محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844880563
کودکان در فضای مجازی در خطر هستند!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
کودکان در فضای مجازی در خطر هستند!
همواره نکاتی وجود دارد که والدین هنگام کار فرزندانشان با رایانه و مخصوصاً فضای مجازِی، باید به آنها یادآوری کنند تا میزان آسیب پذیری کودکان در فضای مجازی و استفاده از ابزار دیجیتالی، کاهش یابد. این گفتار، به معرفی 20 مورد از این نکات مهم میپردازد.
برترین ها: سبک زندگی دیجیتالی بزرگ تر، تأثیر زیادی در سبک زندگی دیجیتالی و حتی سبک زندگی واقعی آن ها در دنیای پیرامون دارد. والدینی که صبح تا شب مشغول اینترنت و چت و گوشی هوشمند خود هستند، این رفتار را باید در کودکان و نوجوانانشان نیز، انتظار داشته باشند. چرا که کودکان و نوجوانان، در سنین اولیه رشد، بیشترین سطح تأثیر پذیری را از رفتار بزرگ ترها به خصوص والدین خود کسب میکنند.
این سبک زندگی، گویا جز لاینفک زندگی ما شده است و دنیای کودکان را نیز به تسخیر بلامنازع خود درآورده است. باید تلاش کرد تا دنیای کودکان و نوجوانان، آسیب پذیری کم تری را کسب کند تا با آسیبهای متعدد این شبکه، در گیر نشوند. با بررسی یکی از بزرگترین سایتهای مستهجن غربی، آمارها نشان داد که تعداد دفعات نمایش صفحات مختلف سایت 4.4 میلیارد بار در هر ماه بود و در هر ماه 350 هزار نفر مستقل (با آیپی منحصر به فرد) از این سایت بازدید میکردند. میانگین زمانی که هر کاربر در این سایت صرف کرده است حدود 15 دقیقه در روز بوده است.
آمارها نشان میدهد که در ابتدا سایتهای مستهجن فقط تصاویر عریان زنان و مردان را نشان میدادند ولی در دهه اخیر پا را فراتر نهاده و تصاویری از اعمال شنیع و زنندهای همچون همجنسبازی، تجاوز جنسی، ارتباط جنسی با محارم و حتی مقاربت جنسی انسان با حیوان را به نمایش گذاردهاند. برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی در بین جوانان، والدین و معلمان و اساتید میبایست نسبت به تهدیداتی که در فضای مجازی وجود دارد آگاه شوند و راهکارهای مناسب را برای مقابله با اینگونه تهدیدات فرا گیرند؛ زیرا والدین، معلمان و اساتید نقش بسزایی در آگاهسازی و فرهنگسازی جوانان و نوجوانان دارند.
اعتیاد از نظر لغوی به معنای عادت داشتن و در اصطلاح، به تکرار یک عمل به شکل مستمر اطلاق میشود. وقتی از اعتیاد سخن به میان میآید غالباً اذهان انسانها متوجه اعتیاد به مواد مخدر میگردد، اما واقعیت غیر از این است. «امروزه در جهان عدهٔ کثیری هستند که به تماشای تلویزیون و اینترنت و بازیهای رایانه ای معتادند.
مجلهٔ آمریکایی «بی ارادگی و اعتیاد جنسی» در یکی از شمارههای خود نوشت: اتصال به سایتهای اینترنتی هرزه نگاری محدود به کاربران خانگی نشده بلکه به یکی از معضلات جدی در محیطهای کاری نیز بدل شده است. این مجله میافزاید: طی تحقیقات صورت گرفته درمورد تعدادی از شرکتها، مشخص شد که کارمندان مرد، 62% از زمان صرف شدهٔ خود در پشت رایانه را به سایتهای هرزه نگاری اختصاص دادهاند.
در حال حاضر در بسیاری از کشورها و به ویژه کشورهای پیشرفته، امکان اتصال و دسترسی به اینترنت برای اغلب افراد فراهم شده است. حتی کودکان بسیاری در کشورهای مختلف جهان امروزه به اینترنت متصل هستند. بر اساس گزارش منتشر شده، 90% کودکان بین 5 تا 17 سال در ایالات متحده آمریکا به رایانه دسترسی دارند و 75% نوجوانان 14 تا 17 ساله به طور منظم از آن استفاده میکنند.
ارزان بودن هزینههای اتصال و ناشناخته ماندن افراد در آن، موجب گسترش هرزه نگاری و استفاده از محصولات آن شده است. در حال حاضر هزاران سایت اینترنتی وجود دارد که حاوی تصاویر مستهجن است. هرزه نگاری در اینترنت و نیز سایر فن آوری های ارتباطی اثرات سوء و مخرب بسیاری در جامعه ایجاد میکند.
امروزه رابطه میان جرایمی چون: تجاوز، خودفروشی، سوء استفاده از اطفال و موارد بسیاری از این دست، با گسترش محصولات هرزه نگاری اثبات شده است. بر اساس آمار ادارهٔ تحقیقات فدرال آمریکا، حدود 81% مجرمان خشونتهای جنسی مرتباً از محصولات هرزه نگاری استفاده کردهاند. این مسئله بر روابط زنان و مردان نیز تأثیرات مخربی گذاشته است. خارج شدن روابط بین زن و مرد از یک رابطه انسانی و توأم با احترام به یک رابطهٔ غیر انسانی و همراه با امیال شهوانی از جملهٔ این تأثیرات است.
در این باره انجمن روان پزشکان آمریکا گزارش میدهد که 20% معتادان به محصولات هرزه نگاری به دلیل اعتیادشان طلاق میگیرند یا جدا از زوجهایشان زندگی میکنند. بیشترین اثر مخرب هرزه نگاری بر قشر نوجوان و جوان جامعه است. وجود روابط جنسی خارج از عرف و اخلاق جامعه در محصولات ارائه شدهٔ هرزه نگاران، روابط جنسی نامشروع و خارج از ازدواج را اشاعه میدهند و این مسئله موجب کاهش تمایل نوجوانان به امر مقدس ازدواج میشود.»
در اینترنت و دنیای مجازی آن، همانند دنیای واقعی که در آن افراد گوناگون، با فرهنگها و سلیقههای مختلف زندگی میکنند، افراد زیادی وجود دارند که شرور و خطرناک هستند. این گونه افراد از اینترنت برای بهره برداریهای سوء و متأسفانه بیشتر برای امور جنسی از کودکان و نوجوانان استفاده میکنند. در اغلب اتاقهای چت، انبوهی از جوانان بین 12 تا 25 سال در حال گفت و گو هستند که تبادل اطلاعات شخصی در آنها تشویق میشود. زمانی که کودک و نوجوان وارد خانههای گفت و گو (چت روم) میشود، با شمار کثیری از شکارچیهایی رو به رو میگردد که در کمین آنان هستند.
ما اصولاً با ماهیت چت زدن و گفت و گو مخالف نیستیم، زیرا که افراد بسیاری هستند که در گفت و گوهای علمی و تخصصی و ارزنده مشارکت میکنند، اما روی سخن با آن دسته از کاربران اینترنتی است که عمدتاً نوجوانان و جوانان هستند که در فعالیتها و ارتباطهایی شرکت میکنند که بیشتر جنبهٔ لذت جویی و دوست یابی دارد و بیشتر نگرانیها نیز در همین زمینه است.
چند پیشنهاد
برای کاهش میزان آسیب پذیری کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، توجه به نکات ذیل الذکر توسط والدین، میتواند کارساز باشد. اگر چه همواره مشاوره با پزشک و روانشناس، به خصوص روانشناسان سایبر، توصیه میشود.
1- فاصله کودکان با صفحه رایانه حفظ شود
تشعشات ناشی از امواج صفحات دیجیتالی، بر روی چشم و سیستم عصبی، تأثیر منفی دارد و این تاثیرگذاری در بلند مدت افزایش مییابد. تلاش کنید تا به کودکان خود یاد بدهید که همواره در استفاده از ابزار دیجیتالی چه نوت بوک باشد چه گوشی هوشمند، همواره حد خاصی را برای مشاهده آن در نظر بگیرند و خیلی به این صفحات، زل نزنند! حفظ حداقل فاصله ای به میزان طول یک دست دراز شده با صفحه دیجیتالی، میتواند فاصله خوبی باشد.
2- فرزند شما هر سی دقیقه، از جلوی رایانه بلند شود
به کودکان یاد بدهید هر نیم ساعت یک بار، از جلوی رایانه بلند شوند. این کار سبب میشود تا ستون فقرات و عضلات کودکان، کمی استراحت بکند و آسیب پذیری آن نسبت به کار زیاد با رایانه کاهش یابد. این موضوع خیلی مهم است. بعضاً کودکان را مشاهده میکنیم که چند ساعت پست شر هم، روبروی رایانه نشسته و مشغول بازی اینترنتی یا ویدئویی هستند. این کار سبب آسیبهایی به ستون فقرات و عضلات کودکان و حتی نوجوانان میشود. این کار را به کودکان یاد بدهید. بر روی رایانه، جمله ای با استکیر بچسبانید که هر نیم ساعت از کودک خواسته شود تا از جلوی رایانه بلند شود.
3- میز رایانه و صندلی، متناسب با جثه فرزندتان باشد
همان میز و صندلی که خود برای استفاده از رایانه استفاده میکنید، در اختیار کودکان قرار ندهید. این کار سبب آسیبهایی به عضلات و کمر کودکان میشود. تناسبی باید بین میز و صندلی با جثه کودکان باشد.
4- از فرزندتان بخواهید تا جوی رایانه غوز نکند.
این موضوع مهمی هست. مخصوصاً در انجام بازیهای ویدئویی پرتنش و هیجان انگیز.
5- به فرزندتان یادآوری کنید که هنگام کار با رایانه، حتماً پلک بزند
پلک نزدن، باعث خسته شدن چشم و خشک شدن داخل آن میشود که در دراز مدت میتواند مشکل ساز باشد. وقتی با رایانه کار میکنیم، معمولاً کم تر پلک میزنیم و این کار، سبب آسیبهای چشمی میشود. از کودکان و نوجوانان بخواهید که در هنگام کار با رایانه، بیش تر پلک بزنند.
6- به فرزندتان یادآوری کنید که دست خود را بطور ثابت روی موس نگه ندارد
قرار گیری طولانی مدت دست بر روی موس، سبب مشکلات عضلانی برای کودکان میشود. این موضوع را به آن ها یادآوری کنید.
7- صفحه کیبورد کوچک تر و نرم تر برای کار وی انتخاب کنید
صفحه کی بورد کوچک که کلیدهای آن نرم باشد، نیازمند فشار کم تر از سوی بچهها برای فشار دادن دکمهها و استفاده از کیبورد است.
8- فهرستی از سایتهای خوب و ارزشمند را در کنار مانیتور نصب کنید
سایت خوب، برای بچههای خوب حتماً نیاز هست. میلیونها سایت وب، مناسب کودکان نیست. آن ها را جلوی صفحه جست وجوی گوگل قرار ندهید. مطلوب کودکان و نوجوانان نیست. سایتهای خوب را شناسایی و به آن ها معرفی کنید تا همواره با این پرتالها سرگرم باشند.
9- از فرزند خود بخواهید که صفحات وب بوک مارک شده شما را بعضاً چک کند
وقتی شما صفحات وب را بوک مارک کنید، کودکان علاقمند میشوند از آن صفحات استفاده کنند که قبلاً ثبت شده بر روی مروگر. با بوک مارک کردن صفحات خوب، کودکان و نوجوانان را به استفاده از این پرتالها ترغیب کنید.
10- نکات مربوط به انتخاب صحیح کد کاربری و رمز عبور را به فرزندتان یادآوری کنید
اگر آن ها وارد صفحات شبکههای مجازی و پست الکترونیک میشوند، طریقه استفاده صحیح از آن پرتالها و همچنین ثبت کد کاربری و رمز عبور دقیق و ایمن را، در نظر داشته باشید. همه چیز را باید به کودکان آموزش دهید.
11- از ایشان بخواهید، رمز عبور خود را جایی یادداشت نکند
از کودکان و نوجوانان بخواهید که رمز عبور خود را جایی یادداشت نکنند. این موضوع بین این قشر سنی، زیاد مشاهده میشود.
12- به فرزندتان آموزش دهید که هیچ صفحه ناشناسی را کلیک نکند
عدم کلیک کردن بر روی پاپ آپ ها و صفحات تبلیغی ناشناس، موضوعی است که باید به آن توجه کنید. این موضوع رابه فرزندانتان یاد بدهید و آموزش بدهید.
13- به فرزندان خود یاد بدهید که مشاهده پرتالهای مستهجن، چه عواقب منفی در پی دارد.
اینکه فکر کنید عدم صحبت کردن درباره سایتهای مستهجن، کمکی به کودکان و نوجوانان شما است، اشتباه میکنید. آن ها را باید با عواقب استفاده از این پرتالها آشنا کنید و به صورت مالتی مدیا و چند منظوره. سبک زندگی دیجیتالی را باید به کودکان خود مانند دست شویی رفتن و مسواک زدن و لباس پوشیدن، یاد بدهید. خیلی از مهارتهای اجتماعی را کودکان و نوجوانان میتوانند در محیط واقعی، از دیگران یاد بگیرند به طور مستقیم یا غیر مستقیم.
اما مسائل هویت مجازی و محیط دیجیتالی را، جز از والدین خود، در این سطح سنی، از کسی نمیتوانند یاد بگیرند. انتظار نداشته باشید که مادر بزرگ کودک یا نوجوان شما، درباره مسائل ایمنی و اخلاقی و روانی محیط سایبر، با نوههای خود صحبت کنند!
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]
صفحات پیشنهادی
معاون فضای مجازی بسیج : ابزار جنگ نرم به حریم خانواده حمله می کند
معاون فضای مجازی بسیج ابزار جنگ نرم به حریم خانواده حمله می کند تهران- ایرنا - معاون فضای مجازی بسیج کشور و عضو کمیته بین المللی شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه ابزار جنگ نرم به حریم خانواده حمله می کند گفت اکنون فضای مجازی به عنوان ابزاری برای جنگ نرم استفاده می شود و خارحماني فضلي: رفتار اجتماعي افراد در آينده متأثر از فضاي مجازي است
رحماني فضلي رفتار اجتماعي افراد در آينده متأثر از فضاي مجازي است وزير كشور در جلسه شوراي برنامهريزي امور عمومي سياست داخلي و ارتقاي سرمايه اجتماعي گفت رفتار اجتماعي افراد در آينده متأثر از فضاي مجازي است و رصد تغييرات اجتماعي در اين حوزه ميتواند برنامهريزان را در پيشبرد امومعاون فضای مجازی بسیج : تلفن همراه از ابزار های جنگ نرم است/ فضای مجازی دچار چند همسر گزینی می شود؟
معاون فضای مجازی بسیج تلفن همراه از ابزار های جنگ نرم است فضای مجازی دچار چند همسر گزینی می شود جامعه > خانواده - خبرگزاری ایرنا نوشت معاون فضای مجازی بسیج کشور و عضو کمیته بین المللی شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه ابزار جنگ نرم به حریم خانواده حمله می کندوقتی در فضای مجازی تصاویر کشتار در عراق به اسم کشتار پارتی در کرج دست به دست می شود/ عکس
وقتی در فضای مجازی تصاویر کشتار در عراق به اسم کشتار پارتی در کرج دست به دست می شود عکس جامعه > حوادث - تصاویر منتشر شده در خصوص کشتار عده ای از مردم در کرج صحت ندارد و شایعاتی است که در فضای مجازی دست به دست می شود به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین تصاویر منتشر شده درفروش داروی غیرمجاز در فضای مجازی
فروش داروی غیرمجاز در فضای مجازی رئیس پلیس فتا آذربایجان شرقی گفت مقدار قابل توجهی داروی غیرمجاز تقلبی توسط پلیس فتا آذربایجانشرقی کشف و به مراجع قضایی تحویل شد محمد قاسملو امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت در پی رصد و پایش فضای مجازی و مهندسی اجتماعی فردی که اقدام بهبرگزاری بیست و نهمین همایش سلامت و زندگی با عنوان "آسیبهای روانی و اجتماعی در فضای مجازی"
سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۳ بیست و نهمین همایش سلامت و زندگی با موضوع آسیبهای روانی و اجتماعی در فضای مجازی روز پنجشنبه اول مرداد ماه 94 از ساعت 17 در محل تالار ایوان شمس برگزار میشود به گزارش سرویس اجتماعی ایسنا دکتر توحید سیف برقی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهرانسوت پایان مذاکرات ، کاربران فضای مجازی را دست به کار کرد
سوت پایان مذاکرات کاربران فضای مجازی را دست به کار کرد با پایان مذاکرات هسته ای موجی وسیعی از پیام ها و پست ها در فضای مجازی به راه افتاد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا وسیما سوت پایان مذاکرات درهتل کوبورگ کاربران را دست به کار کرد و به محض اعهشتاد و یکمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/۱ محکومیت ۵ نفر از اهالی فتنه ۸۸ در دادگاه بدوی و ممنوعالخروج شدن ۳
هشتاد و یکمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه ۱محکومیت ۵ نفر از اهالی فتنه ۸۸ در دادگاه بدوی و ممنوعالخروج شدن ۳ نفر شناسایی افراد توهینکننده به مقدسات و نهادها در فضای مجازی توسط پلیس فتاسخنگوی قوه قضاییه به محاکمه تعدادی از فتنهگران سال ۸۸ اشاره کرد و گفت ۵ نفر مجموعه محکوم شدآشا محرابی: از فضای مجازی بدم میآید
آشا محرابی از فضای مجازی بدم میآید آشا محرابی - بازیگر - با بیان اینکه از فضای مجازی بدش میآید تاکید کرد من آشا محرابی هیچ صفحهای در هیچ کدام از فضاهای مجازی ندارم این بازیگر تاکید کرد به عنوان یک بازیگر فقط یک وب سایت رسمی برای گذاشتن اطلاعات مصاحبهها و عکسهایم دارمشگرد نخ نما شده اما پر تعداد: اغفال کاربران فضای مجازی با «آیدی» دخترانه
شگرد نخ نما شده اما پر تعداد اغفال کاربران فضای مجازی با آیدی دخترانه جامعه > آسیبها - خبرگزاری ایرنا نوشت رييس پليس فتاي فرماندهي انتظامي چهارمحال و بختياري از دستگيري شخصي كه با «آيدي» دخترانه در فضاي مجازي باعث اغفال كاربران ميپرتالهای مراجع معظم تقلید در فضای مجازی
پرتالهای مراجع معظم تقلید در فضای مجازی گسترش دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات سبب شده است تا فعالان مذهبی مقلدان و دفاتر مراجع معظم تقلید برای حفظ تعامل دو سویه با جامعه مخاطبان خود در سراسر جهان از ظرفیتهای ICT استفاده کنند قابلیتهایی که گوشیهای هوشمند و شبکههای اجتماعرفتار اجتماعی افراد در آینده متاثر از فضای مجازی است
وزیر کشور رفتار اجتماعی افراد در آینده متاثر از فضای مجازی است خبرگزاری پانا وزیر کشور در جلسه شورای برنامه ریزی امور عمومی سیاست داخلی و ارتقای سرمایه اجتماعی گفت رفتار اجتماعی افراد در آینده متاثر از فضای مجازی است و رصد تغییرات اجتماعی در این حوزه می تواند برنامه ریزان راپلیس فتا: توهین و اهانت در فضای مجازی جرم محسوب می شود
پلیس فتا توهین و اهانت در فضای مجازی جرم محسوب می شود تبریز- ایرنا - رئیس پلیس فتای استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه شبکه های اجتماعی جایی برای عقده گشایی نیست گفت توهین و اهانت در فضای مجازی همانند فضای حقیقی ممنوع بوده و انجام آن جرم محسوب می شود به گزارش روز شنبه پایگاهآمارهای تامل برانگیز از کشور درمورد فضای مجازی
آمارهای تامل برانگیز از کشور درمورد فضای مجازی رئیس سابق پلیس فتای خراسان رضوی گفت ۵۰ ساعت فیلم تنها در یک دقیقه به سایت یوتیوب اضافه میشود و این در حالی است که شما به هیچ وجه نخواهید توانست که تنها ۳۰ ثانیه فیلم علیه امریکا و اسرائیل در همین سایت یوتیوب پیدا کنید به گزارش فرفضای مجازی محل انتقام جویی سه دانش آموز شد
فضای مجازی محل انتقام جویی سه دانش آموز شد رییس پلیس فتا گلستان گفت افرادی که افدام به توهین مزاحمت و انتشار تصاویر خصوصی معلم گرگانی در یکی از شبکه های اجتماعی موبایلی مبادرت كرده بودند دستگیر شدند به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان سرهنگدستگیری عامل انتشار تصاویر غیر اخلاقی در فضای مجازی
لرستان دستگیری عامل انتشار تصاویر غیر اخلاقی در فضای مجازی رئيس پليس فتا استان لرستان از شناسايي و دستگيري عامل انتشار تصاوير غيراخلاقي شبکههای اجتماعي در شهرستان بروجرد خبر داد به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان سرهنگ دوم فرهاد ابدالچگني گفت دنظر هنرمندان درباره فضای مجازی چیست؟
نظر هنرمندان درباره فضای مجازی چیست شاید برای کاربران فضای مجازی این جالب باشد که هنرمند مورد علاقه شان در رابطه با فضای مجازی چه نظری دارند به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگارانجوان متاسفانه اين روزها شاهد اتفاقات ناخوشايندي در فضاي مجازي هستيم اين موضوع-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها