واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: بیش از 11 هزار نفر در استان مرکزی خون اهدا کردند استانها > مرکزی - در سه ماهه نخست سال جاری تعداد 13 هزار و 83 نفر به منظور اهدای خون به مراکز انتقال خون استان مرکزی مراجعه کردند که از این تعداد 11 هزار و 41 نفر موفق به اهدای خون شدند.
به گزارش خبرآنلاین مسئول دفتر جذب و برنامه ریزی سازمان انتقال خون استان مرکزی، گفت: در سه ماهه نخست سال جاری تعداد 13 هزار و 83 نفر به منظور اهدای خون به مراکز انتقال خون استان مرکزی مراجعه کردند که از این تعداد 11 هزار و 41 نفر موفق به اهدای خون شدند.
سرایی در گفت و گو با خبرنگار خبرآنلاین گفت: در استان مرکزی بیشترین مصرف کنندگان خون و فراورده های آن در درجه اول بیماران تالاسمی سپس بیماران دیالیزی و سرطانی هستند.
وی اظهار کرد: در سه ماهه نخست سال جاری تعداد 13 هزار و 83 نفر به منظور اهدای خون به مراکز انتقال خون استان مراجعه کردند که از تعداد 11 هزار و 41 نفر موفق به اهدای خون شدند.
سرایی در خصوص انواع فراورده های سلولی و پلاسمایی که امسال از طریق خون های اهدایی تولید شده و در اختیار مراکز درمانی قرارگرفته است، بیان کرد: تعداد سه هزار و 735 واحد پک سل تولید و به شهرستان ها و خارج از استان ارسال شد و میزان پک سل تولید شده برای مصرف داخل استان ده هزارو 689 واحد است.
وی با بیان اینکه تعداد ده هزار و 435 واحد پلاکت تازه منجمد شده و تعداد 5 هزار و 349 واحد پلاکت نیز تولید شده است افزود: تعداد دو هزار و 484 نفر اهدا کنندگان بار اول و تعداد سه هزار و 89 نفر اهدا کنندگان با سابقه و تعداد 5 هزار و 486 نفر اهدا کنندگان مستمر هستند.
سرایی امسال از بین 11هزار و 41 نفری که موفق به اهدای خون شدند تعداد 831 نفر زن و ده هزارو 210 نفر مرد هستند اضافه کرد: متأسفانه به دلیل فرهنگ نادرستی که دربین زنان جامعه رایج شده است گمان می شود اگر بانوان خون اهدا کنند دچار کم خونی می شوند که تفکری کاملاً غلط است چراکه پیش از خون گیری تست غلظت خون از از اهداکنندگان خون گیری می شود و پس اهدای خون نیز به اهدا کنندگان قرص آهن داده می شود.
وی با تأکید بر اینکه هیچ تفاوتی بین اهداکنندگان خون زن و مرد وجود ندارد، گفت: اگر زنان برای اهدای خون رغبت و تمایل بیشتری داشته باشند به مراتب نتیجه بهتری دارد چراکه رفتارهای پرخطر کمتری نسبت به آقایان دارند از سوی دیگر وقتی بانوان اهدا کننده خون هستند سایر افراد آن خانواده را نیز به اهدای خون تشویق می کنند.
سرایی بیان کرد: به طور قطع اهدای خون برای کسانی که از سلامت جسمی کامل برخوردارند هیچ ضرری ندارد چراکه تمام سلول های خونی دارای یک نیمه عمر هستند که پس از گذشت یه دوره مشخص از بین می روند و سلول های جدید ساخته شده توسط مغز استخوان جایگزین سلول های مرده می شود و به طور کلی بدن هر انسان به طور مدارم در حال ساخت سلول های خونی است و بیمارانی نیازمند دریافت خون هستند که مغز استخوان بدن آن ها توانایی ساخت سلول های خونی را ندارد.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه افرادی هستند که برای اهدای خون به سازمان انتقال خوان مراجعه می کنند؛ ولی با اهدای خون آن ها موافقت نمی شود و در لیست اهدا کنندگان خون قرار نمی گیرند ادامه داد: زمانی که فردی برای اهدای خون مراجعه می کند پزشک مربوطه سؤالاتی را را که طبق استانداردهای سازمان است از او می پرسد و اگر مشکل یا بیماری خاصی وجود داشته باشد آن فرد گزینه مناسبی برای اهدای خون نیست به عنوان مثال بیمارانی که سابقه بیماری قلبی دارند ، داروهای خاص مصرف می کنند و دچار کم خونی هستند، نمی توانند اهدا کننده خون باشد.
سرایی اظهار کرد: برخی از افراد که به طور موقت از داروهای خاص مصرف می کنند به عنوان معافان موقت از اهدای خون محسوب می شوند؛ ولی افرادی دارای سابقه بیماری های خاص هستند در گروه معافان دائم از اهدای خون قرار می گیرند چراکه سازمان انتقال خون هم به فکر سلامت دهنده خون و هم گیرنده خون است و و هر عاملی که سلامت طرفین را به خطر بیندازد از سوی سازمان رد شده است.
پنجشنبه 1 مرداد 1394 - 09:48:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]