واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مجلس «شهادت آرش» را به شیوه اساطیر ملی ببینید
شبیه گردان «شهادت آرش» گفت: من همواره به دنبال اجرای شبیه خوانی زندگی قهرمانان ملی ایران بودم و چون نسخه شبیه خوانی آنها را پیدا نکردم خودم دست بکار نوشتن این نسخ شدم.
به گزارش حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی عظیمی که با شبیه خوانی شهادت آرش در بخش شبیه خوانی هفدهمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی حضور دارد به ستاد خبری جشنواره گفت: شهادت آرش بازنمایی همان آرش کمانگیر است که در فرهنگ اساطیری ما و درکتابهای ویس و رامین و اوستا وجود دارد، که ما آن را در قالب شبیه خوانی اجرا میکنیم. من همواره به دنبال اجرای شبیه خوانی زندگی قهرمانان ملی ایران بودم و چون نسخه شبیه خوانی آنها را پیدا نکردم خودم دست بکار نوشتن این نسخ شدم وشهادت آرش هم از همین دست نسخه هاست.
وی در ادامه افزود: داستان شبیه خوانی شهادت آرش به جنگ ایران و توران میپردازد و زمانی که در جنگی نابرابر ایرانیان در مازندران محاصره میشوند، منوچهر پیشدادی پیشنهاد پرتاب تیر را برای تعیین مرز ایران به افراسیاب میدهد و افراسیاب برای تحقیر ایرانیان این پیشنهاد را میپذیرد، آرش مسئول پرتاب تیر میشود و برای پرتاب تیر به بالای دماوند میرود. او در قله کوه با رب النوع زمین اسپندارمزد ملاقات میکند و اسپندارمزد به آرش میگوید تیر را باید با تمام وجود پرتاب کند و بعد از آن هم خواهی مرد. اسپندارمزد نقبی به یک داستانی حماسی میزند و واقعه عاشورا را برای آرش تعریف میکند و میگویید در آینده چنین انسانهایی و اینگونه از خود گذشتگی خواهند کرد پس درنهایت برای اینکه نتیجه جنگ به نفع ایرانیان تمام شود آرش از ادامه زندگی خودش میگذرد و تیر را تا مرز توران پرتاب میکند.
این شبیه گردان در خصوص روند تمرین و اجرا گفت: از آنجایی که شبیه خوانی یک از هنرهای ملی است خواستیم تا با آن شیوه اساطیر ملی را برای مخاطب اجرا کنیم. این هنر که تا کنون بیشتر برای ارائه زندگی قهرمانان دینی و مذهبی ما استفاده شده است. توان بالایی در جهت بازنمایی زندگی و دلاوریهای قهرمانان ملی هم دارد قهرمانانی مثل آرش رستم و سیاوش اما نسخه شبیه خوانی این اساطیر و قهرمانان وجود ندارد. من شهادت آرش را بر اساس تاریخ و نسخه نویسی را با تجربیات 25 ساله خودم در تعزیه انجام دادم.
شهادت آرش به نویسندگی و کارگردانی علی عظیمی اجرا می شود در این شبیه خوانی علیرضا عظیمی، مصطفی عظیمی، اسمائیل عظیمی، حسین عظیمی، مهدی سالاری، علی حمیدی و محسن رستمی، سعید قدیمی و علی آهنگری نقش خوانی میکنند و موسیقی شبیه خوانی را اصغر کرم زاده و خلیل نیکزاد بعهده دارند.
گفتنی است؛ هفدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی از 4 تا 10 شهریور ماه 1394 به ریاست علی نصیریان و دبیری داوود فتحعلی بیگی در تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
بهزاد فراهانی «گل و قداره» را بعد از 16 سال به صحنه میبرد
پیام علی نصیریان به جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی
شبیهخوانی «کین ایرج» در جشنواره آیینی و سنتی
برچسب رانت به جشنواره نمایش آیینی و سنتی نمیچسبد
باید راههای انتقال تکنیکهای نمایشهای آیینی و سنتی برای جوانان فراهم شود
شبیه خوانی نسخه 132 ساله برای اولین بار در جشنواره آیینی سنتی
جشنواره تئاتر آیینی و سنتی، مانع فراموششدن آیینهای مردمی
جواد انصافی آداب و رسوم شب یلدا را با نمایش «چله زری و عموچله جون» به تصویر میکشد
از رد پای حامد بهداد در تئاتر تا گلایه های ستاره اسكندری
گله تئاتری ها از وضعیت نابسامان نمایش های آئینی/ روزهای سخت نمایشهای آیینی بدون متولی
۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 379]