تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):پيامبر خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله مردى را ديدند كه موهاى ژوليده و جامه‏اى چركين و سر و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820482295




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کافه کتاب؛ مأمنی برای کتابخوانی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کافه کتاب؛ مأمنی برای کتابخوانی
شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که برای مطالعه کتاب به دنبال گوشه‌ای دنج و یک فنجان چای بگردید، اگر چنین است به نظر می‌رسد که سر زدن به یک کافه کتاب می‌تواند حس خوبی را به شما بدهد.


به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این روزها اگر به خیابان انقلاب سر بزنید به طور حتم کافه‌هایی را می‌بینید که در قالب کتاب خدمات خودشان را به شما عرضه می‌کنند و این کافه‌ها اگرچه در ماه‌های اخیر بیش از پیش توجه جامعه کتابخوان‌ ما را به خود اختصاص داده‌اند اما با تکیه بر اسناد ثبت شده در تاریخ ادبیات معاصر کشورمان ریشه‌ای چندین ساله در فرهنگمان دارند.


در اینجا باید گفت که اگر کافه کتاب‌ها نبودند، افرادی همچون جلال‌ آل‌احمد هرگز به شکوفایی امروزی خود نمی‌رسیدند و نامشان با حک‌شدن بر روی جلد کتاب‌هایی همچون «مدیر مدرسه»، «خسی در میقات» در حافظه‌ تاریخی و ادبی ما ماندگار نمی‌شد، اگر کافه کتاب‌ها نبودند به طور حتم پایه‌های لرزان مطالعه در کشور ما تا به امروز فروریخته و آوارشان روانه زباله‌دان تاریخ می‌شد.


آری این کافه کتاب‌ها هستند که هر چند در دوره‌ای از زندگی خود تبدیل به متروکه‌ترین‌ خانه‌های فرهنگ شده بودند اما همچنان نقش ادبیات را در خود حفظ کرده‌اند و چشم بر جای پای مشتریان قدیمی خود دوخته‌اند.


گفتنی است که با نگاهی عمیق به تار و پود تشکیل دهنده کافه کتاب‌های قدیمی در می‌یابیم این اماکن هنوز به اعتبار کتاب زنده‌اند و به امید گام‌های ما نفس می‌کشند.


خاطرنشان می‌شود که در حال حاضر آرامشی که کافه‌های کتاب برای اهالی فرهنگ ایجاد می‌کنند در هیچ جای دیگر پیدا نمی‌شود و به راستی که فقط ساکنان خانه فرهنگ ارزش این محافل را می‌دانند البته ورود برخی از افراد مایل به آشتی با کتاب و ادبیات در این اماکن نیز شایان توجه بوده  و هست زیرا کالبد نیمه جان فرهنگ نیازمند تقویت و خونی دوباره هست.




گزارش از: نسرین خدایاری






انتهای پیام/



اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

بخشی از نسخ خطی برای ایران انحصاری است
صالحی: ظرفيت سازمان‌ها در حوزه کتاب کشف نشده است
هدف اصلی در هنر، به كمال رسیدن درجهت قرب الهی است
چه کسی برای اولین بار کتابش را در خیابان جا گذاشت؟
ایجاد کتابخانه‌های سیار در قطارهای مسافربری رجا
هیچ چیز نمی تواند جایگزین کتاب شود
مدیر مسئول انتشارات «حیان» پیش از این نیز ممنوع النشر بوده است/ فحاشی در ذات خزعلی است
گام اول تفاهم نامه 50 میلیاردی وزارت ارشاد با وزارت آموزش و پرورش وارد فاز اجرایی می‌شود





۲۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن