واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ترکان : کاهش 65 درصدی ساخت مسکن در کشور / جلوی فروش امضا گرفته شود اردبیل - ایرنا - رییس سازمان نظام مهندسی کشور به کاهش 65 درصدی ساخت مسکن در سال 93 اشاره کرد و در عین حال خواستار برخورد با معدود مهندسانی شد که نسبت به فروش امضا اقدام می کنند.
به گزارش ایرنا ، اکبر ترکان روز سه شنبه در آیین افتتاح هجدهمین اجلاس عمومی سازمان نظام مهندسی کشور در اردبیل گفت: در حوزه ساخت و ساز مسکن در یکی از عمیق ترین دوران رکود قرار داریم طوری که ساخت و ساز در استانی مانند تهران 50 درصد نسبت به سال قبل از آن کاهش داشت.
او اظهار کرد: هنوز این رکود در ابعاد مختلف وجود دارد و در بخش هایی مانند انباشت سیمان و فولاد در کارخانه ها شاهد آن هستیم.
وی اظهار کرد: برای رفع این مشکل بخش های مختلفی از جمله سیستم بانکی باید وارد عمل شود در حالی که خود این سیستم با مشکلاتی مواجه است.
ترکان افزود: 50 درصد منابع بانکی به صورت معوقات رسمی و غیررسمی ، طرح های زودبازده و مسکن مهر درگیر هستند.
ترکان اضافه کرد : از طرفی دستگاه ها نیز توانایی پرداخت سود اوراق مشارکت را ندارند که این امر بر گردن بانک ها افتاده که خود بر میزان بدهی دولت به سیستم بانکی افزوده و از این رو مقدار منابع مالی کنونی کافی نیست و این امر در کنار ناتوایی واحدهای تولیدی در بازپرداخت تسهیلات بر حجم مشکلات افزوده است.
مشاور رییس جمهوری اظهار کرد: سالانه به طور میانگین 100 میلیون متر مکعب ساخت و ساز داریم که متوسط هزینه آن حدود 800 هزار میلیارد ریال است در حالی که بودجه عمرانی کشور حدود 370 هزار میلیارد ریال است که این منابع نمی تواند تحرکی عمده ایجاد کند از این رو بخش ساخت و ساز و در راس آن سازمان نظام مهندسی باید وارد عمل شود.
او افزود: هر سال حدود 15 میلیون پرونده قضایی در کشور تشکیل می شود که در این میان سهم دعواهای طرح های عمرانی اندک است چرا که این طرح ها طوری تنظیم می شوند که تولید دعوا نمی کنند از جمله این موارد ایجاد نظام فنی و اجرایی ، فهرست بها ، شرایط عمومی پیمان و صلاحیت و ظرفیت مشاوران و پیمانکاران است.
وی با اشاره به برخی نابسامانی ها در بخش مسکن گفت: فهرست بهای ساختمانی می تواند به بسیاری از مشکلات خاتمه دهد اما طی سال ها به طور مناسب شکل نگرفته و باعث بروز مشکلاتی شده است.
او همچنین در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات نظام مهندسی کشور گفت: نظام مهندسی نهادی صنفی و مردمی است اما نیاز به مراقبت و آسیب شناسی دارد.
وی بیان کرد: برخی گردش های مالی ناصواب موجب آسیب هایی شده که برای رفع آن پیشنهادهایی به وزارت راه و شهرساری ارائه شده است.
او همچنین با انتقاد از فعالیت برخی شرکت های حقوقی که در واقع نسبت به پروانه فروشی و امضا فروشی اقدام می کنند خواستار رسیدگی و برخورد با آنها شد.
وی افزود: 308 هزار نفر عضو نظام مهندسی هستند که نباید به نسبت به عده اندکی که نسبت به تحصیل پول حرام اقدام می کنند بی تفاوت باشند.
هجدهمین اجلاس عمومی ساازمان نظام مهندسی کشور روز سه شنبه در اردبیل آغاز بکار کرد . این اجلاس دو روزه است.
6016/6018/8123
30/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]