واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
دلیل و علت پوسیده شدن دندان ها در سنین 20سالگی چیست و چه عواملی در بروز زودهنگام این عارضه تاثیرگذارند؟
خراسان رضوی، دکتر کلالی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در جامعه dmft در 3 سالگی حدود 2 و در 6 سالگی 5 دندان و برای دندانهای دائمی در 12 سالگی 1/86 می باشد . متاسفانه این روند در سنین بالای 20 سال به 14 دندان میرسد که وضعیت بسیار نامطلوب است.
کلالی افزود: التهاب لثه در 13/2 کودکان 9 ساله وجود دارد و 90 درصد افراد بالای 19 ساله مبتلا به بیماری لثه می باشد.
وی گفت :میزان آگاهی و عملکرد برای ارتقاء سلامت دهان و دندان 90 درصد مردم می دانند مسواک زدن یکی از راههای پیشگیری از بیماریها دهان و دندان است ولی 40 درصد آنها عملاً مسواک نمی زنند.
وی گفت: مصرف لبنیات در ایران مانند شیر سالیانه 90 کیلوگرم ولی در اروپا 300 کیلوگرم تقریباً یک سوم می باشد
کلالی با اشاره به فلوراید آب های آشامیدنی در خراسان در سال 92 بطور میانگین در 60 منابع اب آشامیدنی نامطلوب بوده گفت: میزان مصرف شکر در ایران متوسط 30 کیلوگرم در حالیکه در جهان متوسط 5 کیلو گرم است.
وی درباره ارتقاء سلامت دهان و دندان مردم گفت:در سن 6 سالگی باید 50 درصد کودکان فاقد دندان شیری پوسیده و 95 درصد آنها نیز فاقد دندان دائمی پوسیده باشند . در حالیکه در کشورما 80 درصد کودکان 6 ساله و 60 درصد کودکان 12 ساله مبتلا به پوسیدگی می باشند .
وی افزود: درشاخص سلامت دندانی کودکان 6 ساله دارای مجموعه دندانی کاملا سالم درکشور رتبه 11 را داریم که 15/7 درصد است و درصد کودکان 9 ساله دارای مجموعه دندانی کاملا سالم درکشور رتبه 10 داریم که 14/3 درصد است.
کلالی درباره راههای بهبود سلامت دهان و دندان گفت:فلوراید تراپی بطرق مختلف برای بالابردن استحکام دندانها برای انجام استراتژیهای فوق قطعاً نیاز به نیروی حد واسط و اعتبارات لازم می باشد که با مدیریت دندانپزشکان بایستی به نتیجه برسد.
وی افزود:درمان مشکلات موجود برای درمان بیماریهای دهان و دندان بایستی دندانپزشک تربیت نمود که از این نظر وضعیت خوبی داریم ولی توزیع دندانپزشک مناسب نیست.
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ،بااشاره به حمایت بیمه های درمانی دندانپزشکی گفت: برای انجام درمانهای لازم با هزینه کم که قشر متوسط و کم درامد بتوانند زمینه سلامت دهان و دندانشان را فراهم نمایند نیازمند حمایت های بیمه ای هستیم.
وی گفت : در سال تحصیلی 93 – 94 : انجام 160هزار مورد آموزش بهداشت، معاینه وارنیش فلورایدتراپی برای مقطع اول ابتدایی و سایر پایهها و 2هزار3762 مورد سایر خدمات مانند ترمیم، جرمگیری ، فیشورسیلانت و کشیدن دندانهای عفونی غیر قابل نگهداری انجام شده است.
مسئول واحد دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی افزود: در سالجاری فصل تابستان تاکنون حدود 50 هزارمورد آموزش بهداشت، معاینه و فلورایدتراپی برای مقطع بدو ورود به دبستان انجام شده است که مجموع اعتبارات هزینه شده برای مجموع 210هزارآموزش، معاینه و فلورایدتراپی به ارزش 1میلیارد و 100 میلیون تومان بوده است.
وی درپایان ، انتظارات خود را از آموزش و پرورش، فراهم نمودن بستر مناسب برای حضور نیروهای بهداشتی جهت ارائه خدمات پیشگیری سلامت دهان و دندان عنوان کرد و گفت: همکاری مدیران و مربیان بهداشت مدارس با نیروهای بهداشتی در انجام معاینات و ثبت و مشخصات دانشآموز در نرمافزار مربوطه واخذ رضایت نامه از والدین جهت انجام خدمات پیشگیری و درمان،هماهنگی جهت استقرار یونیت سیار در مدارس دارای فضای مناسب جهت انجام خدمات دهان و دندان از جمله این انتظارات است.
قدس انلاین
18 مرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]