واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
مشاور رئیس سازمان استاندارد : استفاده از ماده بلانکیت سرطانزا در نان سنتی مشاور رئیس سازمان استاندارد با سرطانزا خواندن نان های سنتی گفت: در حال حاضر جوش شیرین و بلانکیت با هم در رقابت برای ناسالم کردن نان هستند. از طرف دیگر نمکی که در نانواییها مورد استفاده قرار میگیرد نمک تصفیه نشده و ناخالص است.
ششمین نشست کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران که برابر دستورجلسه خود قرار بود وضعیت کنونی تولید نان صنعتی در کشور را مورد بررسی قرار دهد، علاوه بر موضوع اصلی وارد مساله مهم سلامت نان نیز شد. به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، مساله ای که با هشدار نماینده سازمان استاندارد در مورد استفاده از افزودنی های غیرمجاز به خمیر نان سنتی و ماشین های پخت غیراستاندارد آغاز شد و با تایید دیگر اعضا در مورد پایین بودن میزان سلامت نان مصرفی مردم همراه شد. در این نشست حاضران که خود از فعالان عرصه تولید آرد و نان صنعتی و نهادهای نظارتی دولتی بودند، کمیته ای برای پیگیری مسایل مرتبط با این تولید نان سنتی و صنعتی شکل گرفت تا همواره مشکلات موجود در این حوزه را پیگیری و برای حل آن راهکار ارائه دهد. مساله وجود بلانکیت در نان سنتی که از سوی مشاور رییس سازمان استاندارد اعلام شد قرار است مورد پیگیری سازمان غذا و دارو قرار گیرد.در ابتدای این نشست کاوه زرگران با بیان این که 43 درصد کالری خانوار شهری و 56 درصد کالری خانوار روستایی کشور از نان تأمین می شود گفت: «در حال حاضر در شهر تهران هشت هزار واحد تولید نان وجود دارد اما تردیدهای فراوانی در مورد سلامت نان وجود دارد.کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران امیدوار است بتواند با پرداختن به این مساله گامی در جهت سالم سازی بیشتر و فزایش کیفیت نان به عنوان قوت لایموت مردم بردارد.» استفاده از ماده بلانکیت سرطان زا در نان سنتی غلامرضا قاسم پور مشاور رئیس سازمان استاندارد سخنانش را با این گزاره آغاز کرد که نان در ایران گران و بی کیفیت است. وی با اشاره به هزینه ای که در دولت برای اختصاص یارانه به نان خرج می شود هزینه تمام شده نان را بالا و محصول نهایی را بی کیفیت خواند. قاسم پور با بیان این که بیش از 90 درصد نان مصرفی مردم را چهار گروه نان لواش، تافتون، سنگک و بربری تشکیل می دهد گفت: «در نان سنتی مصرفی مردم، بلانکیت مشاهده شده که ماده ای خطرناک و سرطان زاست.» این کارشناس سازمان استاندارد اعلام کرد که ماده بلانکیت برای سفید شدن نان و نرم کردن بافت آن به کار می رود و در دو نوع چینی با قیمت 8500 تومان و آلمانی با قیمت 9500 تومان در بازار موجود است.
قاسم پور افزود: «در حال حاضر جوش شیرین و بلانکیت با هم در رقابت برای ناسالم کردن نان هستند. از طرفی نمکی که در نانوایی ها مورد استفاده قرار می گیرد نمک تصفیه نشده و ناخالص است.»
وی غیراستاندارد بودن ماشین های پخت نان را معضل دیگری عنوان کرد که باعث وورد عناصر ناسالم به نان در حین پخت می شود. قاسم پور با اشاره به یارانه ای که دولت به سوخت نانوایی ها می دهد گفت: محاسبه شده است که اگر دولت خودش ماشین استاندارد و سالم برای پخت نان را بخرد و رایگان به نانوایی ها بدهد مقرون به صرفه تر از پرداخت یارانه سوخت به ماشین های پخت غیراستاندارد است. غلامرضا قاسم پور با بیان این که سازمان استاندارد متولی تدوین و نگارش استانداردهاست و کنترل پایبندی واحدهای صنفی از جمله نانوایی ها به این استانداردها جزو وظایف بهداشت محیط است گفت: در تمام دنیا همه مشاغل سالانه یکبار برای تمدید پروانه کار خود ملزم به گذراندن دوره های آموزشی کوتاه مدت هستند اما ما برای نانوایان هیچ گونه آموزشی نداریم. وی اضافه کرد:«به همین دلیل است که یک فرد آگاه و سودجو به راحتی می تواند آنها را به استفاده از بلانکیت ترغیب کند.» مشاور رئیس سازمان استاندارد افزود: بلانکیت یک ماده صنعتی است و مشخص است که خود نانواها و افراد عادی جامعه این ماده وکاربردهایش را نمی دانند. لذا حتماً این ماده از طریق فردی آگاه که ممکن است از طریق فروش این ماده سود می برد به نانوایی ها معرفی شده است. ضمن این که بلانکیت در داخل کشور تولید نمی شود و برای مصارف صنعتی نیز از خارج از کشور وارد می شود. وی در پایان سخنان خود عنوان کرد که راه های بهتر و سالم تری پیش روی نانوایان برای نرم کردن بافت نان وجود دارد از جمله افزودن مقداری ویتامین C یا استفاده از مقداری پودر کیوی که می تواند مشکل خمیر را حل کند. وی هم چنین عنوان کرد که برخی نان های صنعتی نیز افزودنی هایی دارند که نمی تواند مجاز باشد چون گاهاً دیده شده است که یک نان صنعتی بعد از گذشت یک تا دو ماه از تاریخ تولیدش کپک نمی زد و این اتفاق غیرممکن است مگر این که افزودنی ها و نگهدارنده هایی به نان اضافه شده باشد که قطعاً غیرمجاز است.
 
چهارشنبه 4 شهریور 1394 ساعت 14:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]