واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۵۱ق.ظ)
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي خبر داد؛ حرکت از ريزش به رويش درکارگاه هاي صنايع دستي کشور موج-نخستين نشست هم انديشي کميته برنامه ريزي صنايع دستي کشور بر اساس تصميم شوراي برنامه ريزي ميراث فرهنگي با حضور بهمن نامور مطلق معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي سازمان، نمايندگان وزارت خانهها و سازمانها و نيز هنرمندان صنايع دستي در سالن فجر سازمان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، بهمن نامور مطلق معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي سازمان در اين نشست با اشاره بر لزوم توجه بيشتر به حوزه صنايع دستي گفت: خوشبختانه بعد از مدتها صنايع دستي در ابلاغيه برنامه اي حضور يافت، اين بار در بند 51 برنامه ششم و در ابلاغيه مقام معظم رهبري مورد توجه قرار گرفت.
وي افزود: در اين ابلاغيه در چند مورد بهطور مستقيم و در مواردي چون توسعه روستايي بهطور غيرمستقيم مورد اشاره و تاکيد قرار گرفت.
وي با اشاره بر تاکيد معاونت صنايع دستي بر توجه بيش از پيش به صنايع دستي و حمايت از آن گفت: با اقدامات صورت گرفته و مورد توجه قرار گرفتن صنايع دستي در ابلاغيه مقام معظم رهبري ما نگرانيهايي داريم از جمله برداشت صحيح از حمايت از صنايع دستي شايد گفته شود اقداماتي که انجام ميشود کافي است اما صنايع دستي به کمک بيشتري نياز دارد. به اين علت که واژه حمايت ميتواند مورد برداشتهاي متفاوتي قرار گيردو آن تأثير مورد انتظار را نداشته باشد.
وي افزود: به همين منظور ما تلاش داريم تا از اين واژه به بهترين شکل برداشت شود و حمايت واقعي صورت گيرد، در اين راستا با تشکيل جلساتي با متخصصين و صاحب نظران اين امر سعي داريم دستيابي به اين مهم را سرعت بخشيم.
نامور مطلق با اشاره بر شرايط پسا تحريم و لزوم آمادگي همه جانبه در اين حوزه گفت: در آستانه پسا تحريم هنوز آن انديشه قديمي وجود دارد و بازهم صنايع دستي و فرش ديده نميشوند که بايد از اين پس نسبت به اين صنايع ارز آور توجه بيشتري صورت گيرد تا خود را براي شرايط و موقعيتهاي پس از تحريم آماده کنيم.
وي تاکيد کرد: تفسيري که دوستان هنرمند و کارشناس اين حوزه بکار بردهاند اين است که حمايت ساختاري بايد از صنايع دستي صورت گيردتا اين بخش از اقتصاد که ميتواند در جاي خود بسيار ارز آور و اقتصادي نيز باشد به رشد و رونقي که در انتظارش بوده برسد.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي سازمان در بخش ديگري از سخنانش با تاکيد مجدد بر حمايت از صنايع دستي گفت: حمايت بايد به صورت بين سازماني نيزباشد، در حال حاضر مأموريتهايي به سازمان داده شده است اما ما اختياري در اين زمينهها براي ايجاد تغيير نداريم از جمله بيمه و گمرک. بهترين شکل امر اين است که معاونت صنايع دستي در حوزه فعاليت خود داراي اختيار باشد تا در ارتباط با ديگر ارگانها بتوانيم به رشد صنايع دستي کمک کنيم.
وي ادامه داد: براي توسعه و هدفمند کردن صنايع دستي و به منظور تغيير و اصلاح ساختار کميته طراحي را ايجاد کرديم تا با استفاده از طرحهاي نو و ايدههاي جذاب به توسعه و رشد اين صنعت کمک کنيم.
وي با اشاره بر اين امر که با تبليغات در حوزه صنايع دستي خود به خود ميتوان مردم رابه خريد صنايع دستي جذب کرد گفت: با تبليغات گسترده ميتوانيم صنايع دستي را هر روز بيشتر در اختيار مردم قرار داد و جزو موارد مصرفي خانوادهها قرار داد، بحث ديگر بيمه هنرمندان است که قبلاً پرداخت ميشد ولي به يکباره قطع شد که خود مشکل بزرگي در اين حوزه است که راه حل مناسب و سريع ميطلبد.
نامور مطلق يادآور شد: در حوزه حفظ صنايع دستي در دو سال گذشته با اعتبارات موجود از ريزش جدي کارگاههاي صنايع دستي که پيش از اين محصولاتشان به دنيا صادر ميشد جلوگيري کرديم و از مرحله ريزش به رويش رسيديم. در اين مدت توانستيم ميزان قابل توجي از اين کارگاهها را بازيابي کنيم. خوشبختانه با يک رويش رو به جلو در صنايع دستي روبه رو هستيم.
وي در پايان سخنانش افزود: اميدواريم با حمايت و پشتيباني سازمان و دولت اين روند رو به رشد مورد حمايت قرار گيرد تا با استفاده از نيروهاي جوان و متخصص به سمت داشتن صنايع دستي دانش بنيان گام برداريم.
گفتني است، اين نشست تخصصي با توجه به ابلاغ سياستهاي کلي برنامه ششم توسعه کشور از سوي مقام معظم رهبري و پيرو تصميمات اتخاذ شده در شوراي برنامه ريزي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به منظور هم انديشي اعضاي اين کميته برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]