تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805707567




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پالم مهره شطرنج مناسبات کشورها با مالزی/ تلاش برای افزایش صادرات به ایران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: "پالم" مهره شطرنج مناسبات کشورها با مالزی/ تلاش برای افزایش صادرات به ایران کوالالامپور – ایرنا – مالزی بدنبال مضر اعلام شدن روغن پالم، محصول استراتژیک این کشور توسط ایران و بسیاری از کشورهای جهان به تکاپو افتاده تا فروش این محصول را از انزوا خارج کند.


به گزارش ایرنا، ایجاد هرگونه چالش در مسیر توسعه تجارت روغن پالم به عنوان محصول استراتژیک مالزی که زندگی حدود 10 درصد از مردم این کشور به آن وابسته است، به مساله امنیت ملی تبدیل می شود.
وزارت بهداشت ایران طی دو سال اخیر به شدت در مورد مصرف خوراکی روغن پالم به ویژه در لبنیات حساسیت نشان داده است و پایگاه اینترنتی "عصر ایران" روز گذشته نوشت پرونده روغن پالم، یک مرحله بسیار مهم را در دستگاه قضایی پشت سر گذاشت و برای تصمیم گیری نهایی راهی دادگاه شد.
ماجرای روغن پالم را وزیر بهداشت دولت کنونی برای نخستین بار در سطح عمومی رسانه ای کرد و خبر داد که برخی تولیدکنندگان لبنیات، روغن صنعتی پالم را که برای سلامتی مضر است وارد محصولاتی مانند شیر می کنند و به عنوان لبنیات طبیعی پرچرب به مردم می فروشند.
این واکنش وزیر بهداشت و مقامات ایرانی باعث عکس العمل آشکار "عمار داگلاس یوگاه امباس" وزیر صنایع و کالاهای کشاورزی مالزی در اسفند ماه سال گذشته شد و وی از مذاکره با وزیر بهداشت ایران در آینده ای نزدیک و تشکیل تیم تحقیقاتی به منظور معرفی ارزش غذایی روغن پالم و ماهیت واقعی آن برای ایرانیان خبر داد.
اما سیاست وزارت بهداشت ایران برای کاهش واردات پالم بدنبال تاکید بر مضر بودن برای سلامتی انسان به آنجا کشید که برغم تاکید مالزی برای افزایش صادرات "رسول دیناروند" رییس سازمان غذا و دارو، گفت: به هیچ عنوان در سال 94 افزایش واردات روغن پالم را در کشور نخواهیم داشت.
آمار شورای روغن نخل مالزی نشان می دهد میزان واردات روغن پالم ایران از مالزی در شش ماهه نخست امسال به 128 هزار و 304 تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 34.94 درصد کاهش نشان می دهد.
این کاهش صادرات محصول استراتژیک مالزی اکنون خود را وارد عرصه رسانه ای این کشور کرده است و روزنامه "نیو استریت تایمز" روز دوشنبه خبر از پایان دوره صادرات روغن پالم به اتحادیه اروپا داد و نوشت اکنون این روغن در کشورهای این اتحادیه تنها برای ساخت صابون و موارد صنعتی همانند گریس استفاده می شود.
این روزنامه با اشاره به اینکه کشورهای غرب آفریقا همچنان از روغن پالم برای پخت و پز استفاده می کنند، بدنبال راهکاری است تا دیدگاه منفی کشورهایی که این روغن را کنار گذاشته اند مثبت کند.
نیو استریت تایمز با نگاهی به برخی از کشورها از جمله ایران که استفاده از روغن پالم را برای مصرف انسان ممنوع کرده اند، نوشت: در ایران راهنماهای تغذیه پیشنهاد می کنند مردم روغن پالم استفاده نکنند چون برای انسان نامناسب است.
این روزنامه نوشت: البته ایالات متحده آمریکا نیز روغن پالم را یک سم نشاندار معرفی کرده است. حال چه چیزی باعث تغییر سرنوشت این روغن شده است؟
این روزنامه، توسعه روغن پالم در گذشته را ناشی از کنکاش های واحدهای تحقیق و توسعه دانست و خواستار بررسی بیشتر این واحدها به ویژه واحد تحقیق روغن پالم مالزی برای نشان دادن ارزش این روغن به ایران شد.
این روزنامه مدعی شد واحدهای تحقیق و توسعه، پیش از این دغدغه ها در مورد پیامدهای بهداشتی روغن پالم را مثبت کرده و شواهدی ارائه کردند و اکنون باید نشانه هایی از جنبه های مثبت غذایی آن را به کشورهایی مانند ایران ارائه و آن ها را متقاعد به تغییر موضع خود در ممنوعیت مصرف روغن پالم و تشویق به مصرف کنند.
"نیو استریت تایمز" برای مثبت نشان دادن مصرف روغن پالم، ادعا کرد متخصصان تغذیه به یافته های قطعی رسیده اند که نشان می دهد چربی های ترانس موجود در مارگارین های ساخته شده از سویا یا آفتابگردان برای سلامتی مضر است، در حالی که روغن های نیمه جامد ساخته شده از روغن پالم چنین چربی ندارند.
چربی های ترانس هنگام افزودن هیدروژن به روغن های مایع گیاهی برای بالابردن نقطه ذوب آنها و یا جامد کردن جهت افزایش طول عمر و پایداری اشان به وجود می آیند.
ورود رسانه های مالزی به این مساله نشان می دهد فشار به دولت مالزی از بابت کاهش صادرات این محصول استراتژیک این کشور زیاد است و روند منفی شدن مصرف روغن پالم در جهان صعودی است و اکنون بسیاری از کشورهای اروپایی نیز از برچسب "بدون پالم" برای محصولات خوراکی استفاده می کنند.
ورود رسانه های مالزی از این بابت مهمتر می شود که به نظر کارشناسان، اقتصاد مالزی و اندونزی دو کشور جنوب شرق آسیا به میزان قابل توجهی به رغم پالم وابسته است چون حدود 90 درصد از روغن پالم جهان را این دو کشور تولید می کنند.
این محصول حیاتی ترین نقش را در اقتصاد مناطق روستایی هر دو کشور ایفا کرده است و در واقع، کوچکترین نوسانات در بازار روغن پالم می تواند زندگی طبقه روستایی را با مشکلات فراوانی روبرو کند و در این هنگام بحث امنیت ملی این کشورها مطرح می شود.
انبار شدن مقدار زیادی از تولیدات پالم در مالزی باعث شده فشار زیادی به اقتصاد این کشور و کشاورزان شده و دولت مالزی از این بابت در هراس است.
مالزی در سال حدود 20 میلیون تن روغن پالم تولید می کند و 250 هزار کشاورز در این کشور 30 میلیون نفری در این تولید نقش ایفا می کنند و این وضعیت شرایط ویژه ای برای مالزی ایجاد کرده است.
شرایط ویژه روغن پالم مالزی و تلاش شرکت های مالایی برای فروش این محصول استراتژیک در کشورهای جهان می تواند امتیاز ویژه ای در دست کشورهای وارد کننده برای ارتباط با این کشور جنوب شرق آسیا باشد و مهره ای است که می توان با آن در مناسبات بازی کرد.
آساق**1611



12/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن