واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: احداث پالایشگاه آناهیتا توجیه اقتصادی ندارد
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین با اشاره به اینکه احداث پالایشگاه آناهیتا توجیه اقتصادی ندارد، گفت: پالایشگاه 150 هزار بشکهای هم اکنون در مرحله انتخاب پیمانکار است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمود شیری مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) در نشست خبری در رابطه با پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت: نفت ستاره خلیج فارس با سرمایه سنگینی در دست احداث است به طوری که تاکنون 3 میلیارد یورو برای احداث آن هزینه شده است.
وی از پیشرفت 84 درصدی این پالایشگاه خبر داد و افزود: ستاره نفت خلیج فارس در سه ترین (ردیف) 120 هزار بشکهای میعانات گازی در روز است که کاری که مدیریت جدید برای اجرای آن انجام دده است متمرکز بر روی یک ترین بوده تا بتواند بخشهای یوتیلیتی و تأسیسات عمومی را وارد مدار کند به همین منظور برنامه EC را طراحی کرده تا در برنامه زودهنگام اولویت اصلی خودرا برای آبگیر، نیروگاه، آب شیرین کن، دیگ بخار، پستهای برق به سرانجام برساند.
شیری از کابلکشی 9 هزار کیلومتر در این پالایشگاه خبر داد و گفت: بخش EC این پالایشگاه به سرعت پیش میرود گرچه پیشبینی میشود یکی، دو ماه دچار تعویق زمانی شود به احتمال زیاد مهر یا آبان ماه این بخش آماده خواهد شد به عنوان مثال خط لوله خوراک از عسلویه 388 کیلومتر قرار است میعانات گازی را به بندرعباس برساند که در جای خود یک پروژه بزرگی است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران در خصوص میزان تولید فرآوردههای این پالایشگاه تصریح کرد: از دو هفته گذشته کار پمپاژ در این پالایشگاه شروع شده است و انتظار میرود تا پایان سالجاری ترین یک آن وارد مدار قرار گیرد به طوری که در این ترین حدود 12 میلیون لیتر بنزین یورو 4 و 5 میلیون گازوئیل یورو و همچنین در بخش EC نفتا تولید خواهد شد.
شیری اضافه کرد: نفت ستاره خلیج فارس در بازنگری صورت گرفته با 3.8 میلیارد یورو به پایان خواهد رسید از سرمایه ثبت شده این شرکت حدود 2 هزار و 50 میلیارد یورو پرداخت شده است و امید است با 650 میلیارد یورویی صندوق توسعه ملی که با عاملیت بانک ملت اختصاص یافته است این پروژه به اتمام برسد.
وی خاطرنشان کرد: با وجود این اختصاص این منابع باز هم شاید منابع کافی نباشد و برای پیشبرد روند اجرای این طرح با پیش فروش محصول و کاهش بعضی از هزینهها بتوانیم نفت ستاره خلیج فارس را به سرانجام برسانیم در حال حاضر 75 درصد تأسیسات آماده راهاندازی است.
وی در خصوص پروژه سیراف اظهار داشت: یکی از تصمیماتی که وزارت نفت برای جلوگیری از خامفروشی گرفت: احداث 8 پالایشگاه 60 هزار بشکهای در منطقه سیراف بوده است به همین منظور فراخوانی نیز برگزار شد و 50 گروه تعیین شدند.
شیری ادامه داد: در قالب کنسرسیوم حدود هشت شرکت به طور کامل مشخص شدند هم اکنون زمین این پالایشگاهها مشخصاس و به همین منظور شرکت مرکزی زیرساخت سیراف تأسیس شده است.
وی افزود: 20 درصد سهام احداث این پالایشگاه را شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و 10 درصد آن را هشت شرکت تعیین شده پرداخت خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) تأکید کرد: مراحل بیسیک اجرای طرح از چهار ماه پیش شروع شده و تا برج 11 آماده میشود.
شیری در خصوص پالایشگاه آناهیتا گفت: نفت آناهیتا با ظرفیت 150 هزار بشکه از دزفول شمالی در دست اجرا است که این طرح توجیه اقتصادی ندارد و سه سهامدار آن (صندوق سرمایهگذاری بیمهای، صندوق بازنشستگی، تاپیکو و نفت) با شروطی این کار را انجام میدهند.
وی تأکید کرد: تنها پالایشگاهی است با 10 درصد تخفیف میگیرد همچنین پالایشگاه جاسک که نفت فوق سنگین است که 85 درصد تسهیلات آن از طریق صندوق توسعه ملی و 15 درصد آورده خود سهامدار است.
شیری ادامه داد: نرخ بهره صندوق توسعه 4 درصد محاسبه خواهد شد و مدت بازپرداخت آن به جای شش سال، هشت سال است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) تصریح کرد: خط لوله 200 کیلومتری که تا محدوده پالایشگاه که قرار است خوراک از آن گرفته شود شرکت پالایش پخش موافقت کرده که هزینه احداث آن را پرداخت نماید.
وی خاطرنشان کرد: پالایشگاه آناهیتا هم اکنون در مرحله انتخاب پیمانکار است و یک قراردادی بدون مناقصه با شرکت داخلی و خارجی بر مبنای یورو برای اجرای آن بسته شده است.
شیری در خصوص سرمایهگذاری کشورهای خارجی با لغو تحریمها در شرکت تاپیکو گفت: این شرکت آماده پذیرش سرمایهگذاران خارجی است چرا که در سیراف، فنآوران 2، آناهیتا، کشورهای آفریقای جنوبی و کویت اعلام سرمایهگذاری کردند.
وی در پایان در خصوص بدهی تاپیکو که زیرمجموعه شستا به تأمین اجتماعی گفت: این شرکت بدهی به تأمین اجتماعی ندارد به طوری که سازمان تأمین اجتماعی سود سهام سال گذشته خود را به طور کامل پرداخت کرده است همچنین بخشی از سود سالیانه خود را که حدود 2 هزار میلیارد تومان برای افزایش سرمایه اختصاص داده است.
انتهای پیام/
۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]