تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):برای انسان عیب نیست که حقش تاخیر افتد، عیب آن است که چیزی را که حقش نیست بگیرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833338015




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افت فشار در انتظار بزرگترین میدان گازی جهان/ احتمال منتفی شدن سکوی چهارم فاز 12


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تلاش برای مکان یابی سکوی جدید؛ افت فشار در انتظار بزرگترین میدان گازی جهان/ احتمال منتفی شدن سکوی چهارم فاز 12 تهران - ایرنا - طرح استقرار سکوی چهارم در فاز 12 پارس جنوبی، به دلیل شرایط خاص این فاز و با توجه به اینکه امکان تولید بیشتر گاز از آن وجود ندارد، احتمالا منتفی می شود.


به گزارش ایرنا، میدان گازی پارس جنوبی، که به عنوان بزرگترین منابع گازی جهان شناخته می شود، حدود 50 درصد ذخایر گازی ایران و 8 درصد از ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است. ذخیره بخش ایرانی این میدان 13.3 تریلیون مترمکعب گاز درجا و 19 میلیارد بشکه میعانات گازی(9 میلیارد بشکه قابل برداشت)تخمین زده می شود.
هر میدان گازی، پس از مدتی به دلایل مختلف دچار افت فشار شده و میزان برداشت گاز از آن کاهش می یابد که این سرانجام، در انتظار میدان پارس جنوبی نیز خواهد بود.
براساس برخی گزارش ها، در صورتی که روند برداشت از این مخزن به صورت فعلی ادامه داشته باشد، برداشت از این مخزن مشترک تا سال 2023 میلادی به راحتی امکان پذیر است اما پیش بینی شده که از سال 2023 فشار خروجی چاه با فشار خطی که باید گاز را به خشکی منتقل کند برابر می شود و برای برداشت گاز باید از کمپرسور استفاده کرد در غیر این صورت جریان محدود خواهد شد و از سال 2023 تا 2033 برداشت با استفاده از کمپرسور ممکن خواهد بود.
بنابراین طبق برآوردهای موجود سال 2033 میلادی پایان عمر مخزن پارس جنوبی است مگر آنکه با تکنولوژی های جدید امکان برداشت بیشتر از این مخزن فراهم شود.
براین اساس، برخی طرح های توسعه پارس جنوبی، تغییر می یابد که از جمله آنها می توان به طرح احداث سکوی چهارم در فاز 12 و سپس منتفی شدن آن اشاره کرد.
برای فاز 12 پارس جنوبی که عنوان بزرگترین فاز توسعه ای این میدان مشترک در سمت ایران را به خود اختصاص داده سه سکوی تولید گاز در نظر گرفته شده است که پس از مدتی با توجه به افت فشار طبیعی میدان، تصمیم گرفته شد که سکوی چهارمی نیز با عنوان سکوی اقماریD در این فاز استقرار یابد تا تولید نهایی روزانه 81 میلیون مترمکعب گاز از این فاز محقق شود.
تاکنون سه سکوی این فاز به بهره برداری رسیده و قرار بود که برای سکوی چهارم، چاه های توصیفی حفاری شود تا مکان دقیق استقرار آن مشخص شود.
اما اخیرا، سیدهادی میرباقری مدیر پیگیری پروژه های پتروپارس از احتمال منتفی شدن احداث این سکو خبر داده و می گوید: احتمالا به دلیل شرایط خاص فاز 12 و امکان نداشتن تولید گاز بیشتر، احتمال دارد که استقرار سکوی چهارم در این میدان منتفی شود.
میرباقری با بیان اینکه این فاز 12 در گوشه میدان گازی گازی پارس جنوبی واقع شده است و امکان تولید بیشتر از آن وجود ندارد، افزود: به نظر می رسد که حداکثر تولید گاز فاز 12 پارس جنوبی2.5 میلیارد فوت مکعب در روز باشد.
وی خاطرنشان کرد: پس از بررسی مشخص شد موقعیتی که برای سکوی اقماری چهارم در فاز 12 پیش بینی شده، مکان مناسبی نیست و بنابراین در حال بررسی سایر موقعیت ها برای استقرار این سکو هستیم.
مدیرعامل پتروپارس پیش از این در باره آخرین تصمیم های گرفته شده در مورد حفاری چاهها و ساخت سکوی چهارم (سکوی D) فاز ١٢ پارس جنوبی گفته بود براساس برنامه ریزی صورت گرفته تاکنون یک چاه توصیفی در این بخش از میدان زده شده، اما برای شناخت بیشتر از وضع موجود باید یک چاه توصیفی دیگر در محدوده این سکو حفاری شود، نتیجه این حفاری تعیین کننده توسعه این بخش از میدان پارس جنوبی است.
شمس اضافه کرده بود: شرکت پتروپارس با وجود کمبود منابع مالی شدید در فاز ١٢ پارس جنوبی، ساخت جکت سکوی D این فاز را با خرید اجناس به شرکت صف واگذار کرده است، هم اکنون برای ایجاد این سکو و حفاری چاههای گازی آن به بیش از ٧٠٠ میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز است.
فاز ١٢ پارس جنوبی از نظر حجم کار، میزان سرمایه گذاری و تولید، بزرگترین فاز منطقه گازی و نفتی پارس جنوبی است و شرکت پتروپارس مسئولیت ساخت و راه اندازی این فاز را برعهده دارد.
محل احداث تاسیسات خشکی فاز ١٢، سایت ٢ در تنبک (به فاصله ٧٠ کیلومتری پارس جنوبی)است؛ افزون بر توسعه میدان و احداث واحدهای پالایشی، آماده سازی و اجرای لنگرگاه خدماتی برای کل سایت نیز پیش بینی شده است.
میدان گازی پارس جنوبی، روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در عمق حدود ٣٠٠٠ متری کف خلیج فارس و در ١٠٥ کیلومتری سواحل ایران قرار دارد و یکی از اصلی ترین منابع انرژی کشور به شمار می رود.
اقتصام(5)2022**1558



10/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن