر روی زمین می ریزد و هدر می دهد که با در نظر گرفتن 10 هزار ریال قیمت هر کیلو گندم، 72 هزار میلیارد ریال به هدر می رود. عضو هیات مدیره کمباین گفت: خسارت دستگاه های فرسوده کمباین معادل ارزش کل کمباین هایی است که در سطح کشور در حال فعالیت هستند . وی افزود: این شرکت سالانه می تواند بین 500 تا یک هزار دستگاه کمباین را وارد بازار کار کند و اگر بخواهد کمباین های جدید را جایگزین ماشین آلات فرسوده نماید با احتساب ساخت سالی هزار دستگاه، جبران این خسارت 10 سال به طول می انجامد.وی با بیان اینکه کشاورزان در زمینه جمع آوری گندم با مشکل مالی مواجهند اظهار کرد: در سال 1389، دولت دو هزار میلیارد ریال از بودجه سالانه را به نوسازی ماشین آلات اختصاص داد اما در پایان سال به دلیل کسری بودجه این پول صرف پرداخت یارانه نقدی به مردم شد.
جمالی گفت: کمباین ماشینی است که سالها در داخل کشور ساخته شده و مشکلی در تولید آن نداریم اما از ابزار مناسب و مطلوب برای تولید آن برخوردار نیستیم.وی بیان کرد: ظرفیت های قابل توجهی از نظر دانش فنی تولید ماشین آلات در کشور وجود دارد که اگر به درستی از آنها استفاده شود نیاز بخش بزرگی از صنعت رفع شده و از واردات ماشین آلات خارجی جلوگیری می شود.( 16دسامبر 2014روزنامه فردا )
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون با توجه به عدم پاسخگویی تولید داخل به نیاز کشاورزان، خواستار تأمین مابه‌التفاوت نیاز کشور به تراکتور و کمباین از محل واردات با تعرفه صفر درصدی شد.
تصمیم گیری برای واردات کمباین درست در زمانی که بودجه نوسازی صنایع صرف پرداخت یارانه های نقدی می شد خبری بود که شرکت کمباین و رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون در حاشیه نوزدهمین جلسه ستاد توسعه مکانیزاسیون که با حضور وزیر جهاد کشاورزی، معاونان، تشکل‌های صنفی بخش و اعضای ستاد برگزار شد اعلام می شد ، در این جلسه که برنامه جامع 12 ساله مکانیزاسیون در کلیه زیربخش‌های زراعت، باغبانی، دام و طیور و شیلات ارائه شد ،کامبیز عباسی درباره آخرین وضعیت خطوط اعتباری در سال گذشته و سال جاری گفت : در سال گذشته هفت‌هزار و 500 میلیارد ریال و در سال جاری هشت‌هزار میلیارد ریال تسهیلات در بخش تزریق شده که این امر نویدبخش دوران طلایی سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی در حوزه مکانیزاسیون را رقم زده است.وی با بیان این که سهم اعتبارات توسعه مکانیزاسیون در زیربخش‌های فوق به تفکیک استان‌ها ارائه شده است ادامه داد: برای تأمین نیروی حیات بخش، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده و با توجه به اینکه حوزه صنعت ماشین‌های کشاورزی باید پاسخگوی نیازها و تقاضاهای مؤثر موجود در بخش باشد، مقرر است در جهت پاسخگویی به نیاز کشاورزان، مسئله پیگیری شود تا از آنجا که تولید داخل پاسخگوی نیاز داخل نیست، لازم است
واردات برای رفع نیازهای داخلی انجام شود و در این راستا باید مابه‌التفاوت نیاز با عرضه داخلی تأمین شود.
وزارت جهاد به تعهد خود برای خرید 625دستگاه کمباین عمل نکرد
بحث واردات در حالی مطرح می شد که پس از واگذاری بیشترین سهام کمباین سازی به آستان قدس رضوی در اجرای اصل 44و تعهد وزارت جهاد با انعقاد قراردادی مبنی بر معرفی کشاورزان برای خرید 625دستگاه کمباین ، با وجود سپری شدن زمان مورد قرارداد ، اما سفارشات تولید شده در انبار شرکت مانده بود وصاحبان سرمایه این شرکت نزدیک ترین گزینه برای جبران ضرر وارده را تسویه حساب با کارگران و تعدیل نیرو دانستند و بدین گونه در یک اقدام ، آستان قدس رضوی از تمدید قرارداد با 200کارگر درتیر ماه 94 امتناع کرد . این در حالی بود که به گفته مسئولان شرکت و سهامداران و مسئولان
وزارت جهاد بانک کشاورزی نیز از تعهد پرداخت تسهیلات 16میلیاردتومانی به کشاورزان خودداری کرده بود .
186 کارگر کمباین سازی اخراج شدند
شرکت کمباین و سهامداران که قراردادهایشان به قرار یک ماهه تبدیل شده در تیر ماه با 186 کارگر قرار داد جدیدی منعقد نکردند ولی با رای مصوبه کمیسون کارگری این قرار ، یکماهه ، با 117کارگر تمدید شد . پس از گذشت کمتر از یک ماه از حل قطعی اخراج 186 کارگر شرکت کمباین سازی اراک با وساطت فرماندار اراک این بار آستان قدس رضوی سهامدار اصلی این شرکت از تمدید قرارداد 186 کارگر شرکت که موعد قرارداد کاریشان تا پایان تیرماه بود امتناع کرد و بار دیگر 186 کارگر شرکت کمباین سازی اراک در اعتراض به اخراج در محوطه شرکت اجتماع کردند . در این رابطه جلسه ای یکشنبه اول شهریور ماه با حضور مدیرعامل شرکت ، نمایندگانی از سازمان جهادکشاورزی و بانک کشاورزی در فرمانداری اراک تشکیل شد و در پایان این جلسه دو ساعته سرانجام سه پیشنهاد فرماندار برای حل مسئله و جلوگیری از اخراج کارگران با طرح موضوع در آستان قدس رضوی و وزارت جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی بارقه امیدی برای حل مشکل ایجاد کرد . در پیگیری موضوع توسط گروه گزارش خبرآنلاین ، دکتر حسین بختیاری درپایان این جلسه در گفتگو با خبرنگار ما ، با بیان اینکه جلسه رضایت بخش بود و به نتایج مثبتی برای بازگشت به کار مجدد کارگران انجامید گفت : عدم تمدید قرارداد آستان قدس رضوی به عنوان سهامدار اصلی شرکت که 51 درصد سهام را در اختیار دارد با ادامه کار 200 کارگر بار دیگر موجب اعتراض کارگران شرکت به اخراج دسته جمعی شد که به لحاظ اهمیت موضوع و سیاست دولت در حفظ اشتغال موجود پس از رایزنی های بسیار با مسئولین این شرکت به فوریت تشکیل شد . فرماندار اراک با اشاره به این که مسائل مالی انگیزه اصلی هیئت مدیره شرکت برای عدم تمدید قرارداد با کارگران بود افزود : بر اساس ادعای مدیرعامل شرکت عدم تمدید قرارداد با کارگران به درخواست آستان قدس رضوی به دلیل عدم تعهد وزارت جهاد و بانک کشاورزی انجام شده . به گفته فرماندار اراک دو درخواست هیئت مدیره در این موضوع از طریق نماینده جهاد کشاورزی در استان در جلسه تیرماه به وزارت خانه مربوط اعلام شده وبحث دیگر مربوط به دریافت تسهیلات 15 میلیارد تومانی از بانک کشاورزی که در جلسه تیرماه نیز مطرح شد به تأمین وثیقه کمباین سازی برای دریافت تسهیلات منوط شده است .
فرماندار اراک با بیان اینکه همه تلاش ما حل موضوع است متذکر شد : سیاستهای مسئولان استان جلوگیری از بیکاری کارگران و حفظ اشتغال و کاهش تنش و مسائل اجتماعی و روحی خانواده های کارگران در آستانه شروع سال تحصیلی جدید است و برای حل این موضوع با تمام توان کار خواهیم کرد . دکتر بختیاری خاطر نشان ساخت : ما حصل تشکیل جلسه اول شهریوربا سه پیشنهاد تعهد به اجرای تفاهم نامه وزارت جهاد برای خرید 625 دستگاه کمباین و پرداخت تسهیلات بانک کشاورزی و انتقال موضوع به آستان قدس رضوی قابل حل است تا کارگران به سرکار باز گردند .
تشکیل جلسه در دفتر وزیر صنایع برای حل مشکل کمباین سازی
سه روز پس از تشکیل جلسه کمیسون کارگری در فرمانداری اراک ، فرماندار اراک از تشکیل جلسه فوری کمیسون کارگری صبح روز سوم شهریور برای رسیدگی به مشکلات شرکت کمباین سازی و جلوگیری از اخراج 117 کارگر این شرکت خبر داد
دکتر بختیاری درگفتگوی تلفنی با خبرنگار ما در رابطه با این جلسه گفت : این جلسه که با حضور مسئولان شرکت کمباین سازی و مدیران بانک کشاورزی و جهاد و اعضای کمیسون کارگری تشکیل شد کمک به حفظ اشتغال به عنوان اولین الویت مطرح و بر لزوم بازگشت به کار 117نیرویی که در آستانه اخراج هستند تاکید شد . بختیاری مشکلات شرکت کمباین را براساس مطالب طرح شده از سوی هیات مدیره در این جلسه در سه محور عنوان کرد و افزود : مسئولان شرکت مشکلات را در سه مقطع بدین شرح دسته بندی کردند : اول فروش محصول تولیدی شرکت همواره در نیمه دوم سال اتفاق می افتد و با توجه به این که کمباین های تولیدی قبل به فروش نرفته و شرکت در حال حاضر مشتری ندارد عملا فرصت را از دست داده و به ناچار مجبور است دست به تعدیل نیرو برای جبران نقدینگی از دست رفته بزند .
دوم شرکت کمباین قراردادی برای فروش 625 دستگاه کمباین با وزارت جهاد کشاورزی داشته که اقدامی صورت نگرفته است
سوم اینکه براساس تصمیمات سال گذشته مدیران اجرایی استان مبنی بر پرداخت 15 میلیارد تومان تسهیلات بانک کشاورزی به شرکت کمباین به رغم گذشتن از موعد پرداخت هنوز بانک کشاورزی برای پرداخت وام موافقت خود را اعلام نکرده است .
فرماندار شهرستان اراک با بیان این که تصمیمات مثبتی در این جلسه برای حل سه مشکل مطرح شده متذکر شد : در رابطه با مشکل بند یک ، اعضای کمیسیون کارگری با تسویه حساب 117 نیروی کارگری مخالفت کردیم و تاکید کردیم شرکت می تواند کمباین های تولیدشده را انبار کرده و برای عقد قرار داد خرید در این نیمه سال اقدام کند و برای ایجاد امکانات فروش نیز از جهادکشاورزی قول گرفتیم تا کشاورزان را به جای معرفی خرید در نیمه دوم سال در بهمن از همین ماه با دادن معرفی نامه جهت اخذ تسهیلات خرید به بانک کشاورزی و کمباین سازی معرفی کنند تا محصولات شرکت به فروش برسد . در رابطه با مشکل بند دوم نیز برای خرید 625 کمباین قراردادی بنا شد مسئولان ارشد استان با وزیر جهاد برای خرید کمباین ها و پرداخت یارانه خرید اقدام نمایند . در رابطه با تسهیلات 15 میلیاردتومانی که بانک کشاورزی بنا بود پرداخت نماید نیز با مدیریت شعب بانک کشاورزی مذاکره شد تا وثیقه یک و نیم میلیارد تومانی که شرکت باید بابت دریافت تسهیلات به بانک بپردازد با توجه به مشکل نقدینگی شرکت با طرح موضوع با مسئولین کشوری بانک در مرکز فرصتی برای پرداخت گرفته شود تا