تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833252845
فضای مجازی تهدید یا فرصت
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فضای مجازی تهدید یا فرصت زاهدان - ایرنا - فضای مجازی متشکل از بخش های مختلف از جمله واتساپ، وایبر، تلگرام، اینستاگرام و ... که اینک جامعه ما را به تسخیر درآورده و بیشتر اعضای خانواده ها را به خود مشغول کرده است، آیا فرصت و یا تهدید محسوب می شود.
به گزارش ایرنا در تمام لحظات شبانه روز فضای مجازی به یک رقیب جدی در زندگی فردی و اجتماعی شهروندان و خانوارها جا خوش کرده و وقت و فکر و اندیشه همگان را به تصرف در آورده است.
فضای مجازی اینک بسیاری از افراد جامعه را حتی از خوردن، آشامیدن، خواب به موقع و کار و زندگی واداشته بطوریکه جدا شدن از آن برای بسیاری دشوار شده و در واقع به اعتیادی همه گیر تبدیل شده است.
واتس آپ، وایبر، تلگرام، تانگو، وی چت، لاین، فیس بوک، توئیتر، گوگل پلاس،یوتیوب، اینستاگرام
و... امروز مشهورترین و محبوب ترین شبکه های اجتماعی و ارتباطی فضای مجازی هستند که میلیون ها کاربر را در دنیا و کشورمان به خود جذب کرده اند و همه گیر شدن تلفن های همراه هوشمند و دسترسی آسان همه به اینترنت، این نگرانی را برای برخی ها به وجود آورده که روابط مجازی قرار است به تدریج جایگزین روابط انسانی در دنیای واقعی شود.
بسیاری از افراد پیر و جوان و زنان و مردان، پسران و دختران در دام فضای مجازی گرفتار شده اند و هم اینک فضای مجازی یک بخش مهم و جدا نشدنی از زندگی افراد به شمار می آید.
فضای مجازی و فناوری های جدید انقلابی شگرف در زندگی شهروندان پدید آورده و زندگی را برای افراد اجتماع ناممکن ساخته و امروزه اطلاعات و فناوری های نوین به مانند باکتری بیماری ها بر روان آدمی تاثیر گذاشته و اگر از این ظرفیت و فرصت بزرگ بخوبی مراقب نکنیم، به عاملی جدی برای آسیب و تهدید مبدل می شود.
شماری از دلسوزان و برخی کارشناسان از گرایش روزافزون افراد جامعه و بویژه جوانان به فضای مجازی، ابراز نگرانی کرده اند و خواستار محدود شدن دسترسی به اینترنت پرسرعت و شبکه های اجتماعی شده اند اما دولتمردان و در راس آن شخص رییس جمهور خواهان آزادی بیشتر جوانان در دسترسی به اینترنت و فضای مجازی هستند.
دکتر روحانی که از شرایط پهنای باند اینترنت کشور راضی نیست به مقامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات متذکر شده تا هرچه سریعتر نسلهای سوم و چهارم را راه اندازی کنند و پهنای باند نه تنها برای منازل و تجارتخانه ها بلکه برای موبایل ها را وسیع تر کنند.
رییس جمهوری منتقد جدی سیاست های فرهنگی ای بوده که طرفدار محدودیت و محرومیت جوانان از ارتباطات و اطلاعات دنیای مجازی هستند.
دکتر روحانی با بیان اینکه ما در فرهنگ هنوز سپر به دست گرفته ایم، گاهی نیز شمشیر به دست می گیریم که این شمشیر چوبی است می افزاید: می ترسیم و به کنجی می خزیم که مبادا تیری به ما برخورد کند، اگر تهاجم فرهنگی وجود دارد – که وجود دارد – راه مواجهه با آن، شمشیر چوبی نیست.
به تاکید رئیس جمهوری ما باید با ابزار مدرن البته نه منفعلانه و ترسو بلکه فعال و شجاع وارد عرصه شویم و بخش بزرگی از این فضای اجتماعی و شبکه های اجتماعی را جوانان، دانشجویان، ایران دوستان و اسلام دوستان، به تصرف درآورند و هویت اسلامی، ایرانی و اسلام رحمانی را به دنیا معرفی کنند.
شماری از شهروندان خاش در استان سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
محمد میربلوچزهی از فعالان عرصه فضای مجازی به ایرنا گفت: من همیشه و در اکثر اوقات شبانه روز بصورت آنلاین در گروههای مختلف مجازی سیر می کنم.
وی اظهار داشت: افراد عضو در گروههای مجازی هر کدام شان برنامه های خاص و مدنظر خودشان را پیگیری و دنبال می کنند.
به گفته این شهروند خاشی که معتقد است مدیریت چند گروه را نیز عهده دار است؛ افراد حاضر در گروههای مجازی به راحتی قابل کنترل هستند و با پذیرش تذکرات لازم در جهت اهداف گروهها حرکت می کنند.
وی افزود: من بارها افرادی را مشاهده کرده ام که در گروههای غیراخلاقی فعالیت داشته اند اما به محض ورود در گروههای اخلاقی و دارای چارت مدیریتی و اهداف مشخص با سایر اعضاء همسان شده اند و بعضا در به اشتراک گذاشتن مطالب بسیار عالی و با کیفیت، اخلاقی و اثرگذار گوی سبقت را از افرادی با چهره های متشخص ربوده اند.
وی بیان کرد: فضای مجازی با آمدن امکانات به روز و پیشرفته هر لحظه به جذابیتهای خاص خودش هدایت می شود و وجود تنوع در امکانات افراد فعال و حاضر در این محیط را به سمت تازه ها می کشاند.
وی ادامه داد: فضای مجازی و امکانات به روز آن رقیبی جدی برای صدا و سیما و سایر رسانه ها شده اند اما به واسطه پخش و انتشار اخبار کذب و بعضا تائید نشده کاربران را به سمت استفاده از تولیدات خبرگزاری ها هدایت کرده و در لحظات مختلف شاهد به اشتراک گذاشتن خبرها و رویدادهای انتشار یافته در خبرگزاری ها و رسانه های مورد تایید دولت هستیم.
وی اظهار داشت: سانسور کردن مطالب و مباحث و بعضا اجتناب از انتشار اخباری که شهروندان پیگیر و جویای آن هستند افراد را از پیگیری تولیدات خبری در رسانه های منتسب و وابسته به دولت دلسرد و نا امید می کند زیرا همگان بوضوح می بینیم با آمدن این فضای مجازی در زندگی فردی و اجتماعی، هرکدام از افراد بعنوان شهروند خبرنگار مطالب و تصاویر رویدادها را قبل از انتشار در مبادی رسمی در فضای مجازی منتشر می سازند.
عبدالشکور مرادی شهروند دیگر خاشی نیز معتقد است: معرفی آداب و رسوم، فرهنگ ها، هویت و زبان و بسیاری از توانمندی ها در حوزه های مختلف، انتشار اخبار و رویدادها بصورت جامع و هدفمند باید دنبال شود.
وی گفت: فضای مجازی بعنوان عضوی از افراد و خانواده و جامعه و ضرورتی غیر قابل اجتناب بر افراد و اجتماع مدیریت می کند لذا بهتر این است که از ظرفیتهای آن برای ترویج دین و فرهنگ های ناب و غنی اسلامی و ملی و گسترش اخلاق بهره ببریم.
استاد دانشگاه و کارشناس مباحث اجتماعی در خاش نیز معتقد است: محدود کردن افراد از دسترسی به فناوری های نوین بیش از اینکه برای جامعه نفعی داشته باشد مضرات آن بیشتر بوده و اثرات نامطلوب و آسیبهای آن جامعه را تهدید خواهد کرد.
محمدرضا رخشانی افزود: ماهواره، اینترنت، تلفنهای همراه و فضای مجازی بعنوان فرصتی ارزشمند برای بروز افکار و ایده های نو هستند و باید برای تقویت استفاده های نوین آن برنامه ریزی شود.
این استاد دانشگاه بیان کرد: ابراز نگرانی مستمر، بدون هیچ اقدام، برنامه و سازوکاری به رفع مشکلات و معضلات هیچ گونه کمکی نمی کند زیرا همگان می دانیم محدود کردن دسترسی به فضای مجازی نه مفید و نه امکان پذیر است.
وی اظهار داشت: هر لحظه شاهد زایش یک فناوری نوین و گرایش افراد جامعه به سمت آنها هستیم، لذا تمام تدابیر ما نیز باید به سمت تازه ها باشد.
فرماندار شهرستان خاش با اذعان به اینکه فضای مجازی آسیبهای خاص خودش را دارد به ایرنا گفت: هم اینک بخش زیادی از افراد و گروههای مختلف جامعه با کاربردهای آن تا حدودی آشنایی دارند و افراد با تشخیص آسیبها بخوبی توانسته اند براین فضا احاطه داشته باشند.
محمداکبر چاکرزهی افزود: بسیاری از افراد در گروههای خانوادگی، طنز، اخبار و مباحث فرهنگی و اجتماعی، مدیریتی، ورزشی، اقتصادی و غیره عضویت دارند و هر کدام اهداف مدنظر خودشان را دنبال می کنند.
وی اظهار داشت: هر کدام از گروههای مجازی تخصص ها و برنامه های خاص خود را پوشش می دهند.
به گفته فرماندار خاش حضور در فضای مجازی برای افراد جامعه امری اجتناب ناپذیر بوده و در هر جا سد و مانعی گذاشته شود، کاربران به دنبال نفوذ و شکستن آن سد و مانع خواهند بود.
وی ادامه داد: بالا رفتن دانش و هدفمند کردن برنامه ها با حضور افراد فعال و متخصص در گروهها بسیاری از آسیبها را کاهش داده است.
فرماندار خاش افزود: افرادی که از مهارت های ارتباطی ضعیف تری نسبت به سایر افراد جامعه برخوردار هستند بطور یقین از فضای مجازی نمی توانند بهره برداری مطلوبی داشته باشند و در معرض آسیب پذیری از این فضا قرار می گیرند.
چاکرزهی گفت: تهدیدهای فضای مجازی با اتخاذ تدابیر هوشمندانه تبدیل به فرصت می شوند.
با پشت سر گذاشتن اعصار اطلاعات و ارتباطات و ورود به عصر پردازش اطلاعات با رشد فناوری های نوین ارتباطی و رشد شتاب گونه رسانه های اجتماعی تنها رسانه هایی موفق و پیشتاز هستند که اطلاعات متعدد را به خوبی پردازش و به درستی انتقال دهند.
در عصر کنونی که افراد جامعه با داشتن یک دستگاه تلفن همراه به ویژه در مواقع بروز حوادث به خبرنگار تبدیل می شوند و به سرعت خبر و عکس را بدون بررسی علل واقعی حادثه و تجزیه و تحلیل آن در فضای مجازی منتشر می کنند و ممکن است افکار عمومی را دچار تشویش سازند، رسانه های رسمی چون خبرگزاریها و نشریات، صدا و سیما و پایگاههای اطلاع رسانی مجاز، وظایف بس سنگینی برعهده دارند.
این نوع رسانه ها پس از پخش شایعات و مطالب غیر واقعی باید ضمن متعادل ساختن افکار و اذهان عمومی، افراد توانمند و علاقه مند به فعالیت در حوزه رسانه و اطلاع رسانی را با ارائه آموزشهای لازم به خبرنگار واقعی تبدیل کنند تا جامعه نیز از آرامش لازم برخوردار شود.
فضای مجازی هم فرصت است و هم تهدید، باید از نقاط قوت و فرصت آن به خوبی بهره گرفت و تهدید آن را نیز به فرصت تبدیل کرد.
7310 / 6081/ 6075
12/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]
صفحات پیشنهادی
دستگيري عامل انتشار تصاوير مستهجن در فضاي مجازي
دستگيري عامل انتشار تصاوير مستهجن در فضاي مجازي عامل انتشار تصاوير مستهجن در فضاي مجازي توسط پليس فتا چهارمحال و بختياري شناسايي و دستگير شد نویسنده حمیرا رحیمی رئيس پليس فتا فرماندهي انتظامي چهارمحال و بختياري در تشريح اين خبر گفت در راستاي کاهش آسيب هاي فضايمسئول قرارگاه فضای مجازی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح: فرهنگیان بسیجی باید در حوزه فضای مجازی به عنوان خط مق
مسئول قرارگاه فضای مجازی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح فرهنگیان بسیجی باید در حوزه فضای مجازی به عنوان خط مقدم این جبهه فعالیت کنندفرهنگیان بسیجی با شناخت تهدیدها و فرصتهای فضای مجازی به عنوان سرباز خط مقدم این حوزه در مراکز خود فعالیت کنند به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاریفرمانده انتظامی کرمان: دغدغه امروز فضای مجازی است
فرمانده انتظامی کرمان دغدغه امروز فضای مجازی است کرمان - ایرنا - فرمانده انتظامی استان کرمان گفت دغدغه امروز ما فضای مجازی و پنهانی در زندگی انسان هاست به گزارش ایرنا سردار حسین چناریان عصر سه شنبه در آیین پایانی سومین نشست منطقه ای و کارگاه های آموزشی تقویت همکاری های تخصصی وپلیس فتا: توهین و اهانت در فضای مجازی جرم محسوب می شود
پلیس فتا توهین و اهانت در فضای مجازی جرم محسوب می شود تبریز- ایرنا - رئیس پلیس فتای استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه شبکه های اجتماعی جایی برای عقده گشایی نیست گفت توهین و اهانت در فضای مجازی همانند فضای حقیقی ممنوع بوده و انجام آن جرم محسوب می شود به گزارش روز شنبه پایگاهحمله و توهین به رامبد جوان در فضای مجازی/بغض خندوانه با مهاجرین افغان
به بهانه حضور افغانها در برنامه خندوانه حمله و توهین به رامبد جوان در فضای مجازی بغض خندوانه با مهاجرین افغان حمله و فحاشی به صفحه اینستاگرام رامبد جوان که از برنامه آخر خود عکس و مطلبی منتشر کرده بود وی را مجبور به حذف پست و کامنت های آن مطلب کرد گروه اجتماعی فرهنگ نیوز-مهدیتکذیب فعالیت دو بازیگر معروف در فضای مجازی
تکذیب فعالیت دو بازیگر معروف در فضای مجازی شنیده شد که دو نفر از بازیگران کشورمان هرگونه فعالیت در فضای مجازی را تکذیب کردند مشرق نوشت برنامه خندوانه شب یکشنبه با حضور دو نفر از بازیگران کشورمان از شبکه نسیم پخش شد مهمان اصلی این برنامه ریما رامینفر بازیگر نقش هما سعادت درانتشار شایعات درباره زلزله سیرچ در فضای مجازی
انتشار شایعات درباره زلزله سیرچ در فضای مجازی کرمان - ایرنا - یکی از نکات مهم حادثه زمین لرزله 5 5 ریشتری در سیرچ کرمان تصاویری در شبکه های مجازی است که به سرعت دست به دست می چرخد و ارتباطی با حادثه ندارد به گزارش ایرنا عصر امروز جمعه در شهر کرمان بین مردم شایعاتی مبنی بر خرابفضای مجازی اولویت معاونت جوانان/ توجه جدی به NGO جوانان روستایی
معاون ساماندهی وزارت ورزش و جوانان خبر داد فضای مجازی اولویت معاونت جوانان توجه جدی به NGO جوانان روستایی شناسهٔ خبر 2870991 - پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۷ جامعه > جوان و خانواده معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه فضای مجازی در اولویت معاونت جودستگیری عامل توهین به شهروند گیلانی در فضای مجازی
دستگیری عامل توهین به شهروند گیلانی در فضای مجازی رشت - ایرنا - رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان گیلان از شناسایی و دستگیری عامل توهین به شهروند گیلانی در فضای مجازی خبر داد به گزارش عصر شنبه واحد اطلاع رسانی پلیس گیلان به ایرنا سرهنگ ایرج محمدخانی گفمسئول قرارگاه فضای مجازی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح: محیط فضای مجازی محیط تعامل برای تمدن سازی انقلاب اسل
مسئول قرارگاه فضای مجازی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح محیط فضای مجازی محیط تعامل برای تمدن سازی انقلاب اسلامی استمسئول قرارگاه فضای مجازی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح گفت نیروهای بسیجی میتوانند با شناختن فرصتها و تهدیدها و تعامل سازنده در فضای مجازی تمدن سازی انقلاب اسلاپرهیز از حاشیه سازی درباره قتل یک پزشک در فضای مجازی
سازمان نظام پزشکی تهران عنوان کرد پرهیز از حاشیه سازی درباره قتل یک پزشک در فضای مجازی خبرگزاری پانا سازمان نظام پزشکی تهران عنوان کرد جامعه پزشکی با خویشتنداری و بیتوجهی به شایعات و گمانهزنیها اجازه نخواهند داد حاشیهسازیهای غیرمسئولانه در فضای مجازی برای القای ناامنتوهین در فضای مجازی یعنی «سادیسم»!
توهین در فضای مجازی یعنی سادیسم بررسی ها نشان می دهد بسیاری از کسانی که در فضای مجازی به تخریب و توهین به دیگران می پردازند نوع سادیسم دارند هفته نامه زندگی مثبت - معصومه سلیمی نسب بررسی ها نشان می دهد بسیاری از کسانی که در فضای مجازی به تخریب و توهین به دیگران می پردازند نومهم ترين راه مصونيت از آسيب های فضای مجازی
دکتر مجيــد ابهری مهم ترين راه مصونيت از آسيب های فضای مجازی آسيب شناس و متخصص علوم رفتاری در گفت وگو با زندگي سلام درباره تقوا در دنيای مجازی مي گويد حضرت رسول اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم فرموده اند برای امت خود از دو چیز بیش از هر چیز خائف و ترسانم اول هوای نفس و دپرکردن نامطلوب اوقات فراغت اشکال برنامهریزان است/فضای مجازی رابه عنوان یک واقعیت بپذیریم
دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۱۹ وزیر ورزش جوانان گفت اشکال برنامه ریزان است اگر اوقات فراغت به صورت نامطلوب پرشود بنابراین باید تلاش کنیم که جوانان اوقات فراغت خود را به گونهای مطلوب پرکنند به گزارش خبرنگار سرویس جوانان ایسنا محمود گودرزی در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان که امرکودکان در فضای مجازی در خطر هستند!
کودکان در فضای مجازی در خطر هستند همواره نکاتی وجود دارد که والدین هنگام کار فرزندانشان با رایانه و مخصوصاً فضای مجازِی باید به آنها یادآوری کنند تا میزان آسیب پذیری کودکان در فضای مجازی و استفاده از ابزار دیجیتالی کاهش یابد این گفتار به معرفی 20 مورد از این نکات مهم میپردتکذیب فعالیت دو بازیگر در فضای مجازی
تکذیب فعالیت دو بازیگر در فضای مجازی دو تن از بازیگران کشورمان هرگونه فعالیت در فضای مجازی را تکذیب کردند به گزارش فرهنگ نیوز برنامه خندوانه شب گذشته با حضوردو تن از بازیگران کشورمان از شبکه نسیم پخش شد مهمان اصلی این برنامه ریما رامینفر بازیگر نقش هما سعادتبرگزاری بیست و نهمین همایش سلامت و زندگی با عنوان "آسیبهای روانی و اجتماعی در فضای مجازی"
سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۳ بیست و نهمین همایش سلامت و زندگی با موضوع آسیبهای روانی و اجتماعی در فضای مجازی روز پنجشنبه اول مرداد ماه 94 از ساعت 17 در محل تالار ایوان شمس برگزار میشود به گزارش سرویس اجتماعی ایسنا دکتر توحید سیف برقی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها