واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 53 و هشت دهم درصدنوزادان استان مرکزی تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند اراک - ایرنا - کارشناس مسوول مادر و کودک مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: 53 و هشت دهم درصد از نوزادانزیر شش ماه این استان تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند.
عشرت السادات موسوی روز شنبه به مناسبت روز جهانی شیر مادر (10 مردادماه) در گفت و گو با ایرنا افزود: شاخص تداوم تغذیه با شیر مادر تا سن یک سالگی در این استان 93 درصد است.
وی گفت: نتایج آخرین بررسی کشوری (MIDHS)در سال 89 نشان می داد که شاخص تغذیه انحصاری کودک با شیر مادر در استان مرکزی 41 و نیم درصد بوده درحالیکه شاخص کشوری آن 53 و یک دهم درصد بوده است.
کارشناس مسوول مادر و کودک مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: بر اساس این ارزیابی ها شاخص تداوم تغیه با شیر مادر تا یک سالگی در استان مرکزی 92 درصد عنوان شده که از شاخص کشوری بالاتر بوده، با این وجود هشت درصد کودکان استان مرکزی بعد از یکسالگی از تغذیه با شیر مادر محروم بوده اند.
موسوی توضیح داد: 99 درصد از زایمان ها در استان مرکزی در بیمارستان ها انجام می شود و تقریبا تمامی این مادران در یک ساعت اول نوزادان را با شیر خود تغذیه می کنند.
وی اظهار کرد: یکی از مشکلات فرهنگی موجود در استان مرکزی این است که بسیاری از مادران در هفته های اول پس از زایمان تغذیه انحصاری با شیر مادر را می شکنند و در کنار شیر مواد غذایی چون ترنجبین، شیرخشت، عرق نعناع و آب قند به شیرخوار می دهند که این روش نادرست است.
کارشناس مسوول مادر و کودک مرکز بهداشت استان مرکزی عنوان کرد: نبود سیستم پیگیری فعال در برخی شهرها و مناطق حاشیه ای و روستاها در هفته های اول تولد نوزاد سبب می شود که مادران شیرده برای رفع مشکلات تغذیه ای نوزادان خود به دوستان، افراد خانواده و کسانی که اطلاعات علمی از تغذیه شیرخواران ندارند متوصل شده و توصیه های نادرست را عملیاتی کنند.
موسوی افزود: شاغل بودن طیفی از مادران نیز یکی از مشکلات در تعلل و نقصان در روند کیفی تغذیه با شیر مادر است.
وی گفت: شیر مادر به عنوان مناسب ترین ماده غذایی و دارویی بوده و از لحظه تولد تا پایان شش ماهگی می تواند به تنهایی، تمام نیازهای غذایی شیرخوار را که برای رشد طبیعی او لازم است، تامین کند.
موسوی اظهار کرد:کاهش وزن در مادرانی که نوزاد خود را به صورت انحصاری با شیر مادر تغذیه می کنندسریعتر بوده و احتمال ابتلا به سرطان پستان و تخمدان، شکستگی لگن، پوکی استخوان و دیابت در این مادران کمتر است.
کارشناس مسوول مادر و کودک مرکز بهداشت استان مرکزی افزود: مادران سزارین شده ای که به نوزاد خود شیر می دهند درد کمتری احساس می کنند.
موسوی یادآور شد: خوراندن کلستروم یا شیرآغوز به کودک نیازهای او را در اوایل نوزادی تامین می کند و عوامل ایمنی زای موجود در آغوز تا حدی است که به آن واکسن کودک می گویند.
وی افزود: تحقیقات بیانگر آن است که میزان ابتلا به آسم، اگزما و انواع آلرژی درکودکانی که ازشیر مادر استفاده می کنند بسیارکمتر است و این شیرخواران احتمال افزایش کلسترول در بزرگسالی و ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کمتر دارند.
کارشناس مسوول مادر و کودک مرکز بهداشت استان مرکزی ادامه داد: شیر مادر اثر مهمی در پیشگیری ازبیماری ها وارتقاء هوش و تکامل و کاهش مرگ و میرکودکان دارد و میزان سدیم و پروتئین شیر مادر به اندازه ای است که مطابق فیزیولوژی کلیه شیرخواران است.
موسوی بیان کرد: تغذیه با شیرمادر رابطه عاطفی بین مادر و فرزند را افزایش داده و شیر خوار، کلسیم شیرمادر را بهتر از شیرمصنوعی جذب می کند.
وی ادامه داد: آهن شیر مادر بهترجذب می شود و شیرمادر در مقایسه با شیرگاو، ویتامینD، آهن و اسید فولیک بیشتری دارد.
وی گفت: تقویت روابط عاطفی مادر و کودک، ضریب هوشی بالاتر، ابتلای کمتر به اسهال و عفونت های تنفسی وگوارش آسان از دیگر مزایای تغدیه با شیر مادر نسبت به تغذیه مصنوعی است.
کارشناس مسوول مادر و کودک مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: همکاری کارفرمایان با مادران شاغل برای استفاده از ساعت شیر یکی از خواسته های جدی در حوزه سلامت است که باید به طور کامل جامعه عمل بپوشد.
موسوی افزود: مادری مه خارج منزل کارمی کند ساعات شیردهی که درخانه است بسیار برای کودک ارزش دارد چون علاوه بر تقویت روابط صمیمی مادر و فرزند و ایجاد آرامش، باعث می شود نوزاد کمتر بیمار شود.
وی توضیح داد: تماس با مادران شاغل و دادن اطلاعات در خصوص نحوه ذخیره و شیردوشی برای نوزاد و چگونگی حفاظت بهداشتی از شیر از سیاست هایی است که در سیتم بهداشتی با قوت دنبال می شود.
سالانه حدود 22 هزار تولد در استان مرکزی ثبت می شود.ک/3
6013/
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]