واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس اقتصادی؛ رابطه بین رشد نقدینگی با سیاست های دولت گذشته بسیار معنادار و مستقیم است تهران - ایرنا- یک کارشناس مسایل اقتصادی، رابطه بین رشد نقدینگی با سیاست های دولت قبل را معنادار و مستقیم دانست و افزود: رشد نقدینگی به دلیل سیاست های ناصحیح دولت قبل در حوزه اقتصادی رخ داد و منجر به افزایش نرخ تورم شد اما این رشد در دولت یازدهم به کمتر از سقف هدفگذاری بانک مرکزی رسید.
شاهین شایان آرانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: نظریه پردازان اقتصادی دولت قبل مکررا اعلام می کردند که تورم هیچ ارتباطی به رشد نقدینگی و این موارد ندارد که در نهایت اثر این تفکر را هم دیدیم.
عضو هیات امنای مرکز تحقیقات بانک توسعه اسلامی با تاکید براینکه ما همچنان چوب جریان نقدینگی دولت قبل را می خوریم، افزود: دولت تدبیر و امید سعی دارد که این نقدینگی را مهار کند تا آن رشدهای بالای 30 درصد را در اقتصاد نداشته باشیم.
وی با اشاره به آنکه بانک مرکزی رشد نقدینگی سال گذشته را بین 23 تا 25 درصد تعیین کرده بود اما رشد 22.3 درصد یعنی پایین تر از سطح هدفگذاری محقق شد، افزود: البته روی سخن ما فعلا با نرخ رشد 22 یا 25 درصد نیست بلکه نکته مهم این است که این 22 درصد خیلی پایین تر از 35 درصد گذشته است.
این کارشناس بانکی تصریح کرد: قاعده کلی این است که این نقدینگی باید با تورم رشد کند و طبیعتا همین اتفاق هم افتاده چرا که رشد نقدینگی 22 درصد متناسب با تورم رخ داده است.
وی ادامه داد: اما نکته با اهمیت اینجاست که معضل نقدینگی 10 برابری 10 سال گذشته ناشی از سیاست هایی است که در 10 سال گذشته اتخاذ شده و هم اکنون باید مهار و کنترل گردد تا رشد نقدینگی با آن چیزی که تبدیل به سیاست مهار تورم شده، متوازن شود.
شایان آرانی تاکید کرد: دولت نباید کاملا نقدینگی را هم خشک کند چرا که موجب رکود و بحران اقتصادی می شود و باید نقدینگی را در حد و اندازه ای نگاه دارد که علاوه بر کاهش تورم، رشد اقتصادی محسوسی را در اقتصاد شاهد باشیم.
وی افزود: حال به نظر می رسد چالش اصلی این است که نقدینگی در چه حد و اندازه ای باید کنترل شود که هم تورم بتدریج کاهش یابد و هم رکود اقتصادی نداشته باشیم.
این کارشناس بازارهای مالی ادامه داد: دولت یازدهم خوب عمل کرده و با اینکه سختی هایی را در حوزه اقتصادی تحمل می کنیم اما با گذر از دوره بازسازی و اصلاح و نیز رفع تحریم ها، آرامش را نیز تجربه خواهیم کرد.
لازم به ذکر است؛ رویکرد کلی سیاست های بانک مرکزی در سال 1393 بر ارتقای انضباط پولی، حفظ ثبات بازار ارز و تامین مالی مناسب تولید استوار بوده و هدف این بانک در سال گذشته این بوده که ضمن پرهیز از کاهش شوک گونه رشد نقدینگی، نقدینگی موجود به شکل موثر تری به سمت واحدهای تولیدی هدایت شود.
از این رو برغم ادعای منتقدان؛ رشد نقدینگی در سال گذشته به کمتر از حد تعیین شده بانک مرکزی رسید؛ به طوری که این بانک رشد نقدینگی در سال گذشته را بین 23 تا 25 درصد تعیین کرده بود اما آنچه تحقق یافت 22.3 درصد یعنی در سطحی پایین تر از سطح هدفگذاری شده بود. این در حالی است که حجم نقدینگی در سال 84 به میزان 67 هزار میلیارد تومان بود که اکنون به 782 هزار میلیارد تومان رسیده و بیش از 10 برابر شده است.
اقتصام (4)1070**1558
11/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]