واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ (۱۸:۰ب.ظ)
5 هزار تن گوشت از عشاير خريداري ميشود موج-رئيس سازمان امور عشاير کشور از خريد 5هزار تن گوشت قرمز عشاير توسط شرکت پشتيباني امور دام خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، کرمعلي قندالي در نشست شوراي عشايري استان البرز که عصر يکشنبه 18 مرداد در منطقه عشايري زردگله طالقان برگزار شد، گفت: فرهنگ نگهداري از دام و مرتع در ميان عشاير به خاطر عشق و علاقه اي است که به اين فرهنگ دارند.
وي افزود: متاسفانه در سال هاي اخير بروز خشکسالي از يک طرف و و کاهش قيمت دام از سوي ديگر موجب شد فشار زيادي به توليد در اين جامعه وارد شود. بنابراين هفته گذشته در ستاد تنظيم بازار مصوب شد که شرکت پشتيباني امور دام در مرحله اول،5 هزار تن گوشت قرمز از عشاير خريداري کند.
قندالي ادامه داد: اين مصوبه احتمالاً در هفته آينده ابلاغ ميشود و اين فرايند به طور متوالي ادامه خواهد يافت. همچنين تشکلها و اتحاديههاي عشايري مجريان اين کار مهم خواهند بود.
وي به موضوع تأمين علوفه موردنياز دام عشاير اشاره کرد و اظهار داشت: با اقدامات انجام شده، امسال هيچگونه نگراني از اين بابت وجود ندارد و علوفه به مفدار کافي در انبارهاي شرکت پشتيباني امور دام ذخيره شده است. قيمت علوفه نيز نسبت به سال گذشته تعديل ميشود و مهلت بازپرداخت آن نيز حداقل 6 ماهه خواهد بود.
رييس سازمان امور عشاير با تأکيد بر توسعه انرژي خورشيدي در مناطق عشايري، گفت: با هماهنگي انجام شده با شرکت توانير و انعقاد تفاهمنامه با اين شرکت، ان شاءا... تا چهار سال آينده همه سامانههاي عشايري کشور به پکيجهاي خورشيدي مجهز خواهند شد.
وي با انتقاد از برخي ديدگاههاي غير واقعي و غيرکارشناسي درباره جامعه عشاير، تصريح کرد: قضاوت بر اساس جمعيتِ به ظاهر اندک عشاير، ظلم و اجحافي آشکار به اين جامعه بزرگ است. درست است که درصد جمعيت عشاير نسبت به کل کشور پايين است، اما توان و ظرفيت توليدي عشاير بسيار فراتر از جمعيت به ظاهر اندک آنهاست.
قندالي اضافه کرد: عشاير با وجود همين جمعيت کم در بيش از 8 هزار و500 نقطه کشور مستقرند و در عين حال که به توليد محصول اشتغال دارند، از فرهنگ و امنيت کشورشان نيز دفاع ميکنند.
اين مقام مسوول از سياهچادرهاي عشايري به عنوان بزرگترين و موثرترين کارگاههاي توليدي زودبازده نام برد و خاطرنشان کرد: در داخل همين چادرهاي عشايري سالانه چندين تن فراوردههاي لبني و پروتئيني توليد ميشود و اين حقيقتي است که نبايد از آن غافل شد.
وي با اشاره به ظرفيتهاي قانوني مرتبط با عشاير، گفت: شوراي عالي عشاير مصوب شوراي انقلاب و کاملاً قانوني است و مصوبات آن با تغيير دولتها تغيير نخواهد کرد.
قندالي بيان داشت: از سال گذشته تاکنون تشکيل جلسات شوراي عشايري در استانها و شهرستانهاي کشور پيشرفت چشمگيري داشته است. آيين نامه ساماندهي هم مکمل شوراي عالي عشاير است و انتظار ما اين است که بر اساس اين ظرفيتهاي قانوني نسبت به ارائه خدمات به اين جامعه اقدام شود.
وي 73درصد وابستگي اقتصاد عشاير را به دام دانست و گفت: براي نمونه عشاير ايل سنگسري بيش از 32 فرآورده از شير توليد ميکنند که کار بسيار سخت و پيچيدهاي است و نشان از توانمندي بالاي اين جامعه مولد دارد.
رئيس سازمان امور عشاير از پي گيري عرضه مستقيم محصولات توليدي عشايري در شهرهاي بزرگ خبر داد و از استاندار البرز خواست غرفهاي در شهر کرج در اختيار تشکلهاي عشايري استان قرار گيرد و اگر اين امر در همه استانها تحقق يابد، اطمينان ميدهيم تعادل بازار به مقدار زيادي تأمين شود.
بر اساس همين گزارش، سيدحميدطهايي، استاندار البرز نيز در اين جلسه با تقدير از تلاشها و فعاليتهاي مؤثر عشاير در کشور از عشاير به عنوان مردماني پاک، باصفا، معنوي و ارزشمند ياد کرد و گفت: عشاير قبل از اينکه دامدار باشند، مرتع داران خوبي هستند و لازم است که نهايت همکاري و مساعدت براي تسهيل توليد در اين جامعه مولد توسط همه دستگاههاي کشور انجام شود.
در اين جلسه نمايندگان عشاير نيز به ارائه مشکلات و نيازهاي عشاير استان پرداختند که از مهمترين آنها ميتوان به مشکل برق، راه، خريد دام، سرپناه، آنتن تلفن همراه و امنيت دامها به ويژه در مسير کوچ اشاره کرد.
گفتني است؛ چهارمين جلسه شوراي عشاير استان البرز عصر يکشنبه 18 مرداد با حضور استاندار البرز، رئيس سازمان امور عشاير، تعدادي از مديران سازمان و مديران و روساي دستگاههاي دولتي استان در منطقه عشايري زردگله شهرستان طالقان برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]