تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837197762
جای خالی شرکتهای داخلی در بازار جهانی پس از تحریم
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: روزهای گذشته صدها خبر از دورخیز شرکتهای خارجی برای ورود به بازار ایران منتشر شده است اما در این میان انفعال شرکتهای ایرانی نسبت به فرصت ایجاد شده برای بازگشت به بازار جهانی جای شگفتی دارد.
به گزارش تراز ، طی روزهای بعد از توافق هستهای، چندین شرکت خارجی به ویژه از اروپا از آمادگی خود برای ورود به بازار ایران خبر دادهاند، اما خبری از تصمیم شرکتهای ایرانی برای بازگشت به بازار جهانی نیست.
شرکتهای ایرانی به دلیل محدودیتهای اعمال شده و دوری چند ساله از بازار جهانی در پی تحریمهای غرب علیه ایران، بخشی از سهم خود را در بازارهای منطقهای و بینالمللی از دست دادهاند.
یکی از نتایج مهم توافق هسته ای که همچنان مغفول مانده است، فرصت ایجاد شده برای تقویت اقتصاد کشور ازطریق ورود ایران به بازار جهانی است.
اما همانطور که با لغو تحریم ها شرکت های خارجی فرصت حضور در ایران را خواهند داشت، شرکت های ایرانی نیز خواهند توانست محدودیت های گذشته را کنار زده و به بازارهای بین المللی ورود کنند.
اقتصاد ایران در مواجهه با تحریم چند انتخاب داشت اینکه موضع انفعال بگیرد که باعث میشد روزبه روز اقتصاد و فعالیت های اقتصادی درنتیجه محدودیت های شدید اعمال شده تضعیف شود یا اینکه با تقویت توان داخلی برای تأمین نیازهای موجود و مقابله با محدودیت ها به ظرفیتهای د اخل تکیه کند. یا اینکه با یافتن راه ها و منابع خارجی جدید برای تأمین نیازهای داخلی بدون تکیه بر منابع خارجی پیشین اقدام کند.
در حقیقت اقتصاد ایران ترکیبی از انتخاب های دوم و سوم را اتخاذ کرد و همانگونه که پس از تحریم های غرب روسیه تغییر نگرش قابل توجهی از غرب به سمت شرق اتخاذ کرد، ایران نیز در کنار تقویت توان داخلی منابع جدیدی را برای تأمین نیاز های خود از خارج پیدا کرد.
در شرایط اقتصادی باز واردات، صادرات، تولید و سرمایه گذاری داخلی، و ورود شرکت های سرمایه گذاری خارجی به داخل از جمله مهمترین فعالیت های اقتصادی محسوب می شود اما باید دید کدام یک از این فعالیت ها به شکوفایی اقتصاد ایران کمک خواهد کرد.
از نظر اقتصادی واردات و ورود شرکت های خارجی به کشور در ظاهر روندی مثبت را ایجاد می کند اما در بطن خود عایدی چندانی برای کشور میزبان نخواهد داشت و در کنار خروج ارز از کشور نمی تواند پشتوانه مناسبی برای پیشرفت اقتصادی کشور محسوب شود.
به طور قطع واردات در توسعه اقتصاد داخلی نه تنها نقشی نخواهد داشت بلکه تا حدودی پیشرفت اقتصادی را نیز محدود خواهد کرد.
ورود شرکت های خارجی به ایران و سرمایه گذاری در داخل نیز تا حد محدودی به توسعه و پیشرفت اقتصاد داخلی منجر می شود اما این توسعه نیز نمی تواند مبنای پیشرفت پایدار اقتصاد داخلی قرار گیرد.
در حقیقت تقویت توان داخلی و صادرات اصلیترین مبانی توسعه اقتصادی محسوب می شوند و برای کشوری با پتانسیل ایران، و به همین دلیل تکیه بر توان خارجی و ورود کالاهای خارجی نمی تواند هدفگذاری مناسبی باشد.
به طور کلی صادرات و ورود به بازار جهانی مستلزم تقویت توان داخلی برای افزایش رقابت پذیری است.
در حالی که کشورهای خارجی در حال برنامه ریزی برای انتقال کالا به ایران به جای آزادسازی پول های بلوکه شده کشور هستند، مقاومت دولت در برابر این برنامه و دریافت این پول های نقد و ورود این سرمایه ها می تواند دست دولت را در راستای حمایت از تولید داخل و تقویت زیر ساخت های تولید بسیار بازتر از شرایط کنونی کند.
حمایت از تولید در کنار ایجاد اشتغال داخلی و پایدار می تواند به تقویت حضور شرکت های داخلی در بازار بین الملل منجر شود.
کیفیت کالاهای داخلی در بعضی از حوزه های تولید در حدی است که می تواند حداقل در بازارهای منطقه ای توان رقابت ایجاد کرده و برای کشور در کنار ایجاد اشتغال ارز آوری نیز داشته باشد.
کشورهایی مانند ترکیه، عراق، افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، ارمنستان، پاکستان، کویت و بسیاری از کشورهای خارومیانه پتانسیل بالایی در میزبانی از کالاهای ایرانی دارند.
بر کسی پوشیده نیست که کالاهای ایرانی تا پیش از محدودیت های اعمال شده در راستای تحریم های غرب، سهم قابل توجهی از بازارهای منطقه ای را در دست داشتند و به نظر می رسد بتوانند دوباره در این بازارها شکوفا شوند.
حمایت از تولید اگر چه می تواند شرکت های ایرانی را در بحث تولید همراهی کند به تنهایی نمی تواند مشوق صادرات باشد. اجرای برخی سیاست های تشویقی در کنار برخی اقدامات در راستای مدیریت بازار می تواند مسیرهای صادرات را به صورت تشویقی یا اجباری آماده کنند.
به عنوان مثال با لغو تحریم ها، دست شرکت های نفتی و خدمات نفتی نیز برای حضور در دیگر کشورها باز خواهد شد. این شرکت ها تا پیش از این ارز آوری قابل توجهی با حضور خود در هند، ونزوئلا، ترکمسنتان، و عراق برای کشور داشته اند.
محصولات آرایشی و بهداشتی ایرانی در کنار محصولات غذایی داخلی از محبوبیت قابل قبولی در بازارهای کشورهای همسایه برخوردار هستند که با لغو تحریم ها این شرکت ها می توانند به کمک دولت برد بیشتری را در صادرات خود داشته باشند.
حمایت از طرح های ارتقای کیفیت در شرکت های ایرانی توسط دولت می تواند یکی از اصلیترین نگرانی ها و مراحل مهم شرکت ها در داخل را مرتفع سازد.
محدود کردن بازار داخلی شرکت ها و وابسته کردن حجم فروش در بازار داخل به میزان صادرات شرکت ها نیز می تواند شرایطی اجباری را برای ورود این شرکت به بازارهای خارجی ایجاد کند.
از سوی دیگر اعمال محدودیت واردات کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند می تواند به تقویت بازار داخل و در نتیجه نفس گرفتن بخش تولید منجر شود.
یکی دیگر از مهمترین کارهایی که باید توسط دولت و در راستای ترویج صادرات صورت گیرد تقویت صندوق های ضمانت صادرات است. در حال حاضر این صندوق ها در کشور فعال هستند اما با تقویت این صندوق ها می توان اعتماد به نفس شرکت ها در زمینه قدم برداشتن به سوی بازارهای خارجی را به شدت تقویت نمود.
به نظر می رسد اتخاذ استانداردهای سختگیرانهتر برای بخش تولید بتواند با اجبار شرکت ها به ارتقای کیفیت هم سطوح رقابتی این شرکت ها در داخل را افزایش دهد که از منظر مصرف کنندگان نیز مطلوب خواهد بود و از سوی دیگر سکوی پرشی را برای شرکت های داخلی برای حضور در بازارهای دوردست ایجاد خواهد کرد.
منبع: فارس
زمانبندی انتشار: 13 مرد 1394 - 08:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
جایگاه شرکت های آمریکایی در پتروشیمی ایران در دوران پساتحریم / احیای بازار ایران در ینگه دنیا
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت و گو با ایرنا جایگاه شرکت های آمریکایی در پتروشیمی ایران در دوران پساتحریم احیای بازار ایران در ینگه دنیا تهران – ایرنا- مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به امکان احیای بازار سابق محصولات پتروشیمی ایران در آمریکامدیرعامل کافه بازار در گفتوگو با فارس: ایران آخرین بازار بکر دستنخورده/ روایتی از رفتار سلیقهای شرکتهای IT
مدیرعامل کافه بازار در گفتوگو با فارس ایران آخرین بازار بکر دستنخورده روایتی از رفتار سلیقهای شرکتهای IT در تحریممدیرعامل کافه بازار گفت به عنوان یک بنگاه اقتصادی از برداشته شدن تحریمها برای توسعه تجارت خود استفاده خواهیم کرد اما شخصا به عنوان یک شهروند معتقدم سابقه رفتارهبازار ۸۰ میلیونی ایران جایزه دولت به تحریمکنندگان!
بعد از توافق هسته ای بازار ۸۰ میلیونی ایران جایزه دولت به تحریمکنندگان زندگی در روزهای پس از توافق دغدغه ذهنی خیلیهاست از بعضی از مردم که سادهاندیشانه انتظار روزهای ارزان را میکشند تا تجار و سرمایهگذارانی که نگران نوسانات احتمالی هستند به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز بهفارس گزارش میدهد بازار ایران طعمه دندانگیر شرکتهای اروپایی/ایران جای روسیه را برای اروپا میگیرد؟
فارس گزارش میدهدبازار ایران طعمه دندانگیر شرکتهای اروپایی ایران جای روسیه را برای اروپا میگیرد اروپا اکنون در جنگ تحریم با روسیه به سر می برد و هیچ نشانهای از بهبود روابط دو طرف نیست یکی از دلایل تمایل اروپا برای گسترش روابط با ایران جبران بخشی از آسیبهای جنگ تحریم با روسیقیمت خودروهای داخلی در بازار، چهارشنبه ۳۱ تیر
قیمت خودروهای داخلی در بازار چهارشنبه ۳۱ تیر فعالیت بازار خودرو با کمترین تغییر قیمت امروز چهارشنبه ۳۱ تیرماه از سر گرفته شد به گزاش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر قیمت برخی خودروهای داخلی در بازار که بر اساس استعلام از بنگاه های سطح شهر تهران تهیه شده به شرح زیر است چهار شنبه ۳پس از 9 ماه انتظار روی داد تغییر دوباره مدیریت صندوق توسعه بازار با جیب های خالی
پس از 9 ماه انتظار روی دادتغییر دوباره مدیریت صندوق توسعه بازار با جیب های خالیمرکز مالی ایران پس از 9 ماه مدیریت صندوق سرمایه گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه را به صاحبان دارایی های آن واگذار کرد صندوقی که از قرار معلوم هیچ پولی برای حمایت از بازار سهام ندارد به گزارش خبرنگار ختشکیل شبکه های بازاریابی در دوران پساتحریم ضروری است
تشکیل شبکه های بازاریابی در دوران پساتحریم ضروری است اصفهان - ایرنا - عضو هیات مدیره خانه صنعت معدن و تجارت اصفهان گفت در دوران پسا تحریم واحدهای کوچک و متوسط باید در داخل و خارج از کشور شبکه های بازرگانی و بازاریابی قوی داشته باشند تا زمینه رقابت آنها با رقبای خارجی فراهم شودبازار سرمایه دچار کم واکنشی شده است /تحلیل فطانت از دوران پساتحریم
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سرمایه دچار کم واکنشی شده است تحلیل فطانت از دوران پساتحریم تهران - ایرنا - رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با ارایه تحلیلی از دوران پساتحریم گفت بازار سرمایه هم اکنون دچار کم واکنشی شده و امروز نه تنها خبر برجام بلکه هر اتفاق مثبت دیگریقیمت خودروهای داخلی در بازار، یکشنبه ۴ مرداد
قیمت خودروهای داخلی در بازار یکشنبه ۴ مرداد باوجود تقلای مدیران و مسئولان خودروساز برای بالا بردن قیمت ها به بهانه رفع تحریم بازار خودرو با کمترین تغییر قیمت به فعالیت ادامه می دهد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر قیمت برخی خودروهای داخلی بر اساس استعلام از بنگاه های سطحتحلیل بازار سرمایه در پساتحریم/ بورس دچار «کمواکنشی» شده است
تعجب فطانت از سودهای ۲۷ درصد بانکی تحلیل بازار سرمایه در پساتحریم بورس دچار کمواکنشی شده است شناسهٔ خبر 2872868 - یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۳ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام دلایل کاهش شاخص پس از اعلام نتایج مذاکرات تحلیلی از دوران پقیمت های جهانی نفت خام در بازار آسیا بهبود یافت
قیمت های جهانی نفت خام در بازار آسیا بهبود یافت تهران - ایرنا - کاهش سطح ذخیره سازیهای نفت خام آمریکا در هفته گذشته سبب شد قیمتهای جهانی نفت خام در پایان معاملات الکترونیک روز جاری پنجشنبه بازار آسیا افزایش یابد به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه از توکیو قیمت نفت خام ٢ شاخص بوضعیت بازار خودرو پس از لغو تحریمها
تراز یک عضو ناظر شورای رقابت با اشاره به تاثیر لغو تحریمها بر قیمت خودرو گفت روان شدن مرزهای کشور در پساتحریم خود به خود باعث از بین رفتن رکود در بازار و به تبع آن کاهش قیمت خودروهای داخلی میشود به گزارش تراز این عضو ناظر شورای رقابت درباره وضعیت بازار خودرو پس از لغو تحادامه سقوط طلا در بازار جهانی / هر اونس 1078 دلار
تراز قیمت طلا طی معاملات روز جاری بازار جهانی فلزات گران بها به سقوط خود ادامه داد و هر اونس از این فلز ارزشمند 1078 7 دلار قیمت گذاری شد به گزارش تراز ه نقل از کیتکو طی معاملات روز جاری بازار جهانی فلزات گران بها قیمت طلا با بیش از 11 پله سقوط به 1078 7 دلار در هر اونس رسیحرکت معکوس طلا و نفت در بازارهای جهانی/سقوط 11 دلاری قیمت طلا در روز گذشته
حرکت معکوس طلا و نفت در بازارهای جهانی سقوط 11 دلاری قیمت طلا در روز گذشته اقتصاد > اقتصاد کلان - سایت صدای اقتصاد نوشت بازارهای جهانی نوسانات خود را از روز گذشته به گونه ای دنبال کردند که بهای نفت و طلا در مسیر معکوس با یکدیگر پیش رفت قیمت نفت روز گذشته اندکی افزافارس گزارش میدهد افت 100 هزار تا 1.5 میلیون تومانی قیمت خودروهای داخلی در بازار پس از توافق
فارس گزارش میدهدافت 100 هزار تا 1 5 میلیون تومانی قیمت خودروهای داخلی در بازار پس از توافقدر پی اعلام خبر توافق هستهای بین ایران و کشورهای 1 5 قیمت خودروهای داخلی در بازار با روندی کاهشی روبرو شد به طوری که قیمت این خودروها بین 100 هزار تا یک و نیم میلیون تومان کاهش یافت بهامروز در بازارهای جهانی قیمت نفت با کاهش ذخایر و تولید نفت آمریکا افزایش یافت
امروز در بازارهای جهانیقیمت نفت با کاهش ذخایر و تولید نفت آمریکا افزایش یافتامروز در بازارهای جهانی قیمت نفت به دلیل کاهش ذخایر و تولید نفت آمریکا اندکی افزایش یافت و بشکهای 53 48 دلار به فروش رفت به گزارش خبرنگار بینالملل خبرگزاری فارس امروز قیمت نفت دربازارهای جهانی باتشکیل 4 کارگروه با هدف ارتقاء جایگاه بازار سرمایه در نظام اقتصادی کشور
در دومین جلسه حقوقی ها با رییس سازمان عنوان شد تشکیل 4 کارگروه با هدف ارتقاء جایگاه بازار سرمایه در نظام اقتصادی کشور تهران - ایرنا - دومین جلسه حقوقی ها در سال 94 روز گذشته به میزبانی شرکت سرمایه گذاری غدیر به ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار و در این جلسه جایگاه بازار س-
اقتصادی
پربازدیدترینها