در این فرصت داده شده با رایزنی با آستان قدس رضوی ، سهامدار شرکت ، وثیقه مورد نیاز فراهم شود . دکتر بختیاری با بیان این که توصیه ما بر حفظ اشتغال و کمک به مشکلات مالی کمباین سازی است تصریح کرد : در مجموع جمع بندی جلسه نتایج بسیار امیدوارکننده و مثبتی را به همراه داشت که اولین اقدام بازگشت به کار کارگران شرکت از صبح کاری پنجم مرداد است . فرماندار اراک خاطرنشان کرد : سیاست دولت تدبیر وامید مخالفت با بیکاری و تعطیلی کارگاه ها ، حفظ اشتغال موجود و تلاش برای ایجاد شغل جدید است نه تسویه حساب و اخراج کارگری که با تاکید بر این سیاست ضمن دعوت مدیران شرکت کمباین به ممانعت از به خطر انداختن امنیت شغلی کارگران به صورت بازگشت به کار 117 کارگر در تلاشیم تا با پیگیری موضوع از طریق کلان کشوری با حمایت مسئولان ارشد استان مشکلات این شرکت را از طریق منطقی پیگیری و برطرف کنیم . دکتر بختیاری اظهار امیدواری کرد با درایت استاندار مرکزی و حمایت های دولت مسائل کارگری در این استان به مرور با اصلاح زیرساخت ها به سوی بهبود راهبری شود .
تشکیل ستاد تسهیل مشکلات صنایع در استانداری و اجتماع کارگران اخراجی
همزمان با وعده های حل مشکلات کمباین و بازگشت به کار کارگران اخراج شده ستاد تسهیل مشکلات صنایع در روز چهارشنبه 11شهریور در حالی که یازده روز از عدم تمدید قرارداد 186کارگر کمباین می گذشت در استانداری مرکزی تشکیل شد . در حینی که در داخل سالن جلسات مسائل صنفی و مالی چند شرکت تولیدی به اطلاع استاندار و مسئولین رسانده می شد، کارگران اخراج شده در تیزی تند آفتاب در اعتراضی خاموش پلاکارد به دست فریاد از بیکاری را نه با الفاظی برخاسته از گلو که در نوشته ای روی پلاکارد بیان می کردند . در این جلسه محمود زمانی قمی از تدبیردولت در معرفی کشاورزان با استفاده از تسهیلات بانکی برای خرید کمباین و تراکتور خبر داد و گفت : خرابی های دولت قبل را با این تدبیردر دوشرکت بزرگ کشورجبران کردیم و به جای ورشکستگی با فراهم آوردن بازار فروش تراکتورسازی تبریز و کمباین اراک نجات یافتند . اگرچه خبر خرسندکننده بود ،اما در بیرون از درهای سالن جلسات دور از خرسندی مدیرانه کارگران بیکارشده ای نگران از آینده خانوارایستاده بودند که هنوز قرارداد شهریور آنها تمدید نشده بود .
کارگزینی شرکت کمباین : قرارداد با کارگران یک ماه به یک ماه تمدید می شود
14روز از ماه شهریور سپری شده ولی هنوز خبری از بازگشت به کار 186کارگر اخراجی نیست . همه چیز به تصمیم آستان قدس رضوی بستگی دارد ! به گفته یکی از مسئولان کارگزینی شرکت کمباین قراردادها یک ماه به یک ماه تمدید می شود . او این شیوه را مطابق قانون کار می داند و به خبرنگار ما که پیگیر موضوع در کارگزینی است می گوید : آخرین قرارداد تا 31مرداد بوده و از اول شهریور دیگر قراری تمدید نشده و 186 کارگر بیکارشده اند . او سنوات کاری این کارگران را بین 4تا 5 ماه و 14 تا 15سال عنوان کرده و می افزاید : قرار یکماهه تخلف نیست حتی قرار روز مزد هم داریم . او زمان تمدیدها را بسته به کار کارگاه ها دانسته و متذکر می شود : تولید قبل در انبار مانده ، مشتری برای فروش نیست با این حساب نیازی به کارگر هم نیست . به گفته او پرسنل 4سال است سنوات را دریافت نکرده اند حقوق کارگر از کجا پرداخت شود ،مگر این که آستان قدس ریسک کند !!
اداره کار : 186کارگراخراج نشده اند مدت قراردادشان به پایان رسیده ،می توانند درخواست بیمه بیکاری دهند
186کارگری که از کمباین خارج شده اند عذرشان خواسته نشده طبق قرارداد قانونی که با شرکت داشته اند در پایان زمان قرارداد هستند و شرکت کمباین قراردادشان با این کارگران به پایان رسیده بوده . این نکته ای است که معاون روابط کار اداره کل کار استان مرکزی در گفتگوی تلفنی به خبرنگار ما می گوید . علیرضا مداح موحدی با اشاره به این که به کارگران در خصوص زمان بندی قانونی استفاده از بیمه بیکاری اطلاعات لازم را داده ایم تصریح می کند : در سطح ارشد استان مسئولان به دنبال حل موضوع در استانداری و فرمانداری با تشکیل جلسات پی درپی هشتند تا این کارگران به کار برگردند ، در این مدت کارگران می توانند در خواست بیمه کاری داده و منتظر بمانند چنانچه مشکل کمباین سازی برطرف شد اگر قبل از فرصت 30 روزه پس از پایان قراد داد باشد که به سرکار برمی گردند و اگر بعد از برقراری بیمه بیکاری باشد با طی روال اداری بیمه بیکاری قطع شده و قرار دادها تمدید می شود . موحدی متذکر شد :این موضوع خللی در بازگشت به کار نیست و توصیه ما به کارگران طی مراحل بیمه بیکاری در این شرایط تا حصول اطمینان از حل مشکلات شرکت کمباین است . موحدی برقراری قراردادهای یک ماهه را قانونی دانسته و می گوید : این موضوع در قانون آمده ،آن چه به ما برمی گردد بحث حمایت اجتماعی و بیمه بیکاری کارگران است تا آنجا که پیگیر هستیم رایزنی با جهاد و بانک کشاورزی در تاکیدات مسئولان ارشد استان است.
منتظر تصمیم آستان قدس هستیم
در حالی که کارگران اخراج شده در بیم به پایان رسیدن زمان تمدید قرارداد و از دست دادن فرصت استفاده از بیمه بیکاری هستند تلفن تماس مسئولان مرتبط پاسخگوی پیگیری خبرنگار ما در رابطه با سرانجام کارگران اخراجی و تصمیمات اتخاذ شده در کمیسیون کارگری و نشست فوری در تهران در دفتر معاون وزیرنیست . تنها پاسخ در ابهام را محمود نعمتی مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی در یک گفتگوی تلفنی به خبرنگار ما می دهد که : " مسیرقانونی در حال طی شدن است چک های برگشتی و بدهی و معوقات مشکلی برای پرداخت 16 میلیارد تومان تسهیلات ( یا 15 میلیاردی که فرماندار اراک قبلا خبرداده بود ) به کمباین سازی ایجاد نمی کند " به گفته نعمتی آستان قدس ضمانت نامه ای را به بانک کشاورزی داده و قرار شده تسهیلات پرداخت شود . نعمتی ناتوانی در فروش کمباین های تولیدشده ای را که در انبار مانده بحث مهم سهامدار اصلی شرکت عنوان کرده و متذکر می شود : تا امروز حدود 50 کمباین فروش رفته با آستان قدس مذاکره شده که در این شرایط تسهیلات را دریافت کرده و با ریسک ادامه تولید را با بازگشت به کار کارگران شروع کند و تولیدات را در انبار برای فروش در نیمه دوم سال نگه دارد . او می گوید: همه چیز به تصمیم آستان قدس و تسهیلات پرداختی دارد .
رئیس هیات مدیره کمباین سازی : آستان قدس از بهمن 93ضمانت نامه به بانک داده که در مراحل اداری مانده
اگر این وام پرداخت شود صرف تولید نمی شودباید معوقات بانک پرداخت شود
طبق مصوبه کمیسیون کارگری استان تسهیلات 15میلیاردی باید پرداخت شود خیلی خوب این قبول ولی الان که این تسهیلات پرداخت شود برای سرمایه گذاری در تولید وارد نمی شود اول باید معوقات شرکت به بانک پرداخت شود . در حالی که همه امیدهای کارگران به دریافت وام برای برگشت به کار است ، اما این اظهارات رئیس هیات مدیره کمباین آب پاکی را روی دست کارگران می ریزد و همه امیدها را به یاس تبدیل می کند . غلامرضا جمالی با بیان این مطالب در گفتگوی تلفنی با خبرنگار ما متذکر می شود : بحث اصلی فروش است تا فروش نباشد تولید هم وجود ندارد . ما تاکنون نزدیک 400پیش فاکتور برای فروش به کشاورزان صادر کرده ایم ولی بانک به کشاورزان تسهیلات خرید نمی دهد کشاورز هم پول در دست ندارد این است که تولید ما در انبار می ماند بحث مهم ما با وزارت جهاد و بانک فراهم آوردن تسهیلات برای فروش است تا با رونق فروش کارهم به جریان افتاده و تولید ادامه یابد در غیر این صورت و نبود تولید تمدید قراردادهای کار چگونه ممکن است ؟ او میگوید : بانک برای حمایت از کشاورز باید طبق دستور تسهیلات با کارمزد 18درصد بدهد ولی بانک سود 21درصد می خواهد این مشکلی است که بین بانک و جهاد مانده است درمجمععمومی بانک کشاورزی باید پرداخت زیر این 3درصد سود تصویب شود تا مشکل ما هم برطرف شود . . به گفته جمالی آستان قدس از بهمن 93ضمانت نامه را برای تسهیلات 15 میلیاردی داده ولی در طی مراحل قانونی و اداری دچار مشکلاتی شده و مانده است
بانک کشاورزی : مبلغ وام افزایش یافته وضمانت نامه آستان قدس تکافوی مبلغ وام جدید را نمی کند
گویی همه مسیرها به بانک کشاورزی در بازکردن این گره کور ختم می شود هرچند هنوز پاسخی از وزارت جهاد دریافت نکرده ایم ولی برای جستجوی راه حل سئوال را از مسئولین بانک کشاورزی در مدیریت شعب استان پیگیر می شویم . بنابر اظهارات مدیرروابط عمومی این بانک در استان ضمانت نامه آستان قدس رضوی به بانک ارسال شده ولی با توجه به پیگیری مقام ارشد اجرایی استان و فرماندار اراک با طرح موضوع در تهران با صلاحدید مسئولان بانک مبلغ تسهیلات به شرکت کمباین افزایش یافته و ضمانت نامه موجود جوابگوی مبلغ جدید را نمی کند . بانک در این خصوص سریع با آستان قدس جهت اخذ نامه جدید اقدام نموده و در رابطه با دریافت ضمانت جدید مشکلی وجود ندارد ، اما بحث اصلی آن است که طبق دستورالعمل بانک مرکزی تا زمانی که معوقات آستان قدس به بانک تسویه نشده کل مبلغ تصویب شده قابل پرداخت نیست و پس از کسر معوقات مابقی به آستان قدس بابت تسهیلات پرداخت می شود .

کلید واژه ها: استان مرکزی - وزارت جهاد کشاورزی -




دوشنبه 16 شهریور 1394 - 18:32:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن