واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۵۲ق.ظ)
مرمت 400 بنا و آثار تاريخي در کشور با مشارکت بخش خصوصي موج-معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: 400 بناي فرسوده تاريخي در سطح کشور با اعتباري افزون بر 170 ميليارد ريال با مشارکت بخش خصوصي در حال مرمت است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد حسن طالبيان معاون ميراث فرهنگي سازمان در جريان بازديد از قعله سالار محتشم خمين افزود: با مشارکت دادن بخش خصوصي، مرمت و حفظ آثار و ميراث فرهنگي شتاب خوبي به خود گرفته است.
وي با بيان اين که بيش از يک ميليون اثر تاريخي در کشور برآورد شده، گفت: از اين تعداد بيش از 31 هزار اثر به ثبت ملي رسيده است.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: تعداد محوطههاي باستاني و تاريخي شناسايي شده در کشور 18 هزار مورد است.
طالبيان افزود: همه محوطههاي تاريخي شناسايي شده کشور داري شناسنامه و در حال ساماندهي هستند.
وي گفت: اعتباردولتي تخصيص يافته امسال براي مرمت آثار و بناهاي تاريخي کشور 110 ميليارد تومان است و 241 بنا و اثر تاريخي در سطح کشور نيز با اعتبارات ملي در حال مرمت است.
مدير کل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي نيزدر اين بازديد گفت: با رايزني انجام شده با معاون ميراث فرهنگي کشور، قلعه حاج جلال لشکر در خمين در تملک ميراث فرهنگي استان مرکزي قرار ميگيرد.
سيد محمد حسيني افزود: قلعه حاج جلال لشکر در مجاورت قلعه سالار محتشم قرار دارد و با تملک و مرمت اين بناي تاريخي ميتواند زمينه گردشگري را در شهرستان خمين بهبود ببخشد.
وي گفت: دو قلعه سالار محتشم و حاج لشکر خمين متعلق به اواخر قاجار است که داراي يک سردر ورودي هشتي مشترک هستند و قلعه سالار محتشم يک ساختمان دو طبقه با ايوان و ستونهاي زيبا است که با تزيينات معماري، گچبري و سقف کاذب چوبي از آثار منحصر به اين دوره تاريخي است.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي گفت: تيمره خمين نيز به عنوان يکي از غنيترين گنجينههاي سنگ نگاره تاريخي، مستعد ايجاد موزه سنگ نگارههاي کشور است.
حسيني افزود: بزرگترين مجموعه سنگ نگارههاي کشور با بيش از 21 هزار قطعه، در حوزه تيمره در حد فاصل خمين و گلپايگان قرار دارد که از نظر تنوع و نوع حکاکيها بسيار ارزشمند است.
وي اضافه کرد: پژوهشگران، محققان و گردشگران داخلي وخارجي به صورت مستمر از اين سنگ نگارهها بازديد دارند و اين مهم لزوم راه انداري نخستين موزه سنگ نگارههاي کشور و سايت مطالعاتي آن را نشان ميدهد.
حسيني گفت: بر اساس يک تفاهم نامه که امسال با دانشگاه آزاد واحد خمين به امضا رسيد، موزه سنگ نگارههاي کشور در اين واحد آموزشي راه اندازي ميشود.
در اين آيين فرماندار خمين نيز با اشاره و قرارگرفتن زادگاه بنيانگذار جمهوري اسلامي در شهرستان خمين گفت: بيت تاريخي حضرت امام (ره) همچون نگين انگشتري در استان مرکزي ميدرخشد.
سيد مهدي ساداتي افزود: با توجه به اين که سالانه بيش از 500 هزار نفر گردشگر به شهرستان خمين سفر ميکنند توجه بيشتر مسوولان در آماده کردن زيرساختهاي خدمات رساني به مسافران و گردشگران به اين خطه يک ضرورت انکار ناپذير است.
شهرستان خمين با 110 هزار نفر جمعيت در 60 کيلومتري اراک قرار دارد.
سه اثر تاريخي در دولت تدبير و اميد در فهرست آثار جهاني ثبت شد.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور گفت: سه اثر فاخر تاريخي در دولت تدبير و اميد در فهرست ميراث جهاني يونسکو ثبت شد..
محمدحسن طالبيان در حاشيه بازديد از خانه صنايع دستي و بازار تاريخي اراک با اشاره بر فعاليتها و دستاوردهاي ميراث فرهنگي در زمان دولت تدبير و اميد افزود: سال نخست حيات دولت يازدهم شهر سوخته در حاشيه جاده زابل- زاهدان در استان سيستان و بلوچستان و تير ماه سال گذشته نيز محوطه تاريخي شوش به عنوان هجدهمين و منظر فرهنگي ميمند به عنوان نوزدهمين اثر جمهوري اسلامي ايران در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيدند.
وي ادامه داد: ثبت آثار تاريخي کشور در فهرست جهاني يونسکو موجب شناخت و هوشياري جامعه در حفاظت از اين آثار تاريخي با ارزش، افزايش اشتغالزايي و جذب گردشگر جهاني و ايجاد اقتصادي پايدار براي کشوررا به همراه دارد.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور، ثبت جهاني بيابان لوت و يازده قنات تاريخي در سراسر کشور را از ديگر برنامههاي سازمان ميراث فرهنگي عنوان کرد و گفت: با ثبت جهاني بيابان لوت تعدادي از روستاها، بازارها و مناطق باستاني، مناطق حفاظت شده محيط زيست و منابع طبيعي در سه استان سيستان و بلوچستان، خراسان جنوبي و کرمان نيز جزو اين آثار قرار ميگيرند.
وي ادامه داد: همچنين تير امسال يازده قنات در هفت استان کشور از جمله قنات ابراهيم آباد اراک در استان مرکزي، قصبه گناباد، بلده فردوس در خراسان جنوبي، دو قنات در ميمه و وزوان اصفهان، قنات دوطبقه اردستان، قنات حسن آباد مهريز يزد، جوپار کرمان، اکبرآباد و قاسم آباد بروات به ثبت جهاني يونسکو ميرسند.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور افزود: با ثبت اين قناتها در ميراث جهاني يونسکو جهانيان با شاهکار نبوغ، تکنولوژي و فناوري استحصال آب و دانش بسيار بالايي که اين آثار از آن برخوردار هستند، آشنا ميشوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]