واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «محمد رسولالله(ص)» تصویر خشن ارائه شده از اسلام را تغییر میدهد
مجید مجیدی، کارگردان ایرانی که جوایز متعدد سینمایی را در کارنامهاش دارد، با ساختن پرهزینهترین فیلم سینمایی ایران، قصد دارد تصویر دگرگونشدهای را که از اسلام ارائه میشود، تغییر دهد.
مجید مجیدی، کارگردان ایرانی که جوایز متعدد سینمایی را در کارنامهاش دارد، با ساختن پرهزینهترین فیلم سینمایی ایران، قصد دارد تصویر دگرگونشدهای را که از اسلام ارائه میشود، تغییر دهد.
به گزارش «جوان»، به نقل از یاهو نیوز، مجیدی میگوید: میخواهد با فیلم «محمد رسولالله(ص)» تصویر خشنی را که از اسلام ارائه میشود، تغییر دهد. با این حال این فیلم به دلیل ارائه چهره پیامبر با اعتراض برخی از مسلمانان روبهرو شده است.
این تولید بزرگ درباره کودکی رسول اسلام است و با بودجه ۴۰ میلیون دلاری ساخته شده و هفت سال برای ساختهشدنش زمان صرف شده است.
این فیلم ۱۷۱ دقیقهای که با حضور شماری از بازیگران ایرانی ساخته شده و از دیروز در ۱۴۳ سینمای ایران روی پرده رفته است، یک روز جلوتر از اکرانش در جشنواره فیلم مونترال اکران شده است. مجیدی در گفتوگویی با خبرگزاری فرانسه در تهران گفت: تندروها و جهادیونی چون داعش نام اسلام را مصادره کردهاند.
کارگردان ۵۶ ساله ایرانی در این مصاحبه افزود: در جهان غرب نیز تفسیر نادرستي از اسلام با هدف ارائه چهرههای خشونتطلب ارائه میشود و ما باور داریم که اینها اصلاً صحت ندارند.
«محمد رسولالله(ص)» اولین فیلم از سهگانهای است که درباره زندگی پیامبر اسلام ساخته شده است. این فیلم به رویدادهای پیش از تولد پیامبر و دوران نوجوانی او مربوط است و سالهای پیش از بعثت او را چنانچه در قرآن در ۴۰سالگی وی ذکر و پیشبینی شده، دربر میگیرد.
در حالی که ایران انتشار کاریکاتورهایی درباره حضرت محمد(ص) و از جمله آنچه در نشریه فرانسوی شارلی ابدو منتشر شد، محکوم میکند، اما مسلمانان شیعه مشکلی با نمایش این فیلم ندارند. این در حالی است که برخی مسلمانان سنی به نمایش این فیلم اعتراض کردهاند. در حالی که کشورهایی مانند عربستان با نمایش این فیلم مشکل دارند اما کشورهای مسلمان دیگر چون ترکیه، اندونزی، مالزی و بسیاری از کشورهای جنوب آسیا خواستار نمایش این فیلم شدهاند.
«الرساله» اولین فیلمی بود که درباره زندگی پیامبر اسلام ساخته شد و کارگردان آن مصطفی عقاد کارگردان
سوری- امریکایی در سال ۱۹۷۶ برای ساخت این فیلم با انتقادهایی در جهان اسلام روبهرو شد.
مجیدی برای اجتناب از انتقادهای مشابه راه دیگری برای تصویر کردن چهره پیامبر پیدا کرده و تصویر چهره پیامبر را کنار گذاشته است. او گفته است نمایش قهرمان در یک فیلم بدون نشان دادن چهرهاش چالش بزرگی است.
وی که برای فیلم «بچههای آسمان» نامزد بهترین فیلم خارجی زبان اسکار در سال ۱۹۹۸ شده بود، فیلم جدیدش را با همکاری ویتوریو استارارو فیلمبردار ایتالیایی انجام داده که از تکنیکهای ویژه برای این کار بهره گرفته است. مجیدی گفته است: ما از هاله نوری که پوشاننده است، استفاده کردیم و در بیشتر صحنهها نیز از زاویه دید ایشان فیلمبرداریها را انجام دادیم.
او گفته است: در حالی که همه کنجکاو هستند تا چهره ایشان را در فیلم ببینند اما در هیچ سکانسی این اتفاق نمیافتد.
با این حال به نظر میرسد راهحل مجیدی از نظر الازهر مصر کافی نبوده و این مؤسسه سنی مستقر در مصر با نمایش فیلم مخالفت کرده و با صدور اطلاعیهای این کار را برابر با کوچک شماردن جایگاه معنوی آن حضرت خوانده است. در این بیانیه آمده است: بازیگری که این نقش را ایفا کرده ممکن است بعدها دچار خلافی شود که برای تماشاگران یادآور شخصیت پیامبر شود.
دو فیلم بعدی این سهگانه ممکن است حتی از این فیلم نیز مناقشهبرانگیزتر شوند، زیرا بر جوانی و دوران پیامبری حضرت محمد(ص) تمرکز خواهد داشت.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]