واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۴ب.ظ)
دعوت وزير علوم از دانشمندان سراسر جهان براي همکاريهاي علمي موج - محمد فرهادي وزير علوم ، تحقيقات و فناوري با انتشار مقاله اي در نشريه ساينس از دانشمندان سراسر جهان براي انجام همكاري هاي مشترك علمي ، پژوهشي و فناوري با مراكز علمي كشورمان ، به ايران دعوت كرد .
به گزارش خبرگزاري موج، متن کامل مقاله فرهادي بدين شرح است:
ايران اکنون با گذشت بيش از 35 سال از انقلاب، در حال ورود به عصر تازه اي از تعامل و همکاري بين المللي است. کشور ما که در مسير تبديل شدن به يک ملت داراي هدف علمي قرار دارد، نقش علم را در راستاي صلح، پيشرفت و گفتگو بسيار جدي ميانگارد.
ايران اکنون داراي 78 ميليون جمعيت، حدود، 5/4 ميليون دانشجو، 2 هزار و500 مؤسسه آموزش عالي، 36 پارک علم و فناوري، 400 انجمن علمي غير دولتي، بيش از 800 مرکز پژوهشي و 1000 مجله علمي است.
دانشمندان ما هر ساله حدود 30 هزار مقاله علمي بين المللي منتشر ميکنند که رشد حداقلي را به ميزان 20 برابر در مقايسه با سال 1979 نشان ميدهد.
اين دستاوردها بدون مشارکت فعال فرد فرد دانشمندان و انجمنهاي علمي و حمايت دولت نميتوانست حاصل گردد. اين مشارکت نشئت گرفته از الگوي توسعه در ايران پس از انقلاب است که حق دسترسي کليه ايرانيان به آموزش عالي را محترم ميشمارد. همين فلسفه است که به کشور در مقابل ناملايمات داخلي و خارجي کمک کرده است.
به عنوان مثال تحريمها بر ضد ايران بخشهاي علم، صنعت و خدمات را بهسوي همکاريهاي تازه و مفيد رانده و همزمان دانشمندان را وادار نمود تا با خلاقيت بيشتري کارکرده و براي اولين بار در تاريخ ايران يک اقتصاد دانش بنيان را ايجاد نمايند. چنين فضايي باعث ترغيب گفتمان سياسي مبتني بر علم در کشور شده است. يک مثال بارز در اين رابطه، نقش جامعه علمي در مذاکرات اخير در مورد برنامه هسته اي ايران است. اين امر بدون مشارکت دانشمندان جهت ارائه مشاوره فني، تخصصي و تبيين زبان علمي ميسر نبود.
امروز ايران در موقعيتي قرار دارد که الگوي توسعه خود را با دقت تنظيم کرده و بهسوي ارتقاي کيفي علم و فناوري خود گام برمي دارد. اين مهم در برگيرنده افزايش همکاريهاي علمي بين المللي است.
باتوجه با اينکه مؤثرترين نوع همکاري از طريق تماسهاي مستقيم بين دانشمندان و نه بهواسطه موافقت نامههاي دولتي حاصل ميگردد، دولت ايران همکاريهاي به وجود آمده توسط هريک از دانشمندان در داخل کشور يا در هر نقطه اي در جهان را تشويق و از آنها حمايت خواهد کرد. اين تلاشها هم اکنون نيز در جريان است و نمونه آن "برنامه جندي شاپور" است که ضمن آن ايران با مشارکت فرانسه در هنگام شروع يک پروژه مشترک از سفر دانشمندان به ايران و بالعکس حمايت ميکند. مذاکرات در مورد برنامه مشابه با برخي از کشورهاي ديگر اروپايي نيز انجام شده است.
ايران همچنان دانشگاههاي خود را تشويق ميکند که در کليه جنبههاي علم و آموزش در سطح بين المللي فعاليت کنند.
نگاهي به تاريخ ايران نمايان ميسازد که نهادهاي علمي بين المللي نظير رصدخانه مراغه که در قرن سيزدهم توسط گروهي مرکب از دويست دانشمند از سراسر جهان تأسيس شد، ميتواند به عنوان راهنماي روشني براي کليه زمينههاي علمي، پژوهشي و فناوري ديپلماسي علمي به حساب آيد. ايران قصد دارد پروژههاي بزرگي را نظير رصد خانه ملي ايران به مرحله اجرا درآورد که دانشمندان ايراني را به جامعه علمي بين المللي پيوند خواهد زد.
ايران علاوه بر دارا بودن تعداد رو به افزايش کارکنان علمي، محيط بي نظيري را براي زمينههاي بخصوص پژوهشي نظير باستان شناسي، مطالعات کوير، مطالعات اقليمي و مطالعه حيوانات و گياهان ناحيه ايران و آسياي مرکزي عرضه مينمايد. بدين ترتيب چشم انداز همکاري در رشتههاي علوم طبيعي، علوم انساني، مهندسي، پزشکي و علوم زيستي همگي در افق چشم انداز قابل رؤيت است.
ما از دانشمندان سراسر جهان دعوت ميکنيم که يک برنامه همکاري با دانشمندان ما را آغاز نمايند. ايران آماده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]