واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سیستم فراگیر مراقبت از خون در بیمارستان های استان مرکزی مستقر شد اراک - ایرنا - مدیرکل انتقال خون استان مرکزی اعلام کرد: سیستم فراگیر مراقبت از خون (هموویژلانس) امسال در تمامی بیمارستان های این استان مستقر شده است.
دکتر فاطمه السادات مهدویانی روز یکشنبه به مناسبت هفته انتقال خون درجمع خبرنگاران گفت: هموویژلانس یک سیستم نظارت کشوری بر سلامت خون وفرآوردهای خونی است که از دریافت کنندگان خون در برابر عوارض ناخواسته و احتمالی حفاظت می کند.
وی افزود: مراقبت از خون و فرآورده های آن در قبل، حین و پس از تزریق مساله ای مهم در حوزه سلامت است و این مهم با سیستم فراگیر مراقبتی از هنگامی که اهداکنندگان وارد پایگاه انتقال خون می شوند تا زمان تزریق خون به بیمار با حساسیت اجرا شده و ضمانت در خدمات خون را شامل می شود.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: استقرار این سیستم موجب حفظ زنجیره سرد انتقال خون، مصرف بهینه آن، افزایش ارزش خون و کاهش ضایعات خونی می شود.
دکتر مهدویانی افزود: به منظور اجرای این سیستم نظارتی تمام کارکنان درمانی از جمله پزشکان و پرستاران آموزش های لازم را زمینه انتقال خون فراگرفتند و گواهی استقرار نظام مراقبت از خون به مراکز درمانی اعطا شده است.
وی هدف از اجرای هموویژلانس را گردآوری، تجزیه و تحلیل داده های مربوط به اثرات ناخواسته انتقال خون، اعلام خطربه منظور تصحیح و انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از وقوع مجدد عوارض انتقال خون عنوان کرد.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی در بخش دیگر ی از سخنانش گفت: انتقال خون استان به لحاظ تامین نیاز خون و فرآورده های آن در داخل و ارسال مازاد به مناطق مختلف کشور جزء استانهای موفق کشور شناخته شده است.
دکتر مهدویانی افزود: پارسال استان مرکزی در شاخص افزایش خون گیری در ردیف شش استان اول کشور قرار داشت و در شاخص اهدا خون بانوان با هفت و دو دهم درصد رتبه سوم کشور را کسب کرد.
وی اظهار کرد:پایگاه انتقال خون این استان در شهرستانهای اراک و ساوه مستقر است و در شهرستان های دلیجان، محلات، آشتیان، تفرش و خمین مردم در مرکز ثابت در هفته یک روز اهدای خون را انجام می دهند.
مهدویانی توضیح داد: افزایش پایگاه انتقال خوناستان تابعی از شبکه خون رسانی کشور است و با توجه به نیاز، فاصله و دیگر شرایط امکان ایجاد پایگاه فراهم می شود.
مدیر کل انتقال خون استان مرکزی ادامه داد: براساس برنامه مورد نظر در سال آتی متناسب با افزایش کمیت خون، حفظ کیفیت مورد نظر است و با حفظ کیفیت فرآورده های خونی همانند سال های گذشته حفظ زنجیره سرد محقق شود.
وی در ادامه اظهار کرد: حجامت هرگز نمی تواند جایگزین اهدای خون باشد و افرادی که بر اساس تبلیغات اقدام به این کار می کنند تا یک سال به دلایل مختلف از آنان خونگیری نمی شود.
دکتر مهدویانی، گسترش فرهنگ اهدای خون در جامعه را زمینه ساز ممانعت از شیوه های دانست که ممکن است در شرایط غیربهداشتی سلامت مردم را به خطر اندازند.
سال گذشته از 48 هزارو 370 نفر مراجعه کننده به پایگاههای انتقال خون استان 39 هزار و 651 واحد خونگیری به عمل آمد.
سازمان انتقال خون ایران در سال 1353 تاسیس شد و با ایجاد آن انتقال خون در ایران قانونمند شد.
در حال حاضرسازمان انتقال خون در ایران بالاترین و تنها مرجع تصمیم گیری در زمینه تامین و توزیع خون و فرآورده های خونی سالم در سطح کشور است.
هفته انتقال خون از سوم تا نهم مرداد ماه نامگذاری شده است.
در این نشست به سبب در آستانه قرار گرفتن 17 مرداد روز خبرنگار از فعالان رسانه های دیداری و نوشتاری استان مرکزی با اهدای لوح و هدایای تقدیر شد.ک/2
6991/6013
11/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]