واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرمایه گذاری بر افزایش تولید پلاکت برای بیماران سرطانی استان مرکزی ضروریست اراک - ایرنا - مدیر کل انتقال خون استان مرکزی بر افزایش سرمایه گذاری در تولید فراوده های خونی بیماران سرطان این استان به ویژه پلاکت تاکید کرد.
دکتر فاطمه السادات مهدویانی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا به مناسبت هفته اهدای خون افزود: نیاز درمانی بیماران سرطانی در مرکز تخصصی درمانی آیت الله خوانساری اراک به پلاکت در هرماه 800 واحد است که در اختیار این بیماران قرار می گیرد.
وی اظهار کرد: با توجه به روند رو به افزایش سرطان ها، سرمایه گذاری بر افزایش تولید پلاکت در این استان امری اجتناب ناپذیر است.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی اظهار کرد: پلاکت مصرفی در قطب درمان سرطان استان مرکزی (بیمارستان آیت الله خوانساری) درحال حاضر بیش ازنیمی از مصرف پلاکت خونی در استان است که بر اساس شواهد موجود روند افزایشی دارد.
دکتر مهدویانی توضیح داد: بیمارستان آیت الله خوانساری با 64 تخت درمانی علاوه بر بیماران سرطانی استان به بیماران سایر استان های همجوار نیز سرویس درمانی می دهد و به عنوان مرکز تخصصی درمان سرطان غعرب کشور فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه تعداد پلاکت های آفرزیس شش برابر پلاکت رندوم است، اظهار کرد: برای تامین سه درصد پلاکت بیماران سرطانی آیت الله خوانساری هم اینک با روش آفرزیس از اهداکنندگان فقط فاکتور پلاکت گرفته می شود و از خروج حجمی خون از بدن آن ها خود داری می شود.
دکتر مهدویانی در ادامه گفت: در حال حاضر مشکلی در تامین نیازهای خونی در تمامی گروه های خونی در استان وجود ندارد اما با توجه به کم بودن متقاضیان در گروه های خونی منفی تقاضا می شود که داوطلبان این بخش همکاری بیشتری در قالب اهداکننده مستمر داشته باشند.
مدیر کل انتقال خون استان مرکزی گفت: چهارهزارو 447 واحد گلبول قرمز فشرده از ابتدای امسال در این استان تولید و به استان های تهران و اهواز ارسال شده است.
دکتر مهدویانی افزود: مراجعان اهدای خون استان به پایگاه های این سازمان در سال جاری 16 هزارو 410 نفر بوده که از 13 هزار و 844 نفر آنان خونگیری شده است.
وی اضافه کرد: سه هزارو 147 نفر از این افراد اهدا کننده بار اول، سه هزارو 804 نفر اهدا کننده با سابقه و شش هزارو 893 نفر اهدا کننده مستمر هستند.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی عنوان کرد: انگیزه اهدای خون در همه دنیا انسان دوستانه است اما باورهای معنوی، مذهبی و اعتقادی در ایران وجه تمایز بارزی را در انگیره اهدای خون در ایران ایجاد کرده است.
دکتر مهدویانی افزود: استان مرکزی در رابطه با فرهنگ اهدای خون جزو رتبه های برتر است و همین امر باعث شده که این سازمان بتواند علاوه بر تامین خون استان، نیازهای خونی و فرآورده های خونی سایر استان ها را تامین کند.
مدیر کل انتقال خون استان مرکزی گفت: اهدا خون در استان مرکزی مطابق شاخص کشوری است یعنی از هر یک هزار نفر 27 نفر خون اهدا می کنند اما در شهر اراک این شاخص 50 نفر از بین یک هزار نفر را شامل می شود.
سازمان انتقال خون ایران در سال 1353 تاسیس شد و با ایجاد آن انتقال خون در ایران قانونمند شد.
در حال حاضرسازمان انتقال خون در ایران بالاترین و تنها مرجع تصمیم گیری در زمینه تامین و توزیع خون و فرآورده های خونی سالم در سطح کشور است.ک/3
6991/6013/
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]