تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 19 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):كسى كه خداى سبحان را مى شناسد، شايسته است دلش از بيم و اميد به او خالى نباشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814665822




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حمام قدیمی شهر کوهنجان فارس هم ثبت ملی شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایران ایزی تراول:
حمام قدیمی شهر کوهنجان فارس هم ثبت ملی شد
حمام قدیمی شهر کوهنجان فارس هم ثبت ملی شد مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس خبر از ثبت اثر فرهنگی – تاریخی حمام کوهنجان سروستان در فهرست آثار ملی ایران داد . 
به گزارش روابط عمومی اداره میراث فرهنگی استان فارس مصیب امیری گفت : در اجرای قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب آبان ۱۳۰۹ و نظام نامه اجرایی آن مصوب ۱۳۱۱ ، بند (ج) از ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب بهمن ۱۳۶۴ و بند ششم از ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور ، مصوب ۱۳۶۷ ، مراتب ثبت اثر فرهنگی – تاریخی حمام کوهنجان به پایان رسید . 
امیری گفت : حمام کوهنجان متعلق به دوره قاجاریه در استان فارس ،و در شهر کوهنجان شهرستان سروستان واقع شده است که با توجه به ارزشهای تاریخی ومعماری وبه منظور حفاظت ونگهداری پس از طی مراحل قانونی به شماره ۳۱۱۱۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید . 
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس : ورودی حمام در ضلع شمالی بنا قرار گرفته که دارای سر در طاقدار است. ورودی توسط یک  راهرو با طاق تیزه دار به سربینه منتهی می گردد.
سربینه یا رخت کن حمام دارای سه حجره در جهات شمالی ، شرقی و غربی است ، کفش کنهای زیر مصطبه های سنگی در فضای سربینه تعبیه شده است. سربینه این حمام برخلاف سبک سایر سربینه های حمامهای تاریخی در استان به جای حوض سنگی سکوهایی دارد که به شکل صندلی در بین نشیمنها برای شستشوی پا قرار دارد. دور تا دور سکوی شستشو راه آبه هایی برای انتقال آب است. 
احتمال می رود در فضای سربینه ستونهایی در حد فاصل حجره ها وجود داشته که در مرمتهای دوران متمادی یا درون جرزها رفته اند و یا بقایای آنها دو پایه ستونی است که در کف و گوشه های سربینه کارگذاشته شده است. سقف سربینه نیز دارای نورگیر و در پاطاقها تزئینات کاربندی دارد.
پس از سربینه از طریق یک راهرو که در انتهای آن سرویس بهداشتی حمام است با گردشی ۹۰ درجه که در جهت حفظ فضای گرم گرمخانه بسیار کارساز می باشد وارد گرمخانه می شویم.
گرمخانه فضای اصلی استحمام در حمام های قدیمی است که معمولادارای خزینه های آب گرم ،آبسرد وآب ولرم ،حوض وآتشخانه وکانالهای گربه رو جهت انتقال حرارت به کف می باشد وگرمخانه حمام کوهنجان نیز  دارای خزینه ودر پشت خزینه آتشخانه و سقف حمام گنبدی با نورگیر در مرکز و کاربندی در پاکار هاست،راه دسترسی به آتشخانه نیز از ضلع جنوبی حمام همچنان موجود است. 
 فضای گرمخانه نسبتا وسیع است ودر جهت شرقی  وغربی آن طاق های تیزه دار است. حمام دارای تزئینات خاصی نمی باشد که احتمال می رود در زیر لایه های آهکبری پنهان باشد.حمام کوهنجان تنها بنای قدیمی موجود در شهر کوهنجان می باشد که به دلیل برخی آسیب ها ی فیزیکی وطبیعی نیاز به مرمت دارد. منبع: خبرگزاری میراث آریا




۹۴/۵/۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران ایزی تراول]
[مشاهده در: www.iraneasytravel.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن