تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند: قانع بودن به نادانى، حرص به دنيا، بخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816527952




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اثرات فرهنگي و اجتماعي عميق تر بعد از توافق هسته اي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۳۲ق.ظ)
اثرات فرهنگي و اجتماعي عميق تر بعد از توافق هسته اي موج - سيد محمد بهشتي، رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، توافق هسته اي را نقطه عطفي در تاريخ 200 ساله اخير ايران دانست و تصريح کرد که توافق هسته اي اثرات فرهنگي و اجتماعي عميق تري در مقايسه با اثرات اقتصادي و سياسي خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد محمد بهشتي در نشست فرصت‌هاي پسا تحريم، ميراث فرهنگي پيشران اقتضائات بومي سازي توسعه که در محل سازمان برنامه و بودجه برگزار شد به بيان تأثير توافق هسته اي بر شرايط فرهنگي پرداخت و گفت: من بيشتر مي‌خواهم به بعد فرهنگي موضوع يعني فرهنگ به مفهوم حاصل تجربه تاريخي زيست در سرزمين مورد نظر ما بپردازيم.
وي افزود: توافق هسته اي در شرايط بسيار ويژه اي موضوعيت پيدا کرد و اگر بخواهيم آنرا با مناقشات و چالش‌هاي تاريخي در 200 سال گذشته با کشورهاي غير ازخودمان مقايسه کنيم اهميت و تاثيرات آن را بهتر مي‌توانيم ارزيابي کنيم.
بهشتي با اشاره به مناقشات و جنگ‌هايي که ايران با کشورهاي مختلف داشته است خاطرنشان ساخت که ما معمولاً با طرف درگير توافق مي‌کرديم و کمتر اتفاق مي‌افتاد که بخواهيم با جهان توافق کنيم.
او تصريح کرد توافق هسته اي در اصل توافقي است که با جهان انجام مي‌دهيم و به همين دليل آن را از تمام قرار و مدارهاي قبلي مستثني مي‌کند.
بهشتي يکي ديگر از نکات مهم توافق هسته اي در مقايسه با توافق‌ها و موافقت نامه‌هاي گذشته را اين دانست که اين توافق در منظر عمومي بسته شد و به همين دليل وضعيت ممتازي پيدا کرد.
وي با اشاره به اين که در برخي از قراردادهاي قبلي در شرايط برابر با ديگران نبوديم، گفت: در توافق هسته اي با مقاومتي که توانستيم بکنيم در شرايط برابر به گفت و گو و مذاکره پرداختيم.
رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي وگردشگري تاکيد کرد: اين که ما حاضر شديم مذاکرات را در اين شرايط انجام دهيم خودش حادثه مهمي است و مي‌تواند نقطه عطفي در 200 سال گذشته باشد.
بهشتي با اشاره به تأثير مذاکرات هسته اي بر روند زندگي اجتماعي، سياسي و اقتصادي مردم خاطرنشان ساخت که همه درک کرده بودند شرايط قبل از توافق و يا بعد از توافق فرق خواهد کرد.
او با اشاره به آثار سياسي و اقتصادي توافق هسته اي گفت: توافق هسته اي آثار فرهنگي و اجتماعي به مراتب بيشتر و عميق تري خواهد داشت و در وضعيت فرهنگي- اجتماعي ما به ويژه نسبت به جهان نقطه عطفي خواهد بود.

نکاه توسعه گردشگري اشتغال و درآمد ارزي است
رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري در بخش ديگري از سخنانش در رابطه با تأثير توافق هسته اي بر گردشگري با اشاره به بي توجهي مديريت کلان کشور به امر گردشگري در سال‌هاي بعد از انقلاب گفت: در سطح جهاني نيز براي ايجاد ايران هراسي و شيعه هراسي سرمايه گذاري بسيار سنگيني کردند که عملاً ايران يک صحنه تلخ و تيره در افکار عمومي دنيا پيدا کند.
بهشتي گفت: گردشگراني که در سال‌هاي گذشته به ايران آمدند کشور را شگفت زده ترک مي‌کردند چون تصويري که در ذهن داشتند با واقعيت کاملاً متفاوت بود.
او تاکيد کرد: مذاکرات 2 ساله اخير و توافق هسته اي در اين تصوير شکاف انداخت و به تدريج نوري در اين تابيده شد و در نتيجه در اين مدت گردشگران خارجي را دو و نيم برابر کرد.
وي افزود: صادقانه بايد بگويم که 5/2 برابر شدن گردشگران محصول تلاش هيات مذاکره کننده بود که جاي تشکر و قدرداني دارد.
بهشتي با اشاره به اين که در سياست‌هاي کلان ما شاهد رويکردي هستيم که توسعه گردشگري در کشور برايش موضوعيت دارد، افزود: خيلي در کشور زماني که صحبت از گردشگري مي‌شد انگار با موضوع نجسي روبرو هستند، ولي؛ حالا که اين موضوع در سياست‌هاي کلان آمده به خودشان اجازه نمي‌دهند که به آن به عنوان امري نجس نگاه کنند.
بهشتي گفت: متاسفانه در دستگاه‌هاي مختلف زماني که صحبت از گردشگري مي‌شود به دو عامل اشتغال زايي و درآمد ارزي پرداخته مي‌شود در صورتي که خاصيت اصلي گردشگري اين است که ما امکان ملاقات با فرهنگ و سرزمين خودمان را مي‌توانيم فراهم کنيم.
او تاکيد کرد: توسعه گردشگري در ايران بيشتر از هرچيز مي‌تواند ما را از تهديدها دور کرده و برايمان فرصت ايجاد کند.
گردشگري در کشور ما مثل کاشت گندم است هر کشاورزي که گندم مي‌کارد به طمع گندم است و نه طمع کاه ولي هروقت که گندم بکارد هم گندم به دست مي‌آورد و هم کاه.
بهشتي افزود: به نظر من کاه توسعه گردشگري اشتغال و درآمد ارزي است نه گندم آن و اگر ما کشاورزي را ديديم که به طمع کاه گندم مي‌کارد بايد او را به دکتر نشان دهيم زيرا گندم‌هايش را کنار گذاشته و کاه جمع مي‌کند و فکر مي‌کند کار درستي انجام مي‌دهد.
البته اين در صورتي است که حواسمان باشد که اين گندمش ملاقات فرهنگي است، در اين صورت متوجه مي‌شويم که در برنامه ريزي‌هاي خود بايد چنين ملاقاتي را ايجاد کنيم.
بهشتي در بخش ديگري از سخنان خود در رابطه با نسبت ميراث فرهنگي و توسعه گفت: حوزه ميراث فرهنگي به جاي اين که در نسبت به توسعه موضع دفاعي داشته باشد، مي‌تواند نقش پيشقراولي ايفا کند.
او با اشاره به اين که در طرح‌هاي توسعه که در 60-70 سال گذشته انجام داده‌ايم عمدتاً غلط گيري از سرزمين مان بوده است، گفت: دليل آن اين است که باور نداشته‌ايم که هرچيز در سرزمين ما اعم از رشته کوه‌هاي البرز، زاگرس، درياي خزر، خليج فارس و... در جاي خودشان هستند.
وي گفت: ما قبل از 60 سال پيش هيچ‌گاه اين حرف را از نخبگان خود نمي‌شنيديم که چرا کشور ما شبيه انگليس نيست ولي اين قصه در 60 سال اخير بسيار شنيده شده است.
بهشتي افزود: البته هيچ وقت به اين زبان گفته نمي‌شود ولي کارهايي که انجام مي‌دهيم نشان دهنده اين است که داريم از سرزمين مان غلط گيري مي‌کنيم.
او گفت: بر اثر اين رفتار با سرزمينمان خوشبختانه دچار بحران آب شده‌ايم زيرا اگر کمي ديگر پيش مي‌رفتيم اين سرزمين ما را بيرون مي‌کرد چون شما وقتي خلاف اکوسيستم عمل کنيد، اکوسيستم عامل مخل خودش را از بين مي‌برد و نابود مي‌کند.
بهشتي تصريح کرد: خوشبختانه ما هنوز نابود نشده‌ايم و اميد داريم که اگر اين بحران طول بکشد ما نگاهمان را نسبت به سرزمين خودمان تغيير دهيم.
ما داريم دچار بحران آب، خاک، هوا، پراکندگي جمعيت و... مي‌شويم که در اثر نوع رفتارمان با سرزمينمان است؛ يعني اين که ما از رفتارمان با سرزمين مان و از دروغ و ظلم به سرزمينمان دست برنمي داريم.
وي افزود: سرزمين ما سرزمين پر رمز و رازي است و عمر ما کفاف آگاه شدن از اين رازها را نمي‌دهد ولي هيچ کدام از اين رازهاي سرزمين نيست که در طول اين هزار سال مورد شناسايي قرار نگرفته باشد.
بهشتي گفت: با مراجعه به تاريخ مي‌توانيم به رازهاي سرزمين مان پي ببريم و بر مبناي اين رازگشايي تاريخي سرزمين خود را توسعه دهيم و در اين صورت است که رفتارمان با سرزمينمان تفاوت خواهد داشت.
وي گفت: اگر به همان رويکرد که هرچيز سرجاي خودش باشد مراجعه کنيم نمي‌توانيم از نقاط مختلف کشور راديکال بگيريم؛ زيرا هرجايي ويژگي‌هاي منحصر به فردي دارد که به آن اجازه مي‌دهد تا نقش ملي منحصر به فردي داشته باشد ودر اينصورت است که کل سرزمين ما حقيقتاً مي‌تواند به عنوان يک موجود واحد توسعه درون زاي همه جانبه پايدار پيدا کند.
سعدا... نصيري قيداري، دبير کل کميسيون ملي يونسکو، ديگر سخنران اين نشست با بيان اين که کميسيون ملي يونسکو ترمينال يک شبکه بزرگ فرهنگي جهاني است و 196 کشور عضو اين شبکه هستند تصريح کرد: ما بايد بتوانيم از دريچه اين کميسيون خودمان را به دنيا معرفي کنيم تا از اين روزنه اميد بخش در جهان ديده شويم و با آن در تبادل باشيم و از تجربيات ساير کشورها استفاده کنيم.
او اظهار داشت: اين تبادل‌ها باعث مي‌شود چهره بدي که در دنيا از ايران ايجاد شده و بهشتي به آن اشاره کردند تصحيح شود.
نصيري قيداري خاطرنشان کرد که اگر ما مفاخرمان را به دنيا معرفي کنيم ديگر جهان به ما نگاه ايران هراسي نخواهد داشت و در غير اينصورت نه تنها نمي‌توانيم آثار مان را به نام خودمان ثبت کنيم، بلکه ديگران اين کار را به جاي ما و به اسم خودشان انجام مي‌دهند.
او تصريح کرد که با فضايي که بعد از توافق هسته اي ايجاد شده ما بايد اين هنر را داشته باشيم که در سطح جهاني خودمان را مطرح کنيم که اين البته مستلزم حمايت‌هاي مالي و ايجاد شرايط مناسب است.
ديگر سخنران اين نشست فرشاد مؤمني، استاد دانشگاه علامه طباطبايي، بود که با اشاره به سخنان بهشتي تصريح کرد که در آستانه تدوين برنامه ششم کشور بايد مسائل را همان‌ طور که هست ببينيم، نه آن‌چنان دلربا و جذاب و نه آن‌قدر ترسناک که در مواجه با آن‌ها بترسيم.
او افزود: ما بايد در درجه اول فهم خودمان را از سهم و نقش ضريب اهميت عامل بيروني از توسعه و شکل دادن به سرنوشت کشورمان شناسايي کنيم؛ زيرا که در اين زمينه خيلي مشکل داريم .
مؤمني با بيان اين که نبايد به هيچ ابزار سياستي و عنصر مؤثر در توسعه به‌صورت مطلق نگاه کنيم، تصريح کرد: در ادبيات توسعه مي گويند هر کدام از اين‌ها دامنه کار آمد دارد و تا زماني که در آن دامنه باشند فعل و انفعالاتش سامان پيدا مي کند و در خدمت توسعه هستند و اگر از آن خارج شود به ضد خودشان تبديل مي‌شوند.
به گفته او، توريسم هم همين‌طور است و يک دامنه کارآمدي دارد و پيشبرد آن هم به يک طيف وسيعي از بسترها و زيرساخت‌هاي نرم و سخت نيازمند است و اگر آن‌ها باشند دستاورد دارد و اگر نباشند دقيقاً به عکس تبديل مي‌شود.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن