واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور: اصلاح روش توزیع سیگار در کشور تهران - ایرنا - رییس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور از اصلاح روش توزیع سیگار در کشور خبر داد و گفت: در روش قبلی توزیع سیگار، افرادی معدود به شکل انحصاری بخش عمده ای از سیگار مصرفی در کشور را توزیع می کردند و تمام سیگارهای تولیدی یا وارداتی توسط چند فرد یا شرکت خاص توزیع می شد.
به گزارش ایرنا از شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران، علی اصغر رمزی در خصوص علت اصلاح و تغییر در روش توزیع سیگار، افزود: این افراد با مجوزهای دریافتی، حجم بالایی از توزیع سیگار را درکشور در دست داشتند و باعث شد تا منافع و رانت زیادی ایجاد شود و در نتیجه تنها این افراد در سیستم نظارت و کنترل حاکمیتی شناخته شده بودند.
وی اضافه کرد: عوامل، شیوه ها و مشخصات توزیع کنندگان سیگار در سراسر کشور شناخته شده نبود و در نتیجه اعتراضات زیادی مبنی بر توزیع انحصاری برخی از برندها دریافت می شد.
رییس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور، افزود: توزیع کنندگان سیگار منافع کلانی را به واسطه انحصار موجود می بردند و اجازه فعالیت سایرین را در بخش توزیع نمی دادند که در همین راستا برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز مکاتباتی برای رسیدگی به این موضوع و اقدام جهت رفع این انحصارها با وزارت صنعت معدن و تجارت انجام دادند که سوابق آنها موجود است.
وی در خصوص امکان مقاومت در برابر اصلاح روش توزیع سیگار در کشور، اظهار داشت: طبیعی است که مقاومت وجود داشته باشد، حتی تهدیداتی هم بود، زیرا با یک محاسبه ساده می توان به ابعاد وسیع این موضوع پی برد.
رمزی گفت: مصرف حدود 62 میلیارد نخ سیگار در کشور و تنوع قیمتی سیگارها (از هرنخ 50 تومان تا هزار تومان اگر متوسط قیمت هرنخ را 250 تومان فرض کنیم) ما با یک بازار حدود 15 هزار میلیارد تومانی روبرو می باشیم در صورتی که اگر سود شبکه توزیع شامل عمده فروشی و خرده فروشی را حدود 30 درصد فرض کنیم، خواهیم دید، اصلاح شبکه توزیع سبب خواهد شد حدود 5 هزار میلیارد تومان سود از جیب منفعت گران خارج شود که به طور قطع مقاومت های جدی وجود دارد ولی ما مصمم هستیم نسبت به شفاف سازی، ایجاد زمینه رقابتی بجای انحصاری و سالم سازی محیط کسب و کار تلاش کنیم.
رمزی در مورد خصوصیات روش جدید توزیع، گفت: در روش جدید مجوزهای توزیع سیگار و محصولات دخانی در سه سطح مجوز توزیع سراسری(کشوری)، مجوز توزیع استانی و مجوز توزیع خرده فروشی تعیین شده است.
وی یادآوری کرد: توزیع کنندگان کشوری ملزم به انتخاب و معرفی تمام عوامل توزیع استانی از دارندگان مجوزتوزیع استانی هستند.
رمزی اضافه کرد: سقف مجاز توزیع در سال برای توزیع کنندگان کشوری یک میلیارد نخ است و تاکنون 45 مجوز برای توزیع کنندگان کشوری (سراسری)صادر شده که احتمالا تا یک ماه آینده تعداد آنها به بیش از 60 مجوز می رسد.
رییس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور خاطرنشان ساخت: تعداد 700 نفر مجوز توزیع استانی وجود دارد و صاحبان این مجوزها تا سقف 50 میلیون نخ در سال به کار توزیع می پردازند و متقاضیان این مجوزها بطور مستمر از طریق سازمان های صنعت، معدن و تجارت استانها در حال ارائه مدارک لازم برای اخذ مجوز توزیع استانی هستند.
وی گفت: در خصوص مجوز خرده فروشی محصولات دخانی نیز دستورالعمل و ضوابط صدور پروانه خرده فروشی طبق قوانین و مقررات مربوطه تهیه و به معاونت ذیربط در وزارت صنعت معدن و تجارت ارسال شده است که در آینده نزدیک به اتحادیه های مربوطه ابلاغ خواهد شد.
رمزی افزود: واحدهای صنفی که دارای مجوز یا پروانه خاص خرده فروشی محصولات دخانی باشند امکان توزیع و فروش سیگار و سایر محصولات دخانی را دارند و توزیع سیگار بدون پروانه یادشده تخلف تلقی شده و با توزیع کنندگان غیرمجاز برخورد قانونی خواهد شد.
وی با تاکید بر ثبت تمام مجوزهای یادشده در سامانه مربوطه، گفت: امکان دسترسی برای بازرسین و دستگاه های نظارتی وجود دارد و شبکه توزیع شفاف و با مشخصات دقیق سه سطح دارندگان مجوز و همچنین میزان توزیع هریک از دارندگان مجوز در سامانه ثبت خواهد شد که این امر می تواند کمک شایانی به فضای سالم کسب و کارو شفاف سازی روش توزیع سیگار کند.
رمزی گفت: در روش قبل در صورتی که یک شخص 10 میلیارد نخ را توزیع می کرد تنها یک شخص و مشخصات وی در سیستم حاکمیتی وجود داشت و هیچگونه اطلاعی از شیوه عملکرد و توزیع وی وجود نداشت ولی در روش جدید، شخص قبلی تبدیل به 10 صاحب مجوز کشوری می شود که مشخصات کامل تمام عوامل توزیع استانی آنها نیز در این سیستم و سامانه وجود دارد.
وی افزود: با فرض اینکه هر 10 صاحب مجوز کشوری 31 عامل استانی دارای مجوز را معرفی کرده باشند در روش جدید 310 عامل دارای مجوز استانی و 10 عامل کشوری شناسایی شده اند و در مجموع 320 دارنده مجوز برای 10 میلیارد نخ فعال خواهند شد.
رییس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور با بیان مطرح شدن روش جدید توزیع در مراجع مختلف، گفت: اجرای سریعتر این روش در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین در ستاد کشوری مبارزه با مصرف دخانیات و در سایر دستگاه های نظارتی و امنیتی در حال پیگیری است و با اصلاح در روش توزیع و اشراف و نظارت کامل بر کل شبکه توزیع شرایط برای اعمال و اجرایی نمودن سایر اقدامات از جمله مصوبات ستاد کشوری کنترل مصرف دخانیات فراهم خواهد شد.
اقتصام (1) 1574**1558
11/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]