تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836448011




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

14 مارس به دنبال موج‌سواري روي بحران زباله‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 14 مارس به دنبال موج‌سواري روي بحران زباله‌ها
اعتراضات لبنان بهانه لازم را براي جريان‌هاي وابسته به غرب فراهم كرده تا با موج سواري روي تحولات اين كشور بار ديگر شانس خود را براي بازگشت به قدرت امتحان كنند. پس از آنكه رئيس پارلمان لبنان طرح‌هايي را براي برون رفت از بحران اين كشور ارائه داد، سعدحريري در اظهاراتي در صفحه توئيتر خود با استقبال از برخي جزئيات اين طرح نوشت: توافق براي رسيدن به تعيين رئيس‌جمهور مي‌تواند به گذرگاهي براي ورود به بحث در مورد مسائل ديگر باشد.
جريان 14 مارس از هم اكنون دندان خود را براي پست رياست جمهوري تيز كرده تا قدرت را در دستان خود قبضه كند.
اين روزها اعتراضات مردم به بحران زباله در لبنان از معضل اجتماعي فراتر رفته و ژست سياسي به خود گرفته است. هرچند تظاهرات به بهانه بحران زباله در پايتخت لبنان برگزار مي‎شود اما جريان‎هاي سياسي وابسته به غرب‎ در تلاشند با استفاده از اين تظاهرات، راه بازگشت خود را به قدرت هموار كنند. ارتقاي خواست معترضان از موضوعي اجتماعي به موضوعي سياسي، نشان دهنده برنامه‎ريزي و هدفمند بودن تظاهرات در پايتخت لبنان است.  نبيه بري، رئيس پارلمان لبنان يك‌شنبه شب در سخنراني خود كه به مناسبت سي‌و‌هفتمين سالگرد ناپديد شدن امام موسي صدر برگزار شده بود، از رهبران سياسي جناح‌هاي مختلف و همچنين تمام سلام، نخست وزير لبنان خواست تا براي حل بحران داخلي كه در اثر گسترش اعتراضات مردمي گسترده‌تر شده است، در سپتامبر آينده به گفت و گوي سياسي بپردازند. به گزارش ايسنا، از جمله بندهاي طرح بري، پرونده انتخاب رئيس‌جمهور، فعاليت مجلس و دولت، قوانين اعطاي مجدد تابعيت و قانون انتخابات پارلماني و تمركززدايي اداري است.
اگرچه ريشه اعتراضات مردم لبنان به فساد سياسي در دولت‌هاي پيشين منتسب به جريان غربگراي 14 مارس برمي‌گردد اما استقبال رهبران اين جريان با برخي از بندهاي طرح نبيه بري از جمله تعيين رئيس‌جمهور كه بيش از يك‌سال است با كارشكني اين جريان با شكست مواجه شده، جالب توجه است. سعد حريري، رئيس جريان المستقبل در لبنان گفت كه در رابطه با اين دعوت با نبيه بري ديدار مي‌كند.
وي ابراز داشت: «ما قطعاً در صورتي كه به اين مذاكرات دعوت شويم، با رويكرد مثبت به اين موضوع خواهيم نگريست.» وي در اظهاراتي در شبكه توئيتر اعلام كرد كه توافق براي رسيدن به تعيين رئيس‌جمهور مي‌تواند گذرگاهي براي ورود به بحث در مورد مسائل ديگر باشد. اعلام همبستگي با دولت و راه‌اندازي مجلس نمايندگان دو خاستگاه اساسي ثبات مطلوب در شرايط كنوني است. جريان 14 مارس لبنان به رهبري سعد حريري در تلاش است پس از بن بست در انتخاب رئيس‌جمهوري جديد اين كشور، دولت لبنان را هم به تعطيلي بكشاند. در چنين وضعيتي، جريان 14 مارس لبنان تصور مي‌كند با برگزاري انتخابات زودهنگام پارلماني، وارد عرصه قدرت خواهد شد و مي‌تواند با انتخاب رئيس‌جمهور وابسته به خود اهداف خود را به پيش ببرد.
خلأ رئيس‌جمهوري در لبنان و بن‎بست در روند نشست‎هاي پارلمان براي پر كردن اين خلأ، وضعيت سياسي لبنان را ملتهب كرده و اين كشور هر لحظه آبستن تحولات جديد است. نشست‌هاي پارلمان لبنان براي تعيين رئيس جمهور جديد با كارشكني جريان‎هاي وابسته و غربگرا به نتيجه نرسيده است زيرا اين جريان خواهان انتخاب رئيس‌جمهوري است كه در زاويه مخالف محور مقاومت باشد. به باور برخي ناظران، سكوت معنادار برخي از اعضاي جريان ۱۴ مارس در قبال تحولات اخير نشان دهنده بازي پيچيده‌اي است كه در ماوراي بحران اخير در بيروت شكل گرفته و طي هفته‌ها و ماه‌هاي آتي نيز ادامه خواهد يافت. به نظر مي‌رسد جريان ۱۴ مارس و حاميان غربي و صهيونيستي آن قصد بر هم زدن موازنه قدرت در بيروت از طريق هدايت و مديريت اعتراضات مدني به سود اهداف خود را دارند.
  
استقبال شخصيت‌هاي لبنان از طرح بري
طرح نبيه بري با استقبال همه احزاب و شخصيت‌هاي سياسي لبنان مواجه شده است. به گزارش تسنيم به نقل از پايگاه خبري العهد، وائل ابوفاعور وزير لبناني در اظهاراتي در گفت‌وگو با شبكه ان‌بي‌ان گفت كه اميد زيادي به ابتكار نبيه بري وجود دارد و اين طرح در زمان مناسبي ارائه شده است.  سجعان قزي وزير كار لبنان نيز در واكنش به طرح نبيه بري گفت: «هر چيزي كه از سوي بري مطرح شود، خوب است.» وي تصريح كرد كه تصميم نهايي حزب الكتائب نسبت به طرح بري در پي نشست هفتگي اين حزب كه روز سه شنبه برگزار مي‌شود، اعلام خواهد شد.» نبيل نقولا، نماينده پارلمان لبنان نيز در اظهاراتي تلويزيوني گفت: «جريان آزاد ملي طي دو روز آينده بيانيه‌اي را در مورد طرح گفت‌وگوي نبيه بري منتشر خواهد كرد.» وي ادامه داد كه فراكسيون اين جريان با گفت‌وگوها موافق است و اگر تيم مقابل انگيزه جدي براي بررسي بندهاي مطرح شده از سوي نبيه بري داشته باشد، گفت‌وگوها موفقيت‌آميز خواهد بود.
 استفان الدويهي عضو فراكسيون لبنان آزاد و متحد نيز طرح نبيه بري را راه حل خلاص شدن همه و حفظ امنيت و ثبات كشور دانست و در اظهاراتي تلويزيوني تصريح كرد كه لبناني‌ها در مقابله با خطرات كنوني چاره‌اي جز همبستگي و گفت‌وگو جهت تقويت لبنان ندارند. همچنين منابع آگاه لبناني از استقبال «حزب الله»‌از طرح رئيس پارلمان براي حل بحران‌هاي جاري در اين كشور خبر دادند.
  
نقش امريكا در اعتراضات لبنان
در حالي منابع خبري لبنان از تلاش برخي سفارت‌هاي غربي براي به آشوب كشاندن تظاهرات ضد دولتي شنبه گذشته خبر دادند كه «ديويد هيل» سفير امريكا در بيروت از «ممنوعيت سركوب مردم و جلوگيري از سرنگوني كابينه» سخن گفت. به گزارش خبرگزاري فارس، روزنامه «الجمهوريه» لبنان در گزارشي درباره نقش دستگاه‌هاي امنيتي بيگانه و سفارتخانه‌هاي كشورهاي منطقه و غربي در تحولات لبنان با بيان اينكه «در لبنان حتي يك تار «مو» جز با اراده سرويس‌هاي امنيتي نمي‌ريزد»، سؤالي مبني بر اينكه «جمعيت معترضان از كجا آمد» را مطرح كرد و به نقل از ناظران سياسي نوشت: «تحركات مردمي تصادفي نيست بلكه از پوششي بين‌المللي به ويژه امريكايي برخوردار است.» اين گزارش حاكي است موضع واشنگتن در قبال تحولات لبنان، در ممنوعيت سرنگوني كابينه، لزوم اقدام سريع براي انتخاب رئيس‌جمهور و فعال‌سازي نهادي دولتي خلاصه مي‌شود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن