واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۲۴ب.ظ)
سيف: مکانيزم «ال سي» را مجددا برقرار ميکنيم/ هيچکس تعيينکننده نرخ ارز نيست به غير از بانک مرکزي موج - رئيسکل بانک مرکزي گفت: اگر دولت تمام بدهي هاي خود به بانک مرکزي و پيمانکاران را تسويه کند و حتي چالش هاي موجود اقتصادي نيز برطرف شود، بازهم در تسهيلاتي که ظرف يک سال به بخش اقتصاد کشور اعطا شود محدوديت داريم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، وليالله سيف، رئيسکل بانک مرکزي در نشست هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران با معاون اول رئيسجمهور با اشاره به عزم دولت مبني بر تکرقمي کردن تورم تا پايان عمر دولت يازدهم اظهار کرد: در حال حاضر نظام بانکي شرايط خاصي را دارد و نزديک 90 درصد تأمين مالي در کشور بر نظام بانکي تمرکز دارد.
وي ادامه داد: طبيعت نظام بانکي بر تأمين مالي بنگاههاي کوچک و بزرگ است و نيازهاي بلندمدت بايد به سمت بازار سرمايه حرکت کند.
سيف به برخي از چالشهاي موجود در نظام بانکي اشاره کرد و گفت: بدهي دولت بهنظام بانکي، بدهي دولت به بخش خصوصي و پيمانکاران ( بخش عمدهاي از بدهي به بانک مطالبات معوق طلبکاران دولت است) و بنگاهداري از چالشهاي عمده نظام بانکي کشور است.
وي بابيان اينکه بايد ظرفيت بيشتري براي حمايت از بخش خصوصي داشته باشيم، گفت: بايد جهتگيري مثبت تبصرههاي بودجه از تسهيلات تکليفي تهي باشد تا نظام بانکي براي حمايت از فعاليتهاي مثبت بخش خصوصي عينيت بيشتري داشته باشد.
وي افزود: اگر تمام اين اقدامات انجام شود و چالشهاي موجود نيز رفع شود بازهم در تسهيلاتي که ظرف يک سال به بخش اقتصاد کشور اعطا شود محدوديت داريم که درواقع بايد نظام بانکي تخصيص بهينه تسهيلات محدود را بر عهده بگيرد.
وي افزود: تسهيلات نظام بانکي ميتواند به تقاضاهاي اولويتدار و باارزش افزوده بالا تعلق گيرد که اگر اين اولويتبندي انجام گيرد توسعه اقتصادي را در پي دارد.
سيف بابيان اينکه ساختار نظام بانکي کشور معيوب است و اشکالات فراواني دارد، گفت: متأسفانه نرخ کفايت سرمايه در نظام بانکي ما بسيار پايين است و تلاش اين است از هر فرصتي براي افزايش سرمايه بانکها جهت افزايش ظرفيت تسهيلات دهي استفاده شود همچنين سالمسازي سيستم بانکي نيز بسيار ضروري است.
رئيسکل بانک مرکزي تصريح کرد: پس از توافق هستهاي فضاي جديدي در جهت توسعه اقتصادي و دعوت از سرمايهگذاران خارجي گشوده شده است که براي استفاده از اين فضا نياز به بستر مناسب بانکي داريم.
وي ادامه داد: بانکهاي ما بيش از 10 سال است رابطهاي با بانکداري دنيا نداشتهاند ازاينرو کميته بانکي برنامه اقدام مشترک در بانک مرکزي جهت آشنا شدن بانکها با مفاهيم بانکداري دنيا تشکيلشده است.
رئيسکل بانک مرکزي با اشاره به حضور بانکداران خارجي در کشور جهت تأسيس شعبه مستقل و يا بانک خارجي گفت: شرايط خيلي محدود نيست و براي ايجاد جاذبه قوانين ياراي حمايت رادارند چهبسا که در مناطق آزاد هيچ محدوديتي براي تأسيس شعبه مستقل و يا بانک خارجي نداريم.
به گفته وي با هيات آلماني مذاکراتي شد که هياتهاي بانکي بين دو کشور مبادله شوند.
وي تصريح کرد: براي تأسيس بانک يا سرمايهگذاري مشترک قانون ظرفيت 40 درصد را پيشبيني کرده که در اين راستا پيشنهادي را جهت بهبود اين وضعيت به مجلس ارائه خواهيم داد.
وي افزود: سرمايهگذاران خارجي نيز ترجيح ميدهند براي ورود به بازار بانکي کشور از سهامداران ايراني برخوردار باشند.
سيف در ادامه با تأکيد بر اينکه بايد بخش تقاضا را تقويت کنيم گفت: هماکنون موجوديهاي صنايع انباشتهشده است که تحريک تقاضا ميتواند به حل اين مسئله کمک کند.
وي در ادامه اظهار داشت: در فضاي جديد ارتباطات جديد نيز برقرار ميشود که بايد با استفاده از اين فرصت مکانيزم ال سي را مجدد راهاندازي کنيم.
وي گفت: بنابراين بايد از ظرفيتهاي اعتباري و روشهاي مختلف تأمين مالي بينالمللي استفاده کنيم زيرا يکي از ويژگيهاي مثبت فضاي جديد اين است که ميتوان با منابع محدودتر حجم عظيمي از تجارت خارجي را انجام دهيم.
سيف بابيان اينکه در تأمين مالي تنگناي منابع داريم، افزود: نظام بانکي کشور از رشد بازار سرمايه استقبال ميکند چون اين دو بازار دو مفهوم متفاوت دارند درواقع کيفيت منابع نظام بانکي با منابع بازار سرمايه تفاوت دارد.
رئيسکل بانک مرکزي در ادامه بابيان اينکه سرمايهگذاران خارجي علاقه زيادي براي حضور در بازار ايران دارد که اين علاقه را ميتوان از اشتياق هيئتهاي خارجي متوجه شد افزود: براي جذب سرمايههاي خارجي ظرفيتهاي جديدي به وجود آمده که بايد از اين ظرفيت به بهترين شکل استفاده کرد.
سيف با اشاره به ماده 20 تسويه بدهي بدهکاران ارزي گفت: اين ماده که با اصرار آقاي نعمت زاده تدوينشده براي بازگشت مطالبات انگيزه زيادي ايجاد ميکند.
وي افزود: محور اصلي اين ماده اين است که بدهکاران ارزي که قبل از 91.7.4 بدهي داشتند با نرخ ارز 1226 تومان بدهي خود و نرخ تسهيلات 20 درصد را تسويه کنند.
رئيسکل بانک مرکزي به تکنرخي شدن ارز نيز اشاره کرد و گفت: موضع هميشگي بانک مرکزي اين بوده که شرايط را براي تکنرخي شدن ارز فراهم کند منتهي در فقدان اطلاعات کارگزاري بينالمللي حتي وضع ارز مطلوب باشد اين اقدام شکننده است.
وي تصريح کرد: ازاينرو حداکثر تا شش ماه پس از عملياتي شدن توافق هستهاي بهصورت زمانبندي به سمت تکنرخي کردن ارز حرکت خواهيم کرد.
سيف تأکيد کرد: هيچکس تعيينکننده نرخ ارز نيست و بانک مرکزي تنها مراقبت ميکند که نرخ ارز تحت تأثير افکار هيجاني با نوسانات شديد مواجه نشود.
سيف بابيان اينکه ارز در بازار آزاد نرخ طبيعي خود را دارد، گفت: اجازه نميدهيم با اهداف سفتهبازي بهصورت کاذب روي نرخ ارز تأثير بگذارند.
به اعتقاد رئيسکل بانک مرکزي پيشنياز ورود به مرحله توسعه اقتصادي تکنرخي شدن ارز است.
همچنين وليالله سيف در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با يکسانسازي نرخ ارز مرکز مبادلات ارزي برچيده ميشود.
رئيسکل بانک مرکزي افزود: همچنين براي تأسيس بانک خارجي در کشور نيز مادهاي را در لايحهاي را که براي قانون عمليات بانکي در حال تدوين هستيم در نظر گرفتهايم.
سيف همچنين در خصوص راهاندازي بورس ارز گفت: مسلماً ارز نيازمند بازاري است که در آن عمليات معامله را انجام دهد و قيمت واقعي را براي خود داشته باشد.
وي در پايان خاطرنشان کرد: براي تحقق اين امر ميتوان سيستم غير بانکي يا بورس ارز ر ا در نظر گرفت که در حال بررسي اين موضوع هستيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